Viggo 7 månader.

Mest för min egen skull skriver jag nu ner några rader om hur Viggo är vid sju månaders ålder. Man glömmer så lätt allt härligt som händer, tyvärr. Det går i rasande fart och varje dag händer någonting nytt!

Viggo är en väldigt glad och lättsam kille! Han spexar mycket och har nära till skratt. De enda gångerna man hör honom gnälla eller gråta är när han vill tala om att någonting är fel - uttråkad, hungrig eller trött. Gråter när andra bebisar är för högljudda eller gråter, framför allt flickor. Han har nyligen börjat suga på tummen lite då och då.

Viggo har aldrig varit förtjust i att ligga på mage några längre stunder, han sitter eller står hellre upp. Intresset för att ta sig framåt eller resa sig upp har varit väldigt svalt men igår släppte det! Han kan resa sig upp i soffan och sängen och han ställer sig nu i krypställning men förflyttar sig bara bakåt eller i sidled och blir då såklart arg. Han ärver sin mammas dåliga tålamod och korta stubin! Att hålla i flaskan själv är inga problem men Viggo är en liten latmask och vill inte gärna göra saker på egen hand. Ännu en gång visar sig det dåliga tålamodet.

Viggo är väldigt matglad och äter det allra mesta. Gillar dock inte när det blir för stora bitar och är inte överförtjust i gröt. Sen några dagar tillbaka är han väldigt intresserad av det mamma och pappa äter och blir arg om han inte får smaka. Vi har bra matrutiner och Viggo äter riktiga mål vid frukost, lunch och middag samt mellanmål. Han föredrar burkmat, tråkigt nog. Favoriterna är grönsaksgryta med bönor och biffstroganoff. Tycker om syrliga smaker och älskar frukt! Favoritfrukterna är vattenmelon, persika/nektarin, plommon och gul kiwi. Vi har nästan helt slutat med ersättningen, max två gånger per dag. Ersättningen får han dom gånger han ätit dåligt eller som mellanmål. Välling får han morgon, kväll och nattetid. Jag misstänker att Viggo är fiskallergiker och det ska utredas i oktober månad.

Viggo har storlek 74 på överkroppen och storlek 80 på benen. Han har ärvt sin mammas korta armar och pappas långa ben. Inga tänder har kommit upp och det verkar heller inte vara några på gång, inte som man kan se eller känna i alla fall. Håret har vuxit som ogräs de senaste veckorna och nu är det så pass långt att man kan göra en liten tuppkam. Han har den senaste veckan börjat "prata" mycket och exprimenterar mycket med rösten och olika läten. Försöker härma mamma när hon säger "titta" och lyckas de allra flesta gångerna.

Viggo sover i sin säng i sitt rum och somnar runt 19 - 20 på kvällarna och vaknar oftast en gång runt 02 för att äta en flaska välling. Vissa nätter sover han non stop utan nattmålet. Vid 5 - 6 på morgonen vaknar Viggo och är hungrig, somnar oftast om och vaknar igen vid 8 - 9. På dagarna sover Viggo vid 2 - 3 tillfällen (powernap prinsen) - en gång på förmiddagen och oftast två gånger på eftermiddagen. Att somna på dagarna är lite besvärligt och det krävs oftast att man vaggar honom i vagnen, helst utomhus. De senaste tre dagarna har han dock somnat i resesängen utan problem.

Viggo älskar sin gåstol, snuttefilt, musik och att bada! Att utforskar hemmet och djuren är roligt. Blommor, tv dosan, tvättställningen och katterna är populära föremål att utforska. Just nu bryr han sig inte så mycket om leksaker utan leker hellre med bland annat köksredskap. Vispen och påsklämmor är roligast. Titt-ut lekar och mammas tokerier och sångstunder är också roligt! Tv-program som t.ex. Så ska det låta, Körslaget, Allsång på Skansen och So you think you can dance fångar Viggos uppmärksamhet och han blir harmonisk, facinerad och glad. Piano drar hans uppmärksamhet extra mycket och såklart Babblarna.


Kommentarer
Postat av: Emilie

Hej! Hittade din blogg häromdagen och tycker den är jättemysig :) Jag har själv en son på 2 månader och det är så kul att läsa om andras barn och deras utveckling.. Vad söt han är eran Viggo. Grattis på 7-månadersdagen :)

Kram

2011-08-23 @ 17:08:15
URL: http://www.ensidaomallt.se/Emilie
Postat av: frida

Ja jag smyg tackar honom varje dag för de !! :)



Ja visst e den härlig, han fick den i present på sin 6 månaders dag.. ja lyckades hitta den på en hemsida när de va rea på den, original ligger ju på runt 600 å de skulle ja aldrig betalat !:P



Grattis på Viggos 7 månaders dag!! :D

Så himla fina bilder de blir när du tar när han sitter på den stolen!! Så fin kille :)

2011-08-23 @ 19:50:35
URL: http://fritte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Det här vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0