Förändring pågår :)

imag0585-1 (MMS)

Förändring pågår :)


Trött eftermiddag.

Yes, vi kom iväg till öppnis! Dock så var det många mammor och bebbar där, ni kan ju tänka er ljudnivån... Viggo vart trött på slutet och verkade bli stressad av alla intryck. Så fort vi lämnat byggnaden vart han lugnare och vi brummade vidare till mini köpcentret i närheten. Viggo fick åka kundvagn och det gillas skarpt!


Vi tog en runda inne på Rusta, köpte nya fönsterlampor. En sväng in på Coop vart det också för att handla mat och en titt i blomsterhandel hann vi också med. Blommor är verkligen faccinerande tycker Viggo! Han brås på mig :) Jag vet inte hur många gånger jag fick ta bort hans små händer från blommorna och säga "aj aj"...

Nu sover han sött och jag ska börja med middagen - fisk i ugn (passar på att äta fisk när inte sambon är hemma). Jag är helt slut i kropp och knopp men det är bara att bita ihop! 


Mys torsdag.

God morgon!

Jag överväger att börja dricka kaffe, eller rättare sagt lära mig att tycka om kaffe. Usch, jag är så trött på morgonen och kaffe verkar ju vara småbarnsföräldrarnas räddning, haha!

Planen för idag är att besöka öppna förskolan. Hoppas att Viggos humör är bättre än förra veckan och att sovtiderna inte krockar. Förhoppningsvis så är vi alltså på öppnis under dagen! Solong!


Morgonmys med Barbaskön och barnprogram pågår.


Canvas tavlan.

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen visade er en canvas tavla som jag beställt? Jag vart ju inte nöjd med resultatet så jag reklamerade den. Efter en del krångel och många veckor senare så har jag nu fått en ny tavla. Resultatet vart mycket bättre men kolla här nedan...


Kartongen är misshandlad och Viggo har fått ett jack i pannan - tavlan har blivit skadad i posthanteringen. Jag blir tokig! Jag måste ju vara född med otur?!

Inte okej!

Jag har sett att några butiker sen några veckor tillbaka börjat sälja julpynt. Jag tycker att det är skit tråkigt, man hinner ju ledsna långt innan julen ens är här! Bland annat Rusta har redan fullt jul sortiment - julgranar, advents stjärnor och stakar, mossa, inslagspapper...


Nu är det jul igen!


D-vitamin.

Här har det varit dött i ett par dagar. Jag har inte haft ork eller tid till att sitta vid datorn. Men jag har faktiskt mms bloggat två inlägg men dom har inte publicerats, konstigt...

Dagarna flyter på som vanligt. Jag har inget nytt att dela med mig av mer än att jag börjat äta extra tillskott av D-vitamin. Det sägs ju att man ska bli piggare av det så jag ger det ett försök, vem vill inte bli piggare liksom? Någon som har testat?

I eftermiddag ska vi på babysim och om jag inte missminner mig så är det avslutning för den här terminen. Vi har dock valt att inte fortsätta babysimma, det blir ingen ny termin för oss. Vi har gått två terminer och det räcker, vi kan vattensäkerhet nu och tänker istället gå på badhuset och plaska. Anledningen till att vi inte tänker fortsätta är att det för det första kostar mycket pengar och för det andra så känns det så stelt och uppstyrt - vi gör samma saker varje lektion. Viggo verkar heller inte uppskatta lektionerna lika mycket som förut. Hädanefter blir det familjemys på Fyrishov!



Jag och Viggo babysimmar, vårterminen 2011. Viggo var knappt 4 månader och mamman hade en del extra kilon, haha!


Kille med humör!

Som rubriken lyder - Viggo har humör! Dels så brås han på mig men han är också en typisk stenbocks unge!

" Stenbocksbabyn vill ha rutiner, ordning och reda och är inte särskilt impulsiv. Det är ett mycket aktivt barn redan från början och allt ska utforskas, plockas isär, sättas ihop med imponerande målmedvetenhet. Och var sak har sin plats. Stenbocksbabyn vet vad han vill och det genast. Äta när man är hungrig och sova när man är sömnig annars blir det liv. En stenbock är sällan tyst. "

När han är hungrig så ska han ha mat direkt, inget trams för då blir han förbannad! Likaså om han vill ha någonting men inte når det eller får det. Det går inte att avleda honom eller vänta några minuter, har han blivit förbannad så förblir han det tills han får som han vill. Han har också kommit på att han kan protestera med både rösten och kroppen... hujedamej! Han vet vad han vill den lille gossen (och får han det inte så protesterar han).


Hemma igen.

För ett par timmar sen kom Viggo och jag hem till Uppsala igen. Det kändes faktiskt bra att komma hem (jag har ju varit så less på huset de senaste veckorna så några dagar hemifrån gjorde mig gott). Viktor har varit så duktig och städat här hemma. Tack darling! ♥

Viggos sömn har varit lite ostabil de senaste dagarna. Han somnar som vanligt vid 19 - 19.30 men istället för att som tidigare somna för natten så har han vaknat efter cirka 30 minuter och hållt igång fram tills 21 - 21.30. När han sen somnar om igen är det inga problem, då sover han fram tills dess att det är dags att kliva upp. Förut vaknade han vid 9 men senaste veckan har han vaknat prick 7.45, alla dagar. Är det här typiskt runt 8 - 9 månader? Någon som känner igen sig?

Jag känner av dessa förändringar och är trött tidigare på kvällarna. Igår la jag mig 21.30 men väcktes en timme senare av en hysteriskt ledsen och otröstlig Viggo. Efter 20 minuter lyckades han komma till ro och somnade om. 

Nu är jag vaken på övertid och det är dags att bädda ner sig i sängen. Natti natti!

Idag blir Viggo 36 veckor.


Närbild.




Födelsedag.

God förmiddag!
Imorse var jag och Viggo uppe med tuppen och jag har fått en hel del gjort på morgonkvisten, bland annat så har jag grundmålat plankor och varit på långpromenad med vagnen.

I helgen är jag gräsänka så jag funderar på att åka upp till Storvik. Min morfar fyller år idag så det är ju passande att ta en tripp upp. Skulle verkligen behöva köpa en höstjacka för jäklar vad kallt det var på promenaden, termometern visar ynka 6 grader. Mamma erbjöd sig att vara barnvakt till Viggo imorgon så jag kan leta jacka ostört i lugn och ro.

Nu ska jag hänga en maskin tvätt och sen packa en liten weekend väska till mig och Viggo. Ha en fin fredag!


Snart kommer mössan till användning. Jag beställde den i somras och då kändes kylan så långt bort...

Åka kundvagn.

Jag och lill V har nyss varit på Coop och handlat diverse götta, både nyttigt och onyttigt. Jag är så himla godis sugen och kunde inte motstå sötsaker idag. Det slank ner både en ostkrokspåse och en påse med lösviktsgodis i kundvagnen. Hur gick det till? 

Lill V fick sitta i en kundvagn och där trivdes han. Stort plus för bananen han fick mumsa i sig! Han sträckte sig efter allt som han kunde tänkas komma åt. Jisses så långa hans korta armar kan bli huxflux?! 

Ungen somnade direkt när vi kom hem. Ikväll är en sån kväll då jag önskar att han kunde vara vaken en liten stund till, jag saknar honom nu när han ligger och sover. Brukar ni också känna så?

Mitt stora V jobbar kväll/natt och kommer inte hem förens imorgon bitti. Jag ska försöka få orken till att ta reda på all tvätt men till att börja med ska jag göra baguetter fyllda med tonfisk, ost, grönsaker och citronpeppar. Mums!



Update 21.00.
Man skulle ju kunna tro att Viggo valde att uppfylla min önskan, strax efter att jag publicerat inlägget så vaknade han. Han har hållt igång sen dess - hoppat och studsat så att svetten rann. Att ta reda på tvätten var ju bara att glömma! Nu sover han igen och den här gången för natten, hoppas jag. Även jag är trött. Funderar på att lägga mig snart jag också. Jag kommer i alla fall inte få någonting vettigt gjort...


Idag har vi varit på öppna förskolan en sn...

imag0547-1-1 (MMS)

Idag har vi varit på öppna förskolan en snabbis. Viggo var inte alls på humör, han var väldigt trött och gnällig så vi åkte hem ganska snabbt. Just nu är vi på återvinningen och slänger mängder med tegel. Viggo sov en stund i bilen men är nu vaken och inspekterar oss.


Sol och värme.

Jag går med raggsockor på, huttrar och muttrar över detta jävla väder! Regn, blåst och kyla. Och snart blir det värre, vi har tydligen ännu en vargavinter att vänta...

Nä, jag har fått på tok för lite sol och värme! Om jag överhuvudtaget ska överleva denna vinter (okej, jag kanske överdriver en aning, men bara lite) så måste jag få sol och värme snart!

Jag kollar sista minuten resor. Charter är knappast min grej men nu har vi ju Viggo också och då kanske det är skönt att åka charter? Allt jag vill är att sola, bada, äta gott och slippa se huset och trist väder! Få ett break och miljöombyte helt enkelt.


Bilder från Venezuela och Usa.

Höst jacka.

Igår letade jag i varenda butik i hela Gränby köpis efter en lämplig höst jacka. Jag hittade inte en enda! Antingen så kostade dom 2000 spänn och det vill jag faktiskt inte betala för en höstjacka eller så var dom förstora. Jag är inte speciellt stor, 154 cm kort med korta armar och inte särskilt brett mellan axlarna. Xs drunknar jag i! Jag kollade även på barnavdelningen men hittade ingen jacka som föll mig i smaken.

Gina Tricot har faktiskt en jacka som jag gillar men jag är tydligen inte ensam om att göra det för den finns inte att köpa varken i Uppsalas tre butiker eller på webben. Jag ringde runt till olika butiker i trakterna, Gävle har en i storlek 34 men jag är skeptisk till färgen, jag föredrar svart.


Hur som helst, jag la undan jackan i Gävle men jag vet inte hur jag ska få hem den? Fick bara lägga undan den över dagen idag och jag hinner inte hämta den innan dess.

Vart hittar jag en snygg höstjacka till ett vettigt pris?!

Rosa Bandet armband.


Har ni sett vilka fina armband (överst på bilden) Rosa Bandet säljer i år? Jag ska absolut köpa ett! Jag tycker att de påminner lite om ett Hérmes armband, nederst på bilden. Hur som helst, jätte fint! Vad tycker ni?

Armbandet kostar 75 kronor och kommer att säljas på Lindex from 26 september.


Köp aldrig...

... ett gammalt hus!!


Det som var tänkt att snyggas till rivs nu istället bort och vi lär börja om från början. Så jävla ledsamt! Jag är så less på huset och vill inte se skiten nå mer...

Överdos.

Jaha, då var det dags igen. Dags att bli missbrukare, överdosera kraftigt i några månader framöver. Som tur är så är det ju nyttiga saker jag överdoserar, knappast något farligt. Hög på C-vitamin. Hög på livet. Det kan väl aldrig vara skadligt? :)


Satsumas. Jag kan äta flera kilo om dagen!

'#%&@" hus!

God morgon!
Imorse klev vi upp strax innan åtta. Det är tidigt för oss, vi sover oftast till nio. Men det är faktiskt skönt att komma upp lite tidigare, man hinner med så mycket mer. Viggo sover just nu och jag packar skötväskan, förbereder för en dags utflykt.

Vi har snickare här hemma hela veckan. Entrén och balkongen ska snyggas till och trappan inomhus ska fixas. Och som vanligt när det gäller vårat hus så blir det extra jobb, så har det varit med precis allting! Den här gången upptäcktes en fuktskada ovanför ytterdörren (det är ruttet och poröst), balkongen är dåligt byggd så det har runnit ner vatten. Fy fan va less jag är på huset!

Jag orkar inte se eländet så jag och gossen flyr fältet...

Uppdate: Hela jävla balkongen är rutten och kan rasa in när som helst!



Varför har vi sån otur med huset?! Tänk om vi visste innan vi köpte huset vilken klåpare som bott här innan. Då hade vi aldrig köpt det... Nu börjar huset bli som nytt men det har tagit mycket tid och pengar från oss.

Ätbart.

Viggo har aldrig varit kräsen när det gäller mat, tack och lov säger jag som alltid varit über kräsen! Men när det kommer till frukt och grönsaker så smaskar jag glatt i mig det mesta. Och Viggo verkar gå i mammas fotspår.

Ungen är tokig i frukt och grönsaker! Han har fått smaka på all frukt och grönt vi har haft hemma och har aldrig ratat någonting. Extra förtjust är han i nektariner, plommon, ananas, vindruvor och framför allt banan. Och på grönsaksfronten är gurka, majs och kokta morötter mest populärt.

Igår fick Viggo smaka lite nyponsoppa och det mina vänner vart en riktig 10 poängare! Jag vill dock inte ge honom för mycket då det innehåller socker men lite grann ibland ska han få i alla fall.

Ungen som tidigare älskade burkmat och spottade ut mammas hemlagade mat äter numera mer än gärna från mammas och pappas tallrikar. Burkmaten är okej, men bara vissa sorter. Jag har fått godkänt från BVC att börja ge honom av våran mat (sålänge den inte är alltför saltad) och det gillas av Viggo som även då smaskar i sig allt med god aptit! Lill V börjar bli en stor kille ♥


Vi har alltid en skål med frukt hemma.
Idag har Viggo ätit mycket vindruvor och det är ju även bra träning för honom, pincett greppet syftar jag på. Det går väl sisådär. Han lyckas ta dem mellan pek och långfingret men sen hamnar druvorna i handflatan och Viggo har inte riktigt fattat att han ska öppna upp handen för att få druvan i munnen. Men som sagt, bra träning för honom och övning ger färdighet!


Grodan.

Idag har jag varit iväg på en liten shoppingtur, all by myself. Jag kom hastigt och lustigt på att jag skulle åka och uträtta några ärenden. Det vart inte någon shoppingtur i många butiker i flera timmar, nej jag var bara borta en timme lite drygt och besökte 4 olika butiker.

Till mig själv köpte jag ett par tumvantar i skinn och en randig bastopp. Viktor fick bara en sprayfärgsburk (som han bad mig köpa dock) men Viggo fick desto mer - fleecefilt till vagnen, ny sängkudde, badbyxor, pikébody, jeans, badleksaker och förvaring till badleksakerna.


Grodan vart väldigt uppskattad och populär!
Tanken är väl att den ska sitta i badrummet men just nu får Viggo ha den i köket så att han kan leka med den när han vill.

Nu ska jag försöka göra någonting vettigt, som tex ta reda på tvätten eller rensa bland Viggos urvuxna kläder (vakumförpacka det som ska sparas och vika ner det som ska väck i en kartong). Observera att jag ska försöka, det finns inga garantier till att jag får någonting vettigt gjort... Lazy me!

Lördag kväll.

Idag har vi haft besök av Viggos farfar och bonusfarmor. Det var ett tag sen vi träffade dem och med tanke på att Viggo blev blyg för Sandra igår så förväntade jag mig att han skulle bli det även idag. Lite blyg var han men inte nå märkvärdigt. Viktor och jag fick försenade födelsedagspresenter - ett varsit presentkort på Sisters/Brothers. Nästa vecka ska jag ta mig en titt i butiken och jag håller tummarna att det finns en passande höstjacka för det är jag verkligen i behov av!

Viggo har för övrigt varit en liten solstråle idag. Och jag har äntligen fotat 8 månader bilderna, närmare bestämt 800 stycken! Haha, det vore då fasen om jag inte skulle få en endaste bra bild?! Det tog mig nästan två timmar att sålla ut alla dåliga bilder, lägga alla bra bilder i mappen för just 8 månaders kort och föra över dem till den externa hårddisken. Inlägget med 8 månaders bilderna hittar ni här.

Nu är mina ögon fyrkantiga efter alla timmar framför datorn. Dags att stänga av dumburken för idag och förflytta mig till soffan och nästa dumburk. Är extremt godis sugen så jag ska nog ta mig en tur till Ica först. Ha en trevlig kväll!


Idag var det minsann inte lätt att fota lill V! Han är inte stilla en endaste sekund! Ser ni förresten hur dassig färgen på mitt hår har blivit redan? Suck...


Burk med motiv.


Tjusig burk med motiv runtom, perfekt till vällingen!


Idag blir Viggo 35 veckor.


Deep talk.

Eftermiddagen och kvällen vart trots allt väldigt bra, Sandra kom på besök och livade upp stämningen. Viggo var blyg till en början men det släppte ganska snabbt. Sandra är otroligt duktig med barn och det är så roligt att se hennes engagemang ♥

Vi mumsade i oss fruktsallad med chokladpudding och grädde samt en skål med popcorn. När lill V somnat halkade jag och Sandra in på deep talk i flera timmar. Oj så välbeövligt och givande det var för min del! Jag behövde verkligen ventilera tankar och känslor med en vettig person som både kan lyssna och komma med goda råd. Tack Sandra!

Nu är jag slut som artist för idag, jag har sjungit på sista versen och ska strax krypa ner i sängen. Natti natti!


Sandra och mini Viggo, bara några fjuttiga dagar "gammal".

Zzz...

Idag har jag och Viggo en riktig tröttis dag. Vi har båda sovit bort halva dagen. Jag har ont i skallen och är så segstartad! Det är väl såna här dagar man borde ta sig i kragen och hitta på någonting men jag orkar verkligen inte! Det dåliga samvetet smyger sig på...

Viggo somnade nyss och han har ju fått för vana att sova 2 - 3 timmar på eftermiddagen. 8 månaders bilderna verkar få vänta tills imorgon. Jag ska passa på att hänga tvätt och städa lite inför helgen. Vill inget hellre än att krypa ner i sängen bredvid Viggo men nån måtta får det vara! Dags att göra ett ryck.



Vad hände med orken och motivationen till mina dagliga promenader?

Polarn O. Pyret

Igår köpte vi mössor, tossor och ett par mockasiner till Viggo. Vi kan väl kalla det för 8 månaders present? Alltihopa köptes på Polarn O. Pyret.

Visst, POP är dyrare än till exempel H&M och Lindex men man får faktiskt vad man betalar för, oftast! Jag lägger hellre till en slant och får kvalitét än att snåla och inte vara nöjd med det jag köpt. Dessutom tycker jag att POP´s kläder är otroligt fina, de tilltalar min smak.

När Viggo var riktigt liten så sa jag att jag inte tänkte handla på POP förens det var dags för Viggo att verkligen slita på kläderna. Men nu har jag alltså ändrat uppfattning. Till exempel så köpte jag mockasiner från H&M för några veckor sedan - dessa sparkar Viggo av sig på några sekunder medans POP´s mockasiner verkligen sitter kvar på foten.

Hur ställer ni er i den här frågan? Delar ni mina åsikter eller tycker ni helt annorlunda?

Pssst! Visste ni förresten att man på POP´s hemsida kan köpa och sälja begagnade Polarn O. Pyret-kläder?



Viggo fick en ny höst mössa, vinter mössa, höst tossor, vinter tossor och ett par mockasiner. Värt varenda krona!

8 månader.

God kväll!
Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Dagen började med sjukhusbesöket för mig och efter det strosade vi omkring på stan en stund. Viggo tröttnade ganska snabbt så då åkte vi hem. Väl hemma somnade Viggo och sov i 3,5 timmar! Han har sovit sig igenom den här dagen och dom få timmar han varit vaken va det mestadels kinkigt.

Idag blir Viggo förresten 8 månader! Älskade unge, tiden går så fort! Jag brukar ju knäppa kort på fårskinnspläden varje månadsdag och publicera för er här i bloggen men 8 månaders korten kommer imorgon istället. Vi knäppte några kort precis innan läggdags men det vart inget lyckat resultat - Viggo var kinkig, ljuset för dåligt och de flesta bilderna blev suddiga. Men som sagt, imorgon ska jag knäppa nya kort som jag efterpublicerar.

Nu är jag totalt tömd på energi och ska bädda ner mig i soffan. Ha en mysig kväll!


Min trötta "lilla bebis". De senaste dagarna har han sovit 2 - 3 timmar i sträck på eftermiddagen. Är det typiskt för den här åldern eller är det något annat som spökar måntro?

Idag blir Viggo 8 månader.


Akut tid.

Idag blir det tyvärr inget besök på öppna förskolan för mig och Viggo. Jag ska nämligen iväg på ett akut läkarbesök på Akademiska sjukhuset.

Jag går ju under utredning med magen, misstänkt Crohns sjukdom, och har sen en vecka tillbaka haft stora besvär med magen. Igår ringde jag till avdelningen där jag går under utredning och läkaren vill göra en undersökning redan idag. Usch och fy, det är ingen trevlig upplevelse men det måste ju göras för att jag någongång ska få bukt på besvären.

Så tyvärr alla gulliga mammor och bebbar, vi ses inte idag men vi kommer förhoppningsvis nästa vecka. Hoppas att ni, och alla andra såklart, får en bra dag! Solong!


Idag kände jag för att vara lite wild and ...

imag0537-1 (MMS)

Idag kände jag för att vara lite wild and crazy! Jag skippade min favoritsmak "Pish Food" från B&J och testade en ny smak. Vilken är din B&J favorit?


WordPress?





Jag funderar på att börja blogga på Wordpress istället för här på blogg.se. Jag skapade faktiskt ett Wordpress konto tidigare i våras men har inte börjat använda det. Det kanske är dags nu?

Ni som använder er av Wordpress - hur tycker ni att det är?

Viggo på hugget.


Nu gäller det att ha kameran nära till hands dagligen för oj oj oj så mycket som händer nu!

Idag är Viggo riktigt på hugget - han kryper/ålar, försöker resa sig mot möbler, pillar och utforskar allt... Jag testade att ställa honom med lära-gå-vagnen och det gick bra efter några försök (Viggo sprätter med benen och vill gärna springa fram. Ett steg i taget lilla vän).

Tyvärr hade jag ju såklart inte systemkameran tillgänglig så det fick bli dåliga mobilbilder.

Home sweet home.

Planen på att stanna i Storvik tills idag sprack. Jag stuvade in ungen i bilen igår kväll och åkte hem till Uppsala. Lika bra att åka när han ändå sover för natten istället för att krångla på dagen och försöka tajma hans sömn.

Det är skönt att vara hemma igen. Jag är så väldigt hemmakär! Trivs allra bäst i "min borg", med mina saker och mina så kallade rutiner. Men ibland är det skönt att komma hemifrån också såklart. Just nu är jag i en period då jag är spyless på renovering och halvdant boende!

I eftermiddag är det dags för babysim igen. Fram tills dess blir vi nog bara hemma och myspyser. Skulle egentligen ha varit till Barnenshus eller liknande butik, jag är på jakt efter en filt som Viggo kan ha i vagnen i höst. Filtarna jag hittat i butiker än så länge är för stora och då blir det bara bylsigt och klumpigt! Barnenshus borde ju ha filtar i mindre size? Eller någon bra webshop med barnprylar. Tips på olika webshopar mottages tacksamt!

Nåja, det återstår att se om vi blir hemma eller om vi drar iväg på filt jakt. Solong!

 
Viggo verkar tycka om att vara ute på äventyr med morsan. Att träffa folk blir han glad av! Men det märks också att han trivs hemma bland sina saker - lekmattan, gåstolen, matstolen osv.

50 Cent.

Har ni hört att 50 cent ska göra två spelningar i Europa i höst? Inget märkvärdigt med det kanske. Men har ni hört att han ska hålla en av dessa två spelningar i lilla Sandviken?! Helt sjukt! Okej, nu är väl inte 50 cent så känd som han var för några år sedan men ändå.

Nu är jag i valet och kvalet, ska jag köpa biljetter till konserten eller inte? Det är många jag känner som ska på konserten. Jag ska tillägga att jag inte är något stort fan av 50 cent. Går jag på konserten så är det mest för att det är en rolig grej och en stor happening i lilla S-viken.

Någon som ska gå på konserten?



Som jag nötte hans låtar förr! Konserten skulle bli en nostalgi tripp :)

Måndag.

Ja jag vet, jag är skit kass på att uppdatera bloggen just nu! Jag vet inte riktigt varför, det bara är så. Men här får ni några raders uppdatering i alla fall!

Jag och Viggo är i Storvik nu och åker hem till Uppsala på onsdag eftermiddag.

Viggo har idag fått in snitsen på att krypa/ta sig framåt. Nu jäklar går det undan och han kommer dit han vill utan problem! Att hänga mig i benen, rycka mig i byxorna och bita i mina fötter är väldigt roligt tycker Viggo. Nu gäller det attt se upp vart man sätter fötterna!

Ja det var väl det lilla jag tänkte uppdatera med idag. Ett jäkligt trist och kanske till och med onödigt inlägg?


Lördag.

Idag har vi haft en slö och slapp dag här hemma. Jag fick ett migän anfall igår kväll, deckade vid 22 och sov till 08.30 imorse. Har fortfarande ont i skallen och väljer därför att ta det lite lugnt idag för att undvika ytterligare ett anfall.

Och apropå igår så flyttade Eddie härifrån igår kväll. Jag har ju länge tänkt att omplacera honom men aldrig kommit till skott. Men nu dök det upp ett jätte bra hem, nämligen Viggos farmor. Hur bra som helst ju, nu kan vi fortfarande träffa Eddie när vi vill! Vi ska dit om ett par timmar faktiskt. Vi ska äta middag och se hur kissekatten har det.

Nej nu är det väl ändå dags att byta pyjamasbyxorna till leggings? När man har en slappdag hemma så är det okej att strosa omkring i pyjamasbyxor, tycker jag!


Eddie passar på att leva som en kung sista dagen hemma hos oss.


Idag blir Viggo 34 veckor.


Underbart är kort.

Okej, jag skulle inte ha hoppat av glädje och tackat för Viggos goda humör! Precis efter att jag publicerat det inlägget så bröt det hemska humöret ut igen... Men underbart är kort - åt helvete för kort!

Nattningen gick förvånansvärt snabbt och enkelt, han somnade direkt. Inte så konstigt kanske, han var väl utmattad efter att ha gråtit och stökat i över en timme?

Jag vet inte riktigt hur det gick till men jag fick en rejäl dos med energi (kan det ha varit godispåsen som bidrog med det?) och har tvättat och städat i tre timmar. Nu är det dags att tagga ner och försöka komma i säng i skaplig tid. Haha, det har ni väl hört mig säga förut? Och hur brukar det gå då?


Vulkanen Viggo. Jodå, såhär kan han faktiskt se ut! (Pik till er som anser att jag överdriver när jag förklarar hur eländigt Viggos humör är just nu. "Viggo är ju sååå snäll". Jaha, kanske när ni sist träffades ja!)

Viggos fönster.

Jag ska inte sticka under stolen med att de senaste dagarna varit minst sagt påfrestande. Viggo kräver full uppmärksamhet och är väldigt kinkig och gnällig. Jag vandrar runt som en zombie - konstant trött och med skavsår i öronen av allt gnäll. Att dessutom oftast dra hela lasset själv från morgon till kväll gör inte saken lättare.

Men jag tycker att jag gör det jäkligt bra ändå, jag kämpar på och Viggo har det så bra som han kan ha det! Att jag sen stupar av utmattning när ungen somnat för natten är en annan femma. Det är bara att bryta ihop (eller ibland bita ihop?) och komma igen! Jag älskar ungen lika mycket ändå och försöker inte skriva någon snyfthistoria om ni nu tror det!

Viggo tog en eftermiddagsvila på två timmar och vaknade någorlunda glad. Jag har till och med fått några leenden och skratt! Tackar! Vi gick direkt in på hans rum, lekte titt-ut, rullade boll och dansade till Astrid Lindgren klassikerna. Viggo inspekterade som vanligt allt i rummet. Mest poppis är hissgardinen i fönstret, färgglad och fin!




Viggos hissgardin är designad av Karin Mannerstål.
I fönstret står också limegröna/gula orkideer och ljuslyktor i form av kronor. Klart prinsen ska ha det! En lampa och Nallen Jerry pryder också fönstret tillfälligt tills dess att jag köpt en annan större lampa.

Tack P3!

Jag ska fatta mig kort -
alla känslor svämmade över och allting kändes jobbigt. Vad händer då? Ljuva toner strömmar ut ur högtalarna och jag kände pepp! Tack som fan P3! Ni precis gjorde min dag lite bättre!



Den här låten är så mycket Caroline!
Lyssnade sönder den när jag bodde i Enköping för 8 år sedan. Låten hänger med fortfarande och får mig att bli glad. Härliga minnen till låten också! 

Ett beslut.

Viggos "hemska humör" fortsätter även idag. Just nu ligger han i våran säng och sover. Jag hoppas att han är på bättre humör när han vaknar!

I eftermiddag är det babysim och det är ju en av Viggos favvo aktiviteter. Vi får se hur dagens simning blir med tanke på de senaste dagarnas missnöje...

Dagen idag rullar alltså på som vanligt förutom att Viktor och jag har ett stort och viktigt beslut att ta idag. Vi har funderat, diskuterat, övervägt för-och nackdelar länge nu. Ju mer man funderar desto svårare blir det att fatta ett beslut, jag är ju dessutom en riktig grubblare. Men jag tror att vi är överens om vilket beslut vi ska ta.

Nu ska jag passa på att packa babysims väskan i lugn och ro, kanske hinner jag peta i mig någonting ätbart också. Håll tummarna att Viggo är gladare när han vaknar!



Sveriges grinigaste.

Viggo är förmodligen Sveriges mest krävande och grinigaste unge just nu! Är det såna här dagar man får igen för sina synder?

Ingenting är okej och han har dålig aptit. Han och jag sitter numera ihop, han är som ett plåster. Helst ska han vara i min famn men det är okej att sitta bredvid mig om jag håller hans hand. Skulle jag ägna några sekunder till någonting annat än honom blir han arg och ledsen, jag kan inte ens vända bort blicken.

Jag har testat allt som han vanligtvis tycker är roligt - leka och busa, sjunga, babblarna, gåstolen, åka vagn, bada... ingenting duger! Sätter jag honom i gåstolen så stortjuter han direkt och sträcker armarna efter mig, lägger jag honom i vagnen blir han arg och ledsen och spjänar emot. Att ta ett bad gick bra i sisådär 2 minuter men sen vart han ledsen.

Jag blir ledsen av att se Viggo så ledsen och känslig. Vi är ju vana med att Viggo är våran lilla solstråle! Tror faktiskt inte att jag sett honom glad en endaste gång idag...


Vi testade att krypträna och det går framåt, bokstavligen. Inte mer än några myrsteg men det är i alla fall framåt. Tidigare har ju Viggo bara kommit bakåt när han gör sina tappra försök till att krypa.

Idag har jag fullt upp med att roa och trö...

imag0510-1-1 (MMS)

Idag har jag fullt upp med att roa och trösta en väldigt klängig och grinig Viggo. Just nu ligger han i våran säng och sover. Så fort jag kliver ur sängen så vaknar han. Jag passar alltså också på att vila en stund, läser i boken "Växa och upptäcka världen" som jag lånat på öppna förskolan. Tydligen så är det ett utvecklings språng på gång för Viggo och som ni ser på bilden så är det en stormig period som börjar runt vecka 33 (Viggo blev 33 veckor i lördags). Det är bara att hålla i hatten! :)


Idol.

Hej på er!
Jag har "glömt bort" bloggen under helgen, eller jag har rättare sagt inte haft tid till att blogga.

Fredagen ägnade vi till att röja och rensa, besöka återvinningen och på kvällen drack vi drinkar med goda vänner och hamnade slutligen på krogen. Dagen efter fick jag och Viktor en påminnelse om hur det är att vara bakis, usch! På eftermiddagen när vi piggnat till åkte vi upp till Storvik för att hämta hem våran efterlängtade Viggo. Dagarna med mormor hade gått precis som förväntat - kanon bra!

Helgen avslutas med säsongstarten av Idol. Jag är väl inget stort fan av Idol men det är roligt att titta på auditions, man kan få sig ett gott skratt! Dessutom är det intressant nu när juryn har några nya medlemmar och skönt att drygot Jihde inte längre är programledare!

Nej nu är det dags att hoppa i pyjamasen och hugga in på grönsaker och vitlöksdipp. Solong!



Bjuder på en bild på Viggo när han var bara några ynka veckor gammal.
Bilden ser så mysig ut ♥


Idag blir Viggo 33 veckor.


Arbetsintervju på förmiddagen och drinkar ...

imag0508 (MMS)

Arbetsintervju på förmiddagen och drinkar på kvällen... Jag känner mig inte som en mamma idag! P.s Jag saknar min lillgrabb!


Acne Pistols kopior.

Nu är vi "barn ledig". Usch va hemskt det låter! Nåja, Viggo är i alla fall 15 mil bort. Det känns så tomt här hemma och vi saknar honom redan! 

Timmarna innan vi skulle åka samt bilresan upp va väldigt jobbig för mig. Jag hade konstant gråten i halsen och jag saknade lillgrabben fastän att han fortfarande va bredvid mig. När vi väl kom hem till Viggos mormor så släppte det mesta av den jobbiga känslan. Jag kan inte annat än bli lättad när jag ser hur bra han har det med sin mormor!

Påvägen hem stannade jag till vid Valbo köpis och tröst shoppade lite, hihi. Köpte ett linne, två koftor och tre finare baströjor till mig själv. Viggo fick en kabelstickad kofta och en heldress med stjärnor.

Nu är det dags för mig att ta en dusch innan jag ska krypa ner i sängen. Imorgon bitti ska jag på en arbetsintervju. Jag har redan lagt fram morgondagens outfit och dammat av mina underbara Acne Pistols kopior, bästa sko köpet ever!


Utan Viggo.

Idag skippar vi öppna förskolan. Istället så åker vi till Storvik. För mig blir det bara en snabbvisit, jag åker hem till Uppsala igen på eftermiddagen... utan Viggo.

Viggo ska sova hos sin mormor två nätter. Det är första gången på 7½ månad som vi "lämnar bort" Viggo. Ååå mitt mamma hjärta gör redan så ont och vi har inte ens åkt iväg! Men jag vet att han kommer att få det jätte bra med sin mormor, moster och morbror. Det finns ingen annan jag litar på så mycket som min mamma när det gäller att ta bra hand om Viggo.

Jag och Viktor ska inte ha någon romantisk kvalitéts tid om ni tror det. Nej vi ska röja och rensa i källaren. Väldigt romantiskt va?! Hur som helst, källar äcklet måste städas och vi kan inte göra ett ordentligt ryck om vi inte har barnvakt. Så imorgon är det bara till att kavla upp ärmarna och slita på. Måtte dessa timmar utan Viggo gå snabbt!


Min fina lillgrabb!
Jag saknar dig redan. Men på lördag ses vi igen och då blir det kramkalas! ♥


RSS 2.0