Hakuna matata.


Jag skulle aldrig klara mig utan...


 

Måndag.

Dagens höjdpunkt skulle ha varit ett besök hos min favvo frissa men eftersom att hon är sjuk så blir det inte så. Trist eftersom att jag sett fram emot det så länge! Men jag fick en ny tid på lördag istället, tur det för nu är jag spy less på kaluffsen!

I eftermiddag ska vi till familjerättsbyrån för att intyga/fastställa Viktors faderskap och gemensam vårdnad. Vore vi gifta så hade vi inte behövt göra det, då sker det automatiskt. Förhoppningsvis kanske vi slipper intyga det med nästa bebis? PIK TILL VIKTOR! :)

Iphone 4 eller HTC Desire HD?

Ja som rubriken lyder - Iphone eller HTC?

Nu är det dags att skaffa en ny mobil men jag har sån beslutsångest! Det finns ju för och nackdelar som med allt annat här i livet och jag har alltid sån beslutsångest! Det spelar nog ingen roll vilken mobil jag än köper, jag kommer stundtals att ångra mig i alla fall. Dessutom så kommer det ständigt nya telefoner man vill ha.

Just nu har jag en HTC Hero och har tidigare haft HTC Diamond ett och två. Jag har varit jätte nöjd med HTC telefonerna men jag är ju lite nyfiken på en Iphone. Är den verkligen så bra som många säger? Antingen så älskar man Apple eller hatar de.


Det här med namn...

... ja inte är det lätt att namnge en bebis. Flicknamn finns det huuur många fina som helst, för många! Pojknamn är det däremot värre med. Jag kan på en hand räkna upp dom få pojknamn jag gillar. Namnen ska ju dessutom klinga bra ihop med resten av familjens namn (tycker jag) så får vi någongång i framtiden ännu en son blir det problematiskt!

Ni som följer min blogg vet ju att våran son heter Viggo - ett namn som varit självklart från allra första början. Visst, jag va lite inne på Lorentz också men lyckades inte övertyga Viktor. Lite creepy va det ju när Viggo föddes på dagen då Lorentz har namnsdag!

Caroline, Viktor och Viggo. Det låter väl bra?
Låter absolut bra men det är inte helt bekymmersfritt. Gossen kallas ofta för Viktor, namnen är för lika. Nyss hörde jag pappa Viktor kalla sin son Viggo för Viktor...

Borta bra men hemma bäst, eller?

Skönt att vara hemma såklart men när jag kom innanför dörren fick jag en klump i magen. Det är jätte dammigt och rörigt, jag får panik!

Veckorna hos mamma har gjort att jag glömt bort att våra katter lossar mycket hår och hur påfrestande jag tycker att det är. Nu vart jag påmind! Jag tycker så mycket om våra katter och vill verkligen inte göra mig av med dem men jag är nog så illa tvungen, jag klarar inte av allt hår. Kanske blir det bättre när våren kommer och dom är ute mer, eller när övervåningen är klar och dom får större yta att vistas på?

 


Nu blir det storstädning! Imorgon ser det förmodligen lika jävligt ut igen... MEN! För att det här inlägget inte ska bli alltför neggo så kan jag ju liva upp det genom att tala om hur fint det blir på övervåningen, verkligen lyckat!


ÄNTLIGEN!

Idag åker jag och Viggo hem till Uppsala. Vi har inte varit hemma på tre veckor så gissa om det ska bli skönt att komma hem?! Snickarna är inte färdiga ännu, dom ska vara hos oss i två veckor till så det kan hända att jag och Viggo flyr fältet om det blir för påfrestande och återkommer till byhålan igen...

Nu var det längesen Elsa fick en stund i rampljuset.



Mina fina Elsa!


Baby Converse.

Viggo ska få ett par nya virkade Converse. Helst vill jag ha flera par - ett par vita, ett par svarta, ett par marinblåa och ett par i någon vårig fin färg.

Jag är ju ur usel på att sticka och virka så det är min mormor som ska virka dem. Jag får väl helt enkelt nöja mig med ett par om jag inte har turen att mormor vill virka flera eller att någon annan kan hjälpa mig.

I höstas beställde jag ju ett par svarta virkade Converse till Viggo men dom är för små tyvärr. Jag funderar på att sälja dem vidare, någon som är intresserad?


Idag blir Viggo 6 veckor.




Tungt att andas?


Jag saknar magen!


Idag är en sån dag då jag känner mig "naken" och spinkig - jag saknar gravidmagen! Såklart att jag hellre har min lilla Viggo i famnen än en otymplig mage, men jag skulle vilja ha tillbaka magen bara för en dag. Saknar alla rörelser som va i magen - hicka tre gånger om dagen, sparkar och kullerbyttor.

Förhoppningsvis kommer jag att få uppleva det åtminstonde en gång till.

Nu har pappa Viktor kommit till byn. Äntligen är hela familjen samlad igen!



Far och son mys.
Viktor har inte träffat Viggo på hela veckan. Det första han säger är att Viggo börjar bli tjock. Hahaha! Snacka om taskig pappa!


I´m crazy but he likes it!

Jag och Viggo har haft en mysig sångstund nyss. Jag sjöng och skrålade så gott jag kunde och Viggo tittade storögd på mig och jag fick nästan ett leende. Stackars unge, undrar vad han tänker om mig? Jag är nog en tokig morsa men han verkar ju gilla det. Till slut tröttnade Viggo och halvsov på mitt bröst.



Våra favorit sånger är "Krokodilen i bilen" och "Vart bor du lilla råtta?".
Vilken är din favorit bland barnsångerna?

Det blir sällan som man tänkt sig. Och tur är väl det!

Jag hittade några bilder på mammas dator från min och Viktors första tripp till Bali. Vi har rest en hel del tillsammans men just den resan är mest minnesvärd ♥

Eftersom att jag och Viktor inte kände varandra så jätte bra så tvekade jag på om jag skulle åka med honom eller inte. Vi åkte dit som kompisar men kom hem som ett par. Jag sa till mina kompisar innan avresan att det aldrig skulle bli någonting mer än vänskap mellan mig och Viktor, jag va inte intresserad av honom och han vill väl ändå inte ha en tjej som mig. Oj så fel jag hade!

Fyra år senare är vi förlovade, har två katter och villa, vovve, Volvo och det bästa av allt - våran guldklimp Viggo. Jag är väldigt glad över att jag valde att åka på den där resan!


Idag är det ingen vidare bra dag.

När vi vaknade imorse så va Viggo på strålande humör, min lilla solstråle! Han tittade nyfiket omkring sig med pigga utforskande ögon. Han charmade sin mormor innan hon åkte till jobbet. Jag jollrade och fjantade mig lite med honom och nu är det nära till ett riktigt medvetet leende. Det är så härligt när vi får ögonkontakt, jag blir gråtfärdig varje gång och varm inombords. Älskade unge! Att tänka på dessa stunder gör det lättare att orka med dom lite jobbigare stunderna.

Jag har fått feber, halsont och huvudvärk... suck! Är dessutom jätte trött.
Ge mig en bunt tidningar, ett gäng kexchoklad och ett lass med fruktsallad!

Jag är så jävla less på vintern! Antingen så är det svin kallt eller så vräker det ner snö - när ska jag komma ut med vagnen på promenad? Börjar bli deprimerad av att bara sitta inomhus och glo in i väggen. Om jag ändå hade en egen bil...

I mammas famn har jag det mysigt och bra. Mammas famn är bäst!



Jag som alltid hatat blått... Vad har hänt? Det måste vara mamma hormonerna!

Snart är det dags att inreda lillens rum och jag försöker planera hur vi ska inreda det. Jag har för många idéer och ändrar smak och tycke för ofta!

Under hela graviditeten har jag älskat limegrönt. Jag har varit helt inställd på att hans rum ska gå i limegrönt, vitt och svart. Men nu har jag ändrat mig - hans rum ska vara blått! Det är så självklart, Viggo passar så bra i blått och med rätt nyans kommer det att bli super fint! Rummet kommer inte att bli helblått och "pluttig nuttigt" och gulligt. Nej det kommer att bli ett stilrent rum med en touch av blått.


Kanske att Viggos tröja kan bli en inspirations källa till hans rum?
Randigt. Blått, grönt, vitt och svart istället för brunt.





Idag är Viggos födelseannons med i tidningen.


Det är tio dagar sen bilden är tagen men Viggo är redan olik sig, han ser så liten ut. Synd att pappa Viktors efternamn är felstavat...


Jakten på dom ultimata promenadskorna.

Jag ska investera i ett par nya promenadskor nu till våren. Vill ha ett par rejäla och bekväma skor till promenaderna med barnvagnen.

Tips på någon bra modell eller märke?

Just nu visas det två olika modeller på tv reklamen - ett par från Reebok och ett par från Puma. Kanske inte dom snyggaste skorna men man ska tydligen få en snyggare kropp av att använda dem. Ja det låter ju bra, om det verkligen stämmer. Hellre har jag ju ett par fula skor och en snygg kropp än tvärtom...





Lik morfar men söt ändå!



Mys killen.


Frågetecken kring ersättning.

Här kommer en uppföljning på hur det går med ersättningen.

Vi har lagt till ersättning 2 - 3 gånger om dagen i några dagar nu och första dagen gick det kanon och vi märkte en positiv förbättring - Viggo va gladare och sov bättre. Följande dagar har vi inte märkt ett lika bra resultat. Viggo sover oroligt och kräks mycket.

Att han sover oroligt har nog inte med ersättningen att göra, jag tippar på att det hör ihop med den första utvecklingsfasen som sker runt femte veckan. Typiskt för denna utvecklingsfas är att barnet gråter, skriker och vägra att somna.

Viggo har tidigare inte kräkts men gör det nu sen vi började med ersättningen. Kan det vara som så att han får för mycket? Jag tycker det är jätte svårt att veta hur mycket jag ska ge honom.

Vi har köpt Sempers ersättning men jag funderar på att byta till Nestlé. Jag har hört att barnen kan bli hårda i magen av Semper och att Nestlé är snällare mot magen. Är det någon som har erfarenhet av detta?

Viggo kör ett gympass.


Fortsatt bosatt i dö hålan...

Jag och Viggo stannar i Storvik ytterligare en vecka för att slippa målarna och deras damm och lukter. Nu börjar övervåningen ta form, snart får vi riktiga sovrum och garderober! Det ska bli så roligt att inreda, speciellt Viggos rum.



Jag måste se till att få några fler foton på mig och Viggo tillsammans!

Dagens shopping.

Idag har lilla familjen varit till Lager 157 och gjort av med några tusingar. Viggo va så snäll hela tiden, sa knappt pip och sov mest hela tiden. Skönt att gå omkring i lugn och ro, hela familjen tillsammans.

Jag gjorde några fynd men Viktor va den som lyckades fynda mest. Jag ångrar att jag inte köpte ett par mjukisbrallor från Bondelid. Ibland är man dumsnål...

Bland annat detta fick följa med mig hem:



Mammas go´bit blir fem veckor idag.


Ett morgondopp till tonerna av rock. Badrock?

Vilken underbar dag, la la la na na na!
Vaknade utvilad och glad. Kan man bli annat än glad när det första man ser när man slår upp sina två blå är världens finaste son och sambo?

Viggo somnade runt 22.30 igår och vaknade 05.00 imorse för att äta en slurk och få blöjan bytt. Sen somnade vi om och vaknade 08.00. Lovely!

Dagen började med ett bad för mig och Viggo. Vi lyssnade på mormors skiva som bestod av gammal rock. Jag skrålade på och Viggo verkade gilla det. Huh, är ungen döv måntro?!

Bjuder på en av mina favvo sånger som vi spelade imorse. Billy Idol är för övrigt en av mina favvo artister.


Ersättnings dags.

Igår kväll gav jag Viggo ersättning med ett positivt resultat, från att vara otröstlig till att sova som en stock. Jag har varit lite skeptisk till ersättning och vill hålla mig borta från det om det går. Men... Idag har jag bestämt mig för att börja ge Viggo ersättning.

Tanken är att jag ska fortsätta amma men ge ersättning två gånger om dagen - mitt på dagen och innan läggdags. Jag tror att det kan vara som så att jag har för lite mjölk för att göra honom mätt och belåten. Han växer ju som ogräs och behöver förmodligen mer än det jag har att ge.

Mina förhoppningar är att Viggo ska sova bättre om nätterna och små amma färre gånger under dygnet. Fortsättning följer...

Torsdag.

Dagen har hitintills varit bra. Viggo har mycket gaser men verkar inte ha så ont. Han är vaken mer idag än han tidigare varit och tittar nyfiket på allt runt omkring. Den stora tavlan med zebror på är en favorit!

På lunchen hälsade vi på Viggos mormor på jobbet och sen fick vi åka bil med morbror Dennis. Viggo älskar att åka bil, så fort han hamnar i babyskyddet så somnar han sött.

Nu ska vi ut på promenad med vagnen. Ha en bra dag!


God morgon!



Morgonmys med mamma pågår!
P.S Pappa, jag saknar dig! D.S


Somna utan gråt...

De senaste nätterna har varit riktigt jobbiga. Viggo har haft jätte ont i magen och varit jätte ledsen. Ingenting hjälper, han är otröstlig. Han håller igång hela nätterna och somnar tidigt på morgonen. Att planera in någonting före lunch är bara att glömma! Synd tycker jag som väldigt gärna vill gå på babysång med Linda och Majken på fredag förmiddag.

Jag är jätte trött och känner inte för att göra någonting annat än att vara hemma och ta det lugnt. Jag funkar inte som människa just nu. Det blir en ond cirkel (som jag måste ta mig ur!), jag vill umgås med folk men har ingen ork vilket gör att jag blir nedstämd. Får det bara gå några veckor till så tror jag att det blir bättre och lättare när vi kommit in i rutiner osv. Som sagt, just nu är det för lite sömn om nätterna och amning hela dagarna = noll ork och svår planerat.



Började läsa min nya bok igår kväll vid läggdags.
Jag hann läsa tre sidor och sen började Viggo att gråta. Komiskt.

Mys på fårskinns pläden.


Idag blir Viggo 1 månad.


Varje månad den 15:e kommer jag att fotografera Viggo på pläden.


Dagens längd och vikt.

Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

Dagens vikt: 3980 gram
Dagens längd: 54 centimeter



Idag har vi varit på bvc igen för att väga och mäta lillgrabben. Och som han växer - 300 gram och en centimeter på 6 dagar! Snart är han en riktig knubbis, go´ungen min. Okej, den här bilden är ju en aning missvisande. Riktigt så knubbig är han ju inte.


Barnfri för första gången.

Idag har jag och Viktor varit in till Sandviken... utan Viggo... i en timme! Viggo fick stanna hemma med mormor medans mamman och pappan unnade sig en kvart i solariet. Jisses så skönt det va att sola! Min frusna kropp vart varm och fräknarna på näsan förstärktes, nu känner jag mig mycket gladare, piggare och fräschare. Det finns inte ord som kan beskriva min längtan efter sol och värme.


Bali 2007.

Att sätta sig i framsätet i bilen med enbart Viktor kändes konstigt, det kändes så fel. Jag är ju numera van med att sätta mig i baksätet och bilen är alltid knökfull - mamma, pappa, barn, vovve, vagn, skötväska och annat kolijox. Men det va nyttigt och välbehövligt att få spendera en timme tillsammans, bara jag och Viktor. Jag tycker det är viktigt att man får vara ensam tillsammans ibland om så bara för en timme. Det är lätt att man glömmer bort varandra eller tar varandra för givet vilket inte är bra. Nej, man ska vara rädd om varandra och vårda förhållandet ömt. Mår mamma och pappa bra mår även barnen bra!

This is the miracle of life.



Before you were conceived, I wanted you.
Before you were born, I loved you.
When you were born, I saw your face and knew I was in love.
Before you were an hour old, I knew I would die for you.

Hjälp med bloggdesignen, tack!

Finns det någon vänlig själ som vill göra om min blogg? Please!
Det behöver inte vara något avancerat, en snygg header och ett stilrent intryck och jag är nöjd! Jag har verkligen inte tid för någon bloggdesign just nu...

Idag blir Viggo 4 veckor.

För lite drygt en månad sen förändrades mitt liv till det bättre.
En ny liten individ kom till världen och han tog mig med storm! I en månads tid har jag nu bekantat mig med honom och mina känslor för 'den nya individen' blir bara starkare och starkare för var dag som går. Visst har jag älskat förut men att älska någon på det här viset är annorlunda, det är kärlek som varar för evigt. Kärleken till sitt eget barn - så mäktig, känslorna är så starka!

Jag tycker om när jag ser dig vid min sida.
Tycker om när du finns hos mig.
Jag tror det aldrig kan bli bättre än så här.




Puss stund med mamma (läs pickar som en fågel och söker efter tutte).

Sällskap sökes!

Även nästa vecka kommer jag att bo hos mamma här i Storvik. För att inte bli rastlös och galen måste jag aktivera mig mer! Jag har inga telefon nummer kvar till vänner och bekanta här i trakterna (försvann när jag lämnade in mobilen på service). Tur att Facebook finns!

Är det någon som vill ses nästa vecka på en fika eller kanske en shoppingrunda?

Äta, sova och skita... i badet!

Dagen började inte så bra för Viggo, han hade magknip hela morgonen. Efter några timmars morgonmys och magmassage i sängen klev vi upp och tog ett bad tillsammans. Viggo är en riktig livsnjutare - han åt, sov, bajsade och kissade i badet. Livet är på topp tycker Viggo!

Nu ligger han och sover på pappas bröst. Skönt med egentid tycker jag, även om det bara är 10 minuter. Det första jag gör när jag får tid för mig själv är att gå på toaletten och sen hamnar jag oftast vid datorn, det är avkoppling för mig! Vad brukar ni mammor göra när ni får egentid?

Dags att röra på dö fläsket! Ska föna håret och sen bädda ner lillen i vagnen och ta en promenad i snö yran. Ha en bra dag, solong!

Me and my Stinky.


Dagens längd och vikt.

Viggos längd och vikt.

Födelselängd: 49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

Dagens vikt: 3680 gram
Dagens längd: 53 centimeter 

Idag har vi varit på bvc för rutinkontroll - väga och mäta. Lillen växer som ogräs! Han blir lik sin far och får långa ben. Pyjamasarna i storlek 56 är för kort i benen så nu har han börjat använda storlek 62 på pyjamasar och hel dressar.


Ensamstående med en tre veckors bebis...

Efter att ha provat på hur det är att vara en ensamstående mamma i 3 dagar är familjen nu komplett igen. Nu är vi alla tre, mamma pappa barn, i Storvik och ska spendera veckan här för att slippa bo hemma i byggdammet. Snickarna är på plats hemma i huset och sliter för att vi ska få övervåningen klar, äntligen!

Eftermiddagen ska vi spendera på Köpis. Jag ska försöka hitta några koftor och tunikor till mig själv och hel dressar till Viggo. På shopping runda med tre grabbar (sambon, sonen och brorsan), hur tror ni det kommer att gå?

P.S Jag är imponerad av alla ensamstående mammor! Det är påfrestande och tuffare än va man tror att ta hand om en liten bebis ensam, helt utan avlastning. Guldstjärnor till er! D.S.

Slår på djungeltrumman och efterlyser en bok!

Jag är på jakt efter en bok, "Växa och upptäcka världen".


Den är slut hos leverantören så det enda sättet att få tag i den är att köpa begagnat vilken inte är så lätt! Jag håller koll på Tradera och Blocket men lyckas aldrig få en till mina ägor. Vill så gärna ha den!

Så om det är någon som kan tänka sig att sälja sitt exemplar till mig, hör av dig!

Idag blir min lilla prins tre veckor.

Veckorna rullar på i rasande fart. Idag blir Viggo tre veckor.

Jag har upptäckt att han älskar att åka vagn, han blir knäpptyst direkt och somnar sött. Det kommer nog bli en hel del promenader för våran del.

Kan förresten passa på att nämna att jag är hel nöjd med vagnen! Den är lätt att köra och tar sig enkelt fram i snön. Helt klart en vagn som jag varmt rekomenderar - Baby Jogger City Elite.






Viggo och jag har övergett Uppsala.

Sagt och gjort, nu är vi i Storvik!
Viggo är på bättre humör idag och då blir ju även jag det.

Vi ska strax ge oss ut på en promenad med vagnen och traska hem till min mormor för att äta lunch. Det är så skönt att vara i Storvik, man blir bortskämd med både mat och barnpassning. Lika bra att njuta så länge det varar!

Förkyld i magen?

Idag har jag en gnällig och klängig bebis. Det enda som duger är att ligga i mammas famn och helst få mat varannan kvart. Så fort jag lägger ifrån mig honom, det spelar ingen roll om han är vaken eller sover, så börjar han gråta. Jag blir så frustrerad, vad ska jag göra?! Har testat att ha honom i bärselen, spjälsängen, babysittern, babygymet och vagnen - inget av det funkar! Jag kan inte bära omkring på honom hela dagarna, jag får ingenting gjort och det gör mig ledsen och stressad samtidigt som att jag vill mitt barns bästa. Hatar att se honom ledsen. Jag vet verkligen inte hur jag ska göra i den här situationen! HJÄLP!

På bvc så nämnde dom någonting om att bebisar kan bli förkyld i magen. Hur vet man att dom är det? Jag funderar på om jag smittat Viggo med min förkyldning och han har fått den i magen. Han är dålig i magen och har mycket gaser. Jag ger honom dagligen Semper och Minifom droppar men märker ingen större skillnad faktiskt, han får fortfarande elaka magknip. 

Håhåjaja, idag är det mycket känslor och många tankar. Att det är fredag och helg piggar inte upp för Viktor ska jobba hela helgen. Jag funderar på att ta med mig lilleman till Storvik och bosätta oss där ett tag.

Det är mycket man vill...

Jag vill bli frisk nu! Vill gå på promenad med vagnen, vill åka ner på stan och ta en fika. Jag vill dra ljusa slingor i mitt hår, vill sola solarium, vill köpa nya våriga kläder och accesoarer. Jag vill känna mig pigg och välmående!


En grattis hälsning från Viggo.



Lillfjärten.





Jag blir så less på mig själv och min sambo också faktiskt.
Vi har nyss köpt en jätte fin och bra kamera men är urusla på att ta fram kameran och fota! Jag vill så gärna ha massor med fina kort på lillen, vill helst föreviga varenda minut av hans liv.

Upptäckte nu att dom bilder vi har är kassa! Det är inte många som är någonting att ha - antingen är dom dåliga i kvalitén eller så blundar Viggo eller har en hand mitt i trynet. Ett seriöst kort på mig och Viggo tillsammans finns inte ens.

Jag måste försöka få tid till att lära mig hur kameran fungerar! Hatar mig själv för att det inte finns mer kort på lillen än vad det faktiskt gör. Skärpning!!!


Att vara stark.



Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller vilja mest. Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att leva livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den, att falla till botten, slå sig hårt och alltid komma igen. Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit.


Home sweet home!

Ja nu har vi övergett byhålan och är återigen hemma i Uppsala. Borta bra men hemma bäst.

Jag ska bädda ner mig på soffan och kurera mig. Är fortfarande febrig och har halsont. Har dessutom fått blåsor både i munnen och på läpparna, aj aj aj aj aj! Det ser för jävla vidrigt ut!

Förhoppningsvis får jag lite ork senare under kvällen och då ska jag uppdatera er med lite bilder och även försöka svara på kommentarer som ni lämnat. Solong!

RSS 2.0