Gott nytt 2012.

Nu är det inte ens en halvtimme kvar av 2011. Året som har gått har onekligen varit det bästa i mitt liv! Aldrig förr har jag upplevt att ett år gått så fort. Det har varit så mycket kärlek och glädje men också tuffa perioder. Men det som inte dödar, det härdar.

Jag funderar på att knåpa ihop en nyårskrönika, en tillbaka blick på året som gått. Får jag tid och ork så gör jag det någon dag kommande vecka.

Gott nytt år önskar C, V & V.


Är det rimligt?

Tandjäkeln sitter kvar. Det är tydligen inte tanden som är boven i dramat, eller jo till viss del men i huvudsak så är det en bihåleinflamation som ställer till det. En käke sprängfylld med var och ett obehagligt, nästan olidligt, tryck i skallen. Jag har dessutom jätte ont i magen tack vare penicillinet. Och apropå penicillin - jag har blivit ordinerad att äta 6x800 mg Kåvepenin i 10 dagar. 6 tabletter om dagen låter mycket tycker jag. Är det någon som vet om det är rimligt?

Jag är så rastlös men har heller ingen ork till att hitta på någonting. Har ingen bilbarnstol heller så jag blir väldigt begränsad. Jag längtar hem!

Vi lever (knappt)!

Nu behöver ni inte längre fundera på om vi trillat av pinn - vi lever! Eller ja, jag känner mig mer död än levande och därav noll uppdatering i bloggen. Jag skulle kunna bombadera er med negativa inlägg där jag spyr ur mig hur dåligt jag mått senaste veckan, hur eländigt livet känns varannan minut och vilken urusel nervklen människa jag är... Men jag valde att skona er från detta. Anledningen till att jag mår såhär är sömnbrist och en hejdundrandes förkyldning! Har dessutom problem med en visdomstand som påverkar bihålorna.

Jag och Viggo är kvar i Storvik på obestämd tid. Kanske stannar vi över nyår men med sällskap av Viktor också. Vi får se hur det blir, en dag i taget. Idag ska jag i alla fall till tandläkaren i Sandviken och förhoppningsvis tar dom bort tandjäveln!


Idag blir Viggo 49 veckor.


Julafton.



God jul allesammans önskar Caroline, Viktor & Viggo.


Viggos julkula.

Redan innan Viggo föddes kom jag på idén att samla julkulor till honom (och eventuella syskon). Varje jul ska jag köpa en fin och passande julkula som sen ska förvaras i en fin kartong.

I år ville jag helst ha en kula förknippat med Viggos första jul men hittade ingen fin. Åhléns sålde en kula med texten "min första jul" men den var gräsligt ful och dessutom i plast. Rusta sålde ett julgrans kit med diverse barnprylar, tex nappflaska och nalle, men inte heller de var fina. Någon som vet vart man kan finna något liknande?

Jag funderade på att måla en kula men insåg snabbt att det inte skulle bli något bra resultat. Istället så köpte jag en fin snögubbe. Papperslappen ska jag så småningom byta ut till något mer passande.



Dödstrött.

Jag har verkligen inte haft orken till att sitta vid datorn de senaste dagarna. Jag har varit och är så extremt trött! Att det är julafton imorgon känner jag inte av, har inte ens en gnutta julstämning. Gillar inte julen, har nog aldrig gjort det heller, skulle helst fly till varmare breddgrader.  

Och apropå min trötthet - Viggo vaknar och gör morgon halv fyra - fyra. Jag är inte speciellt trött när vi kliver upp, det är faktiskt skönt att kliva upp tidigt (även om det kanske är lite väl tidigt, sex tiden hade väl varit lagom?). En stund in på dagen blir jag jätte trött och humöret åker berg- och dahl bana. När klockan sen är runt åtta på kvällen så kraschar jag i sängen och sover som en stock.

Ikväll ska vi åka upp till Storvik. Jag är inställd på att det kommer att ta mycket längre tid än vanligt, dels all jultrafik men också för att väglaget tydligen är extremt halt. Uppdateringen kommer att bli sparsam några dagar framöver. Och angående inlägget om våran resa, det kommer att dyka upp en liten reseberättelse samt bilder från Thailand, i mellandagarna. Den som väntar på något gott...


Lillskiten är oerhört mammig just nu, väldigt feg och försiktig men ändå full i bus, väl medveten om att han kan protestera men även spexa och såklart... jäkligt morgonpigg!

Mini julbord.

I förmiddags var jag och Viggo på öppna förskolan. Där var det uppdukat med ett mini julbord, gott och trevligt. Vi hängde med Therese och hennes fina Ingrid. Efter jul uppehållet ska vi helt klart besöka öppnis oftare!

På eftermiddagen har jag varit så trött, så trött. Viggo somnade liksom igår runt 17 och sover för natten. Jag har faktiskt sovit en stund tidigare ikväll och ska strax lägga mig igen och försöka sova. Viggo vaknar runt 04 så det vore ju bra om jag får sova några timmar innan det är dags att stiga upp igen.

Imorgon måste jag ta tag i Viggos rubbade tider...



Bilderna på I & V har Therese fotat. Jag har "stulit" dem från Facebook.

Charmören.

Viggo har blivit medveten om att han kan charma andra och gör det gladeligen så fort han får chansen. I Thailand fick han så mycket uppmärksamhet, främst från thailändarna, och han älskade det! Svenskar och ryssar är dock svåra att charma, trökskallar.

På bilderna nedan charmar han en dansk flicka på 5 år. Ja vad säger man? Det ska börjas i tid! Fortsätter han såhär så lär han ju bli en riktig Don Juan när han blir äldre och blir tvungen att införskaffa kölapps system, haha.



Uppstigning 04.05.

Viggo är visst inställd på thai tid vilket innebär att vi kliver upp fyra på morgonen... Gäsp, hur tusan ska man få honom tillbaka till svensk tid?

För övrigt så är han riktigt dryg just nu, ärligt talat. Gårdagen var hemsk - han grät så fort jag inte bar på honom. Det är bara mamma som gäller just nu och får han inte min uppmärksamhet så gråter han eller nyper och river mig, helst i ansiktet. Han har ett jäkla humör, är envis som få och har börjat testa gränserna. Hujedamig...


Fullt ös halv fem på morgonen!


Tand 2, 3 & 4.

Under resan i Thailand fick Viggo tre tänder! Tre tänder på knappt två veckor. Två i överkäken som kom samtidigt och nu tittar det andra lilla grynet i underkäken också fram.

Och så har han börjat bita ihop och gnissla tänder. Jag dör av rysningar!





Pulka premiär.

I förmiddags var Viggo och jag ute för att utforska snön. Viggo fick åka pulka för första gången och det var väl helt okej tyckte Viggo men inget super skoj (inte ens när jag sprang med pulkan och verkligen gjorde mig till för att ungen skulle ge mig ett litet leende). När det sen var dags att göra en snögubbe tyckte Viggo att det var skit tråkigt och det visade han mer än gärna genom att skrika och protestera högt. Vistelsen utomhus blev alltså kort. Att klä på oss innan vi gick ut tog längre tid... vilket jäkla projekt det är!

Mamman var nog mer överladdad och lyrisk än ungen. Bättre lycka nästa gång!



Hemma igen.

Igår kväll kom vi hem till Uppsala igen. Vi bytte vit sand mot vit snö, värme mot kyla och vi är sex timmar före svensk tid. Jag och Viggo klev upp halv fem imorse, båda två pigga och glada. När jag skulle kliva ur sängen så dunkade jag fötterna hårt i golvet - våran säng är visst mycket lägre än den vi sovit i senaste veckorna.

Viggo tycker att det är jätte roligt att vara hemma igen. Han röjer runt bland sina saker och är så ivrig på att hinna leka med allt, helst samtidigt. Jag är väl inte lika glad över att vara hemma, det känns inte som att vi haft någon semester och jag vill ha mer sol och värme!

Idag har jag fullt upp med att packa upp resväskorna, tvätta, slå in julklappar and so on. Måste dessutom åka till Ica och fylla några kassar för nu jäklar är det tomt i kylen! Och såklart så ska vi, jag och Viggo, ta oss ut för lek i snön! Pappa Viktor ska jobba idag så vi ska strax smyga upp och väcka honom. Solong!


Idag blir Viggo 48 veckor.




Sista dagen på semestern.

Idag har vi våran sista heldag i Thailand. Imorgon förmiddag thailändsk tid börjar resan hem till Sverige. Jag vill gärna stanna minst en vecka till och ta igen de dagar vi missat pga sjukdom. Det känns inte alls okej att åka hem nu, precis när Viggo blivit nästan helt frisk!

Igår var vi förresten till Phuket International Hospital igen. Viggo fick träffa samma läkare som sist vi var där. Egentligen var det väl inget större fel på Viggo igår bortsett ifrån utslagen över hela kroppen och hostan (febern är äntligen väck sen två dagar tillbaka!) men vi tyckte att det var lika bra att träffa läkaren en gång till innan flygresan hem. Förmodligen har Viggo haft "tre dagars febern" kombinerat med en vanlig förkylning samt tandsprickning. Läser man om tre dagars febern så stämmer det överens med Viggos symptom, men Viggo har haft hög feber tio dagar.

Även Viktor träffade en läkare igår och fick antibiotika för hals och öroninflammation. Undrar när det är min tur att bli riktigt sjuk?

Ikväll ska vi bege oss ut på presentjakt samt packa våra väskor. Mycket mer än så hinner vi inte med. Fan va surt det känns att åka hem! Jag är fortfarande blek och jäkligt sliten...

P.S Mamma, kan du kolla din Facebook?!


Julkort.

Årets julkort pryds såklart av Viggo! Dessvärre blev kvalitén på korten skit dålig (gryniga, suddiga och matta. Det beror inte på fotot jag tagit utan på framkallningen) och vi hann inte beställa hem nya innan resan. Verkligen tråkigt men inget jag kan göra någonting åt.



Att få ett smile va omöjligt! Men i mina ögon är han lika fin och söt ändå ♥

Hoppas att alla som ska ha ett kort från oss fått det!


Idag blir Viggo 11 månader.



Den här månaden ser "månadsbilden" annorlunda ut.
På Viggos 11 månaders dag var vi i Thailand och dit släpade jag inte fårskinnspläden, hihi. Tanken var att fota månadsbilden när vi kom hem till Sverige igen men pga sjukdom och extrem trötthet glömdes det helt enkelt bort. När jag väl kom på det så gick det såhär. Istället så har jag valt ut några bilder från dagarna kring Viggos månadsdag.



11 månader.

Idag blir finaste Viggo 11 månader. Månadsbilden på fårskinnspläden blir några dagar försenad.

Viggo har fortfarande feber men inte alls lika hög som tidigare. Hostan hänger fortfarande med och han kräks några gånger om dagen pga hostan och slemmet. Han är väldigt trött och har dessutom fått utslag över hela kroppen, även i ansiktet. Jag undrar om det kan vara värmeutslag?

Är han inte frisk imorgon så blir det ännu ett besök på sjukhuset.


Håll tummarna!

Äntligen visar termometern under 39 - 41 grader! Nu håller vi tummarna att Viggo är på bättringsvägen och att febern inte kommer tillbaka under kvällen.

Viggo har varit mycket gladare och piggare idag och det är skönt att se! Ursäkta kass bildkvalité, fotar med Ipaden (alla bilder i bloggen från semestern är fotade med Ipad).


Pool häng.

Efter en sömnlös natt hänger jag och Viktor vid poolen och lapar sol, försöker samla ny ork och energi. Viggo sover sen en timme tillbaka.

Febern har verkligen klonat sig fast i Viggo - idag är det dag 9 med feber, om jag inte tappat räkningen.


Glad Lucia.

Dagen har inte varit så bra idag. Det började med att Viggo kräktes när vi åt frukost. Vi fick många arga blickar av andra hotellgäster men det skiter jag fullständigt i! Det är värre när vuxna människor spyr offentligt för att dom inte kan hantera alkohol och det har man ju sett sig less på.

Efter frukosten var det äntligen dags att träffa Bamse men det vart en flopp... Viggo blev rädd och grät så att han skakade.

Även idag har Viggo haft feber och den går inte att kontrollera med febernedsättande. Jag fick nog så vi åkte till Phuket International Hospital. Det borde vi ha gjort igår istället för att gå till doktorn som Fritidsresor rekommenderade, han gjorde aldrig någon grundlig undersökning (vilket var orsaken till att vi åkte till PIH) och tog dessutom dubbelt så mycket betalt jämfört med PIH.

Doktorn vi träffade idag gjorde en grundlig undersökning samt kollade sänkan. Sänkan visade ingenting och vi fick ungefär samma utlåtande som igår - virus i halsen och allmänt förkyld. Men att febern hållt i sig 8 dagar oroar både oss föräldrar och doktorn. Är Viggo inte feberfri innan torsdag ska vi återkomma till PIH.

Phuket International Hospital är verkligen proffisonellt och välorganiserat, faktiskt mycket bättre än svenska sjukvården! Dessutom är thailändarna rent generellt mycket trevligare och jätte rara med barn!

Nu är vi åter på hotellet. Dagen har varit påfrestande, ingen känsla av semester. Och just ja, jag har tappat min nya Ipad2 i backen och displayen sprack. Vill helst dra täcket över huvudet och invänta en ny och bättre dag!

Viggo har varit Lucia fin idag med glitter på huvudet. Vi har ätit lussekatter och pepparkakor också. Glad Lucia!


Besök hos doktorn.

Stackars Viggo fick vara feberfri endast en dag ungefär. Idag kom febern tillbaka och han var märkbart påverkad av den - väldigt hängig och ledsen och dessutom jätte snorig, kräks av allt slem. Vi tog det säkra före det osäkra, att ha feber 7 av 9 dagar känns inte okej så tidigare idag träffade vi en doktor.

Viggo är än så länge bara förkyld och har halsvirus. Men blir det inte bättre inom 3 dagar ska vi tillbaka dit. Det kan ju mycket väl utvecklas till något virus som behöver behandlas med antibiotika.

Viggo fick flaskor med febernedsättande, slemlösande och någonting som ska dämpa kräkningar. Nu ikväll, efter läkarbesöket, har han varit så ledsen! Och varm som en kamin. Febern ger inte med sig trots "alvedon".

Det gör så ont i mig att se honom så utmattad och ledsen. Jag önskar att jag kunde vara sjuk istället för honom. Och det är så frustrerande att han inte kan prata och tala om hur han mår, säga vad vi kan göra för att hjälpa honom... Men vi testar oss fram och gör såklart allt vi kan för att hjälpa honom att må bättre.

Trots att Viggo varit sjuk har han varit otroligt glad och snäll. Det är bara vid några tillfällen han varit riktigt kinkig och svårhanterlig. Men hela dagen idag har varit jobbig för oss alla tre. Klockan är efter midnatt här i Thailand och jag ska göra liksom mina två V:n - sova.

Hoppas att Viggo vaknar piggare imorgon. Imorgon ska han få träffa Bamse och det tror jag att han kommer att uppskatta, han gillar Bamse och skrattar alltid när man nämner honom.

God natt!


Idag blir Viggo 47 veckor.




Ljuvliga dagar.

Hej på er!
Halva semestern har nu gått och jag får ångest! Dagarna har gått så fort. Vi trivs så bra alla tre och vill gärna stanna några veckor till. Men vi får ta vara på sista veckan. Behöver jag säga att vi har det ljuvligt?

Viggo har varit dålig hela veckan, feber och snorig. Han har kräkts flera gånger om dagen pga allt slem och snor han haft i halsen. Idag är han äntligen feberfri och mycket piggare!

Jag har också varit dålig med feber och halsont men det vart inte långvarigt - jag köpte dunder medicin på apoteket på kvällen och morgonen efter va jag frisk. Jag ska köpa hem ett gäng tabletter till Sverige.

Är det förresten någon som har tips på sevärdheter, bra restauranger och stränder m.m kring Phuket så lämna gärna en kommentar.

Idag får ni se en bild på Viggo när han badar i våran jacuzzi. Vi har förresten bytt hotellrum så nu bor vi i ett mini hus med egen trädgård, jacuzzi, utedusch och det ligger precis bredvid ett spa. Jag tog en två timmar lång behandling igår, underbart!


Sjukling.

Idag är Viggo sjuk - feber och snorig. Jag tror att det är tänderna som spökar, jag tycks se framtänderna i överkäken. Vi har gett honom thailändska motsvarigheten till Alvedon så nu är han mycket piggare.

Strax ska vi äta en sen lunch och senare kanske vi tar ett dopp i poolen, om Viggo är pigg och feberfri.

Bjuder på en bild idag :)


Kort uppdatering.

Hej på er!
Tänkte bara meddela att vi är framme i Thailand och att vi har det bra! Vi bor på ett fint och flott hotell, har det varmt och äter gott. Vi alla trivs jätte bra!

Flygresan gick kanon bra, långt över förväntan. Viggo tyckte att start och landning var spännande, kräktes när vi lyfte och sov sen nästan hela resan. Inget grin och gnäll alls. Vi vart tyvärr av med en resväska innehållandes en stor del av Viktors packning.

Ikväll ska vi åka till Patong och shoppa solglasögon, saronger och nya kläder till Viktor, säkert lite annat smått och gott också.

Jag kommer att skriva mer detaljerat om resan när vi kommer hem och även bjuda på massor av härliga bilder! Det var allt för denna gång. Ha det toppen där hemma! Förresten, har det kommit någon snö? Kramar från C, V & V.


Idag blir Viggo 46 veckor.




Nu flyger vi iväg!

Nu sitter vi på planet och ska strax lyfta. Åå va skönt det ska bli att lämna ett regnigt Sverige!

Uppdateringen här i bloggen kommer att bli sparsam kommande två veckor - jag ska ha semester! :)


Nedräkning.

Vi börjar nu närma oss avresan. 6 timmar kvar tills vi ska åka till Arlanda. Resfebern har infunnit sig. Jag mår till och med illa!


Fredag.

Ännu en gång sitter jag i väntrummet på Akademiska sjukhuset. Jag ska göra samma undersökning som jag gjorde förra fredagen.

Efter undersökningen ska jag ta en repa på stan och uträtta några ärenden, fördriva tiden fram tills dess att jag ska iväg på en arbetsintervju. Spännande!

Resten av dagen kommer att ägnas åt packning...


50 timmar kvar.

Dagarna rullar på. Nu är det inte många dagar kvar tills dess att vi åker! Det är närmare bestämt 50 timmar kvar tills vi åker till Arlanda.

Jag har fullt upp med att fixa inför resan. Viggos packning är så gott som klar (kläder, mat, mini apotek). Det enda han inte har är shorts och sandaler. Men det lär väl finnas att köpa på plats? Har ni förresten några tips på vad jag inte bör glömma att ta med till Viggo?

Packningen till mig själv har jag inte ens börjat med. Alla andra gånger jag har rest så har jag stressat upp mig över packningen och irrat omkring i butiker dagarna innan avresa för att köpa nya kläder. Men den här gången tänker jag faktiskt inte göra det! Jag har inte så överdrivet mycket sommarkläder, knappt några alls faktiskt. Jag packar ner en långklänning, ett par jeans shorts, några linnen och skor, och underkläder såklart. Det finns ju mycket svala och fina klänningar att köpa i Thailand, för en billig peng. Ett favorit plagg, om man nu kan kalla det för ett plagg, är sarongen. Så skönt och enkelt att vira in sig i! Och billig.

Senare i eftermiddag ska jag och Viggo åka till Gränby centrum. Vi ska växla pengar och när vi ändå är där ska jag kolla om jag inte kan få tag på ett par shorts till Viggo. Dock känns det svårt, det är ju verkligen inte säsong för det...



Bilden är från en av våra resor, Usa 2009.

RSS 2.0