V & V.



Byta barnvagn?

Dagen har hitintills varit stillsam. Jag funderar på om dagen ska förbli så eller om jag och Viggo ska bege oss till Babyproffsen? Vi funderar nämligen på att byta barnvagn och nu är jag sugen på att testköra några vagnar. Jag har redan en favorit men jag har aldrig kört en sådan vagn. Det kan ju bli som så att jag inte alls gillar den när jag väl får känna och klämma på den.

Anledningen till att vi funderar på att byta vagn är för att Viggo inte längre verkar gilla sin vagn, Baby Jogger Elite. Både jag och Viktor är jätte nöjda med vagnen på alla de vis men det är ju såklart Viggo som ska trivas bäst! Vi tror att Viggo inte gillar att åka framåtvänd. Han är ju en kille som vill ha fullständig uppmärksamhet och ständigt söker kontakt. När han åker kundvagn så går det jätte bra men vagnen ratar han totalt! Det går bra att sova i vagnen på promenader men inte mer än så. Men vem vet, om några månader kanske han föredrar att åka framåtvänd?

Det känns svårt att hitta en annan vagn som uppfyller alla de krav vi har. Vi är ju som sagt väldigt nöjda med Baby Jogger och kan inte tänka oss att byta till en "pansarvagn" (det är så jag kallar Emmaljunga, Brio m.fl.). Det finns ett märke som förmodligen uppfyller våra krav, Bugaboo. Synd bara att vagnarna och dess tillbehör är så dyra! Men är vi nöjda med vagnen så är det väl värt pengarna...



Vagnen var länge Viggos favorit - han vägrade sova någon annanstans än i vagnen. Men ju äldre han blivit desto mindre gillar han vagnen. (Viggo ligger felvänd i vagnen och det gillas! Nej, vi går inte omkring så utomhus, av säkerhetsskäl)

Fint från Granit.



Den fina väskan ska Viggo få i 1 års present. Kommer passa perfekt i hans rum!

Årsplanen är en favorit här hemma, jag har köpt den varje höst sen 3 år tillbaka. Säljs som en plansch men jag ramar in den i en enkel svart ram från Ikea. Snyggt!

På rull.

Imorse fick vi sovmorgon till 9.30. Tack underbara unge! I och för sig så har Viggos sömnrutiner rubbats - numera somnar han tidigast 21. Förut somnade han oftast utan problem runt 19 men nu är det mer problematiskt att få honom att sova för natten. Nåja, nog om det.

Just nu är vi på rull. Vi ska åka "hem" till Storvik och hälsa på min familj. Det blir ett spontanbesök och vi stannar bara över dagen. Solong!


Så mycket bättre.

Tandläkarbesöket imorse gick bra. Nu har jag fått min bettskena, speciellt anpassad till mina tänder. Bettskenan ska jag använda även på dagtid, så mycket jag kan. Jag känner mig som en "high school geek" när jag har bettskenan i - det är bara glasögon och acne som fattas! 

Annars idag så har vi väl inte gjort så mycket. Jag har varit ute i trädgården och tagit reda på miljontals löv. Ni ska inte tro att jag krattar alltihopa, nej jag krattar bara grusgången och sen så kör jag över resten med gräsklipparen. Effektivt + bra gödning!

Ikväll är det äntligen säsongspremiär av tv-programet "Så mycket bättre". Jag älskar musikprogram så räkna med att jag sitter bänkad! Det är ju faktiskt en bra blandning på många bra artister den här säsongen.

Avslutar inlägget med några fina bilder på mina två V:n från deras "stå upp själv" övning tidigare idag. Viggo kan stå själv kortare stunder, om han själv inte vet om det. När han kommer på att han står själv blir han feg och sätter sig ner.


Idag blir Viggo 41 veckor.


Värdelöst.

Fy va jag hatar att behöva vakna till ljudet av väckarklockan. Speciellt på en lördag morgon. För att gå till tandläkaren. Värdelöst!

Mina två V:n sover fortfarande, fuskigt! Jag ska strax bege mig ut i kylan och bege mig in till stan. Ha en fin dag!


Fint från Granit.




Fredag.

Hej på er!
Idag har Viggo och jag en riktigt lugn hemma dag. Viggo sover mest hela tiden och dom korta stunder han är vaken verkar han trött. Jag poar omkring och tycker att jag får inte någonting vettigt gjort. Orkar inte dra igång några större projekt idag men såna har jag ju en hel drös med som jag verkligen borde ta tag i! Sysslolös är man aldrig...

Jag har inte så mycket mer att skriva om faktiskt. Det blev ett rätt så ointressant inlägg. Meeen... jag har tidsinställt ett inlägg med ett litet tips. Uppskattas såna inlägg? Hur som helst, det dyker upp senare ikväll. Solong!



Och för att liva upp denna fredag så bjuder jag på en repris - crazy pictures of moi!

Viggos häst.


Jag är väldigt förtjust i dalahästar! För ett tag sen beställde jag en dalahäst till Viggo och häromdagen fick jag äntligen hem den. Super söt!

Thailand tips.

Vi funderar på att åka utomlands i december. Vi kommer inte att åka charter. Jag vill helst åka till Malaysia men det blir för omständigt. Usa och Thailand är två heta kandidater och just nu är vi inne på att åka till det sist nämnda. Jag har aldrig varit förtjust i Thailand pga att det känns för svenskt (gillar dock Bangkok). Men jag tror att jag börjar ändra uppfattning nu när vi ska resa med barn.

Nu vill jag ha tips på allt som rör Thailand - bästa stället att vara på med barn, bra boenden, sevärdheter osv. Seså, ös på bara!


Bilder lånade från Google.

Gottgottgott.

De senaste veckorna har ju Viggo börjat "prata" mycket mer än tidigare. Sen en tid tillbaka har han hakat upp sig på att säga "gottgottgott". Det låter så himla roligt! Jag kan inte koppla det till något speciellt, han säger det mest hela tiden, dag ut och dag in. När han är hungrig (tror jag i alla fall) så låter han "brumbrum" och smackar. Ja man får höra så mycket olika ljud från den lilla munnen. Det är sällan tyst runt omkring när Viggo är vaken.

Och jag kom att tänka på en annan sak - jag måste skärpa mig när det gäller svordomar! Jag svär inte lika mycket som förut, då var vartannat ord en svordom, men det är fortfarande för många fula ord som slinker ur mig. Tids nog kommer Viggo att snappa upp allt man säger (och gör) och jag vill ju inte att han ska bli som sin mor - en mästare på att svära .


Torsdag.

Inatt har en av oss i familjen sovit på soffan. Det var inte jag och inte heller Viggo. Då kan ni ju lista ut att det var Viktor. Nej, vi har inte bråkat. Han la sig där på eget initiativ, han har nämligen blivit förkyld och ville minimera smittrisken.

Jag sover alltid dåligt dom nätter jag får sova ensam. Det tycks inte hjälpa att Viktor sov i rummet bredvid. När Viggo vaknade imorse stod ögonen i kors på mig. Jag var såå trött! Och det är jag fortfarande - trött och fryssen, känner mig risig.

Det blir inget besök på öppnis idag som planerat. Vi stannar hemma och myser istället. Såna här dagar önskar jag att Viggo vore några år äldre så att man kunde bädda ner sig i soffan och titta på en film tillsammans. Den tiden kommer väl fortare än man anar och då längtar man förmodligen tillbaka till tiden som är nu. Carpe diem!

Naturbilder från en av våra promenader igår.

Våran dag.

Vi har spenderat ganska mycket tid utomhus idag. Promenerat med vagnen och krattat löv. Viggo tittade på när jag krattade och tyckte att det var roligt när jag kastade löven omkring mig. Det vart inte så bra krattat med andra ord.

Att vara på backen bland alla löv var inte det minsta underhållande eller spännande tyckte Viggo. Han verkade mest bli irriterad på löven (?) och krafsade bort dem. Eller försökte han hjälpa till med krattningen kanske? På bilden längst ned ser man hur ett löv får sig en åktur...

Btw, Viktor tycker tydligen att det är dags att smygstarta juletiderna. Han köpte nämligen saffrans gifflar och julmust idag så det ska jag möla nu! :)


Hjärtligt barnskratt.

Ignorera bråtet i bakgrunden och min oseriösa hemska sång (varnar personer med känsliga öron!). Njut istället av Viggos underbara skratt! Är det inte härligt?! ♥


Pro varning.

Just nu står jag i köket och steker pannbiffar och lyssnar på dansband. Jag är löjligt förtjust i svängig trallvänlig dansbandsmusik, haha, men lyssnar sällan på det.

Strax ska vi äta en sen middag - pannbiffar med hemmagjord potatismos och brunsås. Husmanskost är så gött!


Ny dag, nya tag!

Tack för alla fina kommentarer till mitt föregående inlägg!

I morse när vi vaknade så kände jag inte alls för att bara vara hemma. Även om jag vet att vet att öppna förskolan på förmiddagen krockar med Viggos sovtider så åkte vi dit i alla fall. Vad har jag att förlora egentligen tänkte jag- blir han för trött och gnällig så får man väl helt enkelt åka hem.

Vi var där i två timmar och det gick faktiskt bra. Visst vart Viggo trött och klängig men idag hade jag orken att stå ut med det. Och det var som jag tidigare misstänkt, Viggo trivs bättre bland äldre barn och sångstunden var uppskattad!

Vi kom nyss hem och lilleman somnade utan problem. Jag ska passa på att äta någonting i lugn och ro, har inte ätit någonting alls idag. Jag är verkligen jätte dålig på att äta på dagarna. Oftast äter jag min första måltid på sena eftermiddagen/ tidiga kvällen när Viktor kommer hem. Skärpning!


Varning för ett långt inlägg!

Jag har fått en del reaktioner på mina inlägg som inte varit särskilt muntra. Några har frågat om jag aldrig får avlastning, andra funderar varför jag ens skriver dessa inlägg. Såhär ligger det till:

För det första så skriver jag vad jag vill i min blogg, gillar man det inte så behöver man inte besöka min blogg igen. Jag skriver inte för att behaga andra, nej jag skriver för min egen skull. Jag är inte ute efter att ragga så många läsare som möjligt, försöker heller inte tjäna pengar på min blogg.

Min blogg fungerar mer som ett anteckningsblock - i första hand vill jag memorera tiden med Viggo och hans utveckling (önskar att jag hade tid och ork till att skriva mycket mer om honom dock). Ibland händer det att jag skriver några rader om t.ex. huset, djuren, shoppingfynd m.m. Vissa dagar är det skönt att skriva av sig om känslor, tankar och händelser och då skriver jag för min egen skull, för att ventilera.

Och angående det här med avlastning. Vill börja med att förtydliga att jag inte alls ogillar att vara hemma med min son, tvärtom! Men eftersom att jag för det allra mesta tar hand om Viggo själv så blir det ibland för mycket - orken och tålamodet sinar. Jag låter aldrig det gå ut över Viggo, också viktigt att poängtera! Just nu är Viggo i en period då han är väldigt krävande. Och ja, jag har räknat med att få uppleva såna perioder. Att ha barn är inte bara en okomplicerad lycka där man svävar på rosa moln.

Viggos pappa är en fantastiskt bra pappa och sambo. Jag får mycket stöd från honom både praktiskt och mentalt. Men just nu jobbar han ganska mycket och jag är den som är hemma med Viggo. Som de flesta kanske vet så bor både min och Viktors familj 15 mil bort (bortsett från min svärmor som bor i samma stad som oss). Vi har alltså inte någon mormor/morfar/farfar som kan komma förbi hur som helst och t.ex. ta med Viggo på en promenad i vagnen. Ingen moster/morbror/faster/farbror som enkelt kan komma och roa honom en stund.

Jag har kompisar här i stan som erbjuder sig att vara med Viggo så att jag/vi ska få avlastning och det är jag väldigt tacksam över! Dock är jag väldigt dålig på att faktiskt be om hjälp men sen så tycker jag att det känns lättare att lämna bort Viggo om personen i fråga har en bra relation till honom. Och det gäller inte bara mina kompisar, det gäller i allra högsta grad även våra familjer. Jag kan ibland bli både fundersam och irriterad när folk planerar vad de ska hitta på med Viggo när han är äldre. Visst, gullig tanke, men borde man inte bygga upp en relation redan från start är min fundering?

Jag tänker inte tjata på någon för att Viggo ska få en relation till just den personen. Vill man ha en relation till honom/oss så får man helt enkelt visa sitt intresse. Jag har fullt upp med att få våran vardag att fungera, jag har alltså varken tid eller lust till att "jaga" vuxna människor i jakt på en relation. Jag har själv vuxit upp på det viset tyvärr och det är väl just därför jag är så anti det.

Det kanske låter väldigt bitskt det jag skriver men det är så jag känner (och det är ju trots allt min blogg, mitt sätt att ventilera). Självklart så vill jag att Viggo, eller rättare sagt hela familjen, ska ha en bra relation till personerna i våran omgivning - såväl kompisar som familj.

Sådär ja, nu har jag lättat mitt hjärta och förhoppningsvis gett er svar på era frågor. Eller har jag varit otydlig?

Dagens fundering.

Idag har vi träffat min fd arbetskamrat och hennes lilla Adele (som är knappt ett dygn äldre än Viggo). Vi har inte träffats en endaste gång på dessa nio månader så det var verkligen på tiden!

Vi valde att träffas på Ikea - där finns ju både skötrum och möjlighet att ge barnen mat i restaurangen, bekvämt och bra. Viggo sov knappt en halvtimme på förmiddagen (varför sover han alltid så dåligt just dom dagar vi har någonting planerat?) så jag misstänkte att det skulle bli kinkigt på eftermiddagen. Mycket riktigt, så vart det ju såklart!

Viggo grät hysteriskt när jag satte honom i bilstolen men somnade innan jag ens hunnit ut från parkeringen - skönt! När vi sen kom hem så vaknade han ju såklart när jag bar in honom från bilen. Jag hoppades att han skulle somna om med tanke på hur vidrigt trött han var men nej då... Om jag tyckte att han varit hysterisk förut så vet jag inte vad jag ska kalla det han var nu? Han grät och fäktade med armarna i tjugo minuter, ingenting jag gjorde hjälpte honom att lugna ner sig. Till sist grät han så pass att han tappade andan. Efter många om och men så lyckades han somna av utmattning.

Ska det verkligen behöva vara så här, att varenda gång vi ska hitta på någonting annat än att bara sitta hemma så ska Viggo bli kinkig, grinig, ledsen, arg, övertrött? Idag fick jag nog, det känns inte längre roligt att hitta på någonting för det blir alltid samma visa. Ska jag behöva sitta hemma ensam hela dagarna och bli deprimerad?! Vad gör jag för fel? Jag försöker ju se till att Viggo får sova så mycket han behöver, är mätt i magen, känner sig trygg och så vidare.

Allt jag gör numera gör jag på ett sätt som ska vara bäst för Viggo. Att sitta hemma med mamma hela dagarna tror jag inte är ett bra alternativ men att hitta på någonting (tex öppnis, träffa kompisar) verkar ju inte uppskattat. Vad tusan ska jag göra? Nu är jag en trött och deppig mamma med en vidrig huvudvärk. Längtar tills Viktor kommer hem så jag får lite avlastning...


Första kalaset.

Idag ska Viggo gå på sitt första kalas. Det är hans kompis Rebecca som ska ha 1 års kalas. Herrejisses va tiden har gått fort! Om mindre än tre månader är det Viggos tur...


Idag blir Viggo 40 veckor.


"@%¤&/=!!!

Idag har Viggo verkligen testat mitt tålamod och mina nerver. Klängigare och kinkigare unge får man leta efter! Han vägrar att sova fastän han är skit trött. Mina få timmars sömn + Viggo = en mamma på bristningsgränsen. Vi missade nästan våran bvc tid tack vare min icke fungerande hjärna, kom på det i sista sekund.

Såna här dagar vill jag gå ut i skogen och skrika mig hes (men med tanke på hur det gick sist så skippar jag det) eller spela musik på högsta volym (gärna rock ballader), sjunga högt och jäkligt falskt! Jag har inte gjort varken det ena eller det andra - istället biter jag mig i läppen tills dess att Viggo somnat. Efter det kan jag ventilera. Lite avlastning skulle ju passa bra såna här dagar men det kan man ju glömma. Jag har lärt mig att ensam är stark.

Ja som ni märker är det ingen vidare bra dag idag. Jag hoppas att nattningen med Viggo går snabbt och smidigt ikväll, har noll ork kvar! Usch, jag känner mig som världens sämsta människa idag!

Trots dina "dåliga dagar" så älskar jag ju dig såklart ändå. Värt att förtydliga!

Jobbig natt.

Fy vilken jobbig skit natt jag har haft! Jag har varit törstig hela natten, vridit och vänt på mig till förbannelse för att lyckas ligga bekvämt men icke. Jag har knappt sovit en blund. När jag väl slumrat in har jag haft mardrömmar...

Idag är jag väldigt trött och fryssen. Förhoppningsvis piggnar jag till snart. Viggo och jag har nyss ätit en rejäl frukost - kokta ägg, apelsinjuice och havregrynsgröt. Viggo älskade gröten! Gröten för barn ratar han, alla smaker. Det är alltså vanlig havregrynsgröt som gäller.

Nog svamlat, dags att rycka upp sig. Ha en bra dag! Solong!


Myskillen.

Idag har vi varit på öppna förskolan en stund. Tanken var att åka dit i förmiddags och vara med barn från 10 månader upp till 5 år. Men det vart bara en tanke, sångstunden krockar med Viggos sovtider. Istället åkte vi till babygruppen efter lunch. Under hela sångstunden satt Viggo lugn och tyst i mitt knä och tittade på de andra bebisarna. Vanligtvis så röjer han runt och gråter av tristess (att ligga stilla på rygg när morsan sjunger lugna sånger suger, hälsar Viggo). Börjar Viggo bli en myskille måntro?

Efter sångstunden for vi hemåt. Väl hemma igen så va Viggo så jäklarns övertrött! Han kunde inte ens dricka sin välling ordentligt utan drog i sig den i fel strupe och svalde massor av luft... vilket gjorde att han fick ett sjuhelsikes magknip! Stackarn gallskrek och kämpade i 20 minuter innan han tillslut fick till en ordentlig karlar rap (det har han ärvt av mig, haha).

Nu vart jag påmind om hur det va när Viggo va riktigt liten. Han hade ju en lindrigare form av kolik - magknip och skrik mest hela tiden de tre första månaderna. Jag kommer ihåg att jag då tyckte att det va jätte jobbigt, några månader senare förstod jag inte alls hur jag kunde känna så som jag tidigare gjort. Men idag vart jag som sagt påmind och förstår faktiskt varför jag tyckte att det va jobbigt!


Liten skit som alltid hade ont i magen.


Inte lika roligt om 15 år!



Just nu är diskmaskinen väldigt spännande tycker Viggo. Han "hjälper" gärna till att plocka i och ur den. Lille vän, den dagen då du är en trotsig tonåring och vägrar hjälpa till ska jag påminna dig om hur roligt du en gång i tiden tyckte att det var.

Älskade barn.

Att förklara en känsla eller en händelse är svårt, tycker jag. Tidigare ikväll inträffade någonting så fantastiskt underbart! Mina ord kan inte förklara bra nog hur fantastiskt det faktiskt var. Men jag bär med mig minnet och känslan. Just den stunden kommer jag nog för alltid att minnas och den lycka jag kände kan jag leva länge på ♥

Viggo och jag satt på golvet tillsammans. Viggo hade en kort stund innan varit väldigt kinkig och ledsen så jag försökte trösta och lugna honom. Helt plötsligt krälade han sig upp på min mage, la sig tillrätta och blev cool lugn. Han tittade mig djupt in i ögonen och la sin panna mot min, gnuggade pannan och log. Vi fortsatte sen att ha ögonkontakt. Det såg ut som att han försökte säga mig någonting. Tårarna började rinna på min kind, jag blev så rörd och mitt hjärta svämmade över av kärlek. Viggo la då sin lilla hand på min kind. Försökte han att trösta mig?

Han la sen ner sitt huvud på min bröstkorg och låg sen tyst och stilla. Efter en stund drog han en djup suck, en lättnandes suck. Vi gick då upp till sovrummet och han somnade direkt i min famn, med ett leende på läpparna...


Älskade barn! Om du bara visste hur mycket jag älskar dig!

Jakten fortsätter.



Jag är på jakt efter stolar. Inte vilka stolar som helst, det ska vara stolarna som ni ser ovan. Jag kollar dagligen på Blocket och Tradera men har dessvärre ingen tur.

Båda stolarna finns i olika färger. Färgen spelar egentligen ingen roll (man kan ju måla om) men jag föredrar svarta eller vita stolar. Arkan är designad av Yngve Ekström och finns i två storlekar. Jag är på jakt efter båda storlekarna. Agam är en Ikea stol som tyvärr inte finns i lager längre.

Om det är någon som ska sälja dessa stolar, tveka inte på att kontakta mig! Det måste väl finnas i alla fall en stol till salu detta avlånga land? :)

P.S
Jag är även på jakt efter 50 tals retro möbler, typ sängbord, små byråer och string hyllor.


Fågel besök.

Imorse fick jag och Viggo besök av en livs levande liten fågel. Hur den har kommit in har jag ingen aning om! Läskigt! Efter många om och men så lyckades jag i alla fall få ut den lilla pippin. Vilken cirkus det var... Nu har jag dammsugit och torkat golven tre gånger, vill inte ha några fågel baciller med tanke på att Viggo kryper på golvet och stoppar minsta lilla dammkorn i munnen. Det doftar nu ljuvligt här hemma, citronsåpa, och våra svarta golv är blanka och fina ( tack vare lilla pippin).


Bättre sent än aldrig.

Tisdagen lider mot sitt slut. Även jag är rätt slut. Det har varit en stillsam hemmadag men oj vad det tar på krafterna att jaga och hålla reda på en liten grabb som ska vara precis överallt!

Nu tar han sig utan problem dit han vill, och fort går det! Reser sig upp mot allt, käkar kattmat, tuggar på toaborsten, drar och sliter i sladdar... Jag är inte van. Hur ska det bli när han börjar gå och sen springa?! När Viggo inte busar runt i hela huset så drar han mig i byxbenet och gnäller, nöjer sig inte förens jag tar upp honom i famnen. Hushållet har jag lagt åt sidan idag och det märks, det ser ut som att en bomb slagit ner här hemma!

Och förresten, nu har jag lagt upp Viggos 9 månaders kort. Bättre sent än aldrig! Det inlägget kan ni se här. Nej mina vänner, nu ska jag se till att röja undan bombnedslaget innan det är dags att sova. Solong!


Viggo studerade regnet tidigare idag.

Tisdag.


God morgon, eller god förmiddag kanske är lämpligare? Idag är lill V piggare, tack och lov! Lite krasslig är han fortfarande så vi skippar öppnis idag och stannar hemma för att kurera oss ordentligt. Förresten så testar jag att blogga från Ipaden och Bloggs app. Appen känns lite sneak, någon som håller med mig?


Sköna favoriter.




Sparsamt med bus.


Lite bus och action orkar man med när man är sjuk, men bara lite. Att smaka på mammas ljusslinga är lagomt fartfyllt och busigt idag tycker Viggo. Och att trycka på alla tangenter när mamma försöker skriva. Såhär lyder Viggos bidrag till inlägget:

ijhuubkdsfvbrntymuliö.-ääåo.¨..äää+¨p¨+szx<wqaadvsxxcvvxAXCVVCBCVV    BJGJH       tyt65 ytvjjjjjjjjb ipm,.-åösdQQE2ZZZX<ALIOEC4

Första förkylningen.

Kikar in här lite snabbt för en kort uppdatering. Här hemma har vi en ynklig liten sjukling. Viggo har fått sin första förkylning - feber, snorig och hes. Han vill inte äta mat så idag dricks det välling och nyponsoppa. Det är mycket gråt och gnäll idag men min famn tröstar bra. Mycket mys idag med andra ord.


Snuttisen, mammas famn, "I drömmarnas trädgård" och nyponsoppa är bra tröst såna här dagar.

Ipad 2.


Jag och Viktor har ratat Apple förut, som tex Iphone. Vi föredrar Android.

Men idag föll vi för frestelsen och tillhör numera "Familjen Äpple". En Ipad 2 har flyttat hem till oss. Super slim och super snygg! I´m in love.


Idag blir Viggo 9 månader.


Idag blir Viggo 39 veckor.


9 månader.

Lika länge som du fanns i magen har du nu funnits utanför (ungefär).

Grattis på 9 månaders dagen Viggo. Mamma älskar dig!


Viggo - några ynka dagar gammal.

Jag älskar er.



Mitt hjärta svämmar över av kärlek till er, mina älskade två V:n.

Leaving home.

Här hemma är det full rulle alla redan! Jag tvättar och packar, Viktor åkte nyss iväg för att slänga papper och glas insamlingen. Våran plan är att om några timmar vara på rull påväg "hem" till Storvik. Vi stannar över helgen så uppdateringen här i bloggen blir nog sparsam några dagar framöver.

I eftermiddag ska vi åka till badhuset i Sandviken. Viggo ska få leka och plaska med Mamma Mu. Hoppas att han uppskattar att bada på badhuset mer än vad han gillade babysimmet. Jag skrev ett inlägg om det förut - Viggo älskar att bada men verkade inte gilla att babysimma den här terminen. Jag tror att det var för uppstyrt och stelt för hans smak. Men idag ska han alltså få plaska fritt och jag hoppas på en hit! :)

Ha en trevlig helg! Solong!


Och vad är väl ett inlägg utan bilder? Tråkigt!
Min solros vägrar slå ut, jag har väntat hela sommaren. Den har vuxit sig hög men någon utslagen blomma verkar jag inte få...

Ställer sig upp.


Viggos favorit pryl är numera en ljusslinga som jag köpte tidigare idag. Väldigt fin och spännande tycker Viggo! Ungen grät hysteriskt när det var dags att sova och jag tog ifrån honom den. Han skulle prompt ha ljusslingan! Jag blir nog tvungen att köpa en till slinga om jag ska få ha min i fred.

Förresten så har Viggo i samband med krypandet börjat ställa sig upp mot allt - bord, stolar, soffan, skåp, lära-gå-vagnen, dammsugaren, mina ben... you name it! Allting är så spännande och det strålar lycka och självförtroende i Viggos ögon. Och allt ska stoppas i munnen och smakas på. Härligt härligt men farligt farligt. Dags att barnsäkra här hemma!

Boooring...

Finns det något värre än pappers arbete? Jag hatar papper! Där kommer min ADHD in i bilden.

Just nu sitter jag med pappers arbete - jag ska anmäla en skada (märket i armvecket efter ett brustet blodkärl). Och att ha med försäkringsbolag att göra är ju värre än pesten och nästan lika hemsk som pappers arbete. Ibland undrar jag om dom medvetet försöker krångla till det så pass mycket att man till slut inte orkar anmäla en skada? För det är lite så jag känner nu - det tar otroligt mycket tid och ork, är det värt det?

Egentligen borde min talanglösa barnmorska hjälpa mig att anmäla detta men eftersom att hon är just talanglös så gör jag det själv. Jag har försökt få hennes hjälp i 11 månader och nu ger jag upp. Märks det att jag är bitter idag?

Dagens längd och vikt.


Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

1½ månad: 56 cm och 4680 gram

2 månader: 57,5 cm och 5370 gram

2½ månad: 59,5 cm och 5980 gram

2 månader och 3 veckor: 6360 gram

3 månader: 60 cm och 6310 gram

4½ månad: 66,5 cm och 8200 gram

6 månader: 68,5 cm och 8840 gram

7 månader och 9 dagar: 70,5 cm och 9490 gram


Dagens vikt: 10350 gram
Dagens längd:
74,5 centimeter


Ungen växer så det knakar! +4 centimeter på 7 veckor.
Snart är du lika lång som din korta mamma, hihi!


Viggos tatuering.

Hej och hå! Dagen har varit fartfylld, fullt upp från att vi klev upp tills dess att vi snart stupar i säng.

Viggos läkarbesök gick bra. Vi har turen att få träffa en mycket bra läkare, vi har fullt förtroende för honom och imponeras över hans kunskaper. Viggo fick göra ett pricktest för att se om han har några allergier men resultaten va negativa - inga allergier! Däremot så konstaterade läkaren att Viggo har extra känslig hud men det visste vi ju redan. Det blir till att undvika bad i den mån det går (stackars Viggo, han älskar ju att bada!) och smörja, smörja och åter smörja med kortisonsalva och Miniderm.


Viggo fick en "tatuering".

Resten av dagen har vi pysslat lite här hemma - burit upp soffan till övervåningen osv. Nu är jag super sugen på att köpa nya möbler och piffa till det med kuddar och textilier! Övervåningen känns fräsch men nedervåningen sliten och sunkig... Nåja, tids nog så ska vi fräscha upp även där nere. Önskar att vi hade tid, ork och pengar i överflöd!

And the winner is...

Morrn morrn! Vilken härlig start denna morgon fick (om man bortser från vidrig kyla och frost)! Jag har nämligen vunnit en tävling, 250 kronor att handla för på Kiddoz. Vinsten blir ett bidrag till en julklapp som jag ska beställa till Viggo. Jag tackar och är så nöjd!

Vi ska strax bege oss in till stan. Idag ska vi träffa en doktor hos barnspecialisterna. Jag har dubbel kollat tid och datum hundra gånger om! Är less på att ta fel på datum och tid så nu jäklar ska jag införskaffa en bra anslagstavla eller något dylikt. Att ha en almanacka fungerar inte för mig - jag glömmer bort att skriva in alla tider och skulle jag mot all förmodan lyckas komma ihåg att skriva i den så glömmer jag i alla fall att kolla i den... hopplöst fall sa doktorn och grät. Tips på bra lösningar för en förvirrad slarver som mig?


Viggo vill säga hej och hälsar att han önskar er en bra dag :)

Viggo kryper.

Igår eftermiddag kom Viggo huxflux på hur man kryper. Tidigare har han dunkat handflatorna i golvet och dragit sig fram. Men nu så kryper han alltså.

Det är ingen vidare bra kvalité på filmen (dåligt ljus och jag är skakig på handen). Det är heller inte så mycket action. Jag filmade precis innan läggdags så Viggo är lite trött och slö.


Virrpanna.

Ibland blir jag så trött på mig själv och min virrighet! När vi kom till sjukhuset i förmiddags visade det sig att vi har tid imorgon. Jag har blandat ihop dagarna och fick alltså för mig att det var idag vi skulle till barnspecialisterna. Tröttsamt!

Istället för ett läkarbesök så tog vi en runda på stan för att fördriva tiden fram tills dess att jag skulle till tandläkaren. Ja det besöket var i alla fall rätt med tid och datum, tack och lov. Besöket hos tandläkaren var varken smärtsamt eller dyrt - jag har gjutit av mina tänder, ska skaffa en riktig bettskena istället för skräpet jag beställde på nätet. Ja just det, skräp är vad det är enligt mig! Noll passform och otroligt obekvämt. Det kanske passar andra men inte mig. Och tack Linda för att du tipsade mig om att tandvårdsförsäkringen även gäller bettskenan!


När vi sen kom hem så vart det massor med bus och lek. Viggo var på ett strålande humör och skrattade åt allt! Vi tog en paus från lekandet och hade istället fruktstund - mycket uppskattat av den lille busen.

Go´ kväll!

Tittar in här för att tala om att dagens läkarbesök gick bra. Lika bra att uppdatera med info så att ingen blir orolig :) Min nya doktor verkar bra och engagerad, det kan jag ju inte påstå att min förra doktor var. Dagens besök gjorde mig dock inte nå klokare - utredningen fortsätter.

Imorgon är det Viggos tur att besöka doktorn. Vi ska på ett obligatoriskt uppföljnings besök angående Viggos misstänkta mjölkallergi. Nu verkar ju det inte vara någon mjölkallergi, lilleman äter mat med mjölkprodukter och visar inga tecken på allergi. Skönt! Men som sagt, det är ett obligatoriskt besök så måste åka dit ändå. Jag ska passa på att fråga om Viggos prickar som vägrar försvinna (smörjer vi två gånger dagligen med kortisonsalva har vi prickarna under kontroll men slutar vi smörja så blossar de upp direkt).

Oooh så mycket svammel det vart idag igen! Nu ska jag sluta svamla och istället kolla på nya avsnittet av 2½ män. Solong!


Ett inlägg utan en bild känns tråkigt. Bjuder på en "gammal" bild på min fina skatt.

Sjukhuset.

God morgon! Jag ska strax bege mig mot sjukhuset, jag ska träffa min nya läkare. Förhoppningsvis är han bättre än min förra läkare och jag hoppas så innerligt att han ska få ordning på min mage! Vi ska gå igenom provsvaren från alla prover jag lämnat de senaste veckorna. Det låter kanske konstigt men jag hoppas på att proverna visar någonting så att läkaren vet vad han ska göra för att kunna hjälpa mig.

Vill också passa på att önska er en trevlig dag!


Dagens jag: en lite nervös Caroline (som för övrigt har snöat in sig på att ha uppsatt hår och att alltid bära någonting marinblått). Ordet cancer upprepas i mitt huvud och jag blir nojig! Sen Viggo föddes har jag drabbats av dödsångest, rejäl sådan.


Söndag kväll.

Idag har jag haft en ganska deppig dag känslomässigt. Det har inträffat en väldigt tråkig händelse som påvekat mig enormt. Men jag tror att allting sker av en anledning och jag försöker påminna mig själv om det just nu. Det känns lite lättare då.

Trots det känslomässiga så har vi haft en bra dag - vi har varit på Barnens hus och Ikea, shoppat lite smått och gott. Eventuellt så ska vi köpa nya möbler till övervåningen nästa vecka så nu gäller det bara att bestämma oss för vad vi vill ha. Det finns ju såklart mycket fint men övervåningen är tyvärr svårmöblerad så det gäller att tänka till.

Nu är jag helt slut i kropp och knopp! Viggos nattning var inte den enklaste ikväll och den tog mina sista krafter. Dags att förflytta rumpan från datorstolen till soffan, förhoppningsvis står det en godis skål på bordet och väntar på mig. Ha en fortsatt trevlig kväll!



Drömmer mig tillbaka till sommaren och minns alla mysiga stunder...

Bettskena.


Tidigare i veckan fick jag hem en bettskena på posten. Jag har i många år varit i behov av en men inte haft råd (eller lust) att betala flera tusen för en bettskena. Kalla mig gärna dumsnål.

Nu har jag i alla fall unnat mig en bettskena, bättre sent än aldrig. Men inte för flera tusen. Lika bra som hos tandläkaren, sägs det, men den kostar bara 499 kronor. Super snabb frakt dessutom! Jag beställde min bettskena hos BeconfiDent. Jag funderar på att testa deras tandblekning också men tyvärr säger plånkan nej just nu.

Jag kan inte påstå att den är bekväm att sova med men det är väl en vanesak antar jag. Jag kan heller inte ge något utlåtande om den ännu, vill ge den några veckor till. Förhoppningsvis så ska bettskenan spara på mina tänder (jag biter ihop tänderna vilket gör att jag har konstant huvudvärk, är öm i käkarna och dessutom har jag gnisslat bort det översta lagret av tandens emalj).

Någon annan som har testat den billigare varianten av bettskena?

Idag blir Viggo 38 veckor.


Tidig morgon.

Är det inte konstigt? På vardagarna sover Viggo till 8 - 9 men på helgerna vaknar han oftast runt 7. Gäääsp, det känns lite väl tidigt för mig!

Och apropå sömn, den lille rackarn har ändrat sina dagliga sömnrutiner. Tidigare sov han 2 - 3 timmar på förmiddagen och 1 - 2 timmar på eftermiddagen. Senaste veckan har han sovit en halv timme på förmiddagen och max tjugo minuter på eftermiddagen. Dessa ändringar vore okej om han var pigg och utvilad men det är han ju inte, han är ju jätte trött men det är omöjligt att få honom att sova fler/längre stunder.

Nåja, nog svamlat om det. Nu ska vi äta frukost. Solong!

Fina du!



TGIF!

Äntligen fredag! Jag har längtat extra mycket efter helgen hela veckan. Anledningen är att jag längtar efter mitt stora V.
 
Vissa veckor känns det som att vi knappt hinner träffas. Men nu så är det helg och han är ledig. Helgmys!

Jag och Viggo ska träffa Nathalie idag och det ska bli hur trevligt som helst! Har inte tid att sitta vid dumburken en minut till, måste göra mig klar så jag är redo att fånga dagen :) Trevlig helg på er!

Ändrade planer.

Det blev ingen tur till öppnis för oss idag tråkigt nog. Viggo sov bara en halv timme på förmiddagen och när klockan började närma sig ett så var han så trött! Nu sover han i alla fall men han verkar sova oroligt. När jag ligger bredvid honom går det bra men så fort jag kliver ur sängen börjar han att vrida sig och gny.

Jag tycker förresten att han verkar lite slö idag. Han känns varm och nyser ganska mycket. Förkylning på g? Han dregglar kopiösa mängder och man får inte röra hans mun, han verkar öm där. Men jag orkar inte spekulera i om det är tänder på gång, det har jag gjort i nästan fem månader och inga tänder har tittat fram. Det behöver ju inte vara varken förkylning eller tänder - han kan ju ha en dålig dag helt enkelt.


Innan han somnade så fick han titta på sitt favorit program, "I drömmarnas trädgård". Han kan i vanliga fall titta på det i en halvtimme utan problem men idag var det en hel del gnäll och gnussande i ögonen.

Bra start!

God förmiddag!

Idag har vi en mycket bättre dag, än så länge. Viggo sov hela natten och vaknade halv nio i morse. Han ratade vällingen och åt istället en rejäl frukost - en smörgås med leverpastej, yoghurt med en hel mosad banan och en slurk nypressad juice.

Dagens planer är att åka till öppna förskolan. Viggo sover just nu så jag ska passa på att byta om och fixa svintot, packa skötväskan och förbereda lunchen. Ha en bra dag!


Onsdag.

Idag har vi haft en lite smått kaotisk dag. Viggo har knappt sovit under dagen men var sååå trött! Det tog mig en timme att få honom att somna och han sov bara 30 minuter... Jag har alltså haft en väldigt gnällig bebis idag.

Framåt eftermiddagen var jag så öm i öronen och utmattad att jag inte visste vad jag skulle ta mig till! Som tur var, så lägligt, så skulle jag till frissan på eftermiddagen. Det vart min räddning! Oj så skönt det var att komma hemifrån en stund och bara tänka på sig själv! Efter frissan tog jag en snabb shoppingrunda - köpte bland annat en jacka från Bik Bok.

När jag kom hem igen så var jag fylld med ny energi och ork. Nu är dock den orken slut och jag funderar på att lägga mig. Vika tvätt eller sova?

Innan läggdags så ska jag mumsa i mig minst tre stycken satsumas! Beroende? Ja!

Kanelbullens dag. Klart att man ska möla e...

imag0595 (MMS)

Kanelbullens dag. Klart att man ska möla en bulle!


God morgon! Dagen började med sovmorgon t...

imag0593-1 (MMS)

God morgon! Dagen började med sovmorgon till 9. Vi har alltså nyligen vaknat och ska strax äta frukost. Planerna för dagen är att åka till Gränby. Jag har en del ärenden att uträtta, bland annat lämna tillbaka en jacka som jag köpt. Nu kurrar våra magar högt - dags för frukost!


Fruktomaner.

Jag köpte över ett kilo satsumas sent igår kväll och nu är dom slut. Det går åt väldigt mycket frukt i våran familj. Pappan i familjen äter sällan frukt men jag och Viggo mumsar i oss flera frukter om dagen. Det gäller att ha fruktskålen påfylld. Det ska alltid finnas bananer och satsumas hemma. Gärna vindruvor också tycker Viggo. Vi är fruktmissbrukare, "fruktomaner".

Dags att åka till Ica för att fylla på fruktförrådet. Vilken frukt gillar ditt barn bäst?


Rock rumpan.

Idag har jag verkligen varit på hugget! Jag har hållt igång hela dagen - städat och donat. Orken börjar tryta nu känner jag och det är huvudvärk på g. Viggo somnade precis och jag har lust att krypa ner bredvid honom för en stödvila. Men nej så blir det inte, jag ska passa på att torka golven nu när han sover.

Viggo är numera väldigt rörlig och tar sig dit han vill. Lämnar jag honom i vardagsrummet och går in i köket så dröjer det inte många minuter innan han krälat sig in till mig och drar mig i byxbenet. Ibland brukar han dra en ramsa och det låter som en utskällning. "Hur kan du lämna mig ensam?! Jag vill ju vara med dig mamma!"


Krypstrumpor från Polarn O. Pyret och en rockblöja är Viggos outfit idag.


Seriös som vanligt.

Vissa tycker att jag visar för få bilder på mig själv. Det här inlägget är tillägnat er :)


Osminkad med ett ofixat svall. Det är oftast såhär jag ser ut. En naturlig skönhet (skojar) som flippar ur (skojar inte). Vid dessa tillfällen sägs det att jag är lik min far. Haha!

Och den observante läsaren ser också att jag håller på att byta gardiner men bara hunnit sätta upp en längd. Ingen idé att sätta upp den andre för gardinjävlarna vart en decimeter för kort efter att jag tvättat dem. Suck!


Skit söndag.

När jag vaknade imorse så var jag illamående, ruggigt trött och deppig. Det höll i sig hela förmiddagen. Efter en dusch så kände jag mig piggare och fräschare - det goda humöret återvände och vi bestämde oss för att åka på marknad. Jag vart sprudlande glad och fick massor med energi! Jag bestämde mig för att laga god mat och senare ikväll storstäda.

Vi hann aldrig åka iväg på marknad, vi hann bara tänka tanken. Viktor fick ett migrän anfall, som en blixt från en klar himmel slog det till. Mina två V:n har sovit i två timmar och sover än. Själv så tappade jag all energi och hamnade i deppträsket igen. Jag orkar inte kämpa emot, det får helt enkelt bli en skit söndag idag.

Orkar inte laga mat så det blir pizza till middag, gött! Oftast när jag är på dåligt humör så brukar jag städa, det är terapi för mig, men idag är jag bara så less och orkeslös! Förhoppningsvis blir jag piggare och gladare mot kvällningen (det brukar jag alltid bli) och då ska jag storstäda! Om inte annat så ligger väl smutsen kvar till en annan dag...

 


Det här är vad jag skulle behöva just nu!


Härliga höstdagar!

De senaste dagarna har varit underbara - varma och soliga! Dessa dagar känns vintern och kylan långt bort men dessvärre kan det vända fort. Förra året kom väl snön och kylan tidigt om jag inte minns helt fel?

Idag har vi haft besök av Viggos farfar och bonus farmor. Just något mer än så har vi inte hunnit med idag. Det har blivit några kortare promenader i solskenet såklart men i det stora hela har dagen varit harmonisk.

Ikväll hade vi tänkt att hälsa på ett par vänner i Knivsta men det vart tyvärr inställt. Istället för att ragga nya planer så myser vi hemma med lite god mat (fajita kycklingwrap) och lördagsgodis. Ha en mysig lördagskväll!


Idag blir Viggo 37 veckor.


RSS 2.0