Dagens badpojkar.


Onsdag.

Usch vilken seg dag jag har idag. Jag vet inte ens vilken dag det är, skrev torsdag i rubriken men fick sen en påminnelse om att det är onsdag idag... Är fortfarande fryssen och trött. I förmiddags kurade jag och Viggo ner oss i sängen för att läsa en bok, båda somnade och sov i 1½ timme! Jätte skönt och mysigt men nu känner jag mig bakfull.

I eftermiddag är det babysim igen. Jag tror dock att jag står på torra land idag eftersom att jag inte mår riktigt bra. Nu ska vi klä oss lite varmare och traska ut på gården en stund. Det är dags att plocka av alla äpplen från trädet. Oh my... vi kommer att drunkna i äpplen!


Äppelträdet i våras - full i blom! Nu är det fullt med äpplen istället.


Bus i soffan.


Viggo har blivit helt tokig i att stå i soffan. Han går och studsar fram och tillbaka, ljuder högt och huxflux slänger han sig ner. Tok unge!


En stund utomhus.


Före och efter.

Jag har exprimenterat rejält med mitt hår i många många år - har haft de allra flesta färgerna och testat många olika klippningar. Trots det så har jag aldrig hittat "min stil". Men nu så, hör och häpna, har fröken med fräknar (förhoppningsvis) äntligen hittat rätt!

Jag har insett att jag inte trivs i kort hår men heller inte ett långt, rakt och tråkigt hår. Jag vill få bort håret från ansiktet och gillar den lite slarvigare looken. Nu har jag insett att hästsvans, fläta, knut osv är min grej, det trivs jag bäst i. Men jag måste dock lära mig att fläta mitt eget hår och att inte vara så himla petnoga!

Nu ska jag alltså spara ut mitt hår till en lagom lång längd, strax nedanför skulderbladen ungefär. Och angående hårfärgen, nu är jag kanon nöjd! Nuvarande färgen ligger väldigt nära min naturliga färg. Jag känner mig fräschare och naturligare, färgen gör sig bra till mitt ansikte. Till våren och sommaren vill jag nog vara aningens ljusare så då blir det fler ljusa slingor. 

Fan va skönt det är att äntligen, efter alla dess år och tiotusentals kronor, känna mig nöjd och bekväm med mitt hår!



Ovan ser ni före och efter bilder. Ge mig ett utlåtande tack!


Höst.

Idag känns det som en riktig höstdag. Jag är fryssen och lite snorig. Ute skiner solen men det är kyligt i luften. Gillar att det är frisk och sval luft ute, det är uppfriskande att ta ett djupt andetag.

Och apropå hösten - jag har "höst fixat" mitt hår. Bort med det slitna blonda och på med en neutral ljusbrun färg med lite ljusa slingor framtill vid ansiktet. Jag är så nöjd!

Vi har inga planer alls idag. Jag tror att vi håller oss hemma. Viggo är på ett ganska knepigt humör - ena sekunden glad och nästa arg och ledsen. Jag har redan bytt fyra b-blöjor idag...


Idag är det lite kulet och kyligt och då åker mys overallen på!

Flaskborste.

Häromdagen så köpte jag MAM´s egna flaskborste. Den är i gummi och ska tydligen vara skonsam mot flaskorna. Igår kväll testade jag borsten men vart inte överförtjust. Det är svårt att få upp ett lödder från diskmedlet och jag fick känslan av att flaskorna och napparna inte vart riktigt rena. Ett plus är att det inte skvätter och stänker när man diskar flaskorna.



På förpackningen står det att nederdelen på borsten ska fungera utmärkt till att göra ren napparna på flaskorna men det håller jag inte med om. Nej tacka vet jag den hederliga flaskborsten, funkar minst lika bra om inte bättre! (Flaskborsten kostar 79 kronor)

Hejdå utväxt!

Nu är vi åter hemma i Uppsala och vardagen rullar på igen. Den här veckan har vi en hel del att se fram emot faktiskt. Veckan börjar med ett efterlängtat frisörbesök för mig, klockan 17.00.

Fram tills dess ska jag och Viggo såklart äta både lunch, mellis och middag, krypträna och helst plocka undan tvätten från torkställningen. Mitt lilla busfrö har halva förmiddagen rivit och hängt i kläderna. Nu har lillen tröttnat på att sitta i mitt knä framför datorn, han ålar sig ur min famn och "skäller" på mig. Dags för lunch, solong!


Som ni ser så är det ett välbeövligt frisörbesök!

Vaxduk.

Det blir ju oftast rätt kladdigt när småbarnen äter. För att underlätta städningen och skona trägolvet från matrester och dylikt så har jag lagt en bit genomskinlig vaxduk under Viggos matstol. Ett tips till er med små kladdgrisar :)


Vissa går på krogen en lördags kväll, andr...

imag0504-1 (MMS)

Vissa går på krogen en lördags kväll, andra (läs jag och Viktor) lägger 500 bitars pussel... och klarar det dessutom! Hahaha!


Lördag.

Hej på er!
Vi ska strax packa in oss i bilen och åka upp till Storvik. Jag och Viktor är två trötta föräldrar och känner att vi behöver avlastning. Dessutom har jag fått nackspärr. 

Idag ska vi hälsa på Viggos gammelmormor och gammelmorfar och imorgon ska Viggo vara med sin mormor några timmar så att jag och Viktor får en stund för oss själva. Det är väl lite drygt att behöva åka 15 mil för att få en stunds avlastning men det är bara att gilla läget. Önskar att vi bodde närmare min familj!

Viggo sover dåligt (igår sov han bara 15 minuter på hela dagen) och har inte lika stor matlust som tidigare. Han har även blivit mer klängig och vill inte bli lämnad ensam. Tänder på g? Utvecklings språng?


Trött kille som har svårt att sova på dagarna.

Idag blir Viggo 32 veckor.


För första gången på över ett år har jag o...

imag0503-1 (MMS)

För första gången på över ett år har jag och Viktor filmkväll. Och såklart så ska vi se filmen "Hur många lingon finns det i världen". Jag älskar Glada Hudik gänget! Har ni sett den filmen?


Epilera mera!

Nu har jag testat min födelsedags present som jag fick av Viktor - en epilator. Tycker han att jag borde bli bättre på att raka benen måntro? Jag har länge velat ha en sån och har i sommar tjatat extra mycket om hur less jag är på att raka benen och hur bra det vore med en epilator. Underbara Viktor snappar upp det mesta och gjorde mig glad på min födelsedag!


My new best friend!
Så himla effektiv, vartenda litet strå försvann! Om det gjorde ont? Njae. Klart att det känns men det var inte alls så smärtsamt som jag trodde att det skulle vara. Men vadå, jag har ju för tusan förlöst ett barn utan smärtlindring!

Mitt tips till alla som är less på att raka benen var och varannan dag, KÖP EN EPILATOR!

Lycka!


Mina finaste två V:n! ♥


Baby foot.

Idag har jag haft en datorfri dag, fram tills nu. Har inte varit så pigg idag, är extremt trött och fryssen. Tog mig i kragen och åkte till öppna förskolan i alla fall. Det är så trevligt och mysigt att träffa alla gulliga mammor och deras bebisar! Ser fram emot nästa veckas träff.

Vanligtvis så brukar jag städa, vika tvätt och diska nappflaskor i den här tiden på dygnet men vet ni vad? Ikväll så struntar jag i det! Smutsen och tvätten ligger ju tyvärr kvar imorgon och nappflaskorna kan jag diska innan jag går och lägger mig. Nu gör jag istället någonting som jag inte gjort på lääänge - slöar i soffan med lite gotta att tugga på och Baby Foot peeling på fötterna. Vi får väl se om jag får lika lena och mjuka fötter som Viggo? Någon som har testat produkten Baby Foot? Vad tyckte ni om den?


Dagens längd och vikt.

Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

1½ månad: 56 cm och 4680 gram

2 månader: 57,5 cm och 5370 gram

2½ månad: 59,5 cm och 5980 gram

2 månader och 3 veckor: 6360 gram

3 månader: 60 cm och 6310 gram

4½ månad: 66,5 cm och 8200 gram

6 månader: 68,5 cm och 8840 gram

Dagens vikt: 9490 gram
Dagens längd: 70,5 centimeter


Dagens badkille!


Bvc besöket.

Besöket på bvc var hur bra som helst! Uppfattningen som jag fick via telefonen tidigare i somras, att nya sköterskan är klok och rar, stämmer utmärkt. Hon känns som en "extra mormor/farmor", så otroligt omtänksam och duktig med barn! Och hon gav mig så mycket bra tips och kloka råd och för första gången fick jag positiv feedback från bvc. Vilken skillnad om man jämför med våran tidigare sköterska! Jag är så glad att jag tog tag i problemet och bytte.



Nu är det snart dags att åka iväg till nästa aktivitet - babysim. Ungen sprattlade och jublade högt när jag talade om att vi ska åka och bada. Han fattar mer än vad jag tror!


Bvc snack.

Idag är det äntligen dags att besöka bvc! Jag har sett fram emot just det här besöket halva sommaren. Idag ska vi nämligen träffa våran nya bvc sköterska Mona. Vi har pratas vid på telefonen innan hon gick på semester och hon verkar vara väldigt klok och rar.

Anledningen till att jag har valt att byta sköterska är helt enkelt att våran förra sköterska, enligt mig, inte är lämplig att arbeta med det hon gör. Hon har noll koll på det mesta vad gäller barn (hon svarar alltid med svävande svar, ofta vet hon inte svaret men erbjuder sig att fråga sina kollegor. Frågar mig vad jag själv tror eller säger till mig att googla.) och är kränkade mot oss föräldrar. Att prata om allt annat än just barn är hon jätte duktig på men det är inte det jag vill få ut av min bvc sköterska. Jag vet att jag inte är ensam om att känna som jag gör för denna sköterska...

Jag vill ha någon att rådfråga, någon som bryr sig och kommer med goda råd, uppmuntrar och berömmer. Jag tror och hoppas att våran nya sköterska inte kommer att göra mig besviken!

Det är några som frågat mig hur jag vågar byta sköterska. Jag kan till viss del förstå att vissa tycker att det känns jobbigt men för mig är det inte det. Jag vill vara i kontakt med folk som vet vad dom pratar om och som är positiva i sitt tänkade. För vissa kanske inte bvc sköterskornas råd och stöd är speciellt viktigt, kan tänka mig att man vid barn nr 2 eller flera inte har lika många funderingar osv. Men för mig är det viktigt att ha någon att fråga, bolla tankar, oro och funderingar med. Dessutom ska det ju kännas bra när man kommer på kontrollerna.

Vinteroverall - check!

Ja nu har jag äntligen fixat en vinteroverall till Viggo, ett tradera fynd faktiskt. Tror dock inte att han kan ha den hela vintern, den blir nog för kort i benen, men nu har han en rejäl att börja med i allafall. Jakten på overall fortsätter alltså men inte lika panikartad som tidigare.


Det är en Didriksons overall i så gott som nyskick. Svårt att se färgerna på bilderna men den är tvåfärgad, två olika nyanser av grått på vardera halva med turkosa detaljer. Duger fin fint! Och som sagt, det var ett fynd - 202 kronor inklusive frakt.

Viggo 7 månader.

Mest för min egen skull skriver jag nu ner några rader om hur Viggo är vid sju månaders ålder. Man glömmer så lätt allt härligt som händer, tyvärr. Det går i rasande fart och varje dag händer någonting nytt!

Viggo är en väldigt glad och lättsam kille! Han spexar mycket och har nära till skratt. De enda gångerna man hör honom gnälla eller gråta är när han vill tala om att någonting är fel - uttråkad, hungrig eller trött. Gråter när andra bebisar är för högljudda eller gråter, framför allt flickor. Han har nyligen börjat suga på tummen lite då och då.

Viggo har aldrig varit förtjust i att ligga på mage några längre stunder, han sitter eller står hellre upp. Intresset för att ta sig framåt eller resa sig upp har varit väldigt svalt men igår släppte det! Han kan resa sig upp i soffan och sängen och han ställer sig nu i krypställning men förflyttar sig bara bakåt eller i sidled och blir då såklart arg. Han ärver sin mammas dåliga tålamod och korta stubin! Att hålla i flaskan själv är inga problem men Viggo är en liten latmask och vill inte gärna göra saker på egen hand. Ännu en gång visar sig det dåliga tålamodet.

Viggo är väldigt matglad och äter det allra mesta. Gillar dock inte när det blir för stora bitar och är inte överförtjust i gröt. Sen några dagar tillbaka är han väldigt intresserad av det mamma och pappa äter och blir arg om han inte får smaka. Vi har bra matrutiner och Viggo äter riktiga mål vid frukost, lunch och middag samt mellanmål. Han föredrar burkmat, tråkigt nog. Favoriterna är grönsaksgryta med bönor och biffstroganoff. Tycker om syrliga smaker och älskar frukt! Favoritfrukterna är vattenmelon, persika/nektarin, plommon och gul kiwi. Vi har nästan helt slutat med ersättningen, max två gånger per dag. Ersättningen får han dom gånger han ätit dåligt eller som mellanmål. Välling får han morgon, kväll och nattetid. Jag misstänker att Viggo är fiskallergiker och det ska utredas i oktober månad.

Viggo har storlek 74 på överkroppen och storlek 80 på benen. Han har ärvt sin mammas korta armar och pappas långa ben. Inga tänder har kommit upp och det verkar heller inte vara några på gång, inte som man kan se eller känna i alla fall. Håret har vuxit som ogräs de senaste veckorna och nu är det så pass långt att man kan göra en liten tuppkam. Han har den senaste veckan börjat "prata" mycket och exprimenterar mycket med rösten och olika läten. Försöker härma mamma när hon säger "titta" och lyckas de allra flesta gångerna.

Viggo sover i sin säng i sitt rum och somnar runt 19 - 20 på kvällarna och vaknar oftast en gång runt 02 för att äta en flaska välling. Vissa nätter sover han non stop utan nattmålet. Vid 5 - 6 på morgonen vaknar Viggo och är hungrig, somnar oftast om och vaknar igen vid 8 - 9. På dagarna sover Viggo vid 2 - 3 tillfällen (powernap prinsen) - en gång på förmiddagen och oftast två gånger på eftermiddagen. Att somna på dagarna är lite besvärligt och det krävs oftast att man vaggar honom i vagnen, helst utomhus. De senaste tre dagarna har han dock somnat i resesängen utan problem.

Viggo älskar sin gåstol, snuttefilt, musik och att bada! Att utforskar hemmet och djuren är roligt. Blommor, tv dosan, tvättställningen och katterna är populära föremål att utforska. Just nu bryr han sig inte så mycket om leksaker utan leker hellre med bland annat köksredskap. Vispen och påsklämmor är roligast. Titt-ut lekar och mammas tokerier och sångstunder är också roligt! Tv-program som t.ex. Så ska det låta, Körslaget, Allsång på Skansen och So you think you can dance fångar Viggos uppmärksamhet och han blir harmonisk, facinerad och glad. Piano drar hans uppmärksamhet extra mycket och såklart Babblarna.


Tisdag.

Vaknade med huvudvärk och är grymt trött och seg. Viggo är som vanligt pigg och glad och snackar på som aldrig förr. Han låter lite som de två bebisarna i Com Hems nya reklam, vet ni vilken jag menar?

Dagens planer är väl inte riktigt spikade ännu. Vi ska eventullet träffa Sandra men blir det ingenting av med det så funderar jag på att hälsa på Viggos farmor. Nåja, det återstår att se hur det blir.

 


Viggo hälsar god morgon!
Hux flux kom resesängen till användning. Den står på nedervåningen och Viggo sover i den på dagarna eller leker/tränar på att resa sig upp. Han trivs jätte bra i den och jag kan känna mig någorlunda trygg när han tränar på att resa sig, den är ju mjuk runtom. Ingen större skada skedd om han ramlar.

Fram(bak)steg.

Idag har vi spenderat några timmar i Gränby köpis tillsammans med lilla Rebecca och hennes föräldrar. Tanken var att lämna tillbaka skaljackan jag köpte igår men väl i butiken fick jag beslutsångest. Jag får helt enkelt suga på den karamellen ett tag till.

Hittade en super fin och bra vinteroverall också i märket Molo. Den är dock lite väl dyr, 1199 kronor. Om det är någon som har en Molo vinteroverall till salu, svart eller turkos i storlek 80/86, så hojta till!

Förresten så har Viggo gjort ett framsteg idag, eller snarare bak, haha! Imorse när jag la honom på golvet i vardagsrummet så ställde han sig direkt i krypställning och gungade, han testade även att stå i position till att göra armhävningar. Jag gick sen in i köket för att fixa frukost och när jag några minuter senare kom tillbaka in i vardagsrummet så hittade jag honom under soffan.



I flera timmar har han legat på golvet idag och kämpat med att krypa men kommer bara bakåt eller i sidled. Han blir arg som ett bi! Det går verkligen fort i utvecklingen, det här kom bara över en natt! Och igår så reste han sig själv upp i soffan. Mammas stora och duktiga kille ♥

Ytterkläder snack, igen.

Igår köpte jag en skaljacka till Viggo. Testade den på honom i affären och den sitter jätte bra och Viggo blev så tjusig i den! Det fanns byxor att köpa till men jag skippade dem.

Nu har jag börjat vela och fundera - ska han ha en jacka eller ska jag köpa en "regn overall" istället, eller ska jag köpa byxorna till jackan? Behöver jag ens såna byxor? Hade vi varit frilufts människor så hade jag inte tvekat en sekund på att köpa en overall men nu är vi knappast det! Ytterplagget ska alltså användas dom sträckor vi går från inomhus till bilen och tvärtom samt dom gånger vi är på promenad och han sitter i vagnen.

Jag har beställt en tunnare vaderad täckjacka till Viggo som jag hoppas passar. Vilket är bäst till hösten- skaljackan eller en tunnare vaderad jacka? Är en fleeceoverall kanske ett bra alternativ? Det enda jag vet är att han ska ha en jacka i alla fall men jag vet inte vilken variant som är mest lämplig?

Gaah, jag blir inte klok på det här med ytterplagg och skor till småttingar! Hjälp!  


Köpte även ett par vantar, tossor och en pull over. Dom behåller vi i alla fall :)

Canvas tavla.

Tidigare i veckan hämtade jag ju ett paket. Innehållet var en canvas tavla. Jag älskar bilden, jag blir så glad när jag ser den! Men tyvärr vart inte resultatet och känslan som jag hoppats på...



Tavlan är 70x100 cm och bilden gjorde sig bra i det formatet. Jag är missnöjd med färgerna och skuggorna. Mitt hår ser gul/orange ut, Viggos ögon är väldigt mörka och hela bilden upplevs som mörkare och "rödare", så är inte bilden jag skickade. Jag valde autoförbättring när jag beställde tavlan men det vart då fasen ingen förbättring, tvärtom! Verkligen jätte trist, den kostar trots allt en hel del att köpa! Dessutom är duken väldigt känslig, dålig kvalité? Jag ska ringa Fuji Foto i veckan och klaga faktiskt.

Idag blir Viggo 31 veckor.


Viggos bibliotek.

Idag öser regnet ner non stop så vi har en inomhusdag. Vi har tagit reda på tvätten och pysslat lite här hemma. Bland annat så har Viggos "bibliotek" kommit på plats - en tallrikshylla som Viktors farmor har haft. Nu ska det bara fyllas på med böcker (har en stor kartong full nere i källaren) och piffas till med diverse fina saker. Det som står ovanpå nu är bara tillfälligt för att det inte ska se så tomt ut.

Nu är det dags att äta middag, hemmagjord lasagne, och sen fortsätter pysslandet. Ha en trevlig kväll!

Kläder.

Efter att ha rensat i Viggos garderob och hängt upp det nya inför hösten och vintern kan jag nu konstatera ännu en gång att jag är sämst på att shoppa! Hur tänker jag egentligen? Tänker jag överhuvudtaget?

Viggo har storlek 74 nu, vissa plagg funkar i storlek 80 också men är en aning för stort. När det var rea så passade jag på att fynda en hel del nytt till Viggos garderob (har även köpt lite nytt från höstens nyheter) och köpte allt i storlek 80 och 86. Han har som sagt 74 just nu och har knappt några plagg alls i den storleken. Om man ändå visste hur länge till han kommer att ha storlek 74, är det någon idé att köpa mer kläder i den storleken? Och storlek 80 och 86, vilken av dessa storlekar kommer han att hoppa över? Ja jag ger mig tusan på att han kommer att göra det bara för att jag bunkrat upp!

Det känns ganska onödigt att ha överdrivet mycket kläder till honom. Vi är oftast hemma och då har han bara blöja eller en body på sig. Till vinter blir det väl ett par byxor också såklart. Han hinner ju inte använda alla kläder jag köper.

Det som saknas i klädväg till Viggo är en helsvart body, en varmare kofta och vantar till hösten. Tunnare mössor har han gott om. Till kalla vintern saknas det en rejäl mössa, vantar och ett par skor. Jag har beställt en höstjacka och ett par höstskor från H&M som jag hoppas ska passa lillen. Vinteroverall är också påväg hem på posten men jag är väldigt skeptisk till storleken...

Jag har väldigt mycket kläder i storlek 62 och 68 som jag ska göra mig av med. Det mesta är sparsamt använt eller till och med oanvänt. Bland annat så är det ett par oanvända uggs från H&M och den omåttligt populära kabelstickade dressen (sparsamt använd grå i storlek 62 och en helt ny och oanvänd vit i storlek 68) från Kappahl. Har även en oanvänd overall från Lindex i storlek 62. Hojta till om ni är intresserade!


Här ser ni några av mina favoriter i Viggos garderob.
De blåa harembyxorna är så mjuka och sköna så dom köpte jag även i ljusgrått.


Idag har jag inte ens startat upp datorn. ...

imag0489-1 (MMS)

Idag har jag inte ens startat upp datorn. Jag och Viggo har haft fullt upp med att mysa och busa, vi tog en förmiddags promenad också. Men här kommer ett mobil inlägg. Jag är på hugget idag så just nu rensar jag Viggos garderob, hänger upp allt nytt och ser över vad som behövs kompletteras. Viggo står på knä i spjälsängen och ser till att jag sköter mig. Han har inte rest sig upp själv, jag hjälpte honom lite på traven. Gissa om han är mallig nu när han insett vad han kan göra?! Nu ska vi ta ett lunch break. Solong!


Viggo bloggar.

Idag har jag varit på öppna förskolan för första gången. Jag var trött redan när vi kom dit och värre blev det efter en timmes bus och sång. Somnade i mammas famn vilket sällan inträffar annars. Men är man trött så är man! Nästa vecka ska jag se till att vara utvilad tills dess att jag ska träffa mina bebiskompisar igen. 

Efter öppna förskolan handlade vi på Ica. Och eftersom att mamma inte hade min vagn med så fick jag åka i en kundkorg. Det är andra gången jag gör det och jag tycker att det är sååå spännande! Folk i affären tittar på mig och skrattar, tycker att jag är jätte söt. Det bjöds på banan och gul kiwi och jag fick smaka. Det var så himla gott! Mamma köpte hem gul kiwi (och massor med annan frukt, i love fruit!) så det ska jag äta till mellis imorgon.


Mamma knäpper som vanligt massor med kort på mig. Se så cool jag är när jag glider fram i kundkorgen!

Oväder!

Efter en kaotisk förmiddag (Viggo kräkte ner hela vagnen och har varit övertrött och gnällig. Jag halkade efter i min tidsplan) är jag nu back on track och har kontroll över situationen. Har fått prioritera rätt för att lyckas få tiden att gå ihop. Vi ska strax bege oss iväg till öppna förskolan. Och herrejisses vilket oväder det vart! Imorse var det strålande sol och nu öser regnet ner och åskan mullrar högt! Fönster rutorna skallrar. Nej mina vänner, dags att klä på ungen och sen åka iväg. Solong!

Babysim.

Vilken bra dag vi har haft idag! Jag och Viggo strosade runt på stan några timmar innan vi for vidare på babysim. När vi klev in i omklädningsrummet så började Viggo sprattla med hela kroppen och ge ifrån sig glädje tjut. Känner han igen sig från förra terminens babysim måntro?

Vi började babysimma med Viggo när han var två månader. Den terminen var det mysigt att bada tillsammans. Idag, 5 månader senare, är det roligt! Viggo är helt sjövild i vattnet och såg ut att vara världens lyckligaste unge. Ingen tvekan om att han gillar att bada!

Idag fick han testa att "hoppa" från kanten. Eller ja, hoppa gör han den dagen han kan stå. Idag satt han på bassängkanten och tippade framåt i vattnet. Super skoj tyckte Viggo som lyckligt gjorde det flera gånger!

Den här terminen har vi en annan instruktör och jag gillar henne bättre än den förra faktiskt. Tjejen vi har nu är mer engagerad och lättsam, dessutom tydligare när hon visar hur övningarna ska gå till. Hon pratade mycket om säkerhet och att vi som föräldrar ska lära barnen att ha respekt för vatten. Till exempel så måste barnen invänta klartecken innan dom får "hoppa" i från kanten. Förra terminen så var det mer bada, göra några övningar men sköta sig själv ganska mycket. Dåligt engagerad instruktör...

Efter badet så vart Viggo så trött och somnade direkt i bilen. Han vaknade inte ens när jag bar in honom från bilen till huset, jag kunde klä av honom och lägga honom i sängen utan att han vaknade. Trött unge! Han har sovit sen dess, cirka 19.00 och jag hoppas och tror att han sover för natten.


Familjen "blekast i kvarteret i år igen".
Vi knäppte en del kort med våran undervattens kamera men den är ju värdelös, det blir ju bara suddigt!

Ordningen återställd.

Usch vilken jobbig morgon jag har haft, om man nu får säga så? Viggo vaknade vid 07.00 imorse och drack en flaska med välling. Oftast somnar han om en stund men ibland så vill han kliva upp och starta dagen. Imorse var han så trött men kunde inte somna om. Han grät och kliade sig i ögonen non stop. 08.20 somnade han om och sov i en timme till. Viggo är alltid svår att få att somna på dagarna. Varför inte bara sova när man är trött?


Idag ska jag och Viggo åka in till stan och uträtta några ärenden innan det är dags för första lektionen på säsongens babysim. Som vi har längtat hela sommaren!

Jag tycker att det är jätte skönt att semestern är slut och vardagen rullar på igen. I höst har vi två dagar i veckan inplanerat med skoj - babysim på onsdagar och öppna förskolan på torsdagar.

Nu ska jag packa skötväskan och leta reda på mina badkläder (som inte används flitigt). Till Viggo ska vi köpa nya badbyxor idag för dom han hade förra terminen är på tok för små! Ha en bra dag!


Egentid = barnmats shopping.

Efter att Viggo somnat för natten brummade jag iväg till affären för att hämta mitt paket som kommit (och det uppfyllde mina förväntingar men kunde varit strået vassare. Mer om det senare i veckan). Jag skulle även handla ett paket blöjor men det vart ju såklart lite mer än så...

Blöjor, våtservetter, gröt och mat till Viggo. Extrapris på Viggos favvomat, grönsaksgryta med bönor från Ellas Kitchen, 5 kronor styck. Lika bra att bunkra upp, haha!

Till mig själv köpte jag vattenmelon, persikor och en limpistol. Nu ska det mumsas frukt och pysslas! Börjar redan nu ikväll. Natti natti på er!

Äntligen!! Snabb leverans men det känns än...

imag0466-1 (MMS)

Äntligen!! Snabb leverans men det känns ändå som att jag har väntat i en evighet. Känner mig lika glad, upprymd och förväntasfull som ett barn på julafton! Hoppas att innehållet är lika bra som jag önskar, förväntningarna är sky höga.


Bra fruktskörd!

Den här dagen känns lååång, jag tycker att timmarna går så sakta! För att försöka få timmarna att ticka på lite fortare så begav jag mig ut med vagnen efter Viggos lunch mål. Tanken var att plocka plommon men dom var inte riktigt mogna ännu.

Vi har så mycket plommon och äpplen! Både gula och lila plommon, stora och små. De stora plommona har inte hunnit mogna och ruttnar nu eller ramlar av trädet. Men det små har fått färg och sitter kvar på trädet. Och äppelträdet... det är otroligt mycket stora äpplen! Grenarna är så tunga att de hänger ned i backen. Trädet ser inte ut som ett träd, snarare en stor buske. Och det är lite roligt för det är två äppelsorter på ett träd.

Det känns dumt att inte ta reda på frukten, tips på vad jag kan göra med all frukt? Tips på smarriga recept mottages tacksamt!


Eftersom att det inte vart någon plommon plockning så snörade jag istället på mig mina knall cerise Nike skor och tog en runda i naturreservatet som ligger intill husknuten. Säga vad man vill men Converse skorna är tametusan dom skönaste skorna! Jag har en Viva skinnsula i mina Converse, då blir skorna inte helt platta och det är suveränt, jätte skönt!

Viggo somnade i vagnen och Elsa skötte sig exemplariskt. Det vart ingen promenad i rask takt med syfte att motionera, nej det var en stillsam promenad. Elsa hittade ett 150 cm långt cykellås mitt ute i skogen som hon prompt skulle släpa hem och det tog ju sin lilla tid.

Nu är det dags för Viggo att äta mellis och även jag ska peta i mig någonting att äta. Solong!


Ord räcker inte till.


 Jag kan inte uttrycka mig i ord och förklara hur mycket jag älskar denna underbara varelse! Läste en textrad i en annan blogg och fastnade för den:

Hur mycket kärlek kan ett hjärta klara av?


Idag blir Viggo 7 månader.

 


Spotlights.



Igår monterade Viktor upp utebelysningen och det vart så bra!! Det saknas dock två spotlights på balkongen och en vid ytterdörren. Har tyvärr inte några bättre bilder på hur det såg ut innan så dessa får duga.

Det är lite små fix kvar med panelen (måla knutarna och montera fönsterbleck bland annat) och till våren ska vi snygga till entrén och balkongen, måla husgrunden samt bygga ett trädäck där den gamla "kojan"/uterummet stod förut. Givetvis ska det snyggas till i trädgården också och en fin plattläggning ska ordnas.

Spottad på.

God kväll!

Vilken konstig dag jag har haft idag. Jag har inte alls varit på humör för att göra någonting annat än att vara hemma och inomhus. Orken har varit som bortblåst! Men nu när det börjar bli läggdags så kom orken och suget efter att pyssla.

Det enda jag gjort idag, förutom att slappat, är att myst och lekt med Viggo och lagat mat. Till oss vuxna blev det hemmagjorda köttbullar och hemmagjord potatismos. Viggo fick testa hemmagjord köttfärs med spagetti idag och det var väl ingen större hit tyvärr (jag och Viktor tyckte att den var god). Smaken var det nog inget fel på, felet var bitarna med spagetti. Han fick i sig några skedar men rynkade på näsan och rullade med tungan, ovant med lite större bitar. Vid femte skeden så spottade han ut det, rakt i ansiktet på mig! Tacksamt liksom...

Jag gjorde en laddning på 150 gram köttfärs så det vart ju några portioner till övers. Dom ligger nu i frysen och väntar på att lillen ska gilla mat med lite större bitar i, alternativt att jag mixar ner pastan till ännu mindre bitar.


Viggo & Kenzo.


Tackar och bugar!

Wow, närmare 90 gratulationer på Facebook! Tusen tack för alla gratulationer! ♥

Kräftskivan igår var trevlig. Lugn och städad för våran del medans vissa andra i sällskapet fick sig för många järn innanför västen, haha! Det vart förresten inga cider för mig igår, dom har legat i kylen ett bra tag och hade visst passerat bäst före datumet för ett år sedan... En halv bacardi breezer slank ner och sen var jag nöjd.

Redan vid 23.00 gjorde vi kväller. Vi var så trötta och fryssna! Men det var skoj så länge det varade! Tack för en trevlig kväll alla inblandade.



Det vart dåligt med kort från gårdagen tyvärr.
Men vi lyckades iaf fånga 1 av 2 "kändis" grannar på bild, haha. Och lägg märke till Viggos nya favorit sak sen ett tag tillbaka.

Idag blir Viggo 30 veckor.


24, inte 25!

Idag är det min födelsedag! Jag trodde att jag fyller 25 år i år men min sambo upplyste mig om att jag bara blir 24 år. Alltså har jag ett år tillgodo :)

Ikväll ska vi på den årliga kräftskivan med våra grannar. Mickis och Nicklas kommer också och gör oss sällskap, trevligt! Det kan hända att det slinker ner en cider eller två. Eller ska jag slå på stort och blanda i ordning en rosa pantern? Det är ju trots allt min födelsedag!


Like back in the days!

Ibland får jag dille på att lyssna på gamla godingar. Jag älskar att lyssna på alla godingar, alla är dom förknippad med minnen. Vissa låtar får mig att minnas bra och roliga stunder, andra kan få mig att må illa när jag tänker tillbaka på det som varit. Ibland kan jag komma på en gammal goding hux flux, ur tomma intet.

Idag har jag plöjt igenom Sylver och Groove Coverage. Och herrejisses vilka minnen som ploppar upp (både bra och dåliga) från tiden då jag spelade sönder dessa låtar! Hur "gammal" var jag då måntro, 15-16 och några år framåt? Shit va gammal jag känner mig...

Hörrni Storvikare, kommer ni ihåg alla härliga fester vi hade och hur vi släppte loss till bland annat Sylver och Groove Coverage?!

Nej nu är det dags att stänga igen lådan med minnen för idag. Vovven ska ut på en sista promenad och sen ska jag krypa ner i sängen. Natti natti!



Min första teckning.


Feber.

Idag har vi haft min mamma och syster på besök. Eftersom att både min och Viktors familj bor 15 mil bort så blir det oftast några veckor mellan besöken vilket är synd. Önskar att vi bodde närmare varandra.

Viggo har varit kinkig och trött de senaste dagarna. Idag har han haft feber. Inte heller jag är särskilt pigg och alert, har konstant huvudvärk som framåt eftermiddagarna övergår till migrän. Som tur är så finns det tabletter som bromsar!

Just nu är jag i valet och kvalet - bädda ner mig i sängen eller börja slipa på mitt nya projekt? Borde sova, eller åtminstonde vila, men jag är så rastlös och får lätt dåligt samvete om jag inte tar vara på tiden på kvällarna.



Finn ett fel. Viggo ligger felvänd i vagnen.
Våran kompis Nicklas kom på en fiffig idé för att roa Viggo - lägga honom med huvudet i "fotändan", böja upp bygeln och hänga leksaker på den. Viggo tycker att det är jätte roligt att ligga så och slå på leksakerna!

All you need is love.


Jag älskar min pinnstol. Den är designad av Yngve Ekström 1955 och heter "Arka".

Är det någon som har en sån stol till salu? Jag vill sååå gärna ha en till! Min stol är av den mindre modellen och jag vill gärna ha en till sån men även den större modellen är jag intresserad av. Snälla, hojta till om någon har en att sälja, jag skulle bli så glad!

Från badrummet till köket.



Ett uppfriskande morgondopp! Viggo föredrar att bada i diskhon numera, badbaljan är för små bebisar.

Höstjacka.



Härom veckan beställde jag en ny höstjacka till Viggo. Nu har vi testat den och den skickades tillbaka lika snabbt igen. Tuff och snygg jacka, absolut! Men jackan är för stor och motsvarar heller inte mina förväntningar, den känns för tunn och sladdrig.

Ytterkläder till småttingar är inte det lättaste! Vad ska dom ha för typ av ytterkläder i höst? Vilken vinteroverall är bäst? Vilken storlek ska man köpa? Jag har i flera månader kikat på olika alternativ och läst olika omdömen. Har i alla fall bestämt mig för att köpa en Didriksons 1913 vinteroverall till Viggo, jag har hört mycket bra om dem. Höstens ytterplagg blir nog en skaljacka och överdragsbyxa, eventuellt PoP.

Vad tror ni om mina val av ytterkläder? Tips på bra märken mottages tacksamt, eller märken man inte bör köpa. Är dyrare ytterkläder bäst?

Tjusiga pallar.



Jag hittade dessa charmiga och tjusiga pallar och blev förälskad! Funderar på att köpa den svarta. Iofs har vi en vit skinnsoffa så en vit skulle matcha bra om det inte vore för att våran soffa inte är kritvit längre. Opraktiskt med vitt!

Pallen skulle passa utmärkt på övervåningen och dit upp ska vi köpa en ny soffa. Så en svart pall får gärna flytta hem till oss! Undrar vad Viktor tycker förresten?

 


Gung gung gunga.

Igår fick Viggo testa att gunga för första gången. Han tyckte att det var spännande och skrattade några gånger men kiknade inte av skratt. Han satt länge nöjd i gungan och tittade på mig när jag krattade gräsmattan, det var mest intressant. Iofs så var han nyvaken och hungrig. Vi får testa att gunga när han är piggare och mätt, det kanske gillas mer då?






En liten filmsnutt från Viggos gungpremiär. Som ni ser är det ju ingen jätte hit men heller inte tråkigt. Om ni funderar vad det är som surrar i början av klippet så är det sambons mobil som ringer så lägligt.


Heminredning.

Ja det blev några timmars strosande i heminrednings butiker för min del tidigare idag. Jag va inte in i en endaste klädbutik, idag låg fokus på just heminredning. Fick en del inspiration och några bra idéer till huset men har som vanligt för många idéer för att lyckas få ihop helheten.

Köpte med mig en del smått och gott hem såklart. Handdukar, prydnadskudde, dricksglas, vas, blommor, förvaringsboxar och ett tidningsställ i läderimitation och en ny lampa som nu står i fönstret i allrummet på övervåningen. Tror ni inte att jag lyckades glömma det jag åkte för att köpa?! En stor lampskärm, till ett projekt jag förhoppningsvis ska påbörja snart.



Dåliga bilder pga mörkret men jag vill visa hur fina ljusmönster/skuggor det blir i taket och på väggarna av lampan. Myspys!

Och apropå mörker - det känns som att hösten "hänger i luften". Helt okej för mig då jag gillar hösten (älskar tända ljus. Och att klä mig i sköna koftor, snygga jeans och boots!). Men såklart att det vore skönt att få några fler varma sommardagar att tänka tillbaka på i vinter. En utlandsresa i september/oktober för att förlänga sommaren skulle jag inte tacka nej till!

Just nu strosar jag omkring på Ikea. Jag h...

imag0441 (MMS)

Just nu strosar jag omkring på Ikea. Jag har egentid. Försöker att samla inspiration till huset. I höst ska vi nämligen satsa på att piffa till hemma och göra det hemtrevligt. Jag skulle köpa några enstaka prylar med mig hem men har redan glömt vad det var...


Natti natti!

Sitter och stirrar in i skärmen med ögonen i kors, gäspar varann minut... är super trött men har inte kommit till ro ännu. En liten stund vid datorn brukar hjälpa mig på traven.

Idag har vi hållt igång hela dagen. Jag har storstädat och röjt i vårat sovrum, Viktor har målat fönsterfoder. I eftermiddags tog vi en tur in till stan. Jag har haft presentkort på Interflora legat i plånboken i TRE år (!) och idag var sista dagen att använda dem. Köpte två fina krukor som hamnade i sovrumsfönstret. Schampo och balsam från Joico och en gardinkappa från Hemtex fick också följa med oss hem.

Jag och Viktor har hjälpts åt att fålla upp gardiner nu på kvällskvisten och vi vart nyligen klara. Super bra vart det, vi är ett bra team! Hur många killar erbjuder sig frivilligt att hjälpa till med det, halv elva på kvällen??

Nu ska det bli mysigt att krypa ner i en renbäddad säng, och för övrigt ett jäkligt rent och fräscht sovrum! Natti natti!

Gissa vilken sida av sängen jag sover på? :)

Premiär dopp i sjön.



När vi var på besök hemma i Storvik så hade vi kanon bra väder alla dagarna! Viggo gjorde sitt premiär dopp i sjön. Lite kallt men svalkande och spännande tyckte Viggo.

Jag har inte haft något premiär dopp i år och det lär nog inte ska bli ett heller, jag badar inte gärna i svenska vatten (det är för kallt och otäckt att inte se botten). Viktor älskar vatten så det ska bli intressant att se vem Viggo blir lik - mamma badkruka eller pappa fisk?

7/8 - 2011



Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är älskade Viktors födelsedag, HURRA HURRA HURRA!


Idag blir Viggo 29 veckor.


Det blir få uppdateringar numera.

Vi är fortfarande kvar i Storvik och jag har inte haft något sug alls efter att blogga. Vi solar och badar, åker båt och vattenskoter och bara är - njuter av ledigheten. Vi åker förmodligen hem till Uppsala imorgon.

Det känns som att min hjärna är ur funktion, jag får inte liksom inte mina tankar till en vettig mening. Beror dels på tröttheten som jag konstant känner av men också för att jag är ganska så... hur ska jag säga... likgiltig? Jag kommer in i såna perioder lite titt som tätt - lever i en värld där det antingen är svart eller vitt. Just nu är det väldigt mycket svart. Jag känner mig extra sårbar, stressad och lättirriterad. Jag hatar att vara sån, vill inte vara sån person! Ibland blir jag äcklad av att se mig själv i spegeln.

Det är ingenting speciellt som har hänt som gör att jag mår så här, det är bara sån jag är. Borderline.


Min finaste lilla skatt! Viggo förgyller mina dagar. Han motiverar mig till att läka och han gör läkningsprocessen så mycket lättare!

Just nu sitter vi i bilen påväg uppåt i la...

imag0425 (MMS)

Just nu sitter vi i bilen påväg uppåt i landet, det vart en impulsresa. Vi ska spendera några dagar i Storvik. Viggo inviger sin nya bilbarnstol och han verkar gilla den. I den här stolen sitter han så pass högt upp att han ser ut genom fönster rutan. Spännande tycker Viggo!


Idag har vi en shoppingdag på Ikea. Nu är ...

imag0424-1 (MMS)

Idag har vi en shoppingdag på Ikea. Nu är det dags för ett lunchbreak. I väntan på maten charmar Viggo ett gäng tanter vid bordet bredvid, haha.


RSS 2.0