Vart finns ni?

Jag är så jävla less på att läsa alla dessa "perfekta bloggar". Jag har bojkottat dem.

Vart finns ni som skriver om den verkliga vardagen som mamma och livets alla up´s and down´s? Jag är inte intresserad av att läsa bloggar där det bara bjuds på förträffligt rara historier om hur underbart livet är, där man visar sina nya pluttig nuttiga outfits med ett fejk smile på läpparna och en löjlig pose, mammor berättar om barnens positiva och enkla utveckling och låtsas att livet bara flyter på. För det kan omöjligt vara så jävla enkelt och underbart. Eller, har jag fel? Är det bara jag och ett fåtal till som upplever att livet som mamma, eller rättare sagt livet i allmänhet, kan vara förjävla jobbigt i mellan åt? Att depression, adhd och dålig självkänsla är ett helvete att leva med? Är det fult att skriva om sånt?

Så ännu en gång frågar jag - vart finns ni härliga och ärliga bloggare som inte är rädda för att skriva om hur verkligheten faktiskt är?Inte riktigt riktig kanske... Inte perfekt på en fläck. Men det har jag aldrig påstått heller.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag är inte mamma och jag är inte perfekt men jag är i alla fall ärlig i min blogg! :-)

2012-04-25 @ 08:21:51
URL: http://mindgames.blogg.se/
Postat av: Tora & Viggo

hahaha ååh vad jag håller med dig! Jag bojkottar också de där jävla fejk-bloggarna för det är ju vad det är - FEJK! Vågar man inte skriva om det negativa, varför har man då en blogg?!

2012-04-25 @ 10:26:00
URL: http://glitterfjolla.blogg.se/
Postat av: C

Klart att det är jobbigt att vara mamma emellanåt. Men det är ju det positiva man vill föreviga och fokusera på. Jag kan tröttna på mammor som sitter på babycafé och bara klagar på sina barn och män. Och så tittar de snett på en för att man inte vill säga något negativt om sitt barn. Aldrig att jag skulle klaga på mitt barn på det sättet. Men visste kan man blogga om både med- och motgång. Och det är trösterikt att läsa en mammablogg där allt inte alltid går som på räls.

2012-04-25 @ 14:44:41
URL: http://chezchrista.blogspot.com
Postat av: Jossie - Mamma till Edvin

Jag förstår vad du menar men alla vill nog inte blogga på det sättet som du beskriver... Jag tillhör kanske en "fejk-blogg" men jag har svårt att dela med mig av de jobbiga delarna i mitt liv då de oftast innefattar andra än mig och jag vill inte hänga ut någon i bloggen, och kan jag inte skriva något helt ut så kan det lika gärna vara tycker jag, om du förstår vad jag menar? Fast sen gillar jag ju mest att läsa bloggar som liknar min också, så alla är vi väl olika ;)

2012-04-25 @ 15:20:35
URL: http://jsantinelli.blogg.se/
Postat av: Hanna- Mamma till Alexander

Håller med :/ Dem bojkottar jag också!

2012-04-25 @ 21:27:59
URL: http://imm0rtelle.blogg.se/
Postat av: Linda

Här har du en! Jag skriver om det mesta och har haft en ganska jobbig start på året med diverse saker. Dock så har jag en låst blogg som kräver lösen men vill du läsa får du gärna maila mig så skickar jag lösen :)Kram

2012-04-25 @ 21:54:02
Postat av: Jossan

ÄLSKAR DIN BLOGG... Fantastisk både

På inredning, foto, tips och trix, inspiration och barn!

Du verkar vara en underbar människa.

Jag försöker skriva så ärligt som möjligt, just nu

Mkt om våran "kamp" att lyckas bli med barn. Får mkt negativ

Från släkt och vänner att jag är så öppen om de och att " jag tänker för mkt" ..... Så är också less på alla som döljer sina känslor! Vi är väl inte mer än människor och varför försöka vara perfekta när ingen egentligen är de?

Tack för bra läsning, flera gånger om dagen!

2012-04-25 @ 23:08:13
URL: http://yossie.webblogg.se/
Postat av: Ina

Jag tror att många mammor är rädda för att skriva om det dåliga. Dom är rädd för att framstå som om dom är en mindre bra mamma. Men inte vet jag, men tror inte det finns barn som inte skriker, mammor som knappt orkar med dagen och det kan helt enkelt inte vara på rosa moln jämt. Min son är helt underbar, precis som alla mammors barn är för dom. Ett barn behöver skrika för att få bra lungor och allt sånt. När min svante föddes så var dom första veckorna ett rent helvete, fick ingen sömn, ingen mat, var stressad och hade en konstant ångest över att jag inte kunde trösta mitt barn och få honom att må bra. Men det kom till de att jag sket i va BVC sa, så jag slutade amma och började med ersättning. Sen den dagen har han sovit minst 10tim varje natt men några undantag. Barn, mammor och även papporna som vi inte får glömma har bra och dåliga dagar, så är livet. De där mufflet om rosa moln, allt är bra jämt och att mamman aldrig mår dåligt är bara ett jävla trams, men kanske för rädd att framhäva det som är mindre bra på bloggen...? Gillar starkt att förlja er och du har en sådan underbart söt son :) Hoppas syskonet i magen mår bra också och självklart du :)Kram på dig

2012-04-27 @ 07:00:48
URL: http://inazackrisson.blogg.se/
Postat av: Sandra - Mamma till Leon och väntar syskon i september

Jag skriver både bra och dåliga saker om livet och Leons utveckling. Hatar också förskönade bloggar som verkar leva på rosa moln hela dagarna.

2012-04-28 @ 18:40:46
URL: http://ettplussett.blogg.se/
Postat av: Elin Lundqvist

Följ oss, vi är långt ifrån perfekta!! :)

2012-05-15 @ 19:14:50
URL: http://makingababy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Det här vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0