SLC = Stackars lilla Carro.

Helgen vart ju inte alls som jag tänkt mig... jag har blivit sjuk, förmodligen influensan! Ååå det är så typiskt, nu när vi äntligen är i Storvik för att besöka alla släktingar. Dags att bädda ner sig igen.


110128.

Äntligen fredag vilket innebär att Viktor jobbar sin sista dag innan det är helg och några dagars ledighet. Jag antar att jag kommer att uppskatta helgerna mer nu när vi har lilla Viggo - helgerna blir heliga och vi ska ha familjemys.

I eftermiddag ska vi till BVC för att väga lillen. Jag tror att han har lagt på sig en del för han har blivit så rund och go´. Han har inte längre någon hals men har istället fått en dubbelhaka, haha! Efter BVC besöket styr vi kosan uppåt Storvik och stannar där hela helgen. Ikväll ska jag och Viggo passa på att bada badkar, mysigt. Jag önskar att vi hade ett badkar här hemma.

I två timmar har jag försökt att få ett tillfälle till att tvätta ansiktet och byta om men har ännu inte lyckats. Nu ligger lillen i sitt babygym, han verkar nöjd så det är väl lika bra att skynda in i badrummet innan han ändrar sig. Solong!

Önskar att jag kunde klona mig själv...

Här kommer en liten uppdatering på Viggos vakna nätter och magknip.
De senaste två nätterna har varit bra, han har vaknat en gång för att äta och efter en stunds vaggande och smek på ryggen har han somnat på mitt bröst och där låter jag honom ligga kvar.

Magen trilskas fortfarande men det har blivit bättre sen jag började ge honom Minifom droppar.  Imorse va magen dock extra besvärlig och ingenting hjälpte. Jag ska se över mina matvanor för att kanske kunna skona honom från en del av magknipet. Nu sover han äntligen i sin säng, förmodligen helt utmattad av allt skrik. Han vaknar till ibland och gnyr en stund, grimaserar och ger ifrån sig ett ljud som man inte tror är möjligt att en sån liten kropp kan göra - en prutt! Han pruttar värre än sin pappa men mamman klår han ännu inte, hihi!

Jag ska faktiskt, hör och häpna, lägga mig och läsa och förhoppningsvis lyckas slumra till en stund. Har egentligen en hel del att göra här hemma men jag orkar verkligen inte ta tag i det idag! Och då kommer ju såklart ångesten och dåligt samvete... Mitt huvud gör ont och känns som betong, jag fryser ända in i benmärgen och är super trött, skinnet är ömt, jag mår illa och blöder näsblod. Trodde först att det beror på sömnbrist men fick nyss veta att det är fler som känner sig som jag. Är det nåt skit som går nu måntro?

Nu är i alla fall mamman mycket gladare!

Nu är mamman mycket gladare och har även lyckats laddat batterierna en aning inför natten. Räknar med ännu en 'besvärlig' natt men skulle ju såklart bli överlycklig om det inte blir så.

Som jag nämnde tidigare så har vi haft besök av Tomas och Sara. Viggo fick jätte fina kläder i present, Sara har visst samma smak som mig. Att få träffa andra vuxna människor och vara social i några timmar gjorde susen för mitt mående - nu känner jag mig mer levande och 'normal' och inte bara som en förvirrad och känslig mjölk ko.

Vill också tacka er som lämnat tips och stöttande ord angående förra inlägget. Även om jag vet att jag är långt ifrån ensam om att ha det lite besvärligt med bebisen och med mina egna känslor så är det ändå skönt att få höra att jag inte är ensam och att det kommer att bli bättre.

Lillen sover sött i sin säng men vaknar nog närsom helst och då är det mat dags. Jag har nyss skickat iväg sambon till apoteket för att inhandla Semper alternativt Minifom droppar. Vi får se va han kommer hem med. Ska även fråga om kolikmassage vid nästa BVC besök och hoppas att det kan lindra.

Håll tummarna för oss, att vi får en relativt lugn natt. Solong!

En ledsen bebis och en ledsen mamma...

Det blir dåligt med uppdatering här, några bilder lite då och då eller någon kort text. Jag har inga planer på att lägga ner bloggen men den är lågt prioriterad just nu. Helst vill jag blogga jätte mycket - visa kort på lillgrabben och skriva om våran vardag så att jag sen kan blicka tillbaka på hur det var och vad som hände. Just nu har jag varken ork eller möjlighet till det men förhoppningsvis blir det bättre när vi fått in lite rutiner i vardagen. Vill även ha en ny design till bloggen men det har jag absolut inte tid eller tålamod till! Så om det finns någon där ute som vill ta sig ann den uppgiften, hojta till!

Viggo har varit en jätte snäll bebis och är det fortfarande, oftast. Han är väldigt snuttig och vill vara nära hela tiden. Mysigt absolut, men det blir jobbigt också. När han får ligga vid bröstet eller vara i mamma eller pappas famn är han nöjd och glad. Han verkar ha svårt att komma till ro och somna. Jag tror att det beror på magen, han bajsar jätte ofta och verkar ha magknip.

Två nätter i rad har han varit vaken från 01 - 05.30. Han skriker inte så mycket så länge han får vara nära. När han väl ska till att somna vaknar han oftast med ett ryck och börjar gråta. Vad kan det bero på? Det gör så ont i mig när han är ledsen! Att vara vaken om nätterna gör mig såklart trött och jag blir känsligare, jag känner mig värdelös och hjälplös! Vill ju vara en bra och glad mamma!

Nu sover lillen äntligen i sin säng efter att ha trilskat hela dagen. Jag borde också sova men kan verkligen inte. Ikväll får vi besök av Tomas och Sara så jag tänkte passa på att baka en kladdkaka men upptäckte att jag inte har alla ingredienser hemma, suck! Det får bli köpt fikabröd...

Är det någon som har något tips på hur/vad jag kan göra med Viggo när han är sådär kinkig? Jag försöker med napp och det med ett halvlyckat resultat tyvärr. Seså, ös på med tips!

Ett bildregn på det vackraste jag har!



Usch och fy, det här gillas inte!


Premiär dagen!

God morgon!
Idag känner jag mig pigg och utvilad igen. De senaste tre dagarna har jag varit jätte trött och haft huvudvärk pga sömnbrist. Jag måste lära mig att slappna av och ta vara på mina sömnchanser! Men nuså, nu är jag med i matchen igen!

Igår hade vi besök av Viggos farfar och bonusfarmor, gammelmormor och gammelmorfar. Viggo fick massor med fina presenter och vandrade runt från famn till famn. Han har tur våran lilla grabb som har så många raringar som bryr sig om honom.

Idag ska vi göra ett antal premiärer här hemma. Till exempel så gjorde Viggo sin premiär i bärselen imorse och han verkar gilla det! Innan premiärerna fortsätter så är det dags för frukost, jag är vrål hungrig! Nygräddade bagutter med goda pålägg och färskpressad apelsinjuice... mums!

Grattis på namnsdagen, far och son!


22 januari 2011.

Idag är det Viggos BF dag.
Den lille rackarn valde dock att komma tidigare, inte mig emot.



För en vecka sen i den här tiden, 12.29, fick jag mitt lilla pyre på bröstet, obeskrivlig känsla! 

God morgon!

Igår kväll vart jag totalt förnedrad av min son, haha! Han kissade, bajsade, spydde och kissade lite till på mig, allt inom loppet av tio minuter. Tur att det inte är så mycket mer än vätska...

Här är det full rulle direkt på morgonen. Vi håller på att göra oss klar inför ett besök på Akis. Viggo ska vägas och mätas samt genomgå ett hörseltest.

Senare i eftermiddag får vi besök av Sandra, Mervi och lilla Rebecca. Det ska bli mysigt! Bloggen är inte prio ett just nu även om jag har möjlighet att sitta vid datorn vid flera tillfällen varje dag. Det blir ett inlägg lite då och då. Bättre än ingenting! Ha en bra dag! Kramar från oss.

Pamela Anderson, släng dig i väggen!

När jag va gravid hade jag svårt att hitta kläder som passade och nu när jag är förlöst har jag svårt att hitta kläder som är praktiska när man ammar. Varför är utbudet så dåligt för oss som ammar? Det lilla som finns är dessutom trist!

Är det någon som kan tipsa om butiker som säljer amningslinnen/toppar/tröjor? Jag testade H&M´s igår med dom kan jag inte ha, för tighta över bysten. Under graviditeten så svällde inte brösten något märkbart men nu... kabooom!


Morgonmys med Viggo.


-10 kilo på tre dagar!

Här hemma myser vi för fullt! Viggo är en jätte snäll bebis - äter, bajsar och sover. Jag och Viktor får mycket tid till att sova vilket är väldigt uppskattat men jag har så svårt att slappna av och kunna sova. Jag vet att jag borde passa på när Viggo sover men om man inte kan då? Än så länge går det ingen nöd på mig, känner mig oförskämt pigg och glad!

Någonting som är lite läskigt är att kolla sig i spegeln. Jag ser så liten och slank ut, känner knappt igen mig själv! Vägde mig imorse och 10 kilo har redan försvunnit. Nu ser jag mina fötter, kan knyta mina skor och jag har fotknölar igen. Jag saknar magen faktiskt, den har ju 'hängt med' ett tag. Men jag föredrar nog att ha en platt mage och en bebis i famnen istället, hihi!

Nu ska jag passa på att ta en dusch innan det är dags att mata lillen igen. Våra amnings stunder är så mysiga och jag har redan fått ångest för att tiden går så fort, tre dagar efter förlossningen...


Hej, det är jag som är Viggo!



Här har ni en webbisbild på mig. Visst är jag söt?!

Jag mår jätte bra, äter och bajsar som jag ska. Nu ska jag åka hem från BB och få träffa resten av familjen - katterna och vovven. Vi hörs en annan dag!
Kram från världens sötaste Viggo!

En nybliven mammas ord...

Dags för en snabb uppdatering kanske?
Att sitta vid datorn är inte prio ett just nu, inte heller att ständigt vara anträffbar på mobilen. Just nu vill vi 'bara vara' och ta dagarna som dom kommer. Hoppas ni har förståelse för det!

Att bli mamma är så stort och mäktigt, det går inte att beskriva med ord! Förlossningen va även den en häftig upplevelse. Jag hade turen att få en väldigt bra, snabb och fin förlossning. Min kropp är som gjord för att föda barn och jag är mäkta imponerad av både min kropp och mig själv!

Från att vattnet gick till att lille Viggo låg på mitt bröst tog det 7½ timmar. Jag använde mig inte av någon smärtlindring mer än lustgasen. Personalen som tog hand om oss va helt underbara på alla sätt och vis, stor cred till dem! Och såklart så ska pappa Viktor ha en stor eloge för sin lugna och fina instats!

Planen va att åka hem från BB idag men vi fick stanna kvar ännu ett dygn eftersom att mina prover inte är helt okej. Imorgon ska det tas nya och vi hoppas att dom är bättre så att vi får åka hem och börja anpassa oss till vardagen.

Jag kommer att skriva lite mer detaljerat om förlossningen vid ett annat tillfälle för den som är intresserad. Skulle även kunna skriva en hel bok om älskade Viggo, han är så snäll och söt och mitt hjärta smälter när jag tittar på honom. Va har jag gjort för att förtjäna honom? Ett inlägg mer specifikt om honom kommer också inom kort!

Nu ska jag krypa ner i sängen till mina två V:n som redan sussar sött. Tusen tack för alla gratulationer och lycko önskningar! ♥

P.S Ingen gissade rätt på Viggos födelsedatum! D.S

Välkommen till världen lille Viggo!

Äntligen är han här, vårat lilla pyre! 
Klockan 12.29 är han född, är 49 centimeter lång och väger 3140 gram.
Vi mår bra, alla tre! Lyckan är total! ♥


04.55 gick startskottet!

Aldrig förr har jag blivit så glad när jag blivit blöt om fötterna...

Incheckad på hotell Akademiska i bb sviten, med utsikt över slottet.

Hej kära vänner!

Några av er har uppmärksammat att jag inte uppdaterat på ett tag och funderar om pyret är född. Svaret är nej, tyvärr inte! Men jag är inlagd och kommer förmodligen att vara det fram tills jag är förlöst.

För att göra en lång historia kort - jag vart jätte dålig igår och misstanken om havandeskaps förgiftning va stor. Det finns vissa tecken som tyder på att jag har det men det verkar ändå bli uteslutet. Jag har nedsatt antal blodplättar och nu utreder läkarna varför. En igångsättning är på tapeten så att säga men än så länge avvaktar vi. Det bästa vore såklart om förlossningen får ske naturligt.

Vid en undersökning imorse visade det sig att livmodertappen är mjuk och jag va då öppen cirka två cm. Jag har gjort flera CTG kurvor som visar regelbundna förvärkar, den starkaste uppmättes till 75. Hoppas att värkarbetet tilltar och att bebisen vill komma ut till oss snart! Jag är less och vi längtar efter bebisen!

Nu mår jag bättre och det är nog mycket tack vare några påsar dropp och sömn. Om läget inte förvärras under natten så får jag permission imorgon. Hoppas så innerligt att jag får lämna avdelningen några timmar för jag blir knäpp av att bara ligga här och vänta! Min raring till sambo kom hit med datorn och fixade internet till mig tidigare ikväll. Guld värt, liksom han! 

Det börjar bli överfullt på både förlossningen och BB så jag ska strax bli flyttad till ett annat rum och dessutom få dela det med en annan oförlöst tjej. Om jag ändå kunde få ha ett eget rum... Solong!

Dagens ölmage, eller va det en bebismage?

Dagens humör: Berg och dahl bana, gravidhormoner.
Dagens mående: Super trött och orkeslös.
Dagens borde: Föda barn!
Dagens frisyr: Fortfarande morgonfrilla alá skatbo.
Dagens smink: Smink? Räknas Idomin på läpparna?
Dagens planer: Raka benen. Wish me good luck!
Dagens vill ha: En egen bil.
Dagens längtan: Smärta! Jag vill föda barn!
Dagens fundering: När kommer pyret?
Dagens beroende: Daim och päron.
Dagens musik: Martin Jondo.
Dagens tråkigaste: I skrivande stund känns allt tråkigt! 
Dagens klädsel: Mjukisbyxor i velour och en för liten tröja. Eller en för stor mage?


280 dagar är numera 9!

En graviditet varar i ungefär 280 dagar.
280 dagar, det låter så otroligt mycket! Jag kommer så väl ihåg de första månaderna av graviditeten - jag mådde pyton och jag tyckte att veckorna gick i snigelfart. Hur skulle jag orka ta mig igenom alla dessa veckor?

Huxflux så va nedräkningen tvåsiffrig, mindre än 100 dagar kvar. Innan jag ens hann blinka va nedräkningen nere på 50 dagar. Och från och med dom dagarna har det gått i rasande fart, jag hinner inte med! Jag har inte känt mig stressad inför förlossningen, vi har förberett allt i god tid så dagarna får gärna ticka på i raskt tempo. Men ju närmare vi kommer dessto mer nervös blir jag inför förlossningen! Vissa dagar är jag cool lugn och känner mig redo, andra dagar livrädd och frågar mig själv 'va fan har du gett dig in på, din idiot?!'.

Lite väl sent påtänkt, nu är det bara att bita ihop. Idag tar vi nedräkningen till nästa nivå, ensiffrigt - 9 dagar kvar till BF! Är det inte läskigt att tiden går så fort?!

Tänkvärt...


I huvudet på fröken Prim!

Det märks att jag har mycket tid över till att tänka, fundera och spekulera om dagarna. Hjärnan går på högvarv. Kanske blir tankarna ännu djupare nu när det verkligen börjar närma sig ankomst?

Jag funderar på allt möjligt - allt ifrån namn, amning, blöjor, uppfostran, framtiden... listan kan göras lång! Just nu funderar jag mest på det här med att påverka förlossningen. Man kan ju läsa om olika metoder som sägs påskynda processen. Det är allt ifrån att gå i trappor, dricka hallonblads te, ricinolja, alkoholfri champagne, rulla en dank kula på fotsulorna, putsa fönster, äta färsk ananas, massera fotknölarna, hinnsvepning hemma och såklart den klassiska färdknäppen.

Vad tror ni, går det att påverka? Är det möjligt att starta eller i alla fall påskynda förlossnings arbetet? Jag tror att bebisen kommer när den är redo helt enkelt men kan absolut tänka mig att testa sånt som sägs kunna påskynda det hela, om det är ofarligt och riskfritt! Sunt förnuft. Att motionera i den mån man kan, vila och äta tror jag är viktigast inför förlossningen. Inte i syfte att starta den men för att må bra och lättare orka med den. Dags för 'kuckelimuck meducin', later dudes!


Kuckelimuck meducin!

Home sweet home! Efter fyra timmars flängande i sjukhus miljö så är det skönt att komma hem och bara vara. Soffan ser så inbjudande ut idag!

Dagen började ju med ett besök hos barnmorskan. Hjärtljudet låg på 140 och magen 33 cm, liksom förra gången. Oförändrade siffror alltså. Nästa tid hos barnmorskan är 25 januari men förhoppningsvis slipper jag det besöket, hoppas att lillen har kommit innan dess!

På bedömningsmottagningen fick jag lämna prover och diskutera med en läkare. Vet inte om jag vart så mycket klokare av det? För det första så pratade hon i gåtor och körde med dubbelmoral och för det andra lät hon som Mumin mamman. Jag ska tillbaka dit på tisdag nästa vecka för en uppföljning. Sitter i en rävsax, dom alternativa lösningarna som finns (behandling med mediciner och kejsarsnitt) är inte lämpliga - medicinering för Crohns bör undvikas under graviditeten samt att dom inte vill medicinera för att jag inte fått någon diagnos fastställd ännu. Vid ett kejsarsnitt är risken stor att magen blir sämre efteråt.

Så summa summarum, det är bara att bita ihop och göra allt jag kan för att försöka samla ork och energi. Som om jag inte redan gör så gott jag kan? Läkaren ordinerade vila, energidryck och godis. Kuckelimuck meducin = världens bästa medicin! Skulle jag bli ännu sämre så lägger dom in mig med dropp. Varför inte göra det nu undrar jag? Måste man bli jätte dålig, är det inte bättre att förebygga redan nu när jag 'bara' är dålig? Jag blir inte klok på det här...

Dags för ett besök hos barnmorskan och därefter bedömningsmottagningen.


God morgon!

Nu klockan 08.00 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan, rutinkontroll. Jag ska sedan vidare direkt till Akis och bedömningsmottagningen på specialist mödravården. Min mage krånglar väldigt mycket sen en vecka tillbaka vilket innebär att jag blir näringsfattig och väldigt trött. Nu när det är så nära inpå förlossningen så vill man ju ladda så mycket som möjligt med ork och näring men för mig blir det alltså tvärtom. Förmodligen sätter dom ett dropp och sen får jag åka hem. Men det är bara en gissning. Återkommer när jag vet lite mer.


Ha en bra dag! Kram från mig och pyret.


Vart är knappen man trycker på för att starta förlossningen?

Nej det verkar inte bli något coolt personnummer för pyret... OM han inte har jäkligt bråttom ut! Heja pyret, du har knappt sex timmar på dig!

Jag är så trött och har noll ork, känner mig sladdrig som en spagetti i kroppen. Har tagit det mestadels lugnt under dagen, drog en repa med dammsugaren och laddade en maskin med tvätt tidigare idag men mycket mer än så har det inte blivit gjort här hemma. Powernapade två timmar faktiskt.

Fick en gnutta energi för en stund sen så nu sitter jag med en toning i skallen och hoppas på ett bra resultat = inget rött oranget hår! Längtar till mars, då ska jag succesivt bli blond igen.



WOW! Kan jag se så pigg och fräsch ut?!
Den tjejen vill jag gärna se i spegeln igen.

Att namnge en bebis.

Det här med att välja namn till bebisen är verkligen så olika från familj till familj. En del är säker på ett namn från första början, andra velar mellan flera olika namn, vissa par är inte överens och en del barn lever några veckor utan ett namn till och med!

Vi har från början varit överens (tack och lov!) om ett pojk och ett flicknamn. Pojknamn va lätt eftersom att jag inte tycker att några andra pojknamn känns lika rätt som det vi valt. Visst finns det många fina namn men det ska kännas rätt också. Flicknamn finns det en hel drös av och det blir för många att välja på istället! Men även flicknamn va givet, vi hittade ett namn som kändes rätt!

Många har sagt till oss att det inte alls är säkert att bebisen ser ut som en tex Caroline när hon väl är född och att namnet man valt innan födseln inte längre känns lika givet. Jag hette Linda i några veckor om jag inte missförstått historien? Det må så vara men jag har svårt att tro att vi kommer känna så, vi har ju bara ett pojknamn som känns riktigt bra. Skillnad vore det kanske om vi väntade en flicka för fina flicknamn finns det som sagt för många av!

Hur har det varit/hur är det för er?
Har det varit lätt att välja namn? Hur tänkte du/ni när ni valde namnet, finns det någon historia bakom namnvalet? Är du och din partner överens? Och efternamnet för er som inte har samma efternamn, är ni överens om det?

Och det här med mellan namn - har era barn mellan namn eller ska bebisen få det? Jag personligen ser ingen meningen med att ge barnen flera mellan namn bara för att. Först funderade jag på om vi inte skulle skippa mellan namnet men efter en stunds funderingar så kom jag underfund med att det faktiskt låter bättre med ett andra namn. Det finns dessutom en tanke bakom det namnet.

Det skulle vara roligt att höra hur ni andra resonerar kring det här med namn!



110111, perfekt födelsedatum!

Önskar att vi hade ett badkar. Det skulle inte vara så dumt att krypa ner i ett varmt bad med massor av skum eller en härlig badboll. Jag skulle tända massor med levande ljus och ligga i vattnet tills dess att jag såg ut som ett russin. Man saknar oftast det man inte har. En varm dusch är inte helt fel heller...

I natt har jag sovit som en kratta men är ändå pigg sen två timmar tillbaka. Önskar att jag kunde somna om och sova några timmar till men kan verkligen inte! Frukost och läsning står på tur närmsta timmarna.

Igår kväll runt 21.00 fick jag regelbundna men ganska lindriga förvärkar. De höll i sig i flera timmar med cirka 7-10 minuter i mellan. Jag försökte att inte tänka på det, vill inte hoppas på för mycket (jag är ju inställd på att gå över tiden för att inte bli besviken). Men såklart är det svårt att låta bli, man hoppas ju så innerligt att det ska sätta igång! Och det är ju dessutom är det ju ett datum jag gärna vill att pyret ska komma, 110111. Nu har jag inte längre regelbunden värk men känner av 'nånting' hela tiden. Ge mig smärta, jag är redo!

Nåja, jag ska som sagt inte tänka så mycket på det men hoppas kan man ju alltid göra! Vad är en groda utan ben? Hopplös!

Såhär enkelt fixar du en gipsavgjutning av din gravidmage!

Efter önskemål så lägger jag nu upp en beskrivning på hur vi gjorde gipsavgjutningen av magen. Det är inte alls svårt men det är kladdigt! Tyvärr vart det inga kort knäppta på själva proceduren eftersom att Viktor kladdade med gipset och jag fick snällt stå stilla och agera modell.

Jag köpte gipsbindor på apoteket och en burk vaselin, det va allt material vi använde oss av. Det finns färdiga kit att köpa för just magavgjutning men jag tycker att det fungerar ypperligt med det vi köpte. Åtgången av gipset varierar ju såklart från person till person beroende på storlek och önskad tjocklek. Till min mage och två lager gips gick det åt ungefär 5 rullar. En kartong med 6 stycken rullar kostar 109 kronor.

Vi googlade innan för att läsa om tips och råd samt se bilder på resultaten. Det kan vara bra att göra det gemensamt med den som ska gipsa så att ni är överens om hur ni vill ha det. Hur högt upp ska det gipsas, ska det vara så slätt som möjligt, ska ni klippa långa eller korta remsor?


Jag började med att smörja in mig med vaseline, nästan hela burken gick åt. Snåla inte med det, hellre för mycket än för lite! Vi funderade på att vira in mig i gladpack men skippade den vilket jag ångrade när det va dags att ta bort avgjutningen. Aj aj va ont det gjorde, gipset fastnade ju i småhåren! Så ett tips är att använda gladpack om man inte klarar av att bita ihop när den ska av.

Dags att börja gipsa!
Tänk på att det skvätter och stänker en hel del så skydda gärna golvet med sopsäckar, handdukar eller dylikt. Gips är lätt att torka bort så det är inte hela världen om det kommer på golvet. Jag stod upp under tiden Viktor gipsade för att få finast form. Det funkar säkert lika bra om man väljer att ligga eller sitta också men magen och bröstens form blir ju annorlunda då, värt att tänka på.

Viktor valde att måtta och klippa av remsorna vart efter. Vill man så kan man klippa till remsorna innan, smaksak. Viktor klippte långa remsor, från kant till kant. Det blir finare så, tycker vi, istället för att lappa med flera korta remsor. Ännu en gång handlar det om smaksak. När han klippt till önskad längd så rullade han ihop remsorna och doppade dem i en skål med vatten och kramade lite lätt ur dem. Första remsan placerade han nerifrån och jobbade sig uppåt. Tänk på att inte lägga remsorna för långt ut på sidorna, bak mot ryggen - då blir det bökigt att få av sig avgjutningen sen! Nu är det bara att fortsätta lägga remsor. Använd ganska mycket vatten och släta ut gipset med fingrarna för att dölja skarvar och dylikt. Vi valde att lägga över brösten också men man kan ju såklart skippa det och bara göra magen.

Viktor la två lager gips och sen lät vi det stelna en stund innan vi tog bort avgjutningen. Gipset stelnar inom några minuter men är fortfarande poröst och ömtåligt några timmar till så va försiktig!

Sådär ja, nu är formen klar! Kanterna är tunna och sköra så dom ska jag förstärka med några lager gips. Ska även lägga på minst ett lager till över hela. Det finns gipslack att köpa på hobbybutikerna som jag absolut tycker att man ska investera i, avgjutningen kommer att hålla sig fin mycket bättre och längre!

Vill man så kan man piffa till magen. Jag har flera fina idéer på hur man kan göra men vi ska behålla våran vit och när pyret anlänt ska jag stämpla dit hans fot och handavtryck. Eventuellt skriva hans namn och födelsedatum också. Några fina strass stenar eller lite glitter får kanske också pryda magen. Jag ska sätta upp den på väggen i pyrets rum med en ståltråd som döljer sig bakom.

Hoppas att jag formulerat mig någorlunda bra och enkelt. Ni får gärna höra av er om ni har några frågor eller funderingar kring detta. Rekomenderar verkligen att man tar sig tid och ork till att göra en avgjutning om man funderar på det, det är ett fint och annorlunda minne för livet och samtidigt får blivande mamman och pappan en mysig, rolig och kladdig stund tillsammans. Lycka till!



Måndag morgon.

Oj oj va det har rasat snö från taket under natten! Hela huset har skakat. Lite läskigt tycker jag. Förra vintern va jag inte många decimiter ifrån att få ett stort lass med tungt snöras över mig. Jag är less på vintern nu! Mest less på mörkret tror jag (och att det är isgata, är livrädd för att ramla!). Jag vaknar oftast tidigt på morgonen men har liksom ingen lust att kliva upp just för att det är så mörkt, får ingen energi eller inspiration! Nej nu vill jag ha vår - ljuset, solen och dess färger.

Imorse när jag vaknade så kände jag mig inte gravid - magen va så mjuk och nedsjunken. Skön känsla! Däremot så är jag jätte svullen i vristerna! Igår eftermiddag gick det inte ens att antyda att jag har haft fotknölar. Benen har inte längre några former, dom är bara raka och svullna. När jag klär av mig på kvällarna ser jag ut som en kassler gör när man tar bort det där nätet runt om. Enligt sambon ser det helt sjukt ut... jag är beredd att hålla med.

Nu kurrar magen högt, dags för frukost!

Dags för årets första semla!



Alltid är det nåt! Är det inte magen som krånglar (vilket den oftast gör) så är det gravidkrämpor eller ögonen som ska trilskas. Nu är det dags för ögonen igen - det rinner konstant i dem och jag är känslig för ljus. Hoppas på att kommande operationen gör att det om inte helt försvinner i alla fall blir bättre.

Vi ska strax iväg och fika med Markus och Nathalie, trevlans! Dagen till ära har jag faktiskt lagt på lite make up, det ni! Det inträffar inte ofta numera. Men med facit i hand hade det nog varit bättre att köra naturellt en dag som denna eftersom att ögonen rinner... Vad gör ni en dag som denna?

Ha en fortsatt trevlig söndag!


Populära tröj/textil tryck från Glada Grodan säljes!

Häromdagen när jag rensade ur ett av köks skåpen så hittade jag ett kuvert innehållandes textil/tröj tryck från 'Glada Grodan'. Jag har glömt bort dem helt och hållet! Nu vill jag inte längre ha dem och kollar därför intresset hos er läsare.

Instruktioner på hur du stryker fast dem medföljer.
Finns att beställa på Glada Grodans hemsida. Ord. pris är 69 kronor st/text.
Fler och mer detaljerade bilder kan mailas om så önskas.

Pris: 200 kronor för alla eller 40 kronor st/text och 10 kronor för alla fiskarna.
Totala värdet är över 400 kronor så det är mer än 50% billigare jag säljer dem för. Köper du alla står jag för frakten, vid köp av en eller enstaka tillkommer frakt med 5 kronor. Lämna en kommentar vid intresse eller maila mig till [email protected] .



Bebis, bebis på väg, dad to be, gjord av kärlek, it started with a kiss, trotsig.


Nu ska ni få se vad man med vaselin och gips kan göra!


Igår kväll gjorde vi en avgjutning av min mage och se så fin den blev! ♥
Nu ska den förstärkas och piffas till, sen ska den pryda väggen i lillens rum. 

Har ni några idéer på hur jag kan piffa till den?


Kvällens nöje - skoj med gips och vaselin!


Gipsbindor och vaselin. Undrar va detta ska bli?


Välkommen vecka 39!


Vill helst inte behöva välkomna vecka 40 så du får gärna komma ut nu, pyret...
P.s kom gärna på tisdag för ett coolt personnummer! D.s.


En prinsessbakelse till prinsessan, mig själv alltså (och jag mår lite bättre) !


Giraffen vart en favorit!


110108.

Idag är det lördag vilket innebär en ny graviditetsvecka och 14 dagar till BF! Även dagen då min syster tror att pyret ska anlända. Sorry sis, inga känningar alls ännu!




Jag har varken lust eller ork till att blogga just nu. Är jätte trött och det händer inte så mycket om dagarna, har ingenting att dela med mig av för stunden.

Jag har hamnat i en svacka känslomässigt, det är ganska stormigt inombords - rörigt i skallen av alla tankar och rastlöshet i kroppen av oro. Det är en storm jag måste rida ut och jag tror och hoppas att det inte tar alltför lång tid. Borderline och ADHD eller gravidhormoner, eller en kombination av rubbet kanske?

Jag har sovit dåligt i flera nätter och jag tror att det har stor inverkan på hur jag mår. Jag ska mysa ner mig på soffan och försöka slappna av och ladda batterierna, hoppas på att må bättre redan i eftermiddag. Solong! 


Kom igen nu! Va med och gissa på pyrets ankomst datum!



Det börjar närma sig ankomst, endast 14 dagar kvar till BF!
Dra till med en gissning - ju fler som deltar, desto roligare!

Har du en blogg så länkar jag till den. Än så länge är 24 januari mest poppis att gissa på. Här hittar ni alla gissningar hitintills!


Jordens undergång närmar sig!

Okej, nu tog jag väl kanske i lite väl mycket! Men ändå, först ramlar det ner döda fåglar från himlen i Usa och sedan några dagar senare även i Sverige. Nu har det flytit upp miljontals döda fiskar på en strand i Usa. Usch!

Jag kan inte låta bli att tänka på det - är det bara en slump eller hur ska man tolka detta? Det finns ju säkert en förklaring till allt som sker men lite underligt och kusligt är det ändå tycker jag! Vad händer härnäst?



Ett inlägg till er som undrar hur jag fixar mina bilder.

Va roligt att jag har så många följeslagare i bloggen! Och givetvis jätte roligt att ni kommenterar mina inlägg! Keep up the good work! :)

Jag har fått fina kommentarer angående mina bilder i bloggen och ni är några som undrar vilket program jag använder för att komponera ihop mina bildkollage. Svaret är Picasa 3. Jag tycker det är ett bra och enkelt program att använda, räcker gott och väl för mig som bara vill piffa till bilderna lite. Det finns massor med olika effekter och inställningar man kan använda sig av. Man får testa sig fram - jag kan bli sittandes i timmar och exprimentera!

Programmet kan ni ladda ner gratis här.


Kvällen i bilder.




Ännu mer bebiskläder...


Det vart en snabb shoppingrunda för oss idag. Jag behövde ett par nya svarta leggings, mina gick det hål på igår. Snacka om att jag har nött dom väl, så gott som varje dag i ett halvårs tid! Älskar leggings med en tunika eller kofta till! Fick även med mig nya gardiner hem som ska sättas upp i köket. Det tänker jag pyssla med ikväll.

Även lillen fick en uppdatering i garderoben. Pappa Viktor valde en tröja och byxor med texten 'Daddys rocker'. Har tittat på just det setet förut men inte kommit mig för att köpa det. Nu hängde det på rean så vi tog ett set i storlek 68. Vi har kläder i 56 och 62 så vi klarar oss, gott och väl!

Det enda som saknades i storlek 62 va pyjamasar men nu är även det inhandlat. Eftersom att jag gillar giraffer så köpte vi pyjamasar i giraff mönster. Härom dagen köpte jag samma pyjamasar men med zebra mönster.


Jag är väl inte direkt någon muntergök idag...

God förmiddag!

Imorse klev jag upp tidigt igen, men inte för att jag va pigg. Jag mådde så illa och hur jag än vred och vände på mig så ömmade kroppen - dumma tunga fula kropp! Huvudet känns som en betongklump, ögonen är svullna och tar jag för djupa andetag så gör det ont i lungorna. Dags att bli sjuk eller är det gårdagens vaccination som spelar mig ett spratt?

Idag skulle vi ha varit till Vallentuna för att hälsa på familjen Hanson men lille Max har vattkoppor. Min barnmorska rekomenderade oss att undvika deras sällskap då hon anser att det är onödigt att utsätta sig för eventuell smittrisk i onödan så nära inpå förlossningen. Låter klokt tycker jag men trist för nu får vi skjuta på besöket, igen! Men vi kanske kan ses i helgen istället?

Jaha... undrar hur vi ska slå ihjäl den här dagen då?

Grym låt, härligt sound! Går på repeat här hemma just nu...




Har ni någon favvolåt som ni nöter lite extra?


Jag är lite förtjust i giraffer...

Till pyret har jag köpt två giraffer från Diinglis serien, överst på bilden, och Elsa har många gånger suktat efter att få leka med dem. 'Nej, det är bebisens leksaker' är gensvaret på hennes suktande blick och ledsna hundögon (det är knappt att man kan stå emot dom ögonen!). Men idag fick hon en alldeles egen giraff som dessutom piper. Behöver jag ens nämna att vi har en överlycklig hund nu?!


Giraff med pip från Arken Zoo, 79 kronor (ordinare pris 119 kronor)


Besök hos barnmorskan i vecka 37+4.

Idag har vi varit till barnmorskan för kontroll.
Magen mätte 33 cm och hjärtljudet 140. Lillen följer sin kurva som ligger strax under 'normal'. Han ligger fortfarande fixerad men har vridit sig från höger till vänster sida med ansiktet och resten av kroppen. Knåpade även ihop ett förlossningsbrev samt vaccinerades mot influensan. Hoppas att jag inte blir dålig av sprutan, det har jag ingen ork till. Men med min tur och imunförsvar så...

Nu är vi vrålhungriga här hemma så jag ska fixa tacos. Smarrigt smarrigt!

God morgon!

Vaknade strax innan 08.00 och kunde inte somna om. Har sovit halv bra inatt. Nu sitter jag i soffan under täcket med tända ljus och myser, läser bloggar och mumsar på frukt. Jag väntar på att Viktor ska vakna så vi kan äta en riktig brak frukost! Innan graviditeten och i graviditetens början åt jag aldrig frukost. Klarade verkligen inte av det, tuggorna växte i munnen på mig. Men nu är det nya tider! Får jag inte frukost, eller åtminstonde en frukt, inom en halvtimme efter att jag vaknat så känns det som av jag ska dö av hunger! 

Viktor har långledigt, onsdag till söndag, vilket jag tycker är underbart såklart!
Sa nyss till lillgrabben i magen att det vore perfekt att komma nu när pappa är långledig. Hihi! Är han ensvis som mig så får jag vänta fyra veckor till innan det är dags. Jag får hoppas att han brås på sin far för då kommer han på BF dagen.

Ha en mysig dag!

Tips till er hundägare!

Jag har ett tips på en toppen produkt som jag vill dela med mig av. Lämpar sig kanske bäst till ägare som har exempelvis pudel eller annan ras med liknande päls som det lätt fastnar snö i. Elsas tassar och ben har sett för jäkliga ut tidigare i vinter men sen vi började använda sprayen så har det blivit mycket bättre, inga klumpar alls faktiskt!

Det är en impregnerings spray som skyddar mot klumpbildningar i pälsen vid snö och slask. Jag sprayade på vid två tillfällen under första dagen och det räckte bra. Sen får man underhålla och spraya vartefter man märker att effekten börjar släppa. Den ska även hjälpa till att hålla infektioner borta som lätt bildas i små sår och spruckna trampdynor.

Jag betalade 110 kronor för en flaska med 300 ml och jag tycker den är värd varenda krona. Den är dessutom dryg så det behövs inte så mycket av den och resultatet håller i veckor! Sprayen kommer från märket 'Strandbodarnas' och kallas 'Vacker tass'.

Det känns lyxigt med jordgubbar, det är bara champagnen som fattas!

Oj oj va dagen har gått fort idag! Timmarna svischade förbi, snart är det dags att försöka sova igen. Jag hoppas och tror att jag kommer att kunna sova bättre i natt. I värsta fall får jag läsa mig genom natten...

Sandra kom på besök tidigare idag och hade nybakt sockerkaka med sig, två sorter dessutom! Att få umgås och vara social några timmar va nog väldigt bra för mig, känner mig mycket gladare och piggare nu. Någon mer som vill komma på besök och förgylla mina ensamma dagar?

Nu ska jag ta en kort promenad med vovven. Hon är 'magsjuk', stackarn! Tror att det är märgbenet hon fick igår kväll som orsakat det, jag kan inte komma på va det annars kan vara? Hon har varit dålig i magen hela dagen och nu på kvällskvisten försökte hon kräkas flera gånger utan att lyckas. Efter promenaden ska jag placera rumpan i soffan och mumsa i mig frukt. Har ett rejält förråd nu med massor av olika frukter att välja på. Ikväll blir det vindruvor och jordgubbar, mums!


Innehållet från H&M paketen.

Har ingen ork eller lust till att knäppa egna kort så det får bli korten från deras hemsida istället. Men det duger väl lika bra det? Det blir roligare att knäppa kort när kläderna sitter på. Dock lär det ju ska dröja innan pyret kan ha sina kläder - jag beställde storlek 62 på den vita pikén och 68 på den mörkblåa samt pyjamasarna. Strumporna är i storlek 13-15.

Allting som jag beställt vart jätte bra! Längtar till våren och en slankare kropp. Älskar jackan och tröjan!




Jag behöver några timmars sömn!

Vaknade för ett tag sen av att Viktor klev upp och gjorde sig redo inför arbetsdagen. Nu har han åkt och här hemma sitter jag, jävligt trött och skakis med spyan i halsen. Har knappt sovit någonting i natt pga illamående och molvärk. När jag väl lyckats sova så har jag drömt så konstiga saker. Drömde tex att bebisens vagn va magisk så när jag la ner honom i vagnen för att han skulle sova så kom han till en magisk fantasi värld när jag gick därifrån. Det va som i en Astrid Lindgren film. Haha, va får man allt ifrån?!

Att försöka äta frukost känns inte som någon bra idé just nu så jag tror att jag kryper ner under täcket igen och kollar på Nyhetsmorgon alternativt läser en stund. Vill försöka sova några timmar till. Om orken finns senare idag så får jag besök av Sandra. Det ryktas om att hon ska ha nybakt citron sockerkaka med sig, det tackar man ju inte nej till!

Solong!

Den röda gung älgen är numera albino!



Från röd och furufärgad till vit, svart och en touch av gult -
äntligen är 'projekt älgen' klart! Vad tycker ni om resultatet?

Gungälg 'Ekorre' från Ikea, 349 kronor.


Uppföljning på förvärkarna.

Det är många som undrar hur jag mår nu, om det är någon bebis på gång. Svaret är nej - inte som det känns nu. Det har varit relativt lugnt under dagen, har haft molvärk hela dagen men inte mycket mer än så. Jag är oerhört trött och slö så dagen har varit lugn. Nu i skrivande stund börjar det dock kännas lite mer än tidigare idag.

Va nyss ner på affären för att fylla på fruktförrådet och hämta ut mina två H&M paket. Vanligtvis brukar jag ivrigt slita upp paketen men jag har inte ens öppnat dem. Ska ta en dusch strax och sen äta fruktsallad, sen kanske jag tar mig ann paketen. Bilder på innehållet kommer under morgondagen.

Vill även passa på att gratulera Malin och hennes sambo till deras lilla Jolie!


Mitt kvällsnöje - två paket från H&M. Spännande!


Tips på värktimer!

Eftersom att en stor del av mina läsare är gravida så tänkte jag dela med mig av ett passande tips till er. Ni kanske redan har hört talas om den men det finns säkert någon som dra nytta av mitt tips. http://www.varktimer.se/


Babysitter från Svan Bouncer VS. Babybjörn.




Snart är det dags att köpa en babysitter och jag har fått beslutsångest!

Först va vi inne på en Babybjörn men efter att ha läst Testfaktas granskning av babysitters så började jag att tveka. Där får Babybjörn näst sämst betyg medanst Svan får bäst! Testet gjordes dock 2007.

Babybjörns sitter är stilren och enkel i designen och dessutom smidig, tar ingen större plats. Sittern från Svan är annorlunda i designen och ser väldigt mysig ut tycker jag! Båda kostar över 1000 kronor, saftigt för en babysitter men har man tur kan man ju hitta en begagnad till bättre pris.

Vilken skulle du ha köpt? Om det är någon som har en av dessa begagnade till salu så hojta till!


Förvärkar, aj aj aj! Är det någonting på gång?

Vilken hemsk natt, har knappt kunnat sova någonting alls! Molvärken som kom och gick under gårdagen vart mycket kraftigare och tätare under sena kvällen samt ett kraftigt tryck nedåt. När den va som värst va det ungefär 10-15 minuter i mellan. Nu har jag fått en liten föraning om vad som väntas. Förmodligen va det där ingenting, en liten fis i rymden bara, men när det väl höll på så tyckte jag att det gjorde jätte ont och jag kräktes nästan av smärtan. Cirka 05.30 imorse klingade allting av och jag kunde sova några timmar.

Nu är det någorlunda lugnt igen. Lillen hickar och jag har en konstant ilande molvärk som ibland förstärks med en sammandragning. Vad tror ni, är det någonting på gång?

Läser man i olika forum så verkar det vara väldigt olika - en del föder inom ett dygn och andra kan känna den här värken i flera veckor innan bebisen kommer. Nåja, det är väl bara att avvakta, kan inte göra så mycket mer tyvärr. Jag säger som jag sa till min vän Sandra "Det får gärna sätta igång nu men gör det då 'på riktigt', inget halv dant tack. Allt eller inget!".

Söndag kväll.

Hej på er! Hur har eran dag varit?
Här hemma har vi tagit det lugnt idag. Vi har ätit hemlagad thaimat och nyss mölade vi i oss fruktsallad med smarrig vaniljsås. Om magen inte va på gränsen till att spricka innan jag mölade i mig allt gott så är den garanterat det nu - proppmätt!



Ligger just nu på soffan och slötittar på tv. Funderar på att hyra en film faktiskt. Någon som kan tipsa om någon bra film? Antingen drama eller komedi. Jag gillar rysare men det gör inte Viktor.

Har haft en molande mensvärk till och från hela dagen som sätter sig i svanken, magen och även ner i ljumskarna. Ett tag va dom så kraftiga att jag kände mig illamående. Just nu har lillen hicka men för övrigt är det lugnt i magen. Första gissningen på pyrets ankomst är den 8/1 så snart är det dags att börja stryka datum. Någon som tror att han kommer tidigare än så?

Ha en fortsatt mysig kväll!


Crohns sjukdom.

Jag är så less på min mage! Inte gravidmagen utan den 'vanliga' magen, misstänkta Crohns magen. Har varit dålig hela sensommaren och hösten, december månad va hyfsat bra och jag trodde att mitt skov va över och att jag skulle få må bra några månader igen. Men nej nej, nu har det tagit fart igen. Jag är jätte dålig! Va jag än äter eller dricker gör att jag måste rusa till närmsta toalett! Har ingen ork vilket inte är så konstigt eftersom att jag inte får i mig så mycket näring.

När lillen är här och vi har fått rutiner i vardagen är det dags för mig att genomgå en undersökning av magen för att fastställa va som är fel. Påbörjade den utredningen i våras men vart tvungen att avbryta pga graviditeten. Då va det snack om att jag eventuellt skulle behöva opereras.
Vill inget hellre än att få ordning på magen!

Är det någon av er läsare som har diagnosen Crohns eller Ulcerös Kolit?
Hur funkar det i eran vardag?

Inleder det nya året med att gå in i en ny graviditets vecka!

Efter en del krångel med publiceringen så kommer här inlägget som skulle publicerats under lördags eftermiddagen. Bättre sent än aldrig! Som rubriken lyder, idag lördag, går jag in i en ny vecka - vecka 38! Nu är 2011 här och pyret får gärna komma ut! När tror du att han kikar ut?



Ugly/ugli citrusfrukt.

Jag vart så ivrig när jag skulle knäppa kort på skylten att jag glömde få med själva frukten på bild. Typiskt mig! Köpte inte hem någon heller och ångrar mig nu. Får åka till Ica imorgon igen och inhandla en för att provsmaka. Såhär ser den ut i alla fall, varierar en del i färg och form: 

 


Spenderar kvällen på Ica, storhandling påg...

100media_imag009 (MMS)

Spenderar kvällen på Ica, storhandling pågår. Hittade en frukt med en rolig skylt, någon som smakat denna någon gång?


Gott nytt 2011!

Nu är det ett nytt år vilket innebär att det är fritt fram för pyret att komma ut till vida världen!

Kvällen har spenderats hemma hos Thomas och Sara. Vi var totalt 4 par som åt och drack gott. Tack för en trevlig kväll! Tolvslaget firades i bilen, påväg hem till svärmor som varit hundvakt under kvällen. Tanken va att hinna hem till svärmor innan tolvslaget för att skåla men eftersom att det ramlat ner över en decimeter snö på bara några timmar så hann vi inte fram i tid. Miss i planeringen... dumma snö! Elsa bryr sig inte i raketer och smällare vilket är en lättnad.

Inledde årets första timme med att skotta, i hopp om att kanske få igång förlossningen (ta det med en nypa salt, är mest ironisk). 2011-01-01 vore ju ett coolt person nummer! Det är inte försent ännu.

Förresten, har ni några nyårslöften?
Jag skippar den biten för jag är helkass på att hålla dem i alla fall!

RSS 2.0