Valborg.

Idag är det folkfest här i Uppsala. Herregud va mycket folk det är ute! Vädret är halv trist idag, hoppas att det spricker upp under dagen. Jag minns hur härlig valborg för två år sedan va, då bodde vi mitt inne i stan och hade en stor och härlig balkong. Viktors plastbror och hans kompisar kom förbi. Vi satt på balkongen i några timmar och stekte, bokstavligen, för oj oj va fint väder det va! Det va så varmt att det till och med började brinna i chips skålen! På kvällen kved man med en illröd solbränna. Bilden nedan säger väl allt?


Nu ska vi åka ner på stan en sväng och se om det ens är möjligt att ta sig fram med vagnen. Funderar på om det inte är smartare att ha Viggo i bärselen? Nåja, ha en bra dag!

Idag blir Viggo 15 veckor.

Här kan ni se alla veckobilder.


Undrar om Viggo blir musikalisk?

Viggo och jag älskar ju att sjunga och dansa omkring här hemma. Jag har bred musiksmak, gillar det allra mesta och har lätt för att fasta för en låt och spela den 100 gånger om dagen! Just nu dansar vi helst till lite nyare låtar:

Shakira - Loca
Lykke Li - Follow rivers
Bruno Mars - Marry you
Tove Styrke - High and low
Swingfly - Me and my drum
HOFFMAESTRO - Bubbelin style
Taio Cruz & Kylie Minouge - Higher
Jennifer Lopez & Pitbull - On the floor

...och såklart Teletubbies sången, Viggos favorit!


Viggo är en krävande liten krabat, men älskad ändå såklart!

Hallå hallå!
Ännu en dag med strålande sol, underbart! Hoppas att det håller i sig resten av helgen.

Här hemma har vi haft en lugn och mysig start på helgen. Viggo har badat och jag har tagit en dusch, helt ostört. Det är så skönt nu när jag börjar lära känna Viggo och hans signaler, vardagen blir så mycket enklare och roligare. Jag tror minsann att han börjat med några rutiner. Exempelvis så sover han ungefär en timme på förmiddagen efter att ha varit vaken i två timmar. Då passar jag på att städa eller duscha. Igår så gjorde jag rent kylen under tiden han sov (lika bra att passa på nu när den är så tom).

Jag och stor V diskuterade lite igår kväll angående Viggo och hans personlighet. Vi är båda eniga om att han är en rätt så krävande bebis på så vis att han kräver närhet och måste aktiveras/stimuleras konstant. Att lägga honom i babygymet eller sätta honom i babysittern och tro att han ska roa sig själv någon längre stund är bara att glömma! Jag trodde att han skulle gilla att få sitta upp i vagnen, han verkade redo för det, men nej då... vagnen är till för att på promenad ligga ner och sova i anser Viggo.

Jag vill inte att Viggo ska bli "stor" för fort men det blir rätt så jobbigt att ständigt behöva bära honom eller ge honom uppmärksamhet. När Viktor kommer hem från jobbet är jag oftast helt slut i kroppen och även knoppen. Att vara mamma ÄR ett heltidsjobb så ni som anser att vi mammor "bara går hemma om dagarna" kan ju slänga er i väggen!

Någon annan som känner igen sig i det här?

Himlen måste sakna en ängel.


Bästa leksaken sitter på kroppen.

Viggo har upptäckt sina händer. Han har dem i munnen hela tiden, han tussar och smaskar högt på dem. Om han mot all förmodan inte har nävarna i munnen så flaxar han med armarna likt en dirigent. Han har även börjat greppa efter saker och oj va frusterad han kan bli när han inte får nävarna dit han vill!

Såhär ser det ut om dagarna här hemma:



Tänk så tokigt det kan bli!

God morgon mina vänner!
Här hemma är det sjukstuga, både Viktor och Viggo är förkylda. Jag verkar klara mig, peppa peppa. Idag hoppas jag på en mindre förvirrad dag än igår. Vissa dagar är helt enkelt hopplösa! Man funderar ju varför man ens klev upp ur sängen.

Det började med att jag skulle äta pasta med köttfärssås till lunch - när jag ätit klart insåg jag att jag glömt köttfärssåsen och bara ätit pastan. Hmm...

Efter babysimmet stannade vi till på Ica för att handla, mina två V:n satt kvar i bilen och jag stressade in på affären. När jag kom ut från affären och skulle sätta mig i bilen va den låst, jag ryckte i dörren några gånger innan hjärnan kopplade att bilen faktiskt va låst. Tittade in och såg att Viggos bilstol va borta så jag antog att han blivit ledsen och Viktor klivit ur för att vagga honom i stolen. Hade ingen mobil med mig så jag lutade mig mot bilen och spanade efter dem, såg inte till dem och började fundera på om dom följt efter in på affären utan att jag sett dem. Då hörde jag Viktor ropa på mig, sittandes i bilen bredvid - VÅRAN BIL! Jag stod alltså vid fel bil! Pinsamt! Bilen som jag försökte ta mig in i va inte en likadan modell som vi har, det va inte ens samma färg...

Väl hemma skulle jag rulla köttbullar och stuva makaroner. Stod i godan ro, med tankarna någon helt annanstans som vanligt, och skulle sockra makaronerna. Älskar socker i stuvade makaroner så jag öste på. När jag sen skulle smaka av dem så insåg jag att jag inte sockrat dem... jag hade tagit fel på vitpepparn och sockret! Behöver jag ens nämna att jag vart less?




Att försöka knäppa ett fint kort på Viggo bland vitsipporna vart inte heller så lyckat... Viggo hatade min idé!

Idag har vi babysimmat.

Stor V är förkyld så han fick stå på torra land och agera fotograf. Fy tusan va dålig jag blir på bild, alltid! Jag förstår inte, hur är det möjligt? Inte så konstigt att man gömmer sig för kameran...

Viggo älskade att bada idag. Att sitta på min rygg tyckte han va roligast, och att hoppa som en delfin. Han är inte ett dugg rädd!




Fina skor till lillkillen.






Samtliga skor kommer ifrån Zara.

Jag lägger ner.

Det finns en sak som irriterar mig lite grann, en tanke som ständigt gnager i mitt bakhuvud. Tanken gör mig stressad och just därför måste jag göra mig fri från den. Och ja det är ju lättare sagt än gjort!

Mitt irritationsmoment handlar mestadels om mig själv (egentligen behöver det inte vara så men nu är det så, det är bara sån jag är) men även om andra i min omgivning. Jag känner en enorm press och stress över att släkt och vänner ska få träffa Viggo. Jag försöker fixa och trixa för att få tiden att gå ihop, jag ringer och smsar, vrider ut och in på mig själv stundtals.

Vissa förväntade jag mig mer av och andra, som jag inte alls hade förväntat mig någonting av, har överraskat med sitt engagemang. Visst är det konstigt hur det kan bli? Det är inte min mening att tvinga oss på folk, jag har helt enkelt trott att vissa släktingar och vänner vill träffa oss men nu börjar man ju fundera hur pass viktigt det egentligen är när det är jag som ständigt/oftast hör av mig och försöker se till att vi ses?

Vilken tur att vi har er andra, ni underbara stjärnor som verkligen vill träffa oss utan att vi behöver tjata, ni hör av er till oss. Att ni inte får chansen att träffa oss/Viggo oftare gör mig ledsen (och en aning stressad). Jag ska börja lägga all krut på att se till att få träffa er istället för att jaga folk som inte ens verkar bry sig. 

Hädanefter får folk komma och hälsa på oss eller bjuda hem oss till sig, jag tänker inte stressa upp mig för att andra är bekväma, ointresserade eller inte kan ta för sig här i livet. Punkt.

Fint till Lill V.










Fashion against Aids.

Jag är så sur på mig själv för att jag inte hängde med när H&M släppte sin 'Fashion against Aids' kollektion!

Det finns en jätte mysig hel overall (one piece kopia) som jag så gärna vill ha men den är ju såklart slutsåld i min storlek. Man kan ju alltid hoppas på att det finns någon kvar i någon fysisk butik. Wish me luck!



Antingen så hatar man hel overaller eller så älskar man dem! Vad tycker du?


Tisdag. Eller?

Hej hopp!
Håller knappt koll på dagarna sen Viggo föddes och ännu värre vart det nu med all påskledighet!

Idag är en sån dag då jag inte får någonting gjort - motivationen är som bortblåst! Dessutom är Viggo väldigt mammig och klängig. Han kan bara sova om jag ligger bredvid honom. Så idag har vi en mysdag och struntar i alla måsten och krav! Det enda jag har inplanerat idag är en promenad med vagnen lite senare i eftermiddag och dammsugning ikväll.

Undrar vad man ska äta idag då? Usch, ingen inspiration eller motivation på den fronten heller! Måste storhandla någon dag i veckan, jag skjutit på det i flera veckor så nu är det bara hårdbröd och godis kvar i skafferiet... Dagar som dessa önskar jag att det räckte med att svälja ett piller som mättar och vips! så fick man i sig all näring man behöver.

Men fy fan!

Borta bra men hemma bäst. Eller? Idag kändes det motigt att komma hem. Vet inte riktigt varför men ja, så kändes det i alla fall.

Undrar ni över rubriken? Ja då ska jag berätta någonting för er... Jag har nyss plockat ett tiotal fästingar på katterna och det är fy fan tycker jag! Nu kryper det på hela kroppen, inbillar mig att jag har fått ohyra på mig. Jag tror bestämt att jag får ta en dusch innan det är dags att krypa ner i sängen. Natti natti!

Mys på mattan.



Jag har börjat läsa mycket för Viggo. Det märks att han gillar det. Han lyssnar nyfiket på när jag läser och inspekterar antingen bilderna i böckerna eller mina läppar. Likaså musik, han älskar när jag sjunger och dansar med honom! Blivande "estetare"?

Nu lämnar vi byn för den här gången...

och styr kosan hemåt Uppsala. Solong!


Viggo trivs bra i bilstolen. Trivs även i solisarna, inga protester!

Ändrade planer!

Vi stannar i byn en natt till. Nu ska vi gå ut på en promenad innan solen går ner. Ha en mysig kväll!

Liten blir "stor".

I fredags fick Viggo testa vagnen med sittdelen monterad (det går att fälla ner ryggstödet till liggläge). Han älskar den! Viggo har både provåkt och provsovit i vagnen, nemas problemas! Nu slopar vi liggdelen då den i alla fall börjar bli för liten och trång.


Tänk att Viggo redan blivit så stor att han kan sitta i vagnen kortare stunder.
I vilken ålder tog ni bort liggdelen och började använda sittdelen?

Dagens Viggo.


Bättre sent än aldrig!


Idag blir Viggo 14 veckor.


Tidsfördriv.

Sitter just nu i bilen påväg till Storvik. Viggo har skitit ner sig så nu stinker det i bilen, hahaha! Tur att vi snart är framme.

Vi ska hälsa på Viggos mormor, morbror och moster, gammelmormor och gammelmorfar. Kanske att vi hälsar på hos Viggos farfar också om han är hemma. På söndag ska vi hem till Uppsala igen, då bjuder svärmor på påskmiddag. Äntligen ska jag få äta ägghalvor med räkor som jag tjatat om länge nu!

Usch, nu blir jag åksjuk, dags att släppa blicken från mobilen och istället fokusera på vägen. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Min finaste skatt!



Bilderna är tagna innan Viggo blev sjuk.
Då va han riktigt rund och go! Nu har han smalnat av men har fortfarande en liten dubbelhaka. Han är min finaste skatt!


Vi lever!

Hej på er!

Det har varit dött här i bloggen ett tag nu, jag har inte haft en tanke på att blogga. Vill bara tala om att vi lever.

Dom senaste dagarna har varit riktigt tuffa, mitt mamma hjärta har gjort så ont! Jag har gråtit floder och tuggat sönder naglarna av oro. Önskat att jag kunde ta hans plats istället. Viggo mår bättre så nu kan vi andas ut igen. Tusen tack för alla omtänksamma kommentarer!

Älskade Viggo. Det gör så förbannat ont i ...

imag0116-1 (MMS)

Älskade Viggo. Det gör så förbannat ont i mitt hjärta! Önskar att jag kunde ta hans plats istället, vill ju att han ska må bra. Viggo ligger med ett fyra timmars dropp så vi blir kvar på sjukhuset resten av dagen, hoppas på att få åka hem ikväll. Fortsättning följer...


Hej på er. Återigen blir det en uppdaterin...

imag0112 (MMS)

Hej på er. Återigen blir det en uppdatering på mobilen och från barnakuten. Vi fick åka hem igår kväll/natt och sova hemma på det villkoret att vi kom tillbaka tidigt imorse för att ta fler prover och göra en ny vägning och läkarundersökning. Barnakuten verkar bli vårat andra hem. Vi inväntar nu provsvaren och ett läkarutlåtande. Viggo ligger helt utslagen och jag försöker fördriva tiden. Magen kurrar högt, jag är så hungrig! Jag hade ett äpple i skötväskan som jag ivrigt satte tänderna i... det va ruttet i kärnhuset...


Nu är vi på barnakuten för tredje gången p...

imag0109 (MMS)

Nu är vi på barnakuten för tredje gången på åtta dagar. Viggo sover mest hela tiden och när han väl är vaken så kräks han konstant och äter dåligt. Det är som vanligt massor med patienter här. Vi längtar hem till våran säng. Önskar att timmarna går fort!


Två av mig?

Jag önskar att dygnets timmar va fler eller att jag kunde klona mig själv. Hinner inte med allt jag vill. Bloggen har varit bort prioriterad några dagar. Förhoppningsvis får jag tid och lust att blogga snart igen! Kram så länge!

Idag blir Viggo 13 veckor.


Dagens längd och vikt.

Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

1½ månad: 56 cm och 4680 gram

2 månader: 57,5 cm och 5370 gram

2½ månad: 59,5 cm och 5980 gram

2 månader och 3 veckor: 6360 gram

Dagens vikt: 6310 gram 
Dagens längd: 60 centimeter



Idag blir Viggo 3 månader.


Dagen till ära vaccinerades Viggo. Det gick bra, han grät en liten stund direkt efter sticket och somnade sen. Värst va det nog för mamman som tyckte att det såg obehagligt och läskigt ut!

(Ny bild kommer under morgondagen. Jag måste knäppa nya bilder för jag lyckades tydligen inte få en enda bra helkroppsbild och det vill jag ju ha på månadsbilderna.)


Dagens snackis måste ju vara vädret?!

Vilken härlig dag det varit på alla sätt och vis! Jag och Viggo tog en promenad ner till mini köpis för att hämta ut paketet från Lindex vars innehåll jag helt glömt bort. Det va massor med fint! Handlade dessutom lite mer, det är ju halva rea priset så jag kunde inte låta bli! Vi hann även träffa Esra på en fika, mysigt.


Viggo charmade Esra :)  Visst ser han stor ut på bilden?!

När vi sen kom hem så hade vi besök av Niklas. Vi slog fart på grillen och premiär grillade örtmarinerade kycklingfiléer. Underbart, jag älskar grillat! Synd att inte Mickis va med men vi får träffas allihopa någon dag framöver istället.

Imorgon är det dags för 3 månaders besöket på bvc. Dom flesta av er vet nog va det innebär. Jag vill helst inte följa med, det skär i mitt hjärta bara av tanken på vad som komma skall...


Det håller i sig...

Ja som rubriken lyder - det håller i sig och då syftar jag på sjukdomarna. Viggo kräktes konstant hela dagen igår kombinerat med diarré. Det verkar bli likadant idag då han redan hunnit spy ner hela sängen och gjort "två stora lass". Hur länge ska det behöva pågå?

Jag mådde heller inte så bra igår eftermiddag/kväll. Jag va fryssen och hade grym huvudvärk. Vid 21 la jag mig i sängen med Viggo och ammade honom - kraschade totalt! Vaknade 23.30 när Viktor skulle lägga sig. Tog en alvedon och somnade om. Idag har jag fortfarande huvudvärk och är orolig i magen. Vill inte bli magsjuk! 

Viggo sover nu men jag antar att han vaknar inom en timme för att äta. Under dagen ska vi ta en promenad ner till Lindex i det fina vädret (om Viggo är i någorlunda bra skick) och hämta ut ett paket som kommit. Kommer inte ihåg va jag beställt så det ska bli spännande! Återkommer under dagen. Solong!

Det klättrar en vild och galen australiensare i våran björk!


Äntligen ska den gigantiska björken väck! Den skräpar så otroligt mycket - när det blåser lossnar grenar, på våren fröar den och på hösten släpper den tusentals med löv.

I vår och sommar ska vi satsa på att röja och snygga till i trädgården. Det finns oändligt med jobb!


Onsdag men inget babysim.

Idag är Viggo betydligt mycket piggare och feberfri, skönt! För säkerhets skull så skippar vi babysimmet idag. Det är bättre att han får kurera sig ordentligt än att riskera att det ska ta om igen. Nu får det vara nog med sjukdomar!

Ja som ni kanske ser så försöker jag piffa till bloggens design. Jag gjorde en fin header men får inte till storleken på den, orginalet är på tok för stort och nu lyckades jag minska ner den (dock lite för liten) men får den inte centrerad. Jag blir tokig!

Nu är Lill V vaken så jag har inte tid eller lust att försöka knäcka den nöten just nu. Någon som vet hur man gör? Nåja, det får vara så till dess att jag eller Stor V får tid att rätta till det.

Ha en bra dag!

Såhär söt (och kladdig) kan man vara när man smakat på blåbärspuré!


Lördagens promenad.


Min älskade bebis är sjuk.

Besöket på barnakuten igår gav ingenting. Vi fick samma svar som i lördags - det är ett virus och kanske en släng av maginfluensa. Men jag åker hellre in en gång för mycket än en gång för lite. Min lilla ängel, jag tycker så synd om honom!

Idag är det så gott som oförändrat. Viggo sover mest och dom stunder han är vaken så är han slö och har dålig aptit. Han är fortfarande dålig i magen och har feber men inte lika hög som igår. Nu har jag gett honom alvedon vid fyra tillfällen och det är maxdosen på ett dygn så nu får han inget mer förens tidigast ikväll om det skulle behövas.

Det blir inte många minuter vid datorn för min del även om Viggo mesta dels sover. Jag har så mycket annat att fixa med. Jag får svara på era kommentarer vid ett annat tillfälle istället. Just nu håller jag på och kokar alla hans nappar och nappflaskor för att bli av med dumma bacilusker. Oj, i skrivande stund vaknar lill V, plikten kallar. Solong!


Viggo har fått sitt första plåster. Vi är ...

imag0087 (MMS)

Viggo har fått sitt första plåster. Vi är nämligen tillbaka på barnakuten eftersom att Viggo har fått hög feber och sovit hela dagen, han har knappt ätit någonting. Såklart att man blir orolig! Nu har doktorn undersökt Viggo och tagit sänkan, nu inväntar vi provsvaren...


Helgen är förbi.

Hej på er!
Slinker in lite snabbt för att tala om hur det gick igår på barnakuten.

Viggo har ett envist virus som kan ta flera veckor att bli av med. Anledningen till att han kräks konstant beror troligtvis på att han har så mycket slem som irriterar i halsen och som han försöker att bli av med. Ingen större fara med gossen alltså men nog så jobbigt ändå!

Om jag får tid och möjlighet senare ikväll så lägger jag in några bilder från helgen. Om inte annat så återkommer jag imorgon. Solong!

Nu är våren här...

...och så även orm jävlarna!

Viktor klev nästan på en huggorm tidigare idag. Nackdelen med våren och sommaren: ormar och myggor!



Jag blir kallsvettig bara av att titta på bilden.


Idag blir Viggo tolv veckor! Dagen till är...

imag0081 (MMS)

Idag blir Viggo tolv veckor! Dagen till ära är vi på barnakuten. Viggo har kräkts konstant i tre dagar och dessutom varit små förkyld i två veckor. Efter ett samtal med 1177 som rådde oss till att åka in sitter nu jag och Viggo och väntar på att få träffa en doktor. Som vanligt är det mycket här på barnakuten så jag är rädd för att vi kommer att få vänta i många timmar.


Idag blir Viggo 12 veckor.



Skönt med helg!

Ja nu är det helg igen vilket innebär att stor V är ledig. Vad som händer i helgen vet jag inte riktigt, jag tror inte att vi har några speciella planer? Jag mår ju fortfarande inte bra. Känner mig som en i gänget bland Kol patienterna, usch och fy vilken hosta jag har!

Jag funderar på att slå fart på grillen ikväll. Har ni gjort grillpremiär för i år? Vad är godast att grilla? Kom gärna med tips och förslag på gott grillat!

Ikväll är jag bjuden på födelsedagsfest hemma hos Sandra men den skippar jag tyvärr, är inte alls i skick för att slå klackarna i taket. En annan skulle väl decka i soffan innan klockan 22?! Hahaha! Nej det får bli en lugn hemma kväll med mina två V:n, jag behöver dessutom kurera mig. Solong!

Viggo gör jeanspremiär idag. Stiliga kille...

imag0078 (MMS)

Viggo gör jeanspremiär idag. Stiliga killen! Hux flux så ser han så stor ut. Han är inte längre ett litet spädbarn. Imorgon blir han ju faktiskt tolv veckor...


Mina fina V:n.



Det bästa som har hänt mig.


Gårdagens babysim i bilder.

Batteriet i kameran va tydligen slut, klumpigt av mig att inte kolla det innan vi åkte. Fick därför knäppa med mobilkameran, därav halvkass kvalité. Bilderna gjorde sig bättre i svartvitt, orginalen va så röda. Filmade en liten snutt också. Skulle ni vilja se det klippet?




Det börjar bli dags att skicka inbjudningskort.


Är det någon som vet vart man kan beställa fina inbjudningskort till bra priser? Hur många veckor innan bör man skicka ut inbjudningarna?

Ragdoll/perser katter omplaceras.

Det är med sorg i hjärtat som jag nu söker ett nytt hem till Eddie & Kenzo. Dom är ett syskonpar på 3 år, 75% ragdoll och 25% perser. Väldigt sociala och "pratiga".

Är du intresserad, eller vet någon annan som är det, och kan erbjuda dem ett kärleksfullt och långvarigt hem, vänligen kontakta mig. Jag är väldigt mån om att dom ska få det bra!


Uppföljning på Viggos mage - misstänkt komjölksallergi.

Ni är några som har frågat hur det är med Viggos lilla mage och hur det går med utredningen för komjölksallergi. För två veckor sen va vi till barnspecialisterna. Vi fick order om att testa oss fram.

Första veckan fick jag inte äta någonting som innehöll komjölk och det för att se om Viggos magbesvär blev bättre eller oförändrat. Andra veckan skulle jag äta som vanligt igen och Viggo fick vanlig ersättning igen istället för Nutramigen.

Skillnaden vi märkte va att han fick diarré och ont i magen när vi gav honom vanlig ersättning. Igår hade jag en telefontid med doktorn som konstaterade att Viggo troligtvis är allergisk, om inte annat så är han känslig. Planen är att Viggo ska äta Nutramigen i ett halvår, någon gång ibland ska vi ge honom vanlig ersättning för att se hur han reagerar på det. Efter ett halvår ska vi på återkontroll. Vi ska även få träffa en dietist som ska hjälpa oss med kommande smakportioner och annat som rör hans kost och hälsa.

Jag håller tummar och tår för att han inte har någon allergi och att det blir bättre när han blir större!


Onsdag, babysim dagen.

Idag har jag en bättre dag, tempen har sjunkit och jag har mer ork. Hostan dröjer sig kvar, jag har nog hostat sönder mig snart.

Viggo är en liten solstråle idag. Han charmade sin pappa rejält imorse med stora leenden och lite "snack". Resten av dagen har varit minst lika ljuvlig! Viggo har inte gråtit en enda gång, han "snackar", flinar och hänger med i det som händer runt omkring. Han somnade utan några problem och sov en halvtimme. Jag passade på att ta en dusch (en stressig sådan med öppen dörr för att kunna höra om han vaknade), jippie! Det har väl aldrig inträffat förr, att jag får chansen att duscha när vi är ensamma hemma.

Nu ligger Lill V i sitt gym, han verkar nöjd. Vi ska strax börja göra oss redo för babysim. Hoppas att Viggo uppskattar badet mer idag än förra veckan. Solong!


Aldrig mer pyjamasar från H&M!

Jag har köpt ett flertal pyjamasar till Viggo ifrån H&M. Bland annat de populära zebra och giraffpyjamasarna. En sak är då säker, jag kommer aldrig mer att köpa en endaste pyjamas på H&M igen, hur söta de än är! Kvalitén och passformen är ju värdelös! 

Vad tycker ni? Vart brukar ni köpa pyjamasar?

 
Viggo igår kväll, nybadad och nöjd i sin giraffpyjamas.

Det är knas...

Sen bloggen vart omgjord så har det blivit knasigt. Så ledsamt, suck!

Ville bara tala om att jag är medveten om problemet och att jag ska försöka lösa det så snart som möjligt.

Jag blir så orolig!

Dagen har varit jobbig pga feber och envis hosta som gör riktigt ont i bröstet. Viggo däremot har varit så snäll! Men det är en sak som jag blir en smula orolig för och det är hans sätt att vara. Han sover jätte mycket och när han väl är vaken så är han svår att tillfredställa eller hur jag ska säga. Han gråter ofta och verkar vara rastlös och har svårt att komma till ro. När han gråter är det bara mat som kan trösta honom, oftast. Han ler och småpratar med oss men det är väldigt sparsamt. Att "bara vara" har han svårt för, det måste hända någonting hela tiden.

Idag har han varit vaken sammanlagt en timme lite drygt, kanske lite mer. När han varit vaken så har han ätit och jag försökte verkligen att roa honom med sång, grimaser och annat tok. Jag lyckades en liten stund, jag fick några leenden men sen vart han uttråkad och ledsen. Tidigare ikväll fick han ett bad och då vart han pigg och glad. Är det normalt?! Kan tillägga att han blir 12 veckor på lördag.


Älskade unge. Jag blir så orolig och får ont i mitt hjärta.

M&M´s art.


Mölar M&M´s.
Älskar mina två V:n. 
Tycker synd om mig själv.


Fint till Lill V från Lindex.



Jag vill inte vara sjuk!

Fy fan vilken vidrig natt det varit! Har hög feber, fryser och svettas om vartannat. Det känns som att jag har ett rivjärn i halsen och jag hostar sådär hemskt och rossligt. Rösten är borta. Viktor ska jobba över idag, great! Vi får väl se hur den här dagen urartar...

Ett av mina loppisfynd.

I söndags fyndade jag bland annat en spargris till Viggo. Det är en Guldkroken Hjo gris från 70 talet och den är i perfekt skick!


Så nu är alla våra gäster välkomna att lägga ett litet bidrag till Viggos miljon :)


Måndag.

God morgon! Första natten i nya sovrummet va helt okej om man bortser ifrån att jag vaknade i natt av halsont. Det verkar visst vara min tur att bli förkyld... Jag och Viggo va ner i köket tidigare imorse och fixade en flaska åt honom, då slog det mig hur stort vårat hus faktiskt är! I över ett års tid har vi ju bott enbart på bottenvåningen. Nu blir det ett jäkla spring upp och ned!

Nu ska vi myfortsätta mysa. Lill V verkar lite trött och det är jag också. Vi får se om vi lyckas somna om en stund. Solong!

Svisch och sen va söndagen förbi!

Idag har vi haft besök av min mamma och lillasyster. Vi tog en loppisrunda och jag gjorde faktiskt två fynd. Eftermiddagen spenderade jag och mina två V:n på Ikea. Där kan man ju handla ihjäl sig! Vi köpte i alla fall en byrå till våran garderob och lite annat smått och gott såsom lampor och gardiner.

I natt ska vi sova i vårat sovrum på övervåningen för första gången. Jag har legat i våran säng och nattat Viggo, det kändes som att vi va på hotell. Det blir så fint! Kan inte med ord beskriva hur skönt det är att äntligen ha ett riktigt sovrum och garderober att hänga in kläderna i. Nu behöver vi inte sova i vardagsrummet längre och inte heller förvara kläderna i sopsäckar och andra tillfälliga lösningar.

Nej mina vänner, nu är det dags att lägga sig i snarklådan. Natti natti!

P.S Har ni förresten lagt märke till att jag (läs Viktor) gjort om lite i bloggen? Det va väl ändå på tiden säg! Är inte riktigt klar ännu, vill ha en annan header och fixa och trixa med lite andra smådetaljer.

Viktor vet inte innebörden av ordet "lagom".

Jag bad Viktor köpa med sig choklad hem från affären. När jag säger så vet han att det innebär en chokladkaka, helnöt, inga konstigheter. Kolla vad han kommer hem med...



Tre stycken 200 grammare! Visst, jag gillar choklad och ja jag kan smälla i mig ganska mycket choklad på kort tid men tre chokladkakor? Nej jag har varken pms eller lingonvecka. Haha, han är rolig mitt stor V! Nu har jag ju ett lager med choklad i alla fall, räcker resten av kvällen och lite till skulle jag tro. Mums!

Idag blir Viggo 11 veckor.


Nu börjar vi flytta upp på övervåningen!

Idag är det fullt ös här hemma! Jag och Viktor håller på att städar hela huset och flyttar upp på lite prylar övervåningen. LYCKA! Lill V sover tack och lov så vi hinner faktiskt med en hel del. Han har sovit i snart två timmar så han vaknar nog snart.

Nej idag blir det inte många minuter vid datorn, jag är så speedad och vill inget annat än att fixa på övervåningen. Nu är mitt mellanmåls break slut, dags att köra på igen! Minst ett inlägg till kommer under dagen, Viggo blir ju 11 veckor idag och då ska ju såklart den obligatoriska "en vecka äldre bilden" publiceras :)

   

(klicka på bilderna för att se dem i större format)
Såhär jävligt såg det ut under renoveringen. Nu är det så stor skillnad!

Dagens längd och vikt.

Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

1½ månad: 56 cm och 4680 gram

2 månader: 57,5 cm och 5370 gram

Dagens vikt: 5980 gram
Dagens längd: 59,5 centimeter



Byggherren Viggo.



Viggo älskar att hålla koll på farsan sin när han är på övervåningen och jobbar. Ännu mer spännande är elektrikern Henrik!

Nu får även Viggo se världen.


Nu har vi gjort premiär, Viggo får numera sitta framåtvänd i bärselen kortare stunder. Han tycker att det är spännande och vrider på huvudet efter saker när jag gått förbi dem. Hans ögon är stora som tefat. Gullunge!

Fredag.

Hejsan!

Här hemma har det varit action sen 08.00 imorse. Eller nja, jag och Viggo hade morgon mys fram tills klockan va 09.30. Men nu är vi i full action - Viggo ligger på golvet och sprattlar, jag städar. Lill V har blivit så duktig när det gäller att ligga ensam på golvet. Förut kunde han knappt ligga ensam men nu går det jätte bra så länge han får kolla på sin babymobil med insekterna eller en lampa. Babygymet är ingen hit tycker han.

I eftermiddag ska vi till BVC för att väga och mäta. Som alltid ska det bli spännande att se hur mycket han vuxit. Nähä, nu har lill V tröttnat på att ligga på golvet. Det är nog matdags för honom. Och apropå mat, idag ska jag äta torsk, potatis och vitsås till lunch, mums! Stor V gillar inte fisk så jag får passa på att äta det när han jobbar. Intressant att veta va? Haha, antagligen inte!

Återkommer ikväll med dagens längd och vikt. Solong!


RSS 2.0