Lilla magen.

Jag har fått frågan om magen börjat växa sig stor ännu. Svaret är nej, det är ingen jätte kula, knappt någon kula alls faktiskt. På dagarna känner jag mig mest degig och lönnfet, på kvällarna är magen mer svullen och kanske något kulformad. Så var det med Viggo också, magen kom sent.

Jag har svällt över höfterna och det märker till och med Viktor, det är alltså ingenting jag inbillar mig. Det känns som att jag blir större snabbare denna graviditet. Ska man tro på myten att jag väntar en flicka? Vad tror ni, pojke eller flicka?Såhär ser jag ut idag, vecka 16+1, alltså vecka 17.
Kanske inte det bästa kläderna att fota i men det syns ju på ett ungefär hur jag ser ut (ingen jätte kula och jag kommer fortfarande i mina 25:or).

Skottdagen.

Dagen då kvinnorna "ska" fria. Eller dagen då man minst anar att mannen friar. Här hemma är mannen fullt medveten om att jag aldrig kommer att fria, det ansvaret ligger på honom. Jag tjatade till mig en förlovningsring, that´s it. För mig innebär inte en förlovning att man sen måste gå steget längre och gifta sig.

Innan jag träffade Viktor kunde jag inte ens tänka mig att gifta mig! Nu har vi varit tillsammans i snart fem år och har (snart) två barn tillsammans. Skulle Viktor fria så skulle jag inte säga nej. Jag kan tänka mig att gifta mig med honom just för att jag älskar honom och jag tror att vi har många fina år tillsammans framför oss. Däremot så skulle det inte bli något stort och pampigt bröllop och knappast ett kyrkbröllop. Min önskan är att gifta mig utomlands tillsammans med min blivande man och våra barn. Kan någon från våra familjer närvara så vore det ju såklart ett plus!

Nog svamlat om det! Apropå kyrka, dit ska vi faktiskt idag, tro det eller ej. Ni som känner mig tänker nog "kors i taket". För er som inte vet så gillar jag alltså inte att gå i kyrkan, jag får en sån olustig känsla som brukar leda till panikångest. Varför det blir så vet jag faktiskt inte. Jag kan absolut offra mig och besöka en kyrka om vi tex blir bjudna på dop eller som idag, vi ska umgås med vänner. Idag ska vi luncha/fika tillsammans med Sofie och hennes dotter Adele (som bara är en dag äldre än Viggo) på kyrkans fik så det känns helt okej!

Dags att göra sig redo inför dagens äventyr. Ha en bra dag!Att gifta sig på en vacker och avkopplande strand är min melodi!
(Bild lånad från google)

Vår i badrummet.Igår plockade jag in några kvistar med söta små kattfötter. Dessa hamnade i en glasvas inne i badrummet. Mycket fint och vårfräscht!

När jag plockade kvistarna kom en äldre dam fram och började skälla på mig. Jag bröt av kvistarna direkt från trädet och detta gjorde visst tanten upprörd. "Inte bryter du väl benet av en levande katt?!" fräste hon till mig. "Nej och inte bryter jag benet av en död katt heller?" blev mitt svar.

Suck, varför ska alltid jag råka ut för sura tanter och andra knäppisar?

Förskole funderingar.

Nu är dagen kommen - jag ansöker om förskoleplats till Viggo. Hur fasen ska man veta vilken förskola som är bra eller inte - det kryllar ju av förskolor?! Hur många timmar i veckan ska han gå - hur många timmar är lagom? Och när är det lämpligast att skola in honom - före eller efter att syskonet är född? Jag blir väldigt förvirrad och ångestfylld...

Hej på er förresten!
Varför bloggen ekat tom denna gång? Tja, jag har väl helt enkelt inte haft tid eller ork. Viggo har varit gräsligt jobbig och krävande senaste veckan! Nej just ja, man får ju inte säga så om sina barn... sorry! Man ska ju bita ihop och försköna allting. Never ever, jag kommer aldrig att bli en sån person! Älskar såklart mitt lilla V ändå, hur jobbigt det än kan vara!

Jag vet inte vad det är med ungen men han mer eller mindre matvägrar (slänger maten på golvet och hånflinar), sover oroligt och när han är vaken så skriker och gnäller han mest alternativt fejk skrattar överdrivet och gör massa hyss.

Jag är i en period då jag är svin trött dygnet runt och hormonerna rusar - jag skulle inte tacka nej till en weekend utomlands, barnfritt. Att vara barnledig en heldag och sova, eller göra precis vad jag vill, skulle heller inte vara fy skam!Får man inte som man vill så blir det grin och gnäll...

Ny skjorta och lockigt hår.

Idag är humöret väldigt upp och ned - ena stunden fylld av glädje och ork, kort därefter känslig, deppig och helt orkeslös. Huvudvärken smyger sig på men jag får skylla mig själv, har slarvat med bettskenan några nätter. Viggo är inte på något strålande humör idag och verkar inte alls ha några planer på att bli det heller. Jag antar att det delvis är därför även mitt humör är lite hipp som happ.

Vi ska nu bege oss till Ikea. Det kan bli hur som helst när Viggo är med. Hoppas på att det uppskattas och att den lille herren blir på bättre humör. En kokt korv och några skedar mjukglass brukar liva upp!

Och tro det eller ej men idag bjuder jag på ett självporträtt! Osminkad Och sliten (som vanligt) men med lockigt hår och en ny fin skjorta.


Han klarade sig inte.

Hela familjen har nu varit magsjuka, Viktor klarade sig inte undan. Vi vuxna är återställda men Viggo kräks fortfarande 1-3 gånger per dag och är risig i magen. Är han inte kräkfri imorgon så åker vi till närakuten för säkerhets skull. Imorgon är det nämligen en vecka sedan han insjuknade.

Det känns förresten inge roligt att blogga just nu. Inläggen från Ipaden via blogg appen ser så otroligt tråkiga ut! I helgen ska jag fixa hem en riktig dator så att jag kan blogga ordentligt och även föra över bilder från kameran.

Fram tills dess blir det alltså några enstaka tråkiga inlägg...


Magsjuk (döende).

Precis som jag misstänkte så blev ju även jag smittad av magsjukan. Mår riktigt kasst och fick faktiskt ringa hem Viktor från jobbet, det är ingenting jag gör i första hand.

Ligger just nu nerbäddad i sängen och kollar på Svt's serie "30 grader i februari". Har ni sett den? Jag gillar den jätte mycket och ser fram emot ett nytt avsnitt ikväll.


Party all night long!

Ja i natt var det ett hejdundrande party fram till klockan fyra imorse. Inte var det vi som partajade, nej det var våra grannar vägg i vägg - tre unga studenter delar på ett radhus och igår var det inflyttningsfest. Och man kan ju säga att det urartade rejält... Jag ringde störnings jouren 01.30 men de dök aldrig upp. Istället gick Viktor över till festen en timme senare för att säga åt dem att dämpa sig men det vart väl ett halv lyckat resultat. Folket som bor där syntes inte till och det såg tydligen ut som ett slagfält med deckade personer överallt.

Våran lilla trädgård ser idag ut som en askkopp och jag känner mig bakfull, tack vare våra grannar! Är det inte en magsjuk unge som håller oss vaken så är det respektlösa partyprissar...

Vi väntar strax besök av Viggos farfar. Jag ska storhandla idag och förhoppningsvis hinna uträtta andra ärenden. Men helst av allt vill jag sooova!


På bättringsvägen.

Natten var ingen höjdare, Viggo fortsatte att kräkas. Tidigt imorse var han så utmattad och förmodligen hungrig men minsta lilla vätska han fick i sig kastades upp lika snabbt igen. Hur ska man få en ettåring att förstå att han inte kan äta och istället ska plågas med en tom och hungrig mage? Nej det går ju inte så vi hade det lite kämpigt ett tag.

Nu mår han i alla fall mycket bättre och jag hoppas att det håller i sig. Vi kommer att ha en lugn hemma helg för att kurera ordentligt. Hoppas så innerligt att jag och Viktor slipper insjukna men den chansen känns nästan obefintlig...

Jag har förresten fått flera förfrågningar om jag inte kan visa några bilder hemifrån oss och visst kan jag det! Men just nu så bloggar jag från Ipaden (har inte tagit hit datorn ännu. Knepigt, I know). Men kommande vecka ska jag visa er några bilder, så håll ut.

Visar sålänge våra färgglada och fina bordsunderlägg som Viggo valt, han har bra smak. Visst är de ljuvliga? 4 pack kostar 19 kronor på Ikea, fynd!


Dålig dag.


Som rubriken lyder - jag har haft en dålig dag. Jag har varit så klen och vid kontakt med sjukvården blev jag bara nonchalerad. Sånt gör mig arg! Rensa bort alla inkompetenta surkärringar!

Jag har varit irriterad på alla som fullkomligt spyr ur sig hur underbart väder det är och detaljerat beskriver deras vårkänslor - jag har varit inne hela dagen och solfan gav mig ångest!

Jag såg fram emot att få vila ikväll men det kunde man ju fet glömma... Magsjukan har hittat hem till oss, vidriga påhitt. Än så länge är bara Viggo drabbad (i båda ändar dessutom och det räcker gott och väl med en sjukling!) men jag gissar på att jag och Viktor insjuknar innan helgen är över.

Jag är så fruktansvärt trött och irriterad så det bästa vore nog om jag skonar omgivningen genom att gå i ide. Hur det nu ska fungera praktiskt, kan man klona sig själv? Och förresten så är blogg.se och deras jävla app helt värdelös!


Busväder och busbesök.

Oj oj vilket busväder vi har i Uppsala idag! Det snöar kraftigt non stop. Har ni det likadant? I söndags tog jag fram utemöblerna, ställde dem på våran uteplats som är i söderläge. Solen sken och snön hade börjat smälta - vårkänslorna smög sig på. Idag är det inte lika trevligt på uteplatsen och vårkänslorna är som bortblåsta...

Idag har vi en hemma dag. Vi väntar strax (bus)besök från Sandra. Det var verkligen längesen vi sågs så vi har en hel del att prata om!


Alla hjärtans dag.

Dagen började med grin och gnäll. Viggo verkar ha vaknat på fel sida... Nu är han dock något gladare, tack och lov. Vi ska strax bege oss till öppna förskolan och efter det ska vi åka till huset en snabbis, se till att det står kvar men också ta med lite prylar hem till radhuset.

Ha en bra alla hjärtans dag!


Någon som saknat oss?

Hej på er!

Det var längesedan jag uppdaterade bloggen! Det beror dels på att vi ännu inte har fått internet inkopplat i radhuset (får det imorgon förhoppningsvis) och det mobila nätet är kasst här, dålig mottagning! Men det beror också på att jag inte haft någon som helst ork, jag har inte ens brytt mig i att logga in på bloggen. Har heller inte läst några bloggar. Men nu är det i alla fall dags för en uppdatering här i bloggen.

Vart ska jag börja? Kan börja med att berätta att vi trivs jätte bra i radhuset! Jag är så glad och lättad över att allting är nytt och fräscht, gillar området vi bor i och ser fram emot att bo in oss här. Jag mår bra i själen men dessvärre inte så bra fysiskt.

Fogarna har redan börjat göra sig påmind, illamåendet och framförallt tröttheten är olidlig. Jag har redan börjat svälla och jag känner mig obekväm och ful, till och med näsan känns tjock! På något vis så får jag dagarna att gå ihop i alla fall, jag måste - har inte bara mig själv att tänka på denna graviditet.

Älskade Viggo har blivit så stor, han förstår så mycket och har de senaste tre dagarna till och med börjat intressera sig för att gå! Flera gånger om dagen tar han några steg. Nu står det nog inte på innan han börjar gå på riktigt. Det märks så väl att han också trivs bra i nya boendet vilket glädjer mig.

Nu tror jag att det är bäst att sätta punkt för detta inlägg. Jag ska försöka få ork till att uppdatera oftare. Tro mig, jag vill skriva flera inlägg om dagen. Jag går ofta omkring och "skriver inlägg i huvudet". Skulle alla dessa "fantasi inlägg" publiceras vore jag en mycket flitig och bra bloggare!

Kram och hej - halvsliten tjej.


Inte utan min snuttis.

Viggo har en snuttis som betyder mycket för honom. I perioder klarar han sig inte utan den. Jag är livrädd att snuttisen ska komma bort! Den finns nämligen inte att köpa, det är en prenumerationsgåva från tidningen Vi föräldrar. Jag har kontaktat tidningen i hopp om att få köpa en till men tyvärr finns de inte kvar.

Är det någon som har en sån snuttis till övers?
Jag skulle bli jätte glad om ni i såna fall hör av er! Givetvis ska den vara hel, ren och fräsch!Orolig sömn.

Inatt har varken jag eller Viggo sovit bra och det märks idag. Jag har ont i huvudet, känner mig allmänt seg och "svår startad". Viggo vaknade vid sju tiden imorse och var så ledsen, nästintill otröstlig. Det verkade som att han hade ont någonstans. Jag gissar på att det är tänderna som spökar. Efter en halvtimme lyckades han somna om och sover fortfarande. Givetvis skulle jag också sova vidare om det inte vore för att jag är fruktansvärt illamående idag (somnade illamående och har varit det hela natten rättare sagt) och har spenderat hela morgonen på toaletten...

Planen för dagen är att inhandla diverse prylar till radhuset. Ska även lasta bilen med några kartonger och senare i eftermiddag åker jag och Viggo dit en stund. Jag är så ivrig och vill inget hellre än att spendera hela dagarna där för att så fort som möjligt komma i ordning!
RSS 2.0