Är numera brunett!

Efter önskemål så lägger jag nu upp en bild på "nya" frillan.
Är inte riktigt nöjd med längden och formen så om några veckor ska jag klippa det lite kortare och lite tuffare. I söndags kväll fick jag ett ryck och slängde i en mörkare toning. Är jätte nöjd med färgen, skönt att vara lite mörkare nu till hösten.



Jag har aldrig tidigare varit ett fan av röda naglar men igår köpte jag faktiskt ett rött lack från Mavala. Gillar färgen då det är lite mer oranget.
Skit fräscht till jeans shortan jag har på mig idag!





Förslag på pojknamn, tack!

Jag har länge haft ett favvo pojknamn, har inte hittat något annat som känns lika bra. Vill inte bli helt insnöad på enbart mitt favvonamn så nu behöver jag förslag på pojknamn. Kom igen nu, bidra med några namn!


Min magkänsla stämde!

Idag har jag och mamma varit på ultraljud. Viktor fick inte ledigt från jobbet, stackarn. Förra gången när vi var på ultraljud låg bebisen som en boll vilket gjorde att mamma och pappa inte fick se så mycket. Men idag visade pyret gärna upp sig för mamma och mormor. Nu vet vi könet på pyret, vi väntar en liten pojk ♥ Jag har sagt pojk hela tiden, har aldrig tvivlat.

Bilderna som vi fick vart jätte dåliga, är så besviken! Men men, huvudsaken är att grabben är frisk. Åå, nu vill jag shoppa bebiskläder och inreda ett pojkrum!

Hemma i Sverige igen...

Hemma i vardagen igen, tillbaka i verkligheten.
Borta bra men hemma bäst men några dagar till i solen och värmen hade jag inte tackat nej till! Vi har haft en jätte trevlig och skön vecka.

Imorgon börjar jag jobba igen och jag hoppas att det kommer att gå bra.
Har ju som sagt fått foglossning och den verkar inte ge med sig. Vill verkligen jobba så mycket som möjligt innan det är dags att vara mamma ledig.
Det står inte på förens den dagen är här. På lördag har jag gått halva tiden av graviditeten, 20 veckor. Helt ofattbart!

Är numera jätte trött på eftermiddagarna och får sura uppstötningar.
Att sova middag är så skönt och så behövligt för att orka med resten av dagen så nu ska jag ta en stödvila. So long!

Aah, snart strosar vi omkring i Grekland...

Jag är så himla stressad, har varit det hela dagen.
Strax ska jag måla mina tånaglar. Medans lacket torkar ska jag äta B&J glass och försöka komma ner i varv. Innan det är dax att försöka sova några timmar ska jag gå igenom packningen en gång till.
Fy tusan så skönt det ska bli med semester! Har nog aldrig längtat så mycket efter ledighet som jag gör nu.
Efter att ha jobbat hela sommaren och dessutom mått dåligt är jag så värd en veckas solsemester!

Vi hörs om en vecka lite drygt, solong!


Viktor...



En hälsning från magen!

Idag är dagen vi längtat efter hela sommaren. Klockan 08.00.
Fyllda med förväntan, glädje, nervositet och en gnutta rädsla. Äntligen har vi varit på ultraljud! Jag har ju varit på två UL tidigare i graviditeten men det här var Viktors första.

Pyret var inte på humör för att visa upp sig för mamma och pappa, h*n låg som en boll med pannan vilandes på knäna. Vi fick i alla fall se att pyret har ett tickande hjärta, en magsäck och en urinblåsa, hjärnan såg normal ut och den har två armar och två ben. På ena handen har den fem fingrar, det visade h*n tydligt för oss. Enligt barnmorskan var det mycket ovanligt att bebisarna gjorde så. Kanske vinkade den till oss? ♥

Jag försökte få bebisen att lägga sig i en annan ställning genom att hoppa och snärta med höfterna men det hjälpte inte. Efter semestern ska jag på ett nytt UL och då hoppas jag på att få se mer av bebisen.

Vi har även fått ett nytt bf datum, vart fram flyttade en dag bara. Nya datumet är alltså 22/1 och numera kliver jag in i nya veckor på lördagar, imorgon vecka 18. Dagarna innan ultraljudet ska jag ha ett snack med pyret, h*n får inte gömma sig en gång till. Mamma och pappa vill ju se dig.



UL bild från vecka 6.


Urban Jungle vs. Nitro City.

Idag har vi varit på Barnens hus och Babyland och test kört barnvagnar i flera timmar! Trodde att jag skulle bli klokare av det och kanske till och med bestämma mig för en vagn men icke... tvärtom vart det! Från början var jag helt inställd på en Emmaljunga, antingen en City Cross eller en Nitro City.
Väl på plats bland alla barnvagnar började jag klämma och känna på en Brio.
Det är en helt okej vagn men efter en stund så föll den bort, varför vet jag inte riktigt, det bara vart så.

Jag har aldrig varit ett fan av trehjuliga barnvagnar men efter dagen så funderar vi faktiskt på att köpa en. Vagnen tilltalar oss på det viset att den är lätt och smidig och tar sig enkelt fram överallt.
Nackdelen är att bebisen inte kan ligga i liggdelen speciellt lång tid och att sittdelen bara går att ha vänd framåt. Stort minus!
Vagnen jag pratar om är Urban Jungle.

I dagsläget så funderar vi alltså på att köpa antingen en Urban Jungle vagn eller en Emmaljunga Nitro City. Båda dessa vagnar har sina för och nackdelar.
Och för att virra till det ännu mer så funderar jag på om det inte är värt att kolla på Emmaljungas Ozone City vagn och en Bugaboo?
Vi måste tänka praktiskt. Jag har ju problem med nacken och axlarna och måste ha en lätt och smidig vagn som är enkel att ta sig fram med, 
det praktiska går tyvärr före designen.


Antingen så älskar man den, eller så hatar man den - vagnen från Urban Jungle.
Någon som har erfarenhet av denna vagn?
Lämna gärna en kommentar och skriv vad du tycker är för och nackdelar med vagnen.

Min älskade storpudel!

Idag har Elsa bott hos oss i ett årTiden går så fort!

  



  

 

  

 

  


Vila, vad är det?

Vila kan man göra i graven :)

Ännu en arbetsdag avklarad.
Nyss hemkommen och har så ont av foglossningen att jag knappt kan gå.
Imorgon är jag ledig men har massor med ärenden att fixa innan resan.
Gissa om det ska bli skönt med semester?! Semester på hemmaplan funkar ju tydligen inte i mitt liv, det slutar med att jag jobbar ändå.
Det enda raka är att dra utomlands. Sikken tur att vi gör det på lördag!

Ikväll ska jag packa min del av bagaget. Har inte så mycket sommarkläder som är rymliga nog att ta med mig så det blir lätt och går fort.


Vem kan slå Filip och Fredrik?

Nu har jag fixat biljetter till inspelningen av "Vem kan slå Filip och Fredrik?".
Den 10/9 är det dags och det ska bli jätte roligt!
Bokade två extra biljetter så nu letar vi sällskap. Någon som vill följa med?


Foglossning...

När jag skrev att jag har semester så var det bara en lögn!
Jag ska jobba idag och imorgon. Jag är inte så bra på att vara ledig och ta det lugnt. Men jag har bestämt att nu blir det inga fler arbetspass, efter dom här två dagarna ska jag vara ledig!

Har sovit jätte dåligt i natt - tack vare foglossningen som nu börjar bli riktigt vidrig. Nu ska jag göra frukost och sen rivstarta den här dagen med att hänga tvätt och dammsuga. Ha en bra dag mina vänner!


Uppdatering 20.15

Okej... jag har ljugit, igen!
Skrev ju tidigare att jag ska vara ledig efter morgondagens arbetspass.
"Råkade" ta ett pass på fredag också... oops.


Från glädje till rädsla.

Ultraljudet närmar sig med stormsteg och lika snabbt har rädslan kommit.
Hela sommaren har jag längtat och räknat ner veckorna, varit glad och förväntasfull vid tanken på ultraljudet. Men nu är jag rädd!
Någon som känner igen sig?


Ett tråkigt inlägg...

Helgens kalasande är över.
Vi hade en jätte trevlig dag igår med våra familjer. Dagen bjöd på fint väder, gott fika, trevligt sällskap och uppskattade presenter. Vi fick presentkort på Ikea, Bauhaus och en spa helg i vackra Tällberg.

Idag har vi en riktigt slö och slapp dag, vi gör det vi känner för.
Mestadels har vi tagit det lugnt men vi fick ett ryck och började städa i källaren och höll på en timme. Nu ska vi se på filmen 2012 och mumsa i oss resterna från gårdagens fika.

Inget vidare roligt eller intressant inlägg men bättre än inget inlägg alls :)

Tack!

Vill även passa på att tacka för alla gratulationer!
Har fått massor på facebook och mobilen har gått varm.
Tyvärr har jag inte hunnit svara på alla samtal jag fått, tanken var att ringa upp senare under dagen men det har helt enkelt inte hunnits med. Sorry!

Åter igen, TUSEN TACK! Puss på er!




Numera 23 år...

Ja nu börjar livet som 23 åring. Inleder det med att vara hyfsat korthårig. Har varit hos frissan idag och då rök mina långa längder, har numera page.
Är än så länge nöjd, det enda jag vill fin justera är längden och formen, vill ha det lite kortare i nacken och inte så runt klippt som det är nu.
Det känns lite för mesigt, gulligt och snällt för att det ska passa mig. 
Efter semestern ska jag dels bättra på frisyren lite grann men även lägga i en toning. I det stora hela så är jag nöjd med min make over,
jag tror att en lite kortare frisyr är min grej.
Har tyvärr ingen bild att bjussa på. Får se till att knäppa några imorgon på kalaset.

Nu ska jag förbereda lite inför morgon dagen. Sov så gott, natti natti!


Idag är ingen vanlig dag...

Fredagen den trettonde idag och det är min födelsedag! Hurra hurra hurra!

Idag har jag jätte mycket att göra - jag ska tvätta, städa, baka och inhandla det sista till kalaset som vi ska ha imorgon. Förut tyckte jag jätte mycket om att baka och jag hade massor med idéer till just bakning.
Nu är fantasin noll men jag tycker fortfarande att det är roligt att baka.
Jag har valt att inte göra någon stor grej av kalaset. Det kommer att bjudas på några sorters hembakt, köpta kakor och två olika tårtor made by me.
Det får räcka så.

Jag fick en sån gullig gratulation från Linda på Facebook:
" Grattis gumman!!! Sista födelsedagen som ung tjej.. nästa år är du milf :) hihi "

När jag läste det så pirrade det i magen, inte för att det stod att jag ska bli en milf, men tanken på att jag snart ska bli mamma!

Nu ska vi äta frukost tillsammans. Det har ju inte hänt på evigheter så det ska bli så mysigt! Ha en bra dag!

Sååå snygga byxor från H&M!

Min absoluta favvo byxa just nu är ett par från H&M i baggy/harem stil.
Dom är lite för stora i midjan men det gör ingenting, jag har dragit åt med ett flätat bälte och magen kommer ju att växa sig fin under hösten.





Mina nya boots gör sig så bra till byxan! Love it!


Min gravid mage, so far...

Efterfrågan på magbilder har varit stor så här kommer några.

Dessa bilder knäppte jag nyss. Det vart inte några höjdar bilder men dom får duga. På fredag kliver jag in i vecka 17.





  

Jag vet inte om det börjar synas att jag är gravid? Vad tycker du, syns det? Lämna gärna en kommentar och skriv va du tycker. Känner mig mestadels lönnfet men stundtals känns det som att magen börjar forma sig till en kula.


Prim i am...

Kikar runt på Nelly.com och gissa om jag vart förvånad när jag hittade kläder från ett märke som heter "Prim i am" ! Det är jag det :)

Dagen idag har varit si sådär. Började dagen med ett läkarbesök som var mindre trevligt, bara negativt. Lämnade blodprover förra veckan och dom såg ju inte så bra ut. Proverna visade, bland annat, att sköldköteln har nedsatt funktion,
jag lider av kraftig järnbrist, är förmodligen i ett skov av crowns magsjukdom, ämnesomsättningen är jätte dålig och blodtrycket katastrofalt lågt. 
Dessutom har jag redan börjat få foglossning...
Fick lämna ännu mera prover idag då läkaren vill utreda vissa saker på djupet.
Behöver jag säga att det är ledsamt?

På jobbet var det mycket att göra och kroppen orkade inte lika mycket som jag ville. Imorgon är det sista dagen innan jag får ledigt. Om det ska bli skönt med ledighet? Ooooh jaaa! Jag är så värd det!


Av längtan till Grekland...

...gjorde jag kryddiga köttfärs och risfyllda paprikor till middag som serverades med tzatziki. Kanske fortsätter jag mitt grektema imorgon och gör souvlaki. Mmmums!




Agia Marina 21/8-2010

Ååå va jag längtar till Kreta! Mindre än två veckor kvar nu.
Plågar mig själv genom att kolla på bilder från Kreta resan 2008.














Ledig dag = tvätt och städ dag.

Tidigare idag så var jag full med energi. Planen för idag är att storstäda och tvätta nu på dagen och storhandla ikväll. Nu har jag ingen energi alls, det var som att sticka hål på en ballong.  Ska göra en spel lista med enbart peppmusik,
mumsa i mig lite frukt och morötter och hoppas på att energin kommer tillbaka.

Vilken är din bästa pepplåt?



Visst ser det fräscht och gott ut? Är så glad att det är frukt och grönt jag är sugen på och inte något annat onyttigt, tex chips eller smågodis.


Nya Shrek, i en annan kulört...

Är det inte typiskt?!
Det har varit uppehåll hela förmiddagen och nu, strax innan jag ska gå till bussen, blir det spö regn (monsunregn) och åska!
Måste ner i källaren och leta på min regnjacka.

Känner mig förövrigt som Shrek idag.
Inte enbart för att jag har ett par gröna byxor och grön ögonskugga utan mer för att jag är svullen, speciellt min näsa. Jag uppmärksammade min svullna näsa igår kväll och mer eller mindre panikslagen frågar jag Viktor om även han ser att näsan ser svullen ut. Jag hade ju hoppats och trott att han skulle säga nånting i stil med att "nej älskling, det är bara du som inbillar dig" men det var inte svaret jag fick... han höll med mig om att näsan ser svälld ut!

Vill tvätta bort min makeup, byta om till mina älsklings mjukisbyxor och sen lägga mig på soffan och invänta bättre tider. Medans jag väntar ska jag möla i mig kladdkaka och morötter. Jag lär ju förövrigt bli nya Shrek,
fast med orange hud, med tanke på hur mycket morötter jag äter...



Gummistövlar på och med paraplyet i högsta hugg beger jag mig nu ut i ovädret för ännu en dag på  jobbet. Solong!


9/8-10

Usch vilket dåligt morgon humör jag vaknade med.
Har ont i hela kroppen och nerverna ligger utanpå. Dessutom gravid illamående. Jag drömde en hel del konstigt och otäckt i natt, kanske är det därför jag är på dåligt humör? Mina drömmar påverkar mig och min vardag jätte mycket.

Idag ska jag jobba. Räknar nu ner dagarna till semestern. Tre arbetsdagar kvar. Nu är jag vrålhungrig och jätte sugen på havregrynsgröt. Svamlar mest om allt som inte är intressant så jag avrundar för den här gången...
Ha en bra dag mina vänner!


Numera äkta makar...

Dopet i Vallentuna vart utökat med en vigsel, surprise!
Grattis Martin och Nanna, numera herr och fru Hanson,
och tusen tack för en fin och minnesvärd dag. Ni var så fina!
Både jag och Viktor är så glada för er skull, all lycka till er ♥



Ingen bra bild tyvärr, knäppt med mobilen.
Våran kamera har tre år på nacken och vi skulle verkligen behöva köpa en ny!

Blixtar och dunder!

Oj oj oj vilket oväder det var i natt!
Regnet öste ner och det åskade. Hade svårt att sova i natt, varför vet jag inte, men det var rogivande att lyssna på regnet som smattrade och åskan som mullrade, se blixtarna som lyste upp hela himlen och även vårat sovrum.

Till slut somnade jag och när jag vaknade imorse så kändes det som att jag sovit i en timme, är inte alls utvilad.

Vaknade som vanligt jätte snorig och hängig för att om någon timme bli helt "frisk" igen. Är det någonting som hör till graviditeten tro?
Har hört talas om gravid nästäppa.
Viktor hade ont i halsen igår och kände sig öm i hela kroppen. Om vi prompt ska bli sjuka så kan vi ju hoppas att det blir nu och inte när vi åker till Kreta.

Idag är jag ledig och vi ska iväg på dop i Vallentuna. Lilla Maximilian ska döpas.
Jag har inte en aning om va jag ska ha för kläder på mig! Va brukar man ha för klädsel på ett dop? Jag har ju dessutom en begränsad garderob vilket inte gör klädvalet enklare, det mesta börjar kännas för tight och det hatar jag!
Efter semestern ska jag åka till Stockholm en dag och shoppa lite nytt som jag
kan växa i.


Grattis Viktor på 25 års dagen!

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är min älsklings födelsedag, HURRA HURRA HURRA!






Fredag - nedräkning till både det ena och det andra.

God morgon!

Idag är det fredag vilket innebär "fota magen dagen", en vecka kvar till semestern och två veckor kvar till ultraljudet. Nu kliver vi in i en ny vecka, denna gång vecka 16 (eller 17 beroende på hur man väljer att säga).

Lite kort om vad som händer i vecka 16:

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera,
som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig,
eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Igår kväll kände jag det lilla pyret, det är jag helt säker på.
Vilken otrolig känsla! Nu vill jag känna mer och oftare,
längtar till den första rejäla sparken.

Ni som är eller har varit gravida, i vilken vecka kände ni bebisen första gången?


Tycker du att gult är en unisex färg?

Ja jag veeet, jag ska inte handla till pyret ännu men jag kunde bara inte låta bli.
Var förbi Lindex som hastigast innan jobbet och hittade en sparkdräkt i storlek 62 för ynka 40 kronor. Det var halva rea priset. Jag anser att gult, i rätt nyans, passar både pojkar och flickor. Vad tycker ni?




Give him to me!

Jag har nämnt honom i min blogg förut men han är värd att nämnas igen - Ernst,
vilken karl! Han har så bra idéer och bra smak, många gånger så känner jag igen mig i hans sätt att tänka kring inredning och design. 
Jag får så mycket inspiration från honom.

Tänk om man kunde få hans hjälp i en vecka eller två.
Ååå va jag skulle trivas här hemma då!



Ernst, du är alltid välkommen hem till oss! :)



Nu drabbades jag av ångest över allt som vi missat i våran renovering,
detaljer som vi borde ha tänkt på som nu i efterhand känns självklara men som vi inte hade en tanke på i byggandets stund.
Det är lätt att vara efterklok. Men och andra sidan så fanns det inte så mycket tid till att tänka när vi började rusta för fort skulle det gå! Det är ingenting att sura över så här i efterhand men lite (läs mycket) irriterande är det ju.
You live and you learn...

Snacka om att leva i det förflutna...

Vaknade 07.45 imorse av att skyddat nummer ringde mig.
Orkade inte svara och hoppades på att få ett meddelande på mobilsvar.
Jodå, någon minut senare trillar det in ett meddelande. Det var barnmorskan som talade om att mina provsvar har kommit nu och att jag har fått en läkartid onsdagen den 12/8. Men hallå?! Onsdagen den 12:e?

Om inte jag missminner mig så fyller jag år fredagen den 13:e i år, hur fasen kan den 12:e då infalla på en onsdag var min tanke? Yrvaken, strax innan åtta på morgonen, rasslar jag mig ur sängen för att kolla almanackan.
Mycket riktigt så stämde mina aningar om att den 12:e inte kan vara på onsdagen. Ringer upp barnmorskan och frågar hur hon tänkt sig - onsdagen den 11:e eller torsdagen den 12:e? En aning irriterat svarar hon att det är på onsdagen den 12:e. Efter många om och men visar det sig att hon har fjolårets kalender!

Tur att någon (jag) har huvudet på skaft...

En gammal sång.



Den här låten spelades flitigt på jobbet idag. Jag gillar den,
gillar Veronica Maggios låtar.

Hellre ett kort och friskt hår än ett långt och risigt hår!

Ja nu är arbetsdagen avklarad och det gick över förväntan, timmarna passerad snabbt och försäljningen var kanon! Jag använde mina fina boots för första gången och jag älskar dem ännu mer nu!
Tog ett par svart jeansleggings och en oversize skjorta till, kanon snyggt!
Nu har jag tre arbetspass kvar den här veckan och totalt sex pass kvar innan semestern.

Har i några veckor nu funderat på att klippa av mig håret.
Är så less på håret nu när det äntligen börjar bli långt.
När jag har kort vill jag ha långt och tvärtom, aldrig nöjd...
Största anledningen till att jag vill ha kort är för att det fortare ska bli jämnlångt, jag har ju rakat på ena sidan. Vissa dagar älskar jag att ha långt hår, andra dagar inte, då känns det bara livlöst och trist. Vissa dagar gillar jag det rakade, det är en cool detalj, andra dagar vill jag spy på det och slå mig själv för att jag var så dum och gjorde det.

Hittade en bild på Facebook från den tiden då jag hade lite kortare hår.
Vad tycker ni, passar jag i den frisyren? Ska jag klippa mig kort igen?



Det är så praktiskt med ett längre hår men ack så trist om man som jag är kass på att fixa det och dessutom inte har varken tålamod eller lust till det.
Oftast blir det ju en tofs eller knut.

Behöver verkligen smakråd så snälla lämna en ärlig kommentar -
passar jag i en lite kortare frisyr?


Acne Pistol kopiorna har flyttat in hos mig!

Idag är en sån dag då jag inte alls vill gå utanför dörren.
Men dessvärre är det jobbdag idag (och resten av veckan) så det är bara att
bita ihop!

Har provat flera uppsättningar kläder men ingenting känns bekvämt eller snyggt, försöker fixa håret men alla varianter ser ut som ett svinto. Känner mig svullen i hela kroppen och får känslan av att bli kvävd av kroppsfett? 

Inatt drömde jag att min gravida kollega ringde mig, helt hysterisk,
och talade om att sjukvården har ändrat vecka för det stora ultraljudet.
Det skulle inte längre ske i vecka 18 utan i vecka 21. Vi båda grät och var otröstliga, vi som längtat så länge och snart skulle få gå på ultraljudet skulle få vänta ytterliga tre extra veckor! Jag vaknade svettig och kudden var blöt av tårar.

Ja idag är det minsann ingen vidare dag... många känslor och tankar.


Jag kan ju i alla fall trösta mig med att jag har höstens snyggaste boots,
Acne Pistol kopian från Nilson. Oooh, just love it! Funderar på att inviga dem idag faktiskt så kanske min dag känns lite bättre.

 


En fundering angående graviditetsveckorna...

Okej, jag håller om att jag har uppdaterat lite väl mycket idag.
Det finns inget mellanting i mitt liv, antingen så är det bloggtorka eller
så uppdateras det hej vilt!

Jag har dock en liten fundering innan det är dax att göra kväller och det gäller antalet veckor av graviditeten, hur man säger. Har hört att folk säger olika,
"jag är i vecka 15" kan en tjej säga medans en annan skulle ha sagt vecka 16.
Jag blir inte riktigt klok på det här!
Jag och min kollega (som för övrigt har bf exakt två veckor före mig) har diskuterat detta många gånger. Jag säger att jag är i vecka 15 nu och kliver in i vecka 16 på fredag, hon skulle ha sagt att hon är i vecka 16 och går in i vecka 17
på fredag.

Såg att familjelivs graviditetskalender räknar som min kollega gör,
min barnmorska räknar som mig. Hur räknar ni, vad skulle ni ha sagt?
Virrigt värre är det, tycker jag!



På bilden har jag ringat in det jag funderar över.
Det känns så konstigt för jag säger vecka 15.

Många uppdateringar blir det idag!

Man lär väl passa på att hjälpa till här hemma medans man är någorlunda slimmad och fit i kroppen. Ska strax ta på mig lortkläderna och hjälpa till på övervåningen där vi har ett jätte projekt på gång.

För några veckor sen gjorde jag ett ryck och gick loss med tigersågen uppe på vinden:





Ja lite nervös och skakis vart jag när plankorna/golvet försvann under mig.



När man jobbat hårt så får man unna sig go´saker med gott samvete!
Numera är jag sällan sugen på sötsaker, jag äter hellre frukt och grönsaker.
Just nu är det morötter och vindruvor som jag svullar mest.


En shoppoholics dröm - att få ännu en krabat att handla till.

Jag har alltid tyckt om att shoppa, spelar ingen större roll om det bara är något litet till mig själv, Viktor, djuren eller hemmet, bara jag får shoppa så är jag nöjd! Gissa om det kliar i fingrarna nu när jag snart har en till liten krabat att handla till?! Jag har upptäckt att det inte är så lätt att handla så länge man inte vet vilket kön pyret har, det finns inte så mycket neutralt.
Skulle i och för sig inte börja handla före hösten intalade jag mig själv men jag kunde inte hålla mig! Hittade så söta och neutrala plagg på H&M´s hemsida och dessutom till en billig peng.



Skor i storlek 16/17. "Mini uggs".


Tre pack body, så söta!


Byxor, body och en tröja.



När jag håller i dessa små strumpor så pirrar det i magen och jag tok ler.
Kan inte riktigt förstå att vi ska få en bebis...

Lagomt tills jag är höggravid blir det ju mellandags rea.
Då vet vi ju könet och då jäklar ska jag handla!

Ska trotsa rädslan...

Nu ska jag iväg och göra någonting som jag verkligen avskyr - nämligen lämna blodprov! Ibland händer det att jag svimmar av men oftast får jag "bara"
panik och blir klen.

Får försöka tänka på att det är för mitt och bebisens bästa som jag gör det,
förhoppningsvis får jag hjälp och kan må bättre resterande tid av graviditeten,
det vill säga cirka 171 dagar.




Ännu har bloggen inte gått i graven!

Efter påtryckningar och önskemål så uppdaterar jag nu med ett inlägg.
Om det blir så många fler än så kan jag inte garantera.
Det är väl bara att inse, jag är ingen riktig bloggare. I perioder skulle jag kunna uppdatera bloggen flera gånger om dagen men stundtals har jag ingenting att dela med mig av.

Vad händer i mitt liv just nu då?
Den här sommaren har det varit mestadels jobb, lite för mycket jobb enligt vissa.
Jag har inte spenderat en enda minut på stranden hittils...
Får ta igen det och njuta dubbelt upp när vi åker till Kreta 21/8.

Apropå 21/8, den 20/8 är det dax för ultraljudet som sker i vecka 18.
Åå det ska bli så spännande, längtar så mycket!
Jag har ju haft turen att få se vårat pyre via ultraljud två gånger redan,
första gången i vecka 6 och andra gången i vecka 13.
I dessa veckor har man inte sett speciellt mycket mer än en "klump" och ett tickande hjärta så det ska bli spännande att se en mer utvecklad bebis och få ett mer utförligt ultraljud.
Vi ska ta reda på vad pyret döljer mellan benen (om det går, vilket jag hoppas!) .
Ni som har barn, tog ni reda på könet?
Jag tror att det är en liten pojke och alla andra tror en flicka. Om några veckor vet vi, förhoppningsvis.

Många har frågat hur jag mår så jag tänkte skriva några rader om det också.
Fram till vecka 11 mådde jag katastrofalt dåligt! Fick inte behålla någonting av det jag åt eller drack. Sen vände det och jag har mått lite bättre sen dess.
Jag mår fortfarande illa och kräks varje dag men klarar numera av att äta.
Matsedeln är begränsad då jag har svårt att äta vissa saker, tex kött.
Innan graviditeten åt vi kött flera gånger i veckan, nu växer det i munnen på mig när jag ser en köttbit. Inte nog med illamående och problem med maten - mitt blodtryck och blodvärde är katastrof det också. Att knapra järntabletter hjälper inte så det får bli järnsprutor för min del.

Igår träffade jag en dietist som konstaterade att mitt BMI är precis på gränsen mellan underviktig och normal. Jag har gått upp ett kilo under graviditeten. Från och med nu är det näringsdryck som gäller, minst två gånger om dagen.

På fredag kliver jag in i vecka 16 och jag väntar ivrigt på att få känna pyret.
Jag tror att jag har känt h*n vid två tillfällen som hastigast men är inte säker på om det var pyret eller möjligtvis gaser/tarmarna som fladdrade, svårt att avgöra.

Nu tänker jag avrunda för den här gången.
Skriver hellre korta och många inlägg än färre långa.

Vad vill ni läsa om i min blogg? Får jag lite feedback så kanske det blir roligare att hålla efter med uppdate. So long!

RSS 2.0