Min lilla apunge!

När vi va till på läkarbesök i måndags så påpekade doktorn att Viggo har extra grip och omklamringsreflexer. Dessa reflexer har bebis aporna så att dom kan hänga sig fast i mamman när som svingar sig i träden. Vissa barn har det men man vet inte riktigt varför. Det är ingenting som är farligt men det kan däremot vara jobbigt för de små liven. Komiskt för jag har sen i början av graviditeten sagt att det är en liten apunge i magen (jag brukar kalla min sambo för apa då han är lika livlig som en apa. Han klättrar, hoppar och går på händer!).
 
Jag har märkt att Viggo är väldigt spretig och ryckig och jag har inbillat mig att han blivit rädd och ledsen när han rycker så häftigt. Doktorn bekräftade att det är så, dom blir liksom chockade av rycken och kan bli rädd och ledsen.

Vi fick tipset att bädda om honom tight så att han inte kan flaxa med armarna. Faktiskt så har vi gjort det lite då och då sen en tid tillbaka just för att han ska ligga stilla men nu ska vi göra det varje gång.

Är det någon annan som har erfarenhet av detta?


Just nu ligger Viggo i säng säng, rejält ombäddad. Han har legat där i tjugofem minuter men inte somnat men inte heller skrikit, wow! Jag ska försöka smyga in lite rutiner här hemma i den mån det går. Tips på hur man bäst lyckas med det?

Kommentarer
Postat av: Emmy- Mamma till Jack och Link



Åh det är för tidigt med rutiner. Då kommer du bara bli frustrerad. Dom är så ombytliga fortfarande vad gäller, mat-sov - vaken - tider. Vid 5 - 6 månader kan man börja se ett mönster som kan vara väldigt individuellt för varje bebis o då kan man börja ruta upp det lite. Just nu är det bara att följa bebis som gäller.

2011-03-23 @ 12:14:06
URL: http://artanimagen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Det här vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0