Min årskrönika. Varning för ett långt inlägg! Hur många orkar läsa hela?

Nu tänkte jag ge mig på en så kallad årskrönika, gjord på mitt eget vis. Det är roligt att se tillbaka på året som gått och jag tror att det är nyttigt också - man kanske kommer till insikt med saker och ting eller ser på livet med andra ögon såhär i efterhand? Jag själv uppmärksammar till exempel att jag är ganska negativ av mig (hoppas och tror att jag blivit bättre senaste halvåret). Nu när jag är medveten om det så är det ju lättare att jobba på det och bli ännu bättre. Jag ska bli mer positiv och inte ta allt så seriöst! Hoppas på att inte behöva vara lika otursdrabbade kommande år.

Jag ska försöka sammanfatta 2010 så kort jag kan. Har så svårt att komma ihåg allt som händer så jag ser tillbaka på månaderna här i bloggen och gör en kortare sammanfattning utefter det. Några små förändringar och tillägg kan komma under dagen. Länkar till några inlägg så ni kan läsa lite mer om det som hänt.
Januari
: År 2010 inleds med intensiv husrenovering, motgångar, mycket stress och ett missfall. Kämpade dagligen med negativa tankar, ångest och övriga borderline symptom.

Februari: Denna månad va inte så mycket bättre. Nu flyttar vi från våran nybyggda lägenhet i stan till ett gammalt hus en bit utanför stan. Jag räddade livet på en hantverkare, det var en riktig skräckupplevelse! Viktor jobbar i Danmark ganska mycket så jag är gräsänka. I samma veva blir han jätte dålig, dubbelsidig öroninflamation och eksem i öronen samt hög feber och vinterkräksjukan. Han är verkligen klen och blir inlagd på Akademiska sjukhuset några dagar.

Mars: Våren är på ingång och mitt välmående likaså. Jag får ett nytt jobb i en klädbutik ute på Arlanda. Nytt jobb, ny inspiration. Äntligen börjar det kännas bättre!

April: Jag och solen strålar ikapp! Rakar av mig håret på ena sidan. Vulkanen på Island spyr ur sig massvis med aska! Får ännu ett jobb, denna gång som extrapersonal i en skobutik. Känner att tiden inte riktigt räcker till. Kliver in i en period på några månader med mycket jobb. Pyret blir till ♥

Maj: Min och Viktors månad - förlovade i två år och tillsammans i tre. På våran treårs dag gjorde jag ett graviditetstest som visade positivt. Lyckan bubblade inom oss men av tidigare erfarenheter vågade vi inte hoppas på för mycket. Jag vart 'kidnappad' till Köpenhamn av min raring. Projektet på övervåningen påbörjas men än idag är vi inte färdiga...

Juni: Nu börjar jag känna av graviditeten - spyr konstant och är mer död än levande! Biter trots allt ihop så gott det går och jobbar väldigt mycket. Lagomt till midsommar blir jag sjukskriven pga illamåendet och väljer att avsluta min anställning på Arlanda för att satsa helhjärtat på jobbet i skobutiken. Såhär i efterhand ångrar jag det då jag inte fick ett skit tillbaka, det är lätt att vara efterklok med facit i hand! Vi släpper bomben, berättar att vi ska bli föräldrar om allt går som det ska. Vädret är underbart, jag är lycklig och förväntansfull. Brorsan tar studenten. Jisses va åren går fort! Kronprinsessan gifter sig med sin bondläpp hemifrån mina trakter och vi va på plats för att titta. Påvägen hem blir Viktor av med körkortet...

Juli: Den här månaden har jag inte bloggat någonting så jag har inte så mycket att se tillbaka på. Det enda jag gjorde i juli månad va att jobba och försöka orka med vardagen. Konstant illamående och trött men pyret hänger fortfarande med så jag är lycklig!

Augusti: Månaden som bara svischade förbi! Både jag och Viktor fyller år. Vi åker till Grekland för en veckas semester tillsammans med min familj och oj så värda vi va den veckan! Och det bästa av allt - ultraljudet! Pyret vela inte visa sig så det vart ännu ett ultraljud som visade att pyret är en liten grabb. Min magkänsla stämde! Alla andra gissade på en flicka. Jag får en impulsidé, klipper av mig mitt fina hår och färgar det brunt. Ångrade mig fruktansvärt mycket i efterhand! Vi blir bjudna på dop och överraskas med ett bröllop.

September: Det här verkar vara månaden då graviditeten blir mer 'på riktigt', nu vågar vi hoppas och tro att vi faktiskt ska bli föräldrar. Vi beställer en vagn och jag börjar shoppa kläder till det lilla livet. Nu börjar man ana en gravidmage. Är helt tokig i frukt (och korv, som jag alltid hatat!), jag läser mycket om graviditeten och börjar oroa mig för tiden som mamma. Jag kallas numera 'gravidosaurius' av min sambo, haha! I mitten av månaden blir jag sjukskriven för magen, denna gång är det inte graviditeten utan Crohns sjukdom som ställer till det. Är riktigt dålig och får söka akut vård. Det skulle visa sig bli ännu värre... Morfar fyller 60 år. Snacka om att man har en ung morfar!

Oktober: Vi åker till Stockholm för att se våran lillgrabb i 3d/4d ultraljud. Häftig upplevelse, rekomenderas starkt! Första snön faller och likaså siffrorna på hur många dagar det är kvar till beräknad födel. Nu vart det tvåsiffrigt! Vi fick åka akut till förlossningen för att kontrollera att lillgrabben mådde bra och det gjorde han, tack och lov! Sjukskriven = tid för inspiration och pyssel! Svart målarfärg va min bästa vän, jag gick loss med penseln på bland annat en giraff, ett skötbord, en spjälsäng och en tallrikshylla. Magproblemen vart ännu värre och sjukskrivningen förlängd månaden ut, till att börja med. Jag va så trött, orkade knappt stå på benen och fick konstant höra att jag såg riktigt sjuk ut. Doktorn upptäcker att mina järndepåer är så gott som tomma, jag hade 3 och man bör ligga på 90 åtminstonde. Jag började med järninjektioner och märkte efter fyra injektioner att jag blev piggare, tack och lov! Vi åkte iväg till Tällberg på en spaweekend, mycket uppskattat! Jag låg hemma hela dagarna och svällde, bokstavligen! Tv4 började sända ett helt fantastiskt program, 'Så mycket bättre', och det gjorde mina lördags kvällar! Fick återigen en impulsidé, klippte håret ännu kortare! Hur dum får man vara egentligen?!

November: Det är redan kallt och mycket snö. Mörkret gör mig deppig men samtidigt är det mysigt. Kände mig ful och värdelös. Saknade mitt långa blonda hår mer än någonsin! Vill jobba men blev sjukskriven året ut pga magen. Nu började det märkas i kroppen att jag är gravid - fogarna gjorde ont och jag samlade på mig mycket vätska. Tidigare hade jag knappt haft någon mage men i slutet av månaden formar den till sig och växer fort! Jag började få problem med att få på mig kläderna och jackan går inte att stänga. Sara gifter sig och jag får lite lätt panik över att vi 'huxflux' är så vuxna! Elsa drabbas av luftrörsinfektion och feber och är sig inte lik på några veckor.

December: Månaden med flest 'ups and downs', flest turer i Borderlines berg och dahl bana. Att vara höggravid och alla dessa hormoner underlättar inte. Jag hatar att gå förbi en spegel, tål inte att se min egen spegelbild! Efter att ha krånglat med Försäkringskassan hela hösten vart mitt ärende äntligen klart och en stor sten föll av mina axlar!
Allt är klart inför lillens ankomst och vi väntar med spänning! I skrivande stund har jag 22 dagar kvar till beräknad födsel. Jag hoppas att dagarna går fort! Han får gärna komma tidigare men inte innan tolvslaget idag. Vi fick ju vara med om en riktig skräckupplevelse i början av månaden, en av dom värsta dagarna i mitt liv! I samma veva inträffade en otäck olycka och jag fick mig en tankeställare. Ta ingen/ingenting för givet! Nu har vi haft huset i ett år, tiden går så fort! Just den meningen, 'tiden går så fort', skulle jag kunna säga flera gånger om! För det är verkligen så, jag förstår inte vart 2010 och alla tillhörande dagar tagit vägen?! Hur summerar jag då mitt år?

När jag ser tillbaka på året som gått och läser i bloggen om va som hänt så känns det som att alltihop hänt nyligen. The Baseballs konserten den där varma kvällen i juni känns inte som ett halvår tillbaka i tiden! Det har helt klart varit ett av mina bästa år hitintills. Jag har utvecklats och mognat, blivit en starkare, lugnare och tryggare person som värderar saker och ting annorlunda numera. Det är inte alltid jag själv märker mina framsteg och förbättringar men jag blir ofta påmind på olika sätt och vis.

Kommande år innebär en stor förändring för både mig och Viktor. Det är med blandade känslor, givetvis är jag överlycklig men samtidigt rädd och nervös. Att ha Viktor vid min sida underlättar otroligt mycket, jag är så glad att jag har honom! Att få göra denna resa i livet tillsammans med honom är ett äventyr som jag aldrig vill ska ta slut.


Bortkastad tid!Här hemma går det åt en hel del juice så en årsförbrukning vore ju inte helt fel!
Jag och Viktor svarade på en quiz och motiverade med max 150 tecken varför vi skulle vinna.
Gissa om jag vart besviken när jag såg att tävlingen är avslutad?! Varför tar dom inte bort den för? *spott morr och fräs*

Va tusan håller han på med?!

En av våra katter, Eddie, är inte riktigt riktig tror jag... han är väldigt udda på många sätt och vis. Som till exempel när han sover, det är jätte ofta han ligger med pannan lutat mot någonting - oftast blomkrukor men även väggen, soffan, en sko... ja vad som helst! Varför gör han så?Årets skämt eller???


Jaha, då har man lyckats igen då. Stackars karl som råkar ut för mig!

Jag är så less på Försäkringskassan och deras nonchalanta sätt att behandla folk! Det har bara varit krångel hela hösten, har inte fått en krona utbetalt men jag har rätt till det. Ärendet bollas runt och ingen tar tag i det. Det här är ännu ett exempel på det jag skrev om häromdagen.

I förmiddags ringde jag Försäkringskassan för att stämma av hur det går eftersom att jag inte hört någonting ifrån dem angående varken sjukskrivningen eller föräldrarpenningen. Jag borde inte ha blivit förvånad över svaret jag fick med tanke på vilka det är jag har att göra med. Ännu en gång har dom klantat till det och vore det inte för mitt samtal så hade ingenting hänt i ärendet och jag hade vecka efter vecka väntat på ett besked som aldrig skulle komma...

Jag vart så arg och ledsen, kände mig förnedrad och hjälplös. Va fan ska man göra för att få den hjälp man har rätt till?! Alla känslor bubblade under min hud och jag kände att jag måste få ut alla känslor - rev åt mig jackan som sattes på i farten och tog med mig hunden upp i skogen, pulsade en bra bit in och lutade mig mot en tall. Vrålade allt va jag orkade och det kändes genast mycket bättre. Elsa tittade på mig som om jag vore tokig. Ja jag kände mig tokig för stunden men oj så välbehövligt det va! Snyftade en stund för mig själv och försökte samla mig när jag hör hur det knakar och pulsar i snön bakom mig.

"Mår du bra?!" hör jag någon fråga med andan i halsen. En karl i 60 års åldern kommer halv snubblandes fram till mig, rosig om kinderna. "Jag hörde hur du skrek, mår du bra?!". Vad svarar man på det liksom? "Ja jag mår bara bra, tack!". Nej, förmodligen lär han ju inte tro mig, vilken normal människa som mår bra står och vrålar som en stucken gris i skogen?

Ännu en gång har jag lyckats! Såhär i efterhand så skrattar jag åt det så att tårarna sprutar. Stackars karl! Ni undrar säkert va jag svarade honom? Jag sa som det va, jag behövde bara några minuters 'skrikterapi'. Jag tror inte han fattade va jag menade för han vände sig om och gick utan att säga någonting alls...


Bröstpump och skallror.

Nu har jag klickat hem en Philips Avent Isis manuell bröstpump och några skallror. Allt va på rean så jag sparade några slantar. Är det någon som har/haft denna bröstpump? Bra eller dålig?


Jag vill så gärna ha en virkad filt till vagnen, virkade skallror och färg glada marackas till lillen men det får vi nog önska oss i present, nu är det färdig shoppat! Önskar att jag visste hur man stickar och virkar, det hade ju varit ett perfekt tidsfördriv nu! Men nej, jag har inte tålamod till sånt!

Pyrets vrålåk!

Hade egentligen inte tänkt att lägga ut några bilder på vagnen ännu. Vill hellre knäppa med nya kameran som förhoppningsvis kommer imorgon. Men eftersom att jag har så nyfikna och otåliga kompisar så får jag väl offra mig och redan nu bjuda på några bilder. När nya kameran kommit så tänkte jag knäppa bättre och mer detaljerade kort, det finns många små finesser och detaljer jag gillar med vagnen och som vart avgörande i valet mellan den och Urban Jungles liknande vagn.

Vagnen är ganska hög och jag är ganska kort. Haha, jag ser knappt över suffletten!
Katterna kollar på vagnen som om det vore ett rymdskepp. Elsa är nyfiken och står på bakbenen och kikar ner i vagnen. Lite läskig verkar hon tycka att den är ändå.Åkpåsen passade kanon bra i liggdelen, det vart så mysigt!
Dom söta Diinglis elefanterna gjorde sig bra till vagnen också tycker jag.


Allt är förberett och klart. Snart väntar blöjbyten och barnaskrik.

Nu har vi inhandlat våra första blöjpaket. Köpte två kartonger från Pampers så nu har vi lite drygt 200 blöjor, undrar hur många dagar dom kommer att räcka? Passade på att köpa våtservetter också, även dom från Pampers. Vilken djungel det är med blöjor och våtservetter! Antar att man helt enkelt får testa sig fram. Tar gärna emot tips och råd angående blöjor, våtservetter och dylikt!


Vagnen är hämtad, sängen är bäddad, skötbordet står klart och blöjor och annat viktigt är inhandlat. Nu är det bara bebisen som fattas och nu är det nära. Tanken får mig att små le och jag känner lycka men samtidigt blir jag livrädd! Vad har vi gett oss in på?!


Tips på bra shopping!

Tänkte tipsa er om en sida som har massor med olika varumärken till bra priser!
Sidan heter Campadre och har dagligen nya kampanjer på olika märken med upp till 70% rabatt!
Just nu är det massor med roliga kampanjer (bla på leksaker, smycken, klockor, kläder och heminredning från välkända märken) och klockan 14.00 idag så startar en ny kampanj på 'Lundmyr of Sweden'. Jag älskar deras prylar! Passa på att fynda! Du blir enkelt medlem här.
"Campadre.com är Skandinaviens första och största ”Private shopping club”, med 250 000 medlemmar. Sen februari 2009 erbjuder Campadre mode, heminredning, resor och andra livsstilsprodukter från eftertraktade varumärken upp till 70 procent under ordinarie butikspris. Varorna säljs genom tidsbegränsade kampanjer och endast till medlemmar. Medlemskapet är gratis, men antal medlemskap är begränsat."

Inte så konstigt att man är ett kontroll freak!

Tänk att man ska behöva göra allting själv! Det är så irriterande när man utgår ifrån att man kan lita på folk och samhällets tjänster men upptäcker att folk inte kan sköta sitt jobb. Ska man verkligen behöva dubbelkolla allting för att vara på den säkra sidan? Visst, alla kan vi göra misstag men det är så ofta man stöter på såna problem. Man hade lika gärna kunna gjort det själv och det hade blivit bra och rätt! Att man aldrig lär sig.

Det som irriterar mig nu är Telia och deras snorkiga personal!
I höstas tecknade jag fri surf till mobilen men eftersom att mobilen åkte fram och tillbaka på reparation under hösten och jag fick en gammal skruttig lånemobil valde jag att avsluta tjänsten ganska omgående. Killen i butiken påstod att han tog bort tjänsten och jag nöjde mig med det.

Men... igår när fakturan kom så upptäckte jag att jag har haft tjänsten hela hösten och vintern och får nu betala 69 kronor per månad för skiten! Jag har inte ens utnyttjat surfen pga att jag tog bort tjänsten. Ja, så lätt vart jag blåst på några hundringar.

Ringde kundservice nyss för att reda ut detta och fick prata med världens kanske snorkigaste tjej? Avslutade samtalet med att säga 'du jobbar med kundservice men verkar inte behärska servicen så bra. Dags att byta yrke kanske?'. Haha, gravidhormoner eller vadå?

Onsdag.

Usch och fy, jag är så fryssen och trött idag och har kraftig halsbränna. Jag tror att det beror på penicillinet jag tar för att bli kvitt GBS. Har varit vaken sen halv sju imorse, dagen kommer att bli lååång... Är det okej att ta en powernap? Helst en gång varannan timme...

Vet inte riktigt hur jag ska slå ihjäl timmarna fram tills dess att Viktor kommer hem och det är dags att hämta vrål åket? En fika på stan vore i och för sig mysigt! Eller ska jag ta mig i kragen och rensa i lådor och skåp? Det där med vila är ju inte riktigt min grej även om jag vet att jag borde ta det lugnt.

Det återstår att se hur dagen blir. Ska gå ut en snabbis med vovven nu och sen pressa apelsiner till juice. Inte så smart med tanke på halsbrännan men det är ju så gott!

Babyjogger city elite.

I eftermiddag ska vi hämta hem barnvagnen. Ååå va spännande!
Anledningen till att vi tar hem den redan nu (ja förutom att pyret kan anlända när som helst) är att vi ska träna Elsa att gå bredvid barnvagnen. Grannarna kommer ju tro att pyret är född eftersom att vi spatserar omkring med vagnen. Snopet om dom kikar ner i vagnen, ingen bebis!Någon som har/haft denna vagn? I såna fall, vad tycker ni om den?

Tips på nyttigt och billigt hundgodis!

Det är inte bara bebis snack i bloggen även om 95% av all text och bilder handlar om graviditeten eller bebisen. Tänkte tipsa er hundägare om ett nyttigt och billigt hundgodis, dessutom busenkelt att göra! Min vovve är tokig i dessa små go´bitar! Perfekt att ha i fickan.

Dela blodpudding till små tärningar i lämplig storlek och torka dem sen i ugnen.
100 grader i ungefär 30-35 minuter brukar vara lagom eller tills dom är torra.


Är det någon som har något annat tips på smarrigt hundgodis?


Dregglisar i limegrön, turkos, orange och brun.

Förra veckan beställde jag dregglisar till pyret, 4 stycken för 130 kronor.
Idag kom dom med posten. Dom är jätte fina och mjuka! 

Häromdagen fick jag en kommentar här i bloggen där någon skrivit att mitt barn kommer att bli deprimerat eftersom att vi verkar ha allt i svart och vitt. Det gäller då inte hans kläder i alla fall, mycket färg har jag köpt på det allra mesta! Även så på dregglisarna, varken svart eller vitt i sikte.


Ni har väl inte glömt att lämna en gissning?

Här hittar ni alla gissningar hitintills!


En del av H&M´s vårkollektion säljs redan nu...

...och jag blir helt till mig, det är som en drog! Jag får abstinens besvär, vill shoppa shoppa shoppa! Det är inte ens i närheten av vår ännu men det är så roligt att handla lite nytt inför våren. Det känns lättare att uthärda denna kalla vidriga vinter. Är det verkligen så eller är det shoppoholicen som talar för att döva sitt dåliga samvete och istället hitta en anledning till att shoppa?

Det kommer ju att komma hur mycket kläder som helst närmsta månaderna! Har lovat mig själv att bara köpa basplagg och sånt som jag vet att jag tycker om och kommer att använda. Leggings, jeans, linnen och koftor är exempel på såna plagg.

Funderar på att klicka hem detta (skulle dock kunna handla mycket mer!) :
Uppdaterat 18.10.

Kollade nyss posten och jag har fått hem H&M´s nya katalog.
OMG! Nu är det kört! *klick klick*

GBS positiv! Någon som har erfarenhet av det?

Fick för en stund sen ett samtal från sekreteraren på spec.mödravården. När jag va på tillväxtkontroll sist så togs ett odlingsprov. Läkaren tänkte först inte skicka in det eftersom att hon inte trodde att det skulle visa någonting men eftersom att det redan va taget så kunde hon lika gärna skicka in det för säkerhets skull sa hon. Väldigt konstigt sagt anser jag!

Nu har i alla fall provsvaret kommit och det visar att jag är GBS positiv.
Jag har aldrig hört talas om det förut och frågade ju såklart va det är för någonting. Sekreteraren kunde inte svara på det, den enda informationen hon hade till mig va att det finns penicillin att hämta på apoteket och att jag måste börja behandlas redan idag, viktigt!

Efter många om och men så har jag nu fått prata med en barnmorska som förklarat va GBS innebär. Jag vet inte om jag vart så mycket klokare av det. Hon rådde mig till att googla på det och läsa det som står. Tack för den du! Fick även veta att jag kommer att få ett antibiotikadropp vid förlossningen, helst direkt efter att vattnet har gått.

Jag är jätte besviken på hennes dåliga information och hennes nonchalanta sätt.
Tur att det finns forum och bra informations sidor! Jag ska ta upp det här med min barnmorska vid nästa träff. Läser man om komplikationer osv så känner jag mig inte alls trygg och lugn!

Är det någon som har erfarenhet av detta?
Dela gärna med er av info och hur det drabbade dig! Vart bebisen smittad eller uppstod några andra komplikationer?

Sony Alpha NEX-5 Hybridkamera.

Vilket trevligt uppvaknande jag fick imorse!
Viktor ringde och talade om att han gjort en beställning som levereras inom 1-3 dagar.
Jag vill ha leveransen nu, nu, nu! Denna lilla goding väntar jag ivrigt på:Spjälsängen är bäddad!

Igår kväll bäddade jag pyrets säng. Det vart inte alls som jag tänkt mig, SUCK!
Spjälskyddets passform suger och snörena är vita, spjälskyddet och sängen är svart.
Behöver man verkligen ha spjälskydd? Det ser inte alls bra ut! Se själva:Underlakanet är turkost, jätte fint men jag vill hellre ha ett svart.
Dom två gula spjälorna vill jag måla om, antingen svarta eller vita. Vad tycker ni?

Nåja, sängen är redo inför pyrets ankomst i alla fall. Jag får fixa och dona vid ett annat tillfälle tills jag får det resultat jag vill ha. Eftersom att övervåningen inte är klar så känns det som att det kvittar ändå. Det är så vi lever just nu - praktisk, inte snyggt! Nej usch och fy så bitter och deppig jag vart av att bädda en säng?! Men det är sååå trist när man sett fram emot någonting, fått en bild i huvudet av hur man vill och tror att det ska bli och så blir det inte alls som så! I-landsproblem, ja jag vet!


Mellandags rea!

På eftermiddagen har vi varit och spanat in mellandags rean.
Det vi skulle ha, en ny kamera, va ju såklart slut! Nåja, vi får helt enkelt invänta en ny leverans och köpa den till ordinarie pris.

Viktor fyndade kläder på MQ och jag köpte en nattlampa, en tunnare overall och två pyjamasar till pyret. Det är ingen idé att köpa kläder till mig själv just nu, väntar hellre till våren och uppdaterar med nya vårmodet till en slankare kropp!

Har ni fyndat något på rean?Annandag jul.

Idag unnade vi oss en lagomt lång sovmorgon. Jag klev dock upp en timme tidigare än Viktor. Till frukost vart det risgrynsgröt och skinksmörgås, mums!

När frukosten lagt sig så klädde vi oss varma och begav oss ut för snöskottning. Till och med jag lyckades skotta lite grann. Det va otroligt skönt att komma ut i friska luften och bli rosig om kinderna.
Pälsmössa från Berlin.Älskar min nya mössa som jag fick av mamma, den är så varm och gosig!
Har länge velat ha en sån modell men inte vågat köpa en, anser att jag inte passar i den.
Nu vill gärna ha en till i skinn/tyg och päls på enbart öronlapparna och 'flärpen' ovanför pannan.

Någon som vet vart man kan få tag i en sån till bra pris?


Välkommen vecka 37!En glad och lycklig blivande mamma men ack så trött och tung!


Hej på er! Va fiffigt det är att man kan b...

100media_imag009 (MMS)

Hej på er! Va fiffigt och smidigt det är att man kan blogga via mms. Nu är vi påväg hemåt Uppsala. Stannade till vid Gävle bro för tankning och kisspaus. Vill så gärna visa min fin fina pippi tröja som mormor stickat till mig, love it! Längtar tills jag får på mig mina jeans igen. Jeans + pippi tröjan i vår känns schysst! Vet inte om det syns på bilden men jag valde svarta ränder istället för de klassiska blåa. Vill så gärna ha en pippi tröja till pyret också. Har jag tur så kanske jag kan fynda en på mellandags rean.


God jul! Har ni varit snälla i år, fick ni...

100media_imag009 (MMS)

God jul! Har ni varit snälla i år, fick ni några julklappar? Tydligen har jag varit snäll i år för jag fick en hel del julklappar. Nu är jag proppmätt och jätte trött. Det har varit en lång dag. Funderar på att lägga mig faktiskt. Imorgon ska vi äta (det är väl det enda man gör?!) gröt och skinkmacka innan det är dags att fara hemåt Uppsala igen. Ha en fortsatt mysig jul!


Jag vann!

Hej på er!

Nu är vi på plats hemma hos min mamma. Är så galet trött, kommer nog att somna när som helst.

Hur har ni det såhär kvällen innan jul? Stressigt?
Dom allra flesta man pratar med är stressade. För att inte tala om status uppdateringarna på Facebook, det är mest klagomål över denna julstress! Trist tycker jag då jag önskar att julen vore en helg för avkoppling med god mat tillsammans med nära och kära. Det är så snevridet, stress och köpmännens dag.

Jag köpte mig faktiskt en bingolott igår och tro det eller ej men jag har faktiskt vunnit! Vann dock 'bara' en ny lott till nyårs spelet. Det utlovas miljoner och flertalet bilar så det finns ju en gnutta hopp om att kamma hem en fin vinst!

Nu är det dags att avrunda för idag. Natti natti!


Påväg mot julfirandet!

I eftermiddag styr vi kosan hemåt Storvik för julfirande tillsammans med min familj.
Första stoppet blir i Gävle för middag. Vi har bokat bord klockan 19.00. Förra året fick vi ett presentkort i julklapp av Viktors pappa på en restaurang i Gävle. Lika bra att utnyttja det innan det går ut.

Och till er som ska ut i jultrafiken, kör försiktigt!
Låt det hellre ta lite längre tid att komma fram än att inte komma fram alls...

Gävles stolthet, bocken!


I don't want a lot for christmas, there is just one thing I need...


Försöker återfå mina fina hy, har köpt nya hudvårdsprodukter. Älskar aloe vera!


Tillbaks till ruta ett.

Vad är det som händer?
Jag verkar återgå till graviditetens första fas. Vaknar tidigt på morgonen numera, klarvaken men illamående. Är sugen på samma saker som i början - fiskpinnar, äppeldryck och vindruvor.

Klockan är strax efter halv sju på morgonen. Jag har legat vaken i en timme och snurrat runt i sängen utan att kunna somna om. Nu har jag gett upp hoppet om att lyckas somna om. Jag är så fruktansvärt törstig, ska bälja i mig äppeldryck och försöka peta i mig en smörgås, lägga mig på soffan och kolla på nyhetsmorgon och hoppas på att somna om en timme till.

Strax dags för sambon att kliva upp. Kanske man ska överraska med tända ljus och framdukad frukost?


Det vart ingen framdukad frukost till sambon men han fick i alla fall 'breakfast to go', frukost på påse, som han kan mumsa på i bilen. Dessutom fick han en smarrig matlåda. Kände mig som värsta hemmafrun när jag lämna över påsen med ätbart och gav honom en puss på kinden ♥

Skippar idén om att försöka somna om, nu ska jag istället försöka hålla mig vaken och förbereda inför dagen = städning, packning och planering.

Är det meningen att vi ska frysa ihjäl?Fy fan va kallt, minus 28.9!
Inte ens hunden vill gå ut...


Tro det eller ej, men vi har faktiskt en liten julgran!

Dessutom en äkta gran! Det är verkligen inte likt mig men i år kunde jag inte motstå att ha en liten gran här hemma. Det luktar så gott!

Jag har inte lagt ner så mycket tid eller energi på att klä granen, tog av det lilla som jag har hemma. Ljushållarna fick jag av mormor för ett tag sedan, då va dom gröna och det syndes att dom hade varit med ett tag. Men med svart sprayfärg vart dom som nya. Mysigt med levande ljus!

Vi får väl se hur det blir med julfirande kommande år, får jag bestämma så åker vi utomlands eller hyr en fjällstuga över jul och nyår. Men om det blir traditionellt julfirande, då ska jag ha en stor och maffig gran med massor av pynt!Min fina storpudel Elsa!
En månad kvar till BF. Gissa pyrets ankomst datum!

Liksom så många andra gravida bloggare så gör även jag en lista där vi kan gissa pyrets ankomst. Det är en rolig grej och jag hoppas att så många som möjligt vill vara med och gissa på ett datum!Det ska bli spännande att se vem som kommer närmast, eller kanske till och med lyckas pricka rätt dag! Lämna en kommentar med namn och vilket datum du tror att grabben behagar att titta ut.
Vill du vara riktigt avancerad så slå till med en gissning med både datum och tid. Har du en blogg så länkar jag till den. Uppdaterar listan dagligen. Kom igen nu, lämna en gissning!

Och såhär gissar vi:

4-5 januari - Catrin

8 januari, kl. 04.00 - Moster Melissa

9 januari - Anonym. Vem är du? :)

10 januari - Sandra

11 januari - Farfar Mats

12 januari - Mervi

13 januari, kl. 10.37 - Morbror Dennis

14 januari - Sandra

14 januari - Jossie

17 januari, nattetid - Magnus

18 januari - Erika

18 januari - Helena

19 januari - Sara

19 januari -
Therese

19 januari, på morgonen - Anette

20 januari -
Tina

21 januari - Pappa Viktor

21 januari -
Carolina

22 januari, kl. 21.30 - Malin

22 januari - Farmor Helena

22 januari - Sara Duuude

23 januari - Plastfarmor Maggan

23 januari - Marie

23 januari -
Malin

23 januari - Michaela

24 januari - Linda

24 januari - Elin

24 januari - Frida

24 januari - Cherie

24 januari - Emma

25 januari - Marina

25 januari -
Flisan

25 januari - Jessica

26 januari - Lina

27 januari, kl. 08.07 - Angelica

29 januari - Micha

30 januari, kl. 20.30 - Mormor Lena

30 januari - Voukko

1 februari - Mamma Caroline (har svårt för att bestämma sig för ett datum)

4 februari - Emelie B


Har haft en fartfylld dag, är numera en trött 'gravidosaurius'.

Hej på er!
Skrev i mitt förra inlägg att det skulle bli full fart hela dagen och det vart det också!
Förutom hundfrissan och barnmorskan vart det även julklappshandling. Är så gott som klar, har två julklappar kvar men dom går fort att fixa. Att vanka fram i trängseln, smidig som en michelingubbe, med resten av Uppsala va väl ingen hit. Svettens sprutade, fötterna och benen värkte, hormonerna rusade och jag vart trött bara av att se alla stressade människor!

Note to self - aldrig mer julshoppa höggravid!

Besöket hos barnmorskan gick jätte bra, inga konstigheter.
Magen mätte 32 cm och hjärtljudet låg på 145.

Nu är jag så trött, så trött! Återkommer imorgon med både bilder och text! Natti natti!

Vaknar strax innan väckarklockan ringer...

...och är pigg! Hur ofta inträffar det liksom?!
Vi ska strax brumma iväg till Morgongåva och frisera våran långhåriga pudel. Man kan knappt tro att det är samma hund när 'elaka tant Mia' är klar.

Senare i eftermiddag ska jag till barnmorskan. Fullt upp hela dagen alltså! Ha en bra dag, solong!

Ett sista inlägg för idag.

Det vart inga julklappar köpta idag, inte en enda. Jag får helt enkelt ta det någon kväll i veckan (och trängas med resten av Uppsala). Men en klippning och en lång mysig fika vart det i alla fall. Luktade, klämde och kände på lilla Rebecca som redan blivit två månader. Oh jisses va jag längtar efter våran lillskrutt nu! Önskar dock att tiden inte går så fort, jag vill ha min bebis liten länge!

Nej mina vänner, nu är det dags att avrunda för idag. Natti natti!

I´m a blonde bimbo girl, in a fantasy world... not!

Jag längtar verkligen tills dagen då jag kan börja sola solarium igen!
En kvart, en gång i veckan, gör så gott! Jag mår så mycket bättre när jag har lite färg i ansiktet. Den så kallade färgen jag har nu skulle jag beskriva som vit, på gränsen till grå, med röda fläckar. Min hy som vanligtvis är super fin är numera katastrof!

Nej just nu känner man sig inte som någon Barbie docka...
Har nog aldrig känt mig så ful som jag gör nu. Är så less på min egen spegelbild! Läste nånstans att det är vanligt att gravida kvinnor känner sig attraktiva och vackra under graviditeten. Jag kan inte minnas att jag gjort det under någon period av min graviditet?

Hur känner ni andra gravida? Vackrare än innan graviditeten, mindre vacker eller ingen större skillnad?

Frissan, fika och julklapps shopping.

Idag är det dags för ett besök hos frissan! 
Eftersom att jag har bestämt mig för att inte göra några fler idiotiska impulsgrejer (wish me good luck!) med mitt hår så blir det bara finputsning av topparna idag. Jag ska redan idag beställa en tid till våren och då ska jag unna mig en klippning och slingor. Det är bra att ha någonting att se fram emot! Sånt som tidigare varit en självklarhet blir nu sånt man får längta till och verkligen uppskatta!

Efter klippningen ska jag fika på stan med en vän och hennes lilla bebis samt försöka fixa klart dom få julklappar som ska inhandlas. Är ni klar med all julhandling?


Fjärde advent.


Helt otroligt, hon vann!

Tidigare i veckan så lämnade jag in tre bidrag i mitt, Viktors och brorsans namn till en tävling. Vinsten var en valfri Baby Björn bärsele. Viktor och jag har så pass olika kroppar så en varsin bärsele vore kanon men eftersom att dom är ganska dyra så är det ingenting vi har prioriterat att köpa två av från start, vi har köpt en som vi tänkt dela på.

Jag satt i en halvtimme och knåpade ihop min motivering till tävlingsbidraget. Det rimmade och jag tycker att det vart fyndigt och bra. I Viktors och brorsans bidrag vart det dock inte lika avancerade motiveringar. Även min vän Sandra skickade in ett bidrag. Kan tillägga att hon inte har några barn och inget på gång heller. Igår korades tre vinnare och bidragen publicerades på hemsidan. Vem tror ni vinner då om inte min kära vän Sandra?! 

I panik (och i chocktillstånd!) ringer jag Sandra för att fråga om hon visste om att hon vunnit. Nej det visste hon inte och hon vart nog lika chockad som jag. 'Jag har aldrig vunnit någonting i hela mitt liv och när jag väl vinner så vinner jag något som jag själv inte kan använda, hahaha!'

Nedanför ser ni hennes motivering som gav henne vinsten. Visst är det en fin motivering? ♥


Mamma och pappa längtar efter dig!


Välkommen vecka 36!

Ännu en vecka har paserat. Det är skrämmande hur fort veckorna går!
Snart är han här, våran lillgrabb ♥Just idag önskar jag att han kommer tidigare, gärna nu nu nu!
Känner mig stor och otymplig, har tungt att andas och svettas även när jag sitter helt stilla. Är varm som en kamin! Tanken på att lägga mig i en snödriva har slagit mig tusentals gånger, väldigt lockande men kanske inte så smart? Svullnaden i benen gör att jag har ont i vristerna och jag ser förmodligen rätt så rolig ut när jag vankar/haltar fram! Upptäckte precis att mina fotknölar knappt är synliga längre...

Vi ska strax iväg på middag hemma hos svärmor. Dags att byta mysbrallorna mot leggings och måla på ett lager mascara. Helst av allt vill jag ligga kvar i soffan resterande vakna timmar.


Lördag eftermiddag...


Kött, kök & bar.

Ikväll ska vi äta ute på restaurang med ett annat par.
Vi har bokat bord på ett ställe som heter 'Kött, kök & bar'. Det ska bli så skönt att få sätta sig vid ett dukat bord, beställa det jag vill ha och bara bry mig i att äta och inte behöva plocka av bordet och ta reda på disken. Skönt att komma hemifrån en stund, andas frisk luft, titta på folk och vara social!

Det är lika bra att passa på när man kan.
Snart är lillen här och då finns det nog varken tid eller ork för restaurangbesök på några månader...

Jag får inte till helheten!

I våras hittade jag vackra grenar ute i våran skogsdunge som jag målade vita.
Planen va att hänga upp en av dem i taket eller göra något annat fint och kreativt med dem.
(målade även en svart gren som ska bli en babymobil, just nu ett av mina 'vilande projekt')Dom där grenarna har bara förflyttats runt här hemma, från en hylla till en annan, några dagar på köksbordet och sen tillbaka upp på en hylla igen. Igår fick jag nog och satte upp den större grenen i taket ovanför soffbordet. Helheten vart inte så som jag hoppats på men den får hänga där så länge, när övervåningen är klar ska den få en bättre placering. Jag längtar tills jag får göra om här hemma! Bara att byta ut kuddarna i soffan skulle göra stor skillnad men det är ingen idé, sparar hellre pengarna och köper nya när jag vet hur vi vill ha det. Likaså soffbordet, det ska väck!

Just nu funderar jag på va jag ska ha hänga i grenen, testar olika alternativ men inget känns bra. Att ha den som den är känns trist. Men nånting ska jag nog lyckas komma på.

Såhär ser det ut just nu i testandets stund:


Inloggningsproblem på blogg.se? Här är ett tips på vad man kan testa!

Det va inte bara jag som råkade ut för inloggningsproblem på bloggen igår antar jag? Jag försökte logga in hela eftermiddagen och kvällen utan att lyckas, sidan såg hel knepig ut! Till slut vart jag så arg att jag bad min sambo om hjälp, fanns det någonting jag kunde göra för att lyckas logga in?!

Jodå, det fanns ett litet knep som med lite tur kunde fungera enligt sambon. Jag surfar alltid i Internet Explorer så sambon laddade ner Mozilla Firefox istället och tadaaaa! där kunde jag utan problem logga in på bloggen. Tur att jag har dig Viktor! ♥

Så ett litet tips, fungerar det inte i ena webläsaren, testa en annan!


Fredag och inget mer Idol, äntligen!

Fredag nu igen?! Veckorna rusar fram, jag hinner inte riktigt med!
Idag känns det dock som en seg dag. Timmarna går långsamt. 

Brorsan åkte nyss hem så nu är jag ensam resten av eftermiddagen. För att få timmarna att ticka på så tvättar jag och försöker städa så gott det går men städningen som normalt tog mig knappt en timme tar nu en vecka... eller jag blir aldrig klar rättare sagt - när jag väl blivit klar så är det dags att börja om från början igen. Men hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete.

Nu är det i alla fall dags för ett lunch break!
Jag är så grymt sugen på tonfisk med potatismos, grönsaker och citronpeppar.Bebisens första bok.

Idag kom pyrets julklapp med posten, "Boken om mig".
Jag hade inte sett hur den såg ut invändigt när jag beställde den så det vart en surprise.
Jag vart positivt överraskad, den är rolig och annorlunda, dessutom är det fina och färg glada bilder i den.

Rekomenderar verkligen denna bok om du vill ha/ge bort en lite annorlunda bok som inte är så 'pluttignuttig' som många andra liknande böcker.

Visar ett collage med några bilder från innehållet i boken:


 


Tillväxtkontroll i vecka 34+5.

Idag har jag och Viktor varit på en tillväxtkontroll och sett lillgrabben med ultraljud.
Allting såg jätte bra ut. Han blir förmodligen en lite mindre bebis än 'normal bebisarna' på 3.5 kilo. Just nu väger han ungefär 2450 gram ♥

Jag kanske borde köpa lite mer kläder i storlek 56 ändå?

Annorlunda och fina juläpplen.

Titta vad jag hittade i Icas fruktdisk! 
 


Nattlampa till barnrummet?

Jag är på jakt efter en nattlampa som ska stå i pyrets rum.
Googlade och hittade några tänkbara alternativ. Överst ser ni min favvo lampa!
Jag längtar efter sommaren!

 


Rosa pantern drink i PET flaska, somrigt!


Typiskt sommar för mig är skavsår (och myggbett)!


Älskade caben, typiskt sommar, såklart!


TACK!

Jag vill tacka er läsare för era kommentarer angående mitt inlägg tidigare idag. Det är så roligt när ni är engagerade och kommenterar det jag skriver! Antalet läsare idag har varit fler än det brukar vara, jätte skoj! Hoppas att det fortsätter så. Jag blir så triggad till att bli mer seriös med bloggandet när man får feedback och läsarsiffrorna stiger!

Ni får gärna komma med förslag på hur jag kan bli bättre med bloggandet. Visst, en blogg ska vara personlig, jag tänker inte göra om mig eller det jag skriver för att anpassa mig efter andra men det kan vara roligt att få veta vad man är bra på och vad man kan förbättra.

Har jag för lite bilder i bloggen? Skriver jag för långa inlägg? Är det svårt att hitta i min blogg, har den ett rörigt intryck? Är det någonting jag borde skriva mer/mindre om?

Är det förresten någon som kan tipsa om hur man får fler läsare till sin blogg?
Vill piffa upp inlägget med en tokig bild. Solsting? Sista dagen i LA, sommaren 2009.

Oväntat besök...

Tidigare idag kom min bror hit. Eftersom att vi bor 15 mil ifrån varandra så är det inte var dag han 'kikar förbi'. Han ska stanna några dagar, hur många vet han inte själv. Han är alltid välkommen och får stanna så länge han vill och kan. Det är trevligt med sällskap! Snäll som han är så ska han hjälpa Viktor med övervåningen. Dom gick nyss upp för att snickra en stund innan det är läggdags. Jag hör hur dom skrattar, sjunger och tokar sig där uppe.


Viktor och min bror spejar ut över havet och hippiegrottorna, Kreta 2010.

Själv så håller jag på och pysslar lite grann - målar diverse prylar och planerar hur jag vill ha det i huset. Jag har så många idéer och det finns så mycket fint jag vill ha! Mitt problem är just det, jag har för många idéer och blir för ivrig.

Jag har tre små projekt som jag hoppas att jag kan göra klart imorgon. Och så har jag ju den där förbaskade älgen också... måste komma ihåg att köpa ny färg imorgon!


Pyrets shoppinglista.

För att alltid ha tillgång till min shoppinglista till pyret så publicerar jag den nu i bloggen.
Nu kan jag enkelt se den via mobilen, vart jag än är! Måste dock komma ihåg att bocka av vart efter jag handlar, mitt minne är bra men otroligt kort! Dessutom kan folk som vill handla till pyret kika in och se vad vi behöver :)

2 st pyjamasar i storlek 62
Mössa
Vantar
Strumpor
Dregglisar
Badhandduk

Blöjor
Våtservetter
Tvättlappar
Salvor och badolja
Nappar
Napphållare
Nässug
Nagelfil
Flaskborste

Regnskydd
Reflexer till barnvagnen
Plastad frotté
Spjälsängs skydd, svart eller vitt
Sängkläder till vaggan och vagnen, helst enfärgat svart eller vitt
1 st täcke till vagnen
3 st kuddar
Snuttefilt

Badstöd/insats till badbaljan
Nattlampa
Babysitter
Babygym
Sängmobil


Viktuppgång i graviditeten. Hur intressant är det egentligen?

Inleder dagens bloggande med att skriva av mig lite om sånt som jag faktiskt retar upp mig på just nu. Jag kan inte riktigt bara skaka av mig det, känner att jag behöver skriva av mig och tanken med min blogg är att jag ska kunna göra det om jag vill, det behöver inte enbart skrivas om positiv vardag, tävlingar, tips och bebisprat. Nej ibland så blir det en urladdning med negativt för att lätta mitt hjärta. Varning för ett långt inlägg!

Det som retar upp mig är denna jävla vikthysteri vi har i samhället! Innan jag vart gravid så berördes jag inte så mycket av den förutom det som stod i media men jag valde att inte bry mig. Men när jag vart gravid gick det inte att undvika längre, hur gärna jag än vill! Jag vet att det är många gravida som skrivit om ämnet sista tiden och jag tänker inte vara sämre.

I början av graviditeten gick jag ner i vikt för att sedan stå stilla i vikten under flera veckor. Jag vet inte riktigt i vilken vecka det vände, kan det ha varit i vecka 30 - 31? Hur som helst, nu visar vågen betydligt mer än den gjort förut! Det känns lite konstigt att se så pass höga siffror på vågen, jag är ju inte van, men jag bryr mig faktiskt inte så mycket för jag känner mig inte så stor. Visst, jag har en mage men inte i något jätteformat och kroppen har samlat på sig rejält med vätska. Jag har sett tjejer som blir enorma i storlek och det är jag verkligen inte! Ibland kan jag känna mig ful och tycka att det är jobbigt när kläderna smiter åt och inte längre passar men hallå, vilken gravid tjej känner inte så någon gång under graviditeten?

Kommentarer som 'shit va stor du har blivit' 'du har gått upp i vikt va?' 'hur många kilon har du gått upp egentligen?' 'nämen titta, du börjar ju få dubbelhaka!' 'äter du mycket onyttigt?' 'när bebisen är född finns det massor med bra träning för att komma i form igen!' gör mig spyfärdig! Eller när folk ska agera stylister och påpeka hur man borde klä sig. SUCK!

Det jag försöker säga är att jag mår bra och min bebis i magen också, är inte det huvudsaken?! Jag tycker det är lite småfräckt, eller ganska mycket fräckt faktiskt, att kläcka dessa kommentarer så som vissa gör, inte enbart till gravida. Tänk er för innan ni yttrar er, det kan faktiskt såra folk! Ta hand om er egen kropp så tar jag hand om min. Och dessutom kanske man inte kan påverka vikten vissa gånger, som i mitt fall. Jag är gravid - självklart går jag upp i vikt! Jag har samlat på mig väldigt mycket vatten - ja jag må se ut som en michelingubbe men så snart bebisen är förlöst så försvinner det mesta!

Jag skakar oftast av mig det snacket men kan inte låta bli att bli uppretad på hur folk beter sig. Allt är så ytligt numera. Det vore mycket trevligare om folk frågade hur jag mår istället för att påpeka vikt och utseendet. Jag är fortfarande samma tjej som på bilden ovanför men med lite mera 'hull' och lite mer gravidhormoner. Gravidosaurius som min älskade Viktor brukar kalla mig, så passa er! Hihi!

Ett sista farväl.

Hallå hallå!
Hur har eran dag varit? Vi har varit på begravning idag, därav dålig uppdatering.
Antingen så blir det flera inlägg om dagen eller så blir det som idag, knappt att man får till ett enda.

Det här får nog bli det enda inlägget idag faktiskt. Har inte så mycket att dela med mig av och kroppen mår inget vidare, den skriker efter vila! Jag har jätte ont i fogarna, starka och täta sammandragningar plus min envisa trötthet. Ska göra en fruktsallad och tända ljus, bädda ner mig i soffan och mysa med min älskade Viktor. Det mest ansträngande jag ska göra ikväll är att värma risgrynsgröt och bre smörgåsar. Ikväll blir det med andra ord en riktig slö och slappkväll! Solong!Jag och Viktor på Gili 2008. Längtar tills vi beger oss ut på nästa resa. Då är vi tre istället för två ♥


Undrar om jag får plats?

Vilken myskväll jag har haft!
Jag la på en ansiktsmask, tände ljus, la benen i högläge och mumsade honungsmelon, avslutade med att ta en varm dusch. Skrubbade kroppen med en skrubbvante så nu är jag len som en bebisrumpa och doftar choklad. Jag använde min favvo duschkräm. Rekomenderas till torrisar!

Älskar att lägga mig nyduschad och fräsch, helst ska det ju vara nybäddat också.
Nu är det dags att avsluta dagen, dags att försöka sova.
Men frågan är om jag får plats i sängen? Eddie och Elsa har redan somnat.
Visst ser det mysig ut? Ledsen Viktor älskling, men jag tror inte du får plats i sängen inatt!Lucia. 40 dagar kvar till BF!

Jag är så trött och törstig - jämt, konstant, alltid, hela tiden, dygnet runt, 24/7!
Skulle utan problem kunna sova ett dygn i sträck.
Tröttheten har väl med graviditeten att göra antar jag men att jag är så törstig då, vad beror det på? Är det någon som har en aning om vad det kan vara?

Nu ska jag fira Lucia genom att äta en lussebulle och dricka julmust, tända massor med ljus och träna andning inför förlossningen.


Hallontårta.

Jag har flängt omkring och hållt igång hela dagen och det känns i kroppen!
Nu har jag gjort mig väl förtjänt av en stunds vila.

Började dagen med provtagning på vårdcentralen, vidare till Ica för att inhandla ingredienser till tårtan som jag senare bakade. Viktor jobbar idag sin sista dag inom tågbranchen, på onsdag återgår han till flygbranchen igen. Och såklart så lär han ju bjuda på en tårta sista arbetsdagen!Det vart ingen avancerad tårta men den är väldigt god.
Fyllningen består av vaniljkräm på ena lagret och grädde med mosade hallon på det andra.
Ovanpå är det riven mjölkchoklad, choklad doppade hallon och vanliga hallon. Enkelt och gott!

Bita ihop eller bita ifrån?


Tredje advent 2009.

Jag hittade några bilder från tredje advent 2009.
Även förra året fixade jag skinkan tredje advent. Det kanske är en blivande tradition?
Tredje advent och skinkan är griljerad.Jag har nyss griljerat och gjort klar årets julskinka.
Ivrig som jag är så provsmakade jag den direkt och det vart en besvikelse!
Griljeringen smakar bra men skinkan smakar nästan ingenting. Jag vill ju känna den salta smaken!
Nej så kan vi inte ha det, jag får helt enkelt köpa en till skinka från ett annat märke.
Har ni några tips på vilken skinka man ska köpa?

Även om skinkan inte smakar som förväntat så måste jag ju såklart äta en hårdbröd smörgås med skinka och senap och dricka ett glas julmust.


I will be by your side.Detta eviga tjat och gnat om håret...

Nä nu blir jag tokig på mig själv!
Sen dagen då jag klippte av mig håret har jag ångrat mig, gråtit flera gånger och önskat så innerligt att jag en morgon ska vakna och jag har mitt långa blonda hår tillbaka. Nu sitter jag i soffan och myser, äter morötter med vitlöksdipp och kollar på 'Så mycket bättre'.

När jag ser hur snygg September är i håret så blir jag så sugen på att klippa mig ännu lite kortare för att kunna fixa den frisyren. Det är snyggt med ett kort fixat hår, ett långt och livlöst hår är inte lika snyggt! Mitt problem är att jag är så kass på att fixa hår och make up.

Jag undrar va de är jag saknar mest egentligen - det långa håret eller det blonda, eller både och? Jag får ta mig en riktig funderare angående håret och klippning, inga fler impulsgrejer på ett tag! Nu ska jag faktiskt smacka i en toning, håret kommer att bli lite mörkare men det är okej, det är bara en toning. Jag vill inte ha någonting mitt i mellan, antingen vill jag vara ljus eller lite mörkare. Till våren ska jag i alla fall bli blond igen, den saken är säker!Jag för drygt två år sedan.
När jag ser den här bilden så känns det inte så tokigt med ett kortare hår.
Jag ska helt klart ha ett ljusare hår tycker jag själv. Vad tycker du?

Jag har beställt en julklapp till pyret i magen.


Välkommen vecka 35!

Idag kliver jag in i vecka 35.
Helt otroligt, det är bara 5 veckor kvar till BF!Bilden ser ju lite rolig ut, jag ser ut som en Barbapapa! Hihi.
Tycker det var så fint och passande med ett hjärta.


Lördag.

Igår somnade jag med frossa, nästäppa och känslan av att förkyldningen va påväg tillbaka.
Imorse vaknade jag med halsont och total stopp i näsan, huvudet känns som en betongklump. Även Viktor har ont i halsen. Dags för ännu en förkyldning?

Dagens planer är att åka till Gränby och köpa en amningsbh som jag la undan igår. Då jag har en ganska 'udda och ovanlig' storlek (eller va säger du Sandra?) så gäller det att passa på att köpa när jag väl hittar något som passar. Bhn är av märket Abecita.

Jag måste även komma ihåg att gå in på Ica och ladda upp med frukt och annat götta inför kvällen. Viktor jobbar kväll/natt i helgen så jag är ensam hemma. Tanken va att åka in till stan för att umgås med Sandra ikväll men mår jag såhär så orkar jag tyvärr inte.

Nu kurrar magen. Dax att fylla på med risgrynsgröt och färskpressad apelsinjuice.

Numera behöver jag bara polera flinten.

Hårproblemet är nu löst. Jag har rakat av mig allt hår så nu behöver jag bara polera flinten på morgonen! Haha, nej då. Så tokig är jag inte men skulle inte bli förvånad om jag någon gång får för mig att göra det.

Har strosat omkring i Gränby en stund med Sandra på eftermiddagen.
Köpte en feber termometer och en till nappflaska till pyret.

Har ni också hört eller läst att man ska undvika örontermometer första året?
Och till mig själv köpte jag en foundation och en toning till håret.
Imorse när jag såg mig själv i spegeln så ledsnade jag på att se ett blekt och rödfläckigt ansikte, tänkte att det måste finnas någon bra produkt jag kan använda för att jämna ut hudtonen men som inte är för tjock och "kakig". Är inget fan av foundations och puder egentligen men den jag köpte idag är så tunn och lagomt täckande.Foundation från Max Factor. Ett plus är priset, 175 kronor på Kicks.
Toningen köpte jag hos frissan och den är 'guld brun'.

Är det någon av er läsare som är duktig på hår och hårfärg?

Jag har i många år spenderat mycket pengar på frisör besök. Klipper, rakar, färgar, avfärgar, tonar, några effekfulla extensions... det finns nog ingenting jag inte gjort, förutom att permanenta.

Nu är jag i valet och kvalet. Har en klipp och färgtid inbokad dagarna innan jul som jag såklart jätte gärna vill ha. Men cirka 1200:- är ganska mycket pengar såhär i juletid och dessutom ska det sista inhandlas till pyret. Pengarna går åt ändå.

Jag måste göra någonting åt färgen så jag funderar på att enbart klippa mig innan jul och köpa en toning hos frissan och färga hemma. Min plan är att bli blond till våren så jag vill inte bli för mörk i håret nu men vill heller inte ha för mycket koppar och rött. Jag har jätte mycket röda pigment så det är svårt att undvika.

Det jag tvekar på är om jag ska våga dra några ljusa tunna slingor hemma och sen lägga på en ljusbrun toning? Är det någon av er läsare som är duktig på hår och hårfärg? Risken är ju att jag får betala dyrt hos frissan om det blir misslyckat.

Kom gärna med tips, råd och förslag på vad jag kan göra!

Boken om mig...Jag funderar på att köpa den här boken till pyret.
Är det någon som vet om den är bra eller ska jag köpa någon annan, i såna fall vilken?


Undrar om pyret kommer tidigare än BF datumet?

Förresten, jag glömde att tala om vad barnmorskan sa idag.
Pyret ligger fixerad och långt ner. Hon tror att han kommer att komma tidigare än BF datumet men påpekade att det inte alls behöver vara så. Personalen på förlossningen sa samma sak tidigare i veckan... Dessutom är min livmodertapp lite kortare än va den normalt är i dessa veckor.

Jag har sagt till honom att han inte får komma innan årsskiftet.
Dessutom så vill jag att det blir ett lätt födelsedatum så han har följande dagar att välja på:


Shopaholicen har vaknat till liv igen.

Jag älskar kabelstickat!
Tidigare i höstas köpte jag en overall och matchande mössa på Kappahl i storlek 62.

Kikade nyss in på Lindex hemsida och såg att även dom nu har en variant av kabelstickad overall. Den måste jag ha! Hoppas på att hitta den i storlek 68. Ett plus är att den har avtagbar luva.Vielen Dank für die Schokolade, ist es gefährlich gut!

I den här tiden på dygnet är mina ben så svullna och trötta att jag helt enkelt måste lägga mig en stund och vila. Oftast hamnar jag i soffan med datorn men idag så ska jag byta ut datorn mot en bok som jag fick igår på föräldrarutbildningen. Boken heter 'Leva med barn'.Jag har de senaste åren blivit mer och mer förtjust i choklad.
När jag va yngre gillade jag mest lakrits och karameller. Antar att jag har blivit en finsmakare, haha. Kolla vad som finns i min godis skål! En laddning med Kinder choklad i olika varianter, lovely! Chokladen har jag fått av Viktors tyska kollega. Guld värt, tusen tack!

Jag ska försöka att inte äta alltför mycket på en gång men det är svårt att hejda sig när man väl börjat äta. Efter en stund upptäcker jag oftast att jag ätit för mycket och mår illa... Tur att jag är löjligt förtjust i frukt också och inte bara choklad, då hade jag väl gått upp 40 kilo nu!

Måste bara inflika att Google Translate är toppen! :)

Nästan 20 kilo upp...

Det vart inget förlossningsbrev skrivet idag pga dator haveri på vårdcentralen. Men när jag tänker efter så tror jag inte att jag har så mycket att tillägga utöver det barnmorskan skriver. Jag tar det som det kommer, man har ju inte en susning om hur förlossningen kommer att bli!

Magmåttet mätte 30 cm och hjärtljudet 146.

Passade även på att väga mig och jisses va ovant det är att se så pass höga siffror på vågen! När jag skrev in mig vägde jag runt 47 kilo, nu visar vågen 64 kilo! Inte så konstigt att jag känner mig tung, svullen och får ont i benen - det är nästan 20 extra kilon jag bär omkring på! Jag och Viktor väger nästan lika mycket... men jag hakar inte upp mig på några siffror. I början av graviditeten gick jag ner i vikt och det är ju inte bra. Viktigast är att pyret mår bra ♥
Jag frågade barnmorskan om jag borde börja oroa mig över att jag gått upp för mycket och det tyckte hon inte. Hon anser att det mesta av viktuppgången är vätska och magen och inte en massa 'överflödiga extra kilon'.

Mina prover visade inga vidare värden så imorgon ska jag ta nya prover för att dubbel kolla om dagens värden verkligen stämmer. Förmodligen blir det några fler järninjektioner också kommande veckor. Är så glad att dessa järninjektioner finns, vet inte hur jag skulle orkat utan dem!

Förlossningsbrevet.

God morgon!

Har ni sovit gott? Det här med att kliva upp tidigt och bli pigg på beställning på morgonen är verkligen inte min grej! Jag beundrar och avundas alla morgonpigga själar! Alla i familjen är morgontrötta, både människor och djur. Jag har märkt att  även lilla pyret är mer kvällsmänniska än morgonpigg. 

Jag ska strax åka till barnmorskan. Idag ska vi ha en vanlig rutinkontroll samt knåpa ihop ett förlossningsbrev. Jag har än så länge bara ett önskemål och det är att få stanna kvar ett dygn extra på bb för att få feedback om det behövs. Har du haft några speciella önskemål i ditt förslossningsbrev? Berätta gärna! På så vis kanske jag får tips på vad man kan skriva i brevet.

Nu är det dax för frukost. Beslutsångest - risgrynsgröt eller aprikoskräm?


Kvällsmys med vovven och bebben.

Jag och Elsa ligger i soffan och spelar melodin från speldosan för pyret.
Har läst att bebisarna känner igen ljud och röster från tiden i magen även när dom är födda.
Jag tänkte att han kanske kommer att känna igen melodin och förhoppningsvis känna ett lugn när han hör den. Det är ju värt ett försök. Elsa tycker att det är spännande med pyrets kläder och leksaker, helst av allt vill hon lägga beslag på dem och gömma dem i sin korg.Det börjar bli dags för ett besök hos 'hemska tant Mia' för en klippning tycker matte men om Elsa får bestämma så är hon hellre långhårig, hon hatar att bli klippt!

Tips på bra torrschampo.

Jag har nyligen köpt mitt första torrschampo och testade det för första gången idag och vart positivt överraskad. Wow, vilken kanon produkt! Håret känns lätt och fräscht, luktar gott och fick även lite stadga och volym. Tydligen finns det vissa torrschampon som gör att håret ser vitt ut när man sprayat på det men så blir det inte av det här. Rekomenderas varmt!Märket heter Label.M och jag köpte min flaska hos frissan. Finns även att köpa på nätet.

Dagens shopping... som vanligt bara till pyret.

Jag kom att tänka på att det inte blir just nån shopping till mig själv numera. Det är så mycket roligare att handla till pyret! Men nu måste jag införa ett köpstopp när det gäller kläder till honom, han har så mycket. Strumpor, pyjamas, mössa och vantar är det enda som fattas men sen får det vara nog!

Det här inhandlades idag:


Ett par jeans och ett par velourbyxor från Lindex. Älskar den gröna färgen!
Nappflaska och napp i grönt. Jag är helt tokig i grönt!


Och nu har även paketet med Diinglis speldosan och babyskyddet kommit.

Dead woman walking...

Jisses va trött jag är idag!
Oftast brukar jag komma igång och bli pigg efter att ha varit vaken en halvtimme/timme men inte idag. Jag sneglar mot sängen titt som tätt och den ser så inbjudande ut. Skulle jag lägga mig så skulle jag kunna sova i flera dygn känns det som.

I eftermiddag ska jag på sista träffen med föräldrargruppen. Viktor jobbar och kan tyvärr inte följa med. Trist tycker både han och jag för det är den här träffen som är intressant. Träffen idag handlar mestadels om amning och första tiden efter förlossningen, BVC och öpnna förskolan kommer också för information.

Nej nu är det nog dags att byta ut morgonrocken till kläder.
Borde egentligen tvätta håret men orkar verkligen inte. Ett ypperligt tillfälle alltså till att testa mitt nya torrschampo!


Smarriga kakor!

Nu doftar det ljuvligt här hemma!
Jag har bakat en kladdkaka och en saffranskaka. Ja jag vet att jag ska vila men man måste ju ha någonting att tugga på när man vilar också. Haha!

Snickarna blir nog glada när det bjuds på hembakt imorgon.

"Borta bra men hemma bäst". Sjukan är aldrig bra, skönt att vara hemma igen!

Äntligen är jag utskriven från sjukan och hemma igen!
Jag ogillar verkligen sjukhus miljön. Skönt dock att vara i trygga händer men nu är läget stabilt och allt under kontroll och då är det såklart skönast att vara hemma.

Jag tog ett snack med lillen i magen igår kväll, talade om för honom att jag inte är redo att bli mamma ännu och att han ska ligga kvar i magen några veckor till och växa på sig. Han verkar lyssna på sin mamma för han har inga planer på att komma ut. *Peppa peppa, ta i trä*

Förmodligen så har en bit av moderkakan lossnat, därav blödningen.
Nu är jag ordinerad vila, vila, vila fram tills förlossningen och får inte göra några tunga lyft eller ta för raska långa steg. Nästa vecka ska jag på en tillväxt kontroll och ska då även undersöka moderkakan och livmodertappen för säkerhets skull.

Det som hände i söndags va verkligen otäckt! Jag är så glad och tacksam över att det inte va något allvarligt. Ännu en gång vart jag påmind om att livet kan förändras på bara några sekunder, att man inte ska ta saker och ting för givet. Som tur är så behövde vi inte genomlida något tragiskt men jag fick mig en tankeställare...

Hej på er!

100media_imag008 (MMS)

Hej på er! Efter några dagars blogg uppehåll kommer här en uppdatering via mobilen. I söndags eftermiddag fick jag med il fart åka in på förlossningen efter en kraftig blödning och täta sammandragningar. Blödningen kom som en blixt från klar himmel, ingen förvarning alls. Det var som att kasta en vattenballong i backen. Jag har aldrig varit så rädd som jag var då! Många tankar for omkring i skallen - lever han, ska han födas nu, varför blöder det så mycket? Efter undersökningar och ctg kurvor kunde vi andas ut för stunden, bebisen mådde jätte bra men ingen visste varför jag blödde. Det kunde eventuellt vara så att förlossningsarbetet startat... Vid minsta lilla blödning eller om bebisen mådde dåligt skulle jag i vilket fall som helst bli igång satt. Jag har alltså varit inlagd sen i söndags, blödningen har avtagit och sammandragningar har lugnat ner sig. Kurvan som togs imorse (se bild) såg jätte bra ut. Nu väntar jag på att få träffa en läkare och förhoppningsvis får jag åka hem idag. I väntan på doktorn ska jag vanka fram och tillbaka i BB korridoren för att se om det börjar blöda igen. Det är så många små bebisar här, det är nästan så jag önskar att min lille kan komma ut nu men nej, han får lov att hålla sig kvar i magen några veckor till! Håll tummarna för att allt är bra och att jag får åka hem idag!


Vem kan slå Filip och Fredrik?

I höstas var vi iväg till Stockholm på inspelningen av "Vem kan slå Filip & Fredrik?".
Ikväll visas avsnittet som vi såg inspelningen av. Jag vet vem/vilka som vinner :)

Kanske ser man skymten av mig och gänget som var där?


Du hade änglavakt, kära du...

Igår kväll vart jag påmind om hur snabbt livet kan förändras,
att man inte kan ta saker och ting för givet. På en bråkdels sekund kan livet vändas upp och ned. 

Jag tror att det redan är bestämt i förväg när vi ska lämna jordelivet.
Den här gången var det inte dags. Kanske var det en varning?

Det som inträffade igår fick mig att fundera -
om det hade slutat på ett annat vis, om det var så att det var dags för honom att lämna jorden,
hade han då vetat hur mycket jag bryr mig om honom och hur betydelsefull han faktiskt är för mig?

Jag tror att dom flesta är lite för 'dåliga' på att visa och tala om att man bryr sig och tycker om varandra. Men det är väl typiskt oss svenskar? Jag säger såhär:
"Hellre en gång för mycket än en gång för lite". Ta inte varandra för givet!

En byrå till pyret...

Nu på kvällskvisten har Viktor skruvat ihop en byrå till pyret och jag var snabb med att fylla den med hans kläder. Den får stå i vardagsrummet tills dess att hans rum är klart.Byrån är från Ikeas serie Malm i färgen svartbrun. Matchar vårat golv precis!En av lådorna. Här ligger det kläder och pyjamasar i storlek 62.
Borde anstränga mig mer för att få fina bilder...

Vad göra med hyllorna?!

Jag kan ägna flera timmar till att flytta om saker å ting här hemma. Får jag inte till det eller om jag anser att det fattas någonting så kan jag bli så frustrerad att jag näst intill börjar gråta, eller så blir jag sur.

Just nu blir jag inte klok på fönstren och hyllorna i köket!
Hur mycket jag än försöker så får jag inte till det! Byter plats på allt, försöker få en bild framför mig när jag blundar på hur jag vill att det ska se ut... Hopplöst, nu har jag gett upp!

Förhoppningsvis så släpper det när övervåningen är klar. Jag tror det är för mycket prylar och för rörigt här hemma just nu för att jag ska känna att det blir bra.

Har ni några förslag på vad jag kan ställa på hyllorna?
Vill även måla/tapetsera om den blåa väggen men vet inte vad jag istället ska göra. Helst vill jag kakla hela väggen men det får vänta tills dess att vi har bytt ut fönstret.

När det va -25 grader kom jag faktiskt att tänka på hur glad jag är över att jag har tak över huvudet och en säng att sova i. Tänk på dom stackare som bor på gatan. Nej usch och fy, att jag inte får till helheten här hemma känns som ett värdsligt problem!

Nya julgardiner.

Jag har aldrig tidigare köpt julgardiner. Är ju inte så mycket för det där med julen. Det lilla jag pyntar ska vara enkelt och inte så typiskt 'juligt'. Igår köpte jag faktiskt julgardiner till köket.
Dom är lagomt 'Carro juliga'.Dock så är dom lite väl breda, texten syns dåligt. Så snart jag får tillgång till en symaskin ska jag korta av dem och skarva ihop så får jag en tredje kappa till hallen.

Jag älskar karameller!

Ni får gärna kalla mig för tant men jag älskar karameller!
Oftast när jag är godis sugen så gnäller jag över att det inte finns några 'riktiga' karameller att köpa. Gissa om jag vart lycklig när vi var på Ikea tidigare i veckan och jag såg ett berg med karameller och godisremmar?! 

Polkapojkarna  har ett stånd med godis och kommer att stå där fram till jul. Jag kommer helt klart att göra minst ett besök till på Ikea innan jul, enbart för karamellernas skull. Ännu mer lycka kände jag när jag fick veta att dom har en webshop, oh my! 

Det är så jäkla ledsamt...

Igår kväll fick jag oväntad energi, motivation och inspiration till att måla älgen
I förmiddags när jag skulle göra andra strykningen såg jag att hornen, som målats i en annan färg än övriga älgen, inte alls vart bra. Färgen har antagligen torkat eller stått lite för kallt nere i källaren. Så nu måste jag slipa om hornen igen och köpa en ny färgburk. Tur i oturen att det bara va hornen, det är lätt fixat men det tar extra tid och energi. Det är så ledsamt, när man väl får tummen ur så blir det krångel. Allt ska ske nu och på en gång, helst nyss!Senaste nytt till pyret.

Igår va vi ju iväg på en liten shoppingrunda och köpte en del till pyret.
Babyskydd, bärsele, kläder, madrass+bäddmadrass, sängkläder, filt, vagnmobil, skötväska och en badbalja fick följa med hem från shoppingrundan.

Vi beslutade oss, efter många om och men, för ett babyskydd från Brio, "Primo".
Den är beställd och kommer förhoppningsvis nästa vecka.Babybjörns bärsele "Active" med dregglisar.Två bodys från H&M, en klar röd och en hysteriskt knall gul! (färgerna syns dåligt)Den här väskan har jag tänkt att ha som skötväska. Den kommer att matcha vagnen så bra!
Hoppas att den inte blir för mjuk. Passar den inte så finns en riktig skötväska från Brio som jag gillar.Och som jag har letat efter en vagnmobil med Diinglisar! Igår hittade jag äntligen en.
Har även beställt en speldosa från Diinglis serien som kommer med posten nästa vecka.


God morgon!

Vet ni vad? Numera har vi hjälp av två snickare igen så nu kommer det att bli en hel del gjort på övervåningen. Känns jätte bra! Äntligen får jag ansvaret över kaffebrickan igen, hihi.
Hoppas att dom här grabbarna väljer en annan radiostation än Rix fm...

Igår eftermiddag vart det en del bebis shopping.
Återkommer under dagen med bilder på vad som inhandlades.
Nu kurrar magen högt, dags för frukost! Ha en mysig dag!

Mot förlossningen!

Efter en minst sagt plågsam natt med sammandragningar, ett tryck nedåt och kraftig "mensvärk", svettningar, mardrömmar och oräkneliga toabesök är jag nu på benen och redo inför dagens bravader - ett besök på förlossningen.

Besöket sker i samband med föräldrar utbildningen.
Vi har ju redan varit på förlossningen en gång i samband med att lillgrabben kände för att busa lite med oss men det här besöket är en förberedelse inför den kommande förlossningen.
Vi ska gå igenom olika smärtstillanden bland annat. Jag tycker att det ska bli jätte intressant och känner ett lugn av att få åka dit innan det är dags. Jag tror dock inte att Viktor och jag delar den uppfattningen, han vart jätte nervös av att se en förlossningsfilm igår så hur ska det då gå idag? Haha, stackarn! Det är tur att det är jag som får sköta det mesta när det väl är dags.

Till er gravida, hur känner eran partner inför förlossningen?


Ett år går så fort!

För ett år sedan fick vi nyckeln till kojan...
som sakta men säkert förvandlas till vårat slott.Oj oj, mycket jobb har det varit hitintills och ungefär lika mycket jobb finns det kvar!

En spruta i ögat och förlossning på film...

Idag har det varit en intensiv dag (om man jämför med hur mina dagar normalt brukar vara,
dvs cool lugna!) .

Besöket hos ögonläkaren va jätte otäckt! Tårkanalerna skulle spolas och till det användes en spruta. Jag som är spruträdd fick ju såklart panik men lyckades bita ihop och uthärda ingreppet.
Till våren när lillgrabben blivit några månader ska jag operera ögonen för att få ordning på mina trånga tårkanaler.

Föräldrarutbildningen va mycket intressant men kändes samtidigt lite flamsig och oseriös.
Dessutom va det inga andra i våran egen ålder så hoppet om att träffa någon att hålla kontakten med slocknade. Tråkigt men sant. Hoppas på att det är fler yngre föräldrar på öppna förskolan istället.

Ni som har gått föräldrarutbildningen, anser ni att ni haft någon nytta av den?

Ny dag (och ny månad), nya tag...

Idag ska det bli en bättre dag, så är det bara!

Dagen rivstartar med ett besök på Akis ögonmottagning och i eftermiddag ska vi gå på föräldrar utbildningen för första gången. Det ser vi fram emot, spännande!

Återkommer i eftermiddag. Ha en bra dag!


RSS 2.0