Första olyckan.

Jag har nyss nattat en väldigt trött liten kille. Jag hann knappt lägga ner honom i sängen innan han somnade. Eftermiddagsvilan har han skippat de senaste dagarna och istället varit väldigt grinig pga trötthet. Varför inte sova när man är trött undrar jag? Men idag höll han faktiskt humöret uppe trots endast knappt en timmes förmiddagsvila.

Han kom på hur man klättrar upp i soffan vilket såklart resulterade i en olycka. Viggo har tidigare varit skonad från olyckor men idag var det alltså dags - han ramlade ner från soffan och landade huvudet. Usch och fy så rädd jag blev, det var en rejäl smäll! Viggo grät en stund men det var ganska snabbt över och han verkade vara opåverkad av smällen. Han klättrade snabbt upp i soffan igen och sprang runt runt... Jag hade hoppats på att han lärt sig att inte göra så men tydligen inte. Knasiga unge!

Jag ska nu passa på att göra en beställning från Ellos. Viggo ska få ett till par Adidas skor (de är så himla bra tycker jag!) och det är ju lika bra att passa på att beställa när det är 50% rabatt. Kanske att det slinker med någonting mer i beställningen.

Adidas Dragon - helt klart en bra sko tycker jag! Den är fjäderlätt, fotvänlig och enkel att få på och av. Tips från mig!

Färgglada fjädrar.




Till Viggos stora förtjusning har vi ett färgglatt påskris i köket och ett lite mindre på farstukvisten. Jag ska fylla glasvasen som det stora riset står i - kanske med såna där små chokladägg med blankt fint papper? Just något mer pyntande än så blir det inte. Brukar ni påskpynta?

Idag ska vi åka och storhandla. Vi tar också en repa förbi huset för att se att allting står rätt till. Förresten så mår jag bättre idag efter en god natts sömn. Det var liksom inte meningen att "hänga ut" min sambo i gårdagens inlägg, jag behövde helt enkelt skriva av mig lite mitt i en känslostorm. Jag unnar som sagt honom att åka iväg och jag vet att han mer än gärna tar hand om Viggo om jag får för mig att hitta på någonting på egen hand. Han är alltså inget egocentriskt svin om ni nu fick den uppfattningen. Men jag tror att de flesta vet hur jag menar med mitt inlägg, ni är ju dessutom några stycken som känner igen er. Skönt att veta att man inte är ensam om att känna så. Kul att ni lämnar ett litet avtryck i min blogg, det får ni gärna göra oftare! :)

Ha en bra dag! Solong.

Det borde vara jag.

Ännu en dag har passerat. Jag och Viggo har varit på Blomsterlandet och Ikea tidigare idag. Köpte just ingenting mer än lite småplock på Ikea. Tanken var inte att shoppa heller, vi behövde bara komma hemifrån. Helst ville vi åka till öppnis men eftersom att Viggo varit magsjuk tidigare i veckan så kände jag att det var lika bra att hålla sig därifrån utifall att han fortfarande smittas.

Viggo är i en hemskt gnällig och krävande period och dessutom krånglar sömnen. Han har mycket vilja och envishet, jag har lite ork och tålamod. Ingen bra kombo. Idag har jag haft gråten i halsen hela dagen och känslan av att inte räcka till har nästan kvävt mig. Inte blir det bättre när sambon ringer och säger lite hastigt och lustigt att han ska åka till Sälen, redan i eftermiddag. Jävligt dålig tajming!

Jag unnar honom det och vet att det är bra (han åker genom jobbet och får chansen att träffa nuvarande och eventuellt blivande kunder). Men ändå, det borde vara jag känns det som. Jag har länge känt att krafterna är påväg att ta slut, vardagsrutinerna gör mig spyfärdig i mellan åt. Lite sur blir jag också för att jag inte har möjlighet att bara sticka sådär. Ska jag göra någonting så krävs det lite mer planering än att bara lyfta luren några timmar innan avresa.

Nej fy fan... ikväll är jag bitter. Och sårbar. Och en gnutta arg. Men mest ledsen. Känner mig överkörd och bortglömd. Såna här dagar tröst äter jag och idag har jag känt ett sug efter hushållsost. Honungsmelon och röd paprika inlindad i skivad hushållsost... det är min tröst ikväll.


Flytta utomlands?

Sen några dagar tillbaka har jag intensivt funderat på varför vi överhuvudtaget bor kvar i Sverige? Både jag och Viktor är eniga om att vi är födda i fel land och fantiserar ofta om ett liv utomlands. Kanske inte för resten av livet men i alla fall en period när barnen är små. Varför inte testa när vi har möjligheten?

Vi träffar väldigt sällan våra familjer och vissa av våra nära familjemedlemmar har ett jävligt svalt intresse för oss, vilket också retar mig enormt. Jag känner mig inte riktigt rotad och hemma i Uppsala men längtar verkligen inte tillbaka till Sandviken trakterna! Känner mig lite vilsen i mellan åt och undrar vad som krävs för att man ska känna sig som hemma?





"Wherever i lay my hat that's my home"?

Tjuvtitt.

I eftermiddags var jag på ett ultraljud, tjuvtittade på lillasyster. Ultraljudet gjordes av två barnmorskestudenter i syfte att de helt enkelt ska lära sig att utföra en ultraljudsundersökning. Det var roligt och mysigt att få se lilltjejen som även detta ultraljud gärna visade upp sig. Jag hade hoppats på att få med mig några fina bilder hem men det var tyvärr att hoppas på för mycket - två kassa bilder på lilltjejens fotsulor var det jag "stolt" fick visa upp för Viktor som tyvärr inte kunde närvara på ultraljudet. Men jag fick i alla fall en blomstercheck på 200 kronor så det får väl vara okej ändå.

Efter ultraljudet kändes det jätte bra, lilltjejen verkar må prima och vi alla längtar så efter henne! Men den känslan fick sig en törn tidigare ikväll... jag råkade se början av "Kalla fakta" men var tvungen att gå ifrån tv:n ganska omgående. Orkar inte gå in på vad det handlade om men jag kan ju säga att min oro och rädsla inför förlossningen och tiden på bb är extrem just nu. Jag har svårt att lita på andra människor och tilliten till svenska sjukvården = noll. Tänk att sjukvårdens misstag kan kosta dig, eller som i det här fallet, ditt barns liv. Hemska hemska tanke!



Jag är så glad att allting gått så bra med Viggo och hoppas innerligt att det kommer att gå lika bra med lillasysters ankomst och tiden därefter.

På bättringsvägen.

Natten blev över förväntan. Inte för att jag sovit speciellt bra (har legat på helspänn och så fort Viggo gav ifrån sig ett läte eller rörde sig flög jag upp och var beredd på en kräka) men Viggo mådde bättre än jag vågat hoppats på. Han vaknade några gånger och var ledsen, förmodligen hungrig.

Idag verkar han vara på bättringsvägen men det märks att han är sliten från gårdagen. Han har nyss tagit ett bad och det börjar bli dags att sova en stund.

Efter lunch kommer Viktor hem och jag ska iväg på trevligheter :)



Nybadad lilleman.

Magsjuk, igen.




Viggo är väldigt mammig, lite extra nu när han är sjuk. Han myser gärna i min famn och det är inte ofta det händer så det gäller att njuta när det väl inträffar. Bilden är tagen innan läggdags.

Jag har ju förstått att någonting varit galet med Viggo de senaste dagarna, han har ju inte mått så bra varken fysiskt ellet psykiskt. Förmodligen är det tänder på g och det gör ju sitt men som om inte det vore nog... lilleman har åkt på magsjukan igen!

Tidigare i eftermiddag började han att kräkas och febern kom tillbaka. Hela kvällen har han fortsatt att kräkas, inte ens en ynka tesked med vätska fick han behålla. Han somnade nyligen, helt utmattad. I natt får han sova i våran säng så att vi har koll på honom. Jag ska strax krypa ner bredvid honom och förhoppningsvis få någon timmes sömn. Är inställd på att natten kommer att bli jobbig.

Jag är även inställd på att jag och Viktor insjuknar senare i veckan. Man kan ju alltid hoppas på att jag har fel!


Halvtid. Halvvägs där.

Idag går jag in i vecka 20 vilket innebär att halva tiden har gått. Graviditetens första 16 veckor gick super snabbt men sen dess känns det alltmer som att tiden går i snigelfart. Augusti känns så långt bort!

Idag mår Viggo lite bättre. Han vaknade feberfri men är fortfarande kinkig och trött. Även jag är trött, funderar på att sova en stund nu när lilleman sover. Men innan jag gör någonting annat ska jag mumsa i mig satsumas. Gissa om jag blev glad när jag såg att Ica säljer riktiga satsumas? Inte mandariner eller clementiner, satsumas ska det vara! Så goda och jag kommer förmodligen ha det som craving så länge jag kan få tag i dem.

Och apropå cravings, de senaste dagarna har jag haft ett sug efter chokladglass med skivad banan samt stekt kött med färsk honungsmelon till. Jag är en riktig periodare - ena veckan ska det vara chokladpudding med färska jordgubbar, andra veckan rotfrukter och tredje veckan chokladglass med banan. Under hela graviditeten, mer eller mindre, har jag varit extra förtjust i frysta pommes frites man tillagar i ugnen. Vi äter nötkött med pommes och en fräsch sallad till flera gånger i veckan...

Har/hade ni några speciella cravings?


Bra att ha till våren/sommaren.




Tips på påskägg/present till Viggo.

Sandaler, rutschkana, cykelsits, cykelhjälm, sandleksaker, skottkärra, vattenkanna, plastbollar i olika storlekar, såpbubblor.

Stackars liten.

Det började redan igår - Viggo var kinkig hela dagen, tröttare än vanligt och hade noll aptit. Precis innan läggdags konstaterade vi att han hade feber och som en blixt från en klar himmel ger Viggo ifrån sig en jätte kräka.

Han har sovit oroligt inatt och sov fram till nio imorse. Febern hänger kvar idag och lilleman är inte alls sig lik, livsgnistan är som bortblåst. Han vägrar äta och sover mest hela tiden. Imorse fick han ett rejält raseriutbrott, kastade saker vilt omkring sig och skrek som en stucken gris.

Ingenting duger, inte ens välling och vindruvor som i normala fall är ett säkert kort. Vi har varit ute på promenad, "spionerat" på Viggos blivande dagis, kollat på favvo grävmaskinen som gräver utanför våran uteplats men det roar honom inte ett dugg. Blicken är tom och ungen somnar i vagnen istället.

Det kan väl bero på en rad olika saker - tänder eller sjukdom på g, utvecklingsfas... Jag tar det med en nypa salt, avvaktar och ser hur det utvecklas under dagen. Men det är så förbannat ledsamt att se sitt barn på detta viset! Jag känner liksom inte igen honom och tycker såklart synd om honom, för det märks att han har det jobbigt.

Någon som känner igen sig i det här eller har en aning om vad det kan bero på?




Lördag.

Idag är jag deppig och orkeslös, känner mest för att dra mig undan allt och alla. Vet inte riktigt varför jag mår som jag gör men istället för att spekulera i det och sprida negativ energi så piggar jag upp med några soliga bilder från gårdagens utomhushäng. Trevlig helg!





Underbart!

Den här dagen kunde inte ha startat bättre. Viggo har sovit hela natten non stop, han vaknade klockan sex imorse och fick en flaska välling och somnade sen om. Klockan åtta vaknade han igen, pigg och glad. Helt otroligt, underbart! Fler såna nätter tack!

Han verkar vara utvilad och på gott humör för oj vad han har spexat! När han fick syn på byggarbetarna och deras grävmaskiner utanför fönstret blev han lyrisk. Han stod där länge, knackade på rutan och vinkade.

Om en timme ska vi träffa Elin och hennes nyblivna ettåring Albin. Vi ska vara ute i det fina vädret och kolla på djur. Jag känner på mig att det här kommer att bli en bra dag!


Kvällsfunderingar.

Eftermiddagen och kvällen har varit jobbig, för både mig och Viggo. Lilleman har varit så känslig hela dagen och efter endast 20 minuters eftermiddagsvila bröt ett smärre helvete ut. Han har gråtit så gott som hela tiden sen klockan fem och fram till klockan åtta.

Jag har gjort allt jag kan för att trösta honom, vridit mig själv ut och in och verkligen varit kreativ i mitt tänkande. Jag har försökt att bara finnas till för honom, vara en öppen tröstande famn. Ingenting har fungerat. Ingenting. Kunde jag ha gjort någonting annorlunda? Känner mig som en dålig mamma och är rätt vissen. Fan! Förmodligen är det väl hormonerna som rusar runt och det underlättar ju inte i såna här situationer.

Kom nyss att tänka på en sak som fick mitt hjärta att krampa rejält. Just nu har jag all tid för Viggo, all fokus ligger på honom och det får ta den tid det tar. Men tänk till hösten när det finns en lillasyster som också kräver sin tid och uppmärksamhet. Kommer jag att räcka till? Jag älskar mina barn så otroligt mycket och vill ju såklart att de ska må bra. Det sista jag vill är att jag ska orsaka dem dåligt mående.
 
Jag vet att vi kommer att hitta lösningar som gör att vardagen kommer att fungera (och skulle vi mot all förmodan inte göra det så får vi väl ta det problemet då) men jag ska inte sticka under stolen med att jag är väldigt fundersam och orolig inför vad som komma skall. Som sagt, hormoner...

Mitt huvud är sprängfyllt av alla dessa tankar, jag hör min egen puls slå. Är så trött! Jag ska strax bädda ner mig i soffan och försöka slappna av, ladda för morgondagen. Den ser vi fram emot!



Mamma och son. Det är inte alltid våra dagarn bara "flyter på". Men vi är ju inte ensamma om att ha det så. Såna här dagar önskar jag att jag har mer back up från familj och släktingar, inte enbart för min egen skull utan även för Viggo.

Shopping.

Igår när Viggo var ute och spatserade upptäckte jag att han blir väldigt lortig. Skorna var täckta i lera och damm och jackan likaså. Det blir några vurpor och såklart upptäcksfärder, varje litet gruskorn ska utforskas när han är på det humöret. Ett ombyte är alltså välbehövligt och det har vi inhandlat idag.

Viggo fick en softshell jacka från PoP och ett par likadana Adidas skor som han redan har fast nu köpte jag ett par gröna. Lillasyster fick en tygbit som så småningom ska bli en gardinkappa till hennes rum. Jag skulle kunna handla ihjäl mig till henne redan nu, omg! Åhléns har jätte många fina tunikor till små tjejer men tro det eller ej, jag lyckades hålla fingrarna i styr trots att det just nu är 20% rabatt på Åhléns barnkläder. Lillasyster fick alltså bara en tygbit.

Till mig själv blev det en ny mascara och en jätte fin långklänning från Lindex och deras kollektion Holly & Whyte. Tyvärr åker klänningen tillbaka till butiken, den passar inte alls min 154 cm korta (och snart tjocka) kropp! Verkligen synd för den var såå fin! Marinblå och vit randig tubmodell.



Vi tog även en runda på Plantagen. Viggo spexade och lyckades charma hela PRO som tydligen också skulle köpa penséer.

Både jag och Viggo är trötta efter shoppingturen och ska strax lägga oss en stund. Jag har dessutom halsbränna from hell, huvudvärk OCH ont i fogarna. Inte lätt att vara mig idag inte...

Biss och Kajs.

Alltså jag blir galen snart! Jag stör mig så fruktansvärt mycket på ett barnprogram som visas på Barnkanalen, Biss och Kajs.  

"Långt ner i kloakerna bor bajskorven Kajs och kisstrålen Biss. Äntligen har de fått en egen talkshow. Varje vecka bjuder de kända gäster som Munnen, Rumpan och Bloddroppen. Ämnena som avhandlas är pruttar, svett, kiss och annat som kommer ut ur kroppen."

Det är väl tänkt att barnen ska lära sig allt om kiss, bajs, snor och annat snusk men va fan! Det är så otroligt amatörmässigt gjort, dryga karaktärer och jag skäms! Det värsta är att Viggo gillar det... Jag slår dövörat till (lyckas sällan) och gör någonting annat under tiden det programmet visas.

Någon mer än jag som tycker det är ett SKIT program?

"Poliser bajsar. Sjömän bajsar. Lyftkranar bajsar. Kungar bajsar. Katter bajsar. Bullar bajsar. Mössor bajsar. Stenar bajsar. Båtar bajsar" En kvinna i en bajskorvdräkt pratsjunger och Viggo fnissar. När Rump orkestern sjunger skrattar han högt. Jag himlar med ögonen och dör en smula av skam.



Dagens barnprogram...


Första utomhuspromenaden.

Viggos sömn är verkligen upp och ned just nu. Han sover oroligt om nätterna, drömmer intensivt. På dagarna sover han väldigt olika, vissa dagar knappt en timme och som idag - bara förmiddagsvilan blev tre timmar lång!

Efter sitt sömnmaraton åt vi lunch, makaronilåda. Vi mumsade även i oss efterrätt, fruktsallad gjord på färska jordgubbar, kiwi, plommon, apelsin, banan och vindruvor. Lagom tills vi ätit klart tittade solen fram så vi passade på att gå ut en stund.

Vi lämnade vagnen hemma och Viggo fick gå själv. Det var första gången han promenerade själv utomhus (han har tagit några enstaka steg utomhus tidigare men det räknas inte tycker jag). Ungen älskade att spatsera omkring och blev så ledsen när vi gick in! Och visst är han väl duktig? Mamma hjärtat svämmar över av kärlek, stolthet och lycka!




Viggo inleder dagen med "dans".


Lillasysters garderob.

Lillasyster har redan en liten garderob. Det mesta är köpt på rea och är i storlek 62, passar bra till hösten. Jag är lite försiktig när det gäller att köpa kläder, jag har redan gjort misstaget en gång att köpa för mycket innan bebisen är född. Dels så köpte jag för mycket i fel storlekar som inte hann användas men också kläder som Viggo helt enkelt inte passade i, tyckte jag.



Som ni ser är det neutrala färger, endast två plagg är i rosa och ett par tights i marinblått med vita prickar. Jag kan inte motstå dessa söta plagg med volanger och knappar, love it! Jag tror inte att jag är den typen som kommer att klä henne i Hello Kitty och annat gulligull men man ska aldrig säga aldrig... Om det förresten är någon som har fina flickkläder till salu, i samma stuk som på bilderna, så hojta gärna till! Jag köper gärna begagnat om det är i bra skick och verkligen tilltalar mig i smaken. Ralph Lauren klänningar och Newbie kläder tillexempel, to die for!

Och till er som anser att jag borde använda Viggos urvuxna kläder, att det inte spelar någon roll om kläderna är gröna eller rosa, besvära er inte ens med att öppna truten. Det låter säkert elakt och oförskämt men jag är så less på att folk ska lägga sig i och vara oförskämda mot mig. Jag vet att vi har folk runt i kring oss som gärna tycker och tänker högt och just i den här frågan har jag räknat med att få höra ett och annat. Men ni behöver alltså inte dela med er av era åsikter för jag struntar i dem. Om jag vill köpa nya kläder till lillasyster så gör jag det! Om jag vill klä henne typiskt "flickigt" så gör jag det också. Punkt.


Tavlor.

Jag har länge tänkt att göra en tavelvägg med svarta ramar och svart-vita motiv. Jag har letat motiv men det är svårt att hitta något som faller mig i smaken. Litografi verkar vara det som jag ska hålla ögonen efter. Några tavlor har jag till min tavelvägg men det är bara en tavla som jag verkligen gillar. Har två tavlor till som jag också tycker jätte mycket om men de ska inte tillhöra tavelväggen.



Just nu är det en salig blanding - en dalahäst, betongljuslyktor från Granit, 4d ultraljudsbild på Viggo, Viggos handavtryck, ett reklamblad från en reggaebar i Thailand, vykort med text från Designtorget och några blandade äldre tavlor.

Tavlan med negressflickan är min favorit, jag älskar den tavlan! Övriga tavlor känns inte helt okej men får hänga med tills jag hittar bättre ersättare.

Tanken var att hänga tavlorna direkt på väggen, lite huller om buller, men väggmaterialet satte stopp för mina planer. Väggen skulle se ut som schweizerost den dagen vi flyttar. Istället blev det tavellister och det blev bättre än jag trott.

Nu ska vi försöka fynda fina och passande tavlor att pryda väggen med.


Funderingar kring färger.

Efter en minst sagt fullspäckad helg är det nu skönt med måndag och inga planer alls. I fredags hade vi Viggos farfar på besök och på kvällen åkte vi hem till ett par vänner i Knivsta, i lördags hans mormor och igår hans farmor och framåt kvällningen kom Thomas och Sara förbi.

Idag har vi som sagt inga planer. Vädret är ju riktigt trist, det vräker ner snö! Om inget annat dyker upp så blir vi bara hemma och myser idag. Jag ska börja planera lillasysters rum. Har så svårt att bestämma mig för färger! Jag har ju inte en aning om vilka färger hon passar bäst i. Likaså så ska jag bestämma färger till en virkad filt och ett lapptäcke - det känns omöjligt och jag får beslutsångest x 1000!

När jag väntade Viggo köpte jag mycket kläder redan när han låg i magen men när han väl föddes passade han inte alls i vissa kläder jag hade köpt. Viggos färger är marinblått, rätt grön och olika nyanser av grå. Hans rum är svart, vitt och grönt.



Vi fick en stor underbar tulpanbukett av Thomas och Sara igår. Den står på köksbordet och sprider vårglädje. Tittar man ut genom fönstret känns våren rätt så avlägsen...

Cabel & Cotton.

Jag har länge suktat efter ljusslingorna från Cabel & Cotton. De är så himla fina! När vi var i Thailand köpte jag fem stycken, två till Viggos rum, två till oss vuxna och en till min mamma. Tyvärr fanns det inte så många färgkombinationer som tilltalade mig i smaken. Men jag ångrar som tusan att jag inte köpte hem fler vita, de kostade inte många tior. Det är betydligt mycket dyrare att köpa dem i Sverige, eller beställa dem från England. Om det är någon som ska till Thailand och har plats över i väskan så hojta till :)

Jag vill så gärna ha en slinga till lillasysters rum. Funderar på att beställa en från England, komponera min egen slinga. Och jag skulle väldigt gärna komponera en till vardagsrummet!



↑ Min kritvita ljusslinga pryder spegeln i hallen. Dessvärre var kvalitén på själva slingan inte den bästa så den har jag bytt ut till en LED-slinga som ger ett gult sken, tyvärr.

Man kan ha slingorna på så många olika sätt, i så många olika fina färger. Här är några inspo bilder:


Lillasyster.




Låt mig presentera Viggos lillasyster! Lik storebror i profil ♥

Nu har vi avslöjat könet men namnvalet vill vi hålla för oss själva. Vi har några olika namn som vi väljer mellan och just nu känns det omöjligt att kunna välja! Hade det varit en lillebror så hade namnet varit givet, det fanns nämligen bara ett pojknamn som vi kunde tänka oss. Ni får gärna komma med namnförslag till lillasyster :)

Ultraljudet.

Dagens rutinultraljud gick jätte bra, allt ser bra ut och bebisen mår bra. Vi fick se allting jätte tydligt och det var så häfigt! Med Viggo såg vi knappt någonting. Bebisen visade gärna upp sig för mamma och pappa och nu vet vi vad det är för liten krabat i magen ♥

Jag blev framflyttad en vecka vilket känns lite trist. Nya bf datumet är 21/8, på barnens farfars födelsedag. Den 28/3 ska jag göra ännu ett ultraljud i utbildningssyfte för två barnmorskestudenter. Jag ställer gärna upp som "försöks kanin" och får se bebisen en gång till.

Det har varit en intensiv dag idag och jag är nu jätte trött. Imorgon tänkte jag visa er några bilder från ultraljudet, om ni vill se?

God start på dagen.

Klockan sex imorse klev hela familjen upp, pigga och glada. Viktor är ledig idag och det uppskattas, skönt att förlänga helgen med en extradag. Vi har ätit en god frukost, mannagrynsgröt, smörgåsar och en tallrik med diverse goda frukter. Färsk mogen frukt är så gott och känns lyxigt!



Jag har nyss tagit en dusch i lugn och ro och ska strax föna håret. Vid lunchtid ska jag iväg på ett läkarbesök med en överläkare på specialistmödravården. Vad det är för besök vet jag faktiskt inte riktigt men jag antar att det är med anledning av hur jag mådde när jag väntade Viggo (misstänkt Crohns sjukdom som blossade upp rejält och dessutom havandeskapsförgiftning sista veckan, mådde riktigt dåligt och var klen). Jag är tacksam om jag får genomgå extra kontroller och minimera risken att bli dålig även denna graviditet.

Senare i eftermiddag är det dags för ultraljud. Vi hörs senare! Solong!

I feel you.

Idag har jag känt bebisen i magen och det måste ju dokumenteras. Jag har tidigare känt några små fjuttiga buffar men inte vetat säkert om det var bebisen eller gaser. Lite lurigt i början. Jag kände Viggo tidigare och det har gjort mig lite orolig.

Men imorse så var det ingen tvekan om att det var lilla bebisen som bökade runt. H*n var aktiv i flera minuter och det kändes som små buffar, som att någon svepte fingret på insidan av magen. Mysig känsla, den har jag saknat. I skrivande stund pickar det lite grann ♥

Imorgon är det dags för rutinultraljudet och jag är så himla nyfiken! Jag måste nog gå och lägga mig nu så att det blir en ny dag snabbare, hihi.



Bild från graviditeten med Viggo.


Orange.



Jag har den senaste tiden fått upp ögonen för en färg. Ja en färg, något annat än vit, svart och grå. Jag tycker att orange är en jätte fin färg - i rätt nyanser och på de rätta föremålen. Jag skulle inte kunna tapetsera eller måla i orange men några små detaljer känns som att det livar upp i vårat annars väldigt färglösa hem.

Än så länge har jag bara frukt som inredningsdetalj och det räcker bra men dyker det upp någonting passande i den rätta oranga färgen så ska jag överväga att köpa det.

Längtar tills jag får börja inreda bebisen rum, då kan jag använda mig av färger.


Idag blir Viggo 14 månader.



Två veckor innan 14 månaders dagen började Viggo att gå. Första stegen tog han dagen efter ett års dagen men det skulle alltså dröja ytterligare två månader innan han kände sig reda att börja gå på riktigt.

När han väl bestämde sig för att det var dags så gick det snabbt och han går nu mer än vad han kryper. Våran fina lilleman, vi älskar dig så mycket och är så stolta över dig! Det är så häftigt och fascinerande att få sig dig växa och utvecklas ♥

Från bebis till pojke.



Premiär 2:
Idag har Viggo klippt håret för första gången. Vi besökte min frissa på hennes salong inne i stan. Viggo uppskattar inte frisörbesöken lika mycket som jag gör... Lite grin och gnäll vart det när håret skulle klippas men med hjälp av frissans coola armband och några vindruvor lyckades vi få Viggo att sitta någorlunda stilla och frissan kunde klippa av fjunet i nacken, kring öronen och luggen.

Vilken skillnad det blev! Viggo ser nu ut som en liten pojke och inte någon bebis. Min lilla raring ♥ På bilderna syns ingen större skillnad men ni får väl se bättre bilder tids nog.

Lite smygreklam blir det också för frisörsalongen som numera hela lilla familjen går till. Nytt, fräscht, modernt och avslappnat (vad sägs om en egen Ipad2 under besöket och massagestolar i schamponeringen?) och såklart duktiga frisörer. Rekommenderades varmt!

Första bussturen.

Premiär 1:
Idag har Viggo åkt buss för första gången. Han tyckte inte alls att det var någonting märkvärdigt med det. Påvägen in till stan satt han tyst och stilla i vagnen, jätte trött (vi åkte innan han hann somna) och lite ledsen pga en ömmande mun. Fler tänder är på gång och Viggo är märkbart påverkad, stackarn. Tandborsten fick följa med då den tydligen är skön att bita på. På hemvägen var han något mer nyfiken på allt som hände runtomkring men skötte sig exemplariskt och satt snällt stilla i vagnen.



Väl framme i stan strosade vi omkring i butiker några timmar. Viggo somnade ganska omgående och sov två timmar. Jag fick alltså strosa runt i lugn och ro. Jag gillar inte att gå på stan - in och ut från värme till kyla, affärerna ligger så utspridda och i de flesta butiker måste man som barnvagnsförare åka hiss. Och hissarna är oftast av mindre skruttigare modell som gnisslar, jag blir glad varje gång jag kommer upp/ned dit jag ska!

Dagens shopping blev en tygpåse från Granit, ett bordsunderlägg från Hemtex och ansiktsrengöring från Apoteket.

Jag tror att jag har nämnt i ett tidigare inlägg att jag har ont i fogarna? När eftermiddagen smyger sig på har jag de senaste dagarna haft så ont att jag funderat "hur fan ska det här gå?!". Efter dagens spring på stan har jag såklart ont, väldigt ont. Jag lär nog varva ner ett snäpp för att inte förstöra mig. Det är väl en sak att ha graviditetskämpor med första barnet men med andra är det inte lika lätt - nu har jag ju inte bara mig själv att tänka på utan även en 14 månaders grabb. Då underlättar det om kroppen orkar med!

Längtar tills jag får lägga mig på soffan och möla i mig mitt tillfälliga craving - chokladpudding med färska jordgubbar! (Har inte något extremt "måste-ha-annars-dödar-jag-någon" sug men de senaste kvällarna har jag ätit det just för att jag är sugen på det och jag är väl den sista personen som förbjuder mig själv ifrån att äta det jag är sugen på!)

Två premiärer.

God morgon!
Här hemma är vi redan på språng, vi ska ut på diverse roligheter idag och jag tänkte att vi ska komma hemifrån redan innan lunch. Lilleman börjar bli trött så just nu är jag i valet och kvalet - låta honom sova en stund hemma eller åka iväg redan nu och hoppas att han kan komma till ro och somna i vagnen? Tror jag kör på det förstnämnda så kan jag under tiden äta en tidig lunch i lugn och ro.

Viggo ska förresten få uppleva två premiärer idag. Vad det är får ni se senare idag :)




Virkat och lappteknik.

Jag har länge tyckt om vissa virkade saker - sittpuffar med grova maskor och filtar i sick sack, randigt eller rutigt. Är också väldigt förtjust i lappteknik och skulle mer än gärna vilja ha en sittpuff/golvkudde, ett täcke, sång/gympapåse i just lappteknik. Drömmen är en matta med skinnlappar...

Som de flesta vet är jag kräsen och vet oftast hur jag vill ha mina prylar. Det ska vara med rätt touch och se nytt och modernt ut, inte som någonting jag hämtat från gammelfarmors vind. Jag fullkomligt ääälskar Missoni mönstret och vill så väldigt gärna att barnen ska få en varsin virkad filt i detta härliga mönster! Svårt bara att lyckas bestämma sig för vilka färger man ska ha. Jag gillar ju det stilrena och klassiska, svart, vitt och grått är min melodi eller svart, vitt, marinblått och rött till Viggo. Men det vore roligt att ha en filt som till färgen påminner om en karamellskål. Och när jag ändå nämner Missoni, hur snyggt vore det inte med en Missoni mönstrad sufflet på barnvagnen?!

Tyvärr har jag varken kunskap, tålamod eller tid till att själv virka och sy allt det jag vill ha. Jag försöker istället finna andra som har kunskapen och som tycker att det är roligt. Så om det är någon som vill hjälpa mig att virka eller sy så hör gärna av er! Självklart betalar jag för material och jobbet ni gör.



Bilder lånad från Google.

Känslan av att...

... man har någonting planerat men man kommer inte på vad det är?

Känner ni igen den känslan? Jag hade den igår kväll och funderade i flera timmar på vad det kunde vara för planer, en tisdag? Kom inte på någonting alls så jag nöjde mig helt enkelt med att det faktiskt inte var någonting inplanerat. Men i morse när jag vaknade hade jag samma känsla igen. Funderade minst lika mycket igen men blev inte något klokare av det. Släppte den känslan och började istället planera vad vi istället skulle hitta på.

Loggar in på Facebook för att se om det fanns något nytt att gotta sig i. "Underbart väder!" "Storm varning!" "Våååår!". Det var väl ungefär så de flesta skrev och det var ju för mig ingen nyhet. Men så såg jag att en av mammorna från öppnis skrivit att hon och hennes dotter skulle till öppnis idag och det var då poletten trillade ner - KLIRR! Vi skulle ju också till öppnis idag, det var tisdagens planer!

När jag väl kommit till insikt med detta så hade Viggo redan hunnit somna så det blir inget besök på öppnis för oss idag. Ja inte är det lätt att vara tankspridd och dessutom vägra inse att man faktiskt är det. Hädanefter får jag skriva upp det vi har planerat, även så simpla saker som att åka till öppnis...


Inte som planerat.




Den här dagen har inte alls blivit som jag planerat. Till att börja med så sov Viggo bara 30 minuter i förmiddags och har sen dess varit lite slö och kinkig. Eftersom att Viggo fortfarande var mätt på mellanmålet han åt innan han somnade så passade vi på att åka till Plantagen en snabbis innan det var dags att äta lunch.

Jag hade ju tänkt köpa pensér men jag vägrar betala 50 spänn för några minimalt fjuttiga och halvdöda pensér. Kom alltså hem besviken utan blommor. Är fortfarande sur över att det inte står några blommor på varken trappen eller uteplatsen.

Viggo fick förresten prova att gå utomhus för första gången idag och han tyckte att det var jätte roligt! Dock så fick han bara gå en liten runda från parkeringen och hem, jag var vrålhungrig och hade ingen ork kvar. Ungen blev såklart hysterisk över att behöva gå in men efter att ha mutat honom med några vindruvor, det godaste som finns tycker Viggo, var friden tillbaka.

Efter lunchen klädde vi på oss igen och gick ut. Jag tänkte att Viggo skulle få promenera lite mer och jag sopa bort allt grus från uteplatsen. Jag hade med mig såpbubblor (Viggo älskar det) och kameran i hopp om att roa ungen och dessutom få några fina kort. Som jag skrev tidigare - ingenting har blivit som planerat idag. Viggo vägrade gå, han skulle krypa i leran och när han inte fick det vart det grin. Såpbubblorna sket han fullständigt i! Efter en fight på en kvart somnade han till slut i vagnen och jag kunde sopa bort gruset i lugn och ro. Wow, men då blev en grej i alla fall som planerat.


Städhjälp.

Ny vecka och nya tag! Hoppas på mer ork och energi den här veckan. Vädret ska ju bli kanon och bara det piggar ju upp enormt mycket!

Idag har vi haft en bra start på dagen, vi har verkligen varit flitiga. Klockan är inte ens tio och jag är redan påklädd och klar (brukar oftast fixa iordning mig när Viggo sover) och vi har städat och donat. Observera att vi har gjort det, jag och Viggo. Han hjälpte mig att plocka i sina leksaker i leksaksbacken och gick sen runt och svingade med både rumpan och sopborsten. Min duktiga kille! Nu sover han som en stock. Man blir trött av att städa...

Dagens planer är att vara ute och snygga till på uteplatsen. Vi ska ta en tripp till Plantagen och inhandla blommor, krukor och jord. Eventuellt går vi in på Ikea när vi ändå är på rull, ska köpa nya luckor till tv-möbeln. Egentligen är jag jäkligt less på att springa i affärer. Varje dag säger jag att "vi måste köpa det här och det här, det här fattas". Det är tamefan korsdrag i plånkan för jämnan! Trodde väl aldrig att jag kunde tröttna på shopping?!




Mitt i städningen, därav röran.
Klumpiga jag trodde att jag filmade när Viggo plockade i alla leksaker och sen gick runt med kvasten. Tydligen så hade jag inte startat inspelningen. Men en liten snutt lyckades jag i alla fall få när han går omkring med kvasten, dock inte så städsugen längre.

Sovmorgon.

Både igår och idag har jag fått sovmorgon. Jag är så ruskigt trött på morgonen så sovmorgon var välbehövligt!

Idag ska vi på 1 års kalas. Viggo är kalasfin i nya snickarbyxor och en fin body. Innan kalaset ska vi gå på loppis, försöka fynda. Jag har oftast otur och hamnar på loppisar som säljer mest skräp...

Nu är det dags att göra sig själv lite kalasfin och sen förbereda lunchen. Ha en trevlig söndag!


Ikea Ps Spraka sökes!



Jag söker med ljus och lykta efter dessa fina salt och peppar kvarnar. De är ifrån Ikea men finns inte längre i sortimentet tyvärr. Är det någon som har en eller flera och kan tänka sig att sälja dem till mig? Färg spelar ingen roll. Vänligen skriv en kommentar eller skicka ett mail till [email protected] .

En vecka kvar till RUL.

Idag är det ju förresten en vecka kvar tills vi ska på rutin ultraljudet. Längtar så mycket! ♥ Undrar om den lilla krabaten vill visa upp sig för oss nyfikna föräldrar? Lillasyster eller lillebror?

Viggo låg som en boll på RUL och vägrade visa sig. Tre veckor senare gjorde vi ett nytt ultraljud och då såg man klart och tydligt att det var en pojke. Även denna graviditet ska vi ta reda på könet (om det går) och även göra ett 4d ultraljud liksom med Viggo. Det börjar bli dags att boka tid.

Jag är så förbannat nyfiken av mig och skulle aldrig klara av att vänta 9 månader innan jag får veta vad det är som ligger i min mage! Visst skulle det vara häftigt att bli överraskad men jag kan helt enkelt inte hålla mig. Kontrollfreak som man är så vill jag planera i god tid innan - förbereda med rummet och kläder men framför allt namnet. Jag måste få vänja mig, suga på karamellen så att säga.

Och apropå namn, vi är redan ganska säkra på namn, både pojk och flicknamn. Den som lyckas gissa rätt får 1000 spänn! Jag tror ingen kommer att lyckas. Vi tar gärna emot namnförslag också. Även om vi redan nu är ganska säkra så kan det ju faktiskt hända att vi stöter på något namn som faller oss i smaken, som vi tidigare inte tänkt på. Jag är ju dock kräsen och har mina krav när det gäller namn - det ska klinga bra med resten av familjens namn men framför allt med Viggo.

Caroline, Viktor, Viggo och ?




Att skaffa barn tätt.




Tänk att den här lilla grabben ska bli storebror?! De senaste dagarna har han blivit så stor - både igår och idag så går han mer än vad han kryper, han försöker kommunicera på ett helt annat sätt än tidigare, han förstår så mycket av det man säger till honom och intresset för att utforska och "lösa problem" är stort. Favoritprylen just nu är klosslådan från Brio. Ibland sitter han långa stunder och försöker få i klossarna i rätt hål, ibland nöjer han sig med att bara bita i klossarna och kasta omkring dem.

Att skaffa barnen tätt är våran önskan och vi är glada över att det verkar gå vägen. Att få Viggo var för oss en kamp som vi länge kämpade med så att få ett syskon till Viggo var ingenting vi tog för givet. Många planerar ju hur tätt de vill ha mellan barnen men det kan inte vi göra, vi får vara tacksamma om det överhuvudtaget blir ett syskon.

Vi har fått många reaktioner angående att skaffa barnen så pass tätt (det kommer att skilja 18 månader mellan Viggo och hans syskon). De allra flesta har blivit glada för våran skull men vi har även fått höra icke positiva kommentarer. Jag fick ett missfall innan denna graviditet och då fick jag höra att det minsann var en jävla tur att det blev så, jag skulle ju inte ha barn så tätt, det är idiotiskt. Några har hånskrattat och gratulerat till en kommande tuff tid. Vissa tycker synd om Viggo som måste bli "stor" så snabbt.

Vi är medvetna om att det kommer att bli tufft periodvis men snälla respektera att det är vårat liv, vårat val. Ingen annan än vi själva behöver bli drabbade av allt det "hemska och jobbiga" som vissa tycks förutspår. Vi är otroligt glada över denna graviditet och vi kommer att göra det bästa av situationen - med vilja, sunt förnuft och positivt tänkande kommer man långt! Jag är glad över att kunna ge Viggo ett syskon, tänk så mycket roligt de kommer att ha om några år!

Det här är inte tänkt att vara ett inlägg där jag försvarar mig och min familj, för det behöver jag inte göra. Det jag vill få fram är att man kanske ska tänka sig för innan man öppnar truten, även om man själv inte menar något illa så kan det i någon annans öron låta illa. Alla är vi olika känsliga - vissa kanske inte ens tar åt sig, andra kan skaka av sig men sen finns det dom som tar till sig orden och inte riktigt kan släppa det sen, man blir sårad.

Ni andra som skaffat barn tätt - vilka reaktioner har ni fått?


Påsar under ögonen.

Gårdagens energi är idag som bortblåst. Usch va trött jag är, jag har till och med påsar under ögonen! Vi måste få bukt på Viggos ovana att vakna en eller oftast två gånger per natt. Störd nattsömn under en längre tid bryter sakta men säkert ner mig - konstant trött och lättirriterad.

Och apropå irriterad... Viggo hade nyss ner min fina fönsterlampa i golvet. Lampfoten är av glas, kanske inte det mest praktiska men ack så fin den var. Jag vet att det inte är hans fel (han gjorde det säkerligen inte med flit och han är inte medveten om vad han gör, nyfiken i en strut), jag blir inte arg på honom men lite irriterande är det ju. Det är väl bara att vänja sig, fler saker lär väl ska gå sönder de kommande åren. Typiskt att saker man verkligen tycker om och dessutom lagt ut en slant på ryker. Men tur i oturen att han inte gjorde sig illa. Jag har en likadan lampa i köksfönstret och funderar på att flytta den innan den går samma öde till mötes.



Idag ska vi bara vara hemma. Orken och tålamodet är inte riktigt med mig idag. Jag har dessutom tvätt att ta reda på och lite annat små pyssel att fixa med. Känner mig inge pigg, det känns som att det är en förkyldning på gång. I natt sov Viggo oroligt och han lät så snorig och kändes varm. Imorse var han som vanligt igen men inte heller han verkar vara riktigt pigg, jag tror det är tänder på gång. Han är en liten gnällspik som i skrivande stund rycker mig i tröjärmen och gråter. Dags att slita sig från datorn och istället försöka roa honom. Solong!


Bugaboo Donkey - Åsnan.

Eftersom att Viggo ska bli storebror i augusti så behöver vi en syskonvagn. Valet var för oss väldigt enkelt - vi har skaffat en Bugaboo Donkey som går under smeknamnet "Åsnan". Anledningarna till att vi valde just Åsnan är för att den går att använda som både enkel och dubbel vagn, man kan vända sittdelen både framåt och bakåt, rejäla svängbara hjul och slukar mycket tack vare varukorgen och en rymlig korg under vagnen.

Enligt önskemål så kommer nu ett inlägg om vagnen. Jag kommer inte att skriva så mycket om vagnen och dess funktioner, vill ni veta mer om det så kika in på Bugaboos hemsida. Jag skriver främst om mina körupplevelser med vagnen samt vad jag tycker är positivt och negativt. Än så länge har jag bara kört den som enkelvagn och promenaderna har varit på "vanliga gator" (ej motionsspår, skogsvägar och dylikt) samt i butiker. Det ska bli spännande att till hösten använda den som dubbelvagn. Undrar ni något så får ni gärna fråga! Inlägget kommer säkerligen uppdateras vartefter.

Till att börja med vill jag säga att Viggo älskar sin vagn! Tidigare har han åkt framåtvänd och det hatade han. Med Åsnan kan vi själva välja åt vilket håll barnen ska sitta vilket är ett stort plus. Viggo sitter oftast snällt i sin vagn och somnar när han är trött. Varukorgen på sidan om hans sittdel fungerar som leksakskorg till Viggo - jag brukar ha några leksaker där i samt skötväskan och mat/mellanmål. Viggo kan själv plocka med det han vill ha.

Att köra Åsnan är väldigt behagligt och smidigt. Vagnen känns rejäl och är lättstyrd. Man anpassar enkelt höjden på handtaget efter sin egen längd. Nackdelen med handtaget är dess form (svårt att få ett bra grepp om man som jag har små händer och jag saknar att kunna vinkla handtaget) och materialet. Materialet på både handtaget och bygeln till sittdelen påminner om hårdare skumgummi och är alltså känsligt och mycket opraktiskt. På bygeln har jag satt på ett såkallat "bumper skydd" för att Viggo inte ska peta eller bita sönder den och riskera att svälja småbitar.

Hjulen är stora och bra (två svängbara hjul i fram som även kan låsas) men något för blanka. På våran förra vagn, Baby Jogger City Elite, var hjulen stora och grovmönstrade vilket gjorde att vagnen lätt tog sig fram i alla lägen. Med Åsnan upplever jag att det blir något svårstyrt i snömodd eller om det är dåligt plogat. Det ska gå att ställa vagnen i ett så kallat snö och sandläge vilket ska göra det lättare att köra i just snö och sand. Jag har ännu inte testat det men Viktor som har gjort det tycker att det är helt okej.

Vagnen är lätt att fälla ihop men jag tycker att det blir extra omständigt pga handtagets känsliga material. Jag får hela tiden vara försiktig och tänka mig för när jag fäller ihop den och sen ställer/lägger ifrån mig vagnen, allt för att undvika skador på handtaget.

Det finns otroligt många olika tillbehör att köpa till vagnen - åkpåse, sittdyna, sufletter i olika färger, mugghållare, bricka, organizer m.m. Vi har köpt en orginal åkpåse i denimtyg (se bild), svart sittdyna och en organizer. Den sistnämnda ska vi dock lämna tillbaka då jag anser att den inte alls är nödvändig och är dessutom svårplacerad. För den som inte vill köpa orginal suffletter, liggdelslock och sittdynor finns det möjlighet att köpa hemmasydda produkter. Jag skulle gärna vilja byta ut en av suffletterna till något fint tyg, kanske något Missoni inspirerat? En sittdyna i ett matchande tyg vore också roligt att ha. Jag har köpt ett "bumper skydd" med pillband (se bild) av en tjej som syr barnvagnsgrejer - ett enkelt sätt att piffa till vagnen lite grann. Viggo gillar att pilla på banden.

Jag vet inte riktigt vad jag mer ska skriva? Kommer jag på något mer så uppdaterar jag vartefter. Staplar även upp det jag anser är positivt samt negativt med vagnen. Summa summarum, jag är jätte nöjd med vagnen och rekomenderar den varmt! En kombo av Bugaboo och Baby Jogger skulle bli den perfekta vagnen! 


Positivt:
Snygg design - slitren precis som jag gillar. Från enkel till dubbelvagn - behöver jag säga mer? Vändbar sittdel som med ett enhandsgrepp kan vinklas i alla lägen. Varukorgen på sidan om sittdelen samt korgen under vagnen - slukar mycket. Enkel att fälla ihop (läs mer ovan). Lätt styrd med rejäla svänghjul. Åkpåsen - man fäster den i sittdelen (lite krångligt) och på så vis sitter den verkligen på plats, locket kan tas av. 3 års garanti.

Negativt: Priset - vagn och tillbehör kostar en hel del men jag anser att det är värt varenda krona! Selen - krånglig och svår att reglera, spännet sitter för långt bak och hamnar under rumpan på barnet. Liten och smal sittdel - Viggos huvud tar redan i upptill vid suffletten men som jag förstår det så är alla syskonvagnars sittdelar mindre, man kan inte jämföra med en enkelvagn. Handtaget + bygelns material, känsligt! Handtagets form (läs mer om handtaget ovan). Släta däck - ett grövre mönster skulle göra det lättare att ta sig fram. Bromsens placering (bredvid ena bakhjulet) - föredrar bromsen på handtaget men jag antar att det inte går eftersom att det är teleskop handtag.



Nedersta bilden visar hur vagnen kommer att se ut som syskonvagn (men vi kommer förmodligen att ha sittdelen vänd åt andra hållet).

Jag är tyvärr ingen mästerfotograf och har varken tålamod eller tid till att knäppa bättre bilder än såhär. Sorry. Till våren ska jag försöka knäppa bättre bilder utomhus, när vagnen är i bruk, men fram tills dess får ni nöja er med dessa bilder. Om ni vill se vagnen och dess tillbehör i bättre utförande, samt läsa mer om vagnen så ta en titt på Bugaboos hemsida.

Är det något ni saknar, något ni undrar över? Lämna en kommentar så lovar jag att uppdatera inlägget med infon ni söker :)


Pigg mamma, trött och gnällig unge.

Idag känner jag mig ovanligt pigg! Klev till och med upp utan problem halv sju imorse. Vanligtvis tar det emot enormt mycket och jag brukar ligga kvar i sängen minst en halvtimme, om Viggo tillåter det vill säga. Undrar vart denna energi kom ifrån?

Viggo har ännu en gnäll dag. Det har varit många såna senaste tiden + att han är väldigt mammig. Jag orkar inte bara vara hemma och höra hans gnäll och missnöje så jag funderar på att åka till Ikea - äta lunch, samla inspiration och låta Viggo leka av sig. Om det är någon som vill göra oss sällskap så hojta bara till.

Lilleman somnade en timme tidigare nu på förmiddagen än vad han brukar göra. Innan han somnade så försökte jag roa honom med kritor, det var väl inte speciellt uppskattat. Roligt en minut och sen åkte kritorna ner på golvet, liksom allt annat. Tips på hur man roar en ettåring? 







Han satte foten i en potta.



Det absolut roligaste man kan göra, enligt Viggo, är att stå i sin potta. Han står i sin potta flera gånger om dagen och tjuter högt av glädje. Ja den kommer ju till användning i alla fall, men jag skulle nog föredra att han sitter på den istället.

Ser ni förresten att han är illröd runt munnen, på kinderna? Det började med små röda pricka efter att han ätit lunch (spagetti och köttfärssås). Framåt eftermiddagen blossade det upp och blev värre och han ser fortfarande likadan ut. Jag trodde att det var tomatsåsen han reagerade på, det har hänt tidigare att han blivit prickig runt munnen av tomat, men brukar inte allergiska reaktioner ge med sig efter några timmar?

Nu är jag helt slut efter ännu en dag på Gränby (dock med sällskap den här gången och inte lika många timmar som igår), Viggo har varit gnällig hela eftermiddagen och mina fogar gör förbannat ont! Äntligen kan jag säga att jag ska lägga mig på soffan och tro mig, det är precis vad jag ska göra nu! Go´ kväll!




Nya soffan är på plats.

God morgon!
Dagen började som vanligt 06.30. Han är punkligt våran son. Starten på dagen var väl mindre trevlig... för att inte tala i klarspråk - Viggo fick ta ett bad med en grundlig rengöring från topp till tå och pyjamasen åkte in i tvättmaskinen. Jag fattar inte hur det gick till, att det ens är möjligt... När vi sen gick ner till vardagsrummet fick vi oss en glad överraskning:



Färgen på soffan är lite missvisande, nedersta bilden är mest lik. Det är jätte svårt att fota hemma hos oss, vi har bara fönster åt två håll och det är norr och söder.

Viktor stannade uppe sent igår kväll för att montera ihop soffan. Efter många om och men så är den nu i alla fall på plats. Jag tycker mycket om den, den är fin, skön och lagomt stor. Både jag och Viktor har för oss att den vi tittade på i butiken var i en ljusare grå nyans. Jag vet inte om vi inbillar oss eller om det har med ljuset att göra. Funderar på att åka förbi Mio och titta på utställnings exemplaret för säkerhets skull.

Nu fattas det en matta och det ska sättas upp tavlor på väggarna. Jag vet inte riktigt vad vi ska ha för matta, jag vill inte betala flera tusen i alla fall. Det kanske blir en ryamatta från Ikea eller Rusta till att börja med. Någon som har tips på fina mattor till bra pris? Helst vill jag ha en kohud, som ett lapptäcke fast matta. Såg att min frissa har en sån i sin salong - to die for! Men den kostar väl multum antar jag.

Nu ska jag slita mig från datorn och istället göra oss redo att åka ut på dagens äventyr. Carpe diem!

På språng.

Idag har jag och Viggo varit på språng hela dagen. Vid tio tiden i förmiddags åkte vi hemifrån och styrde mot Gränby köpis för lite shopping. Där strosade vi omkring i fem timmar! Viggo var så snäll hela tiden och somnade utan problem i vagnen så jag fick shoppa ostört. Och apropå vagnen, det är visst några som är nyfikna på den och jag har till och med fått order om att skriva ett blogginlägg om den så det ska jag knåpa ihop. Är det något speciellt ni vill veta?



Dålig mobilbild. Viggo sover gott i sin nya vagn.

Ikväll ska vi äta tacos så jag ska strax börja förbereda. Viktor är påväg hem från jobbet och förhoppningsvis kommer han hem med någonting som vi verkligen har längtat efter i flera veckor - nämligen våran nya soffa! Som vanligt blir det ju krångel så fort vi ska göra någonting och självklart även nu. Nåja, det återstår att se om vi får hem soffan ikväll, annars får jag väl stå ut en heeel dag till!


Back in town.

Helgen är tyvärr redan över och förbi. Jag tycker att den passerade på tok för fort! Vi har varit i Storvik hela helgen. På lördagen var Viggo med sin mormor så jag och Viktor tog en shoppingrunda. Grabbarna fick fina plagg och skor, de kommer att vara så snygga i vår och sommar! Jag kom hem med tråkiga basplagg.

Det känns inte alls roligt att leta kläder just nu - jag känner mig så blek, ful och lönnfet och är en jeans tjej (det går i perioder, ibland är jag leggings typen) som inte riktigt accepterat ännu att det är leggings som gäller kommande månader. Känner mig skit ful och töntig i alla kläder jag provar! Vilket i-landsproblem... pinsamt när man tänker efter. Önskar och hoppas att jag kan känna mig mer bekväm med mig själv denna graviditet, när jag väntade Viggo så grät jag dagligen pga hur jag såg ut. Att man känner sig vacker som gravid kvinna kan jag tyvärr inte hålla med om.

Jag fantiserar om hur fint det är med en småblommig klänning ovanpå gravidkulan. Till det converse skor och en jeans jacka och håret uppsatt i en tofs eller fläta. Pricken över i:et är ett par snygga solbrillor och fräknar på näsan. Tyvärr är jag sämst på att shoppa (och sminka mig samt fixa håret)! Hittar aldrig det jag söker och köper istället något halvdant som inte alls smickrar min kropp. Vem följer med mig på en shopping runda och blir min stylist?! Krav: du ska vara ärlig och ha bra smak :)



Höggravid och obekväm, orkeslös pga dålig hälsa men med en längtan och enviset som få.

Idag har jag grym huvudvärk som jag hoppas ger med sig snart. I eftermiddag ska vi hem till svärmor på middag och framåt kvällningen ska jag till frissan. Älskar att gå till frissan men blundar och slår dövörat till när det är dags att betala för besöket. Förresten så är det snart dags för Viggos första klippning, välbehövligt!


Ljushus.



Jag har länge tänkt köpa mig ett ljushus men har aldrig hittat något till ett rimligt pris. Men vet ni vad, nu har jag ett står i köksfönstret och det är tack vare Frida. Frida är en tjej jag "lärt känna" genom bloggen, hon har en son som är jämn gammal med Viggo. Jag kallar henne för "Fynd Frida" och hon lever upp till sitt smeknamn, hon är en jäkel på att fynda! Det är många gånger jag blivit avundsjuk på hennes fina och billiga fynd!

Hur som helst, Frida har i alla fall köpt mig ett ljushus och skickat det med posten. Hur underbart och snällt är inte det?! Tusen tack! Och är inte bloggvärlden rätt så underbar? Det finns många rara tjejer (de flesta mammor med barn i Viggos ålder) i detta avlånga land som jag lärt känna genom bloggen, och som jag önskar att jag fick träffa. Tråkigt nog så bor det allra flesta många många mil bort!


Han går och går.



Det var visst inte bara muggdrickandet som släppte idag. Även rädslan för att gå har släppt. Viggo har knatat på bra idag. Han reser sig upp mot tex bord och stolar men istället för att sätta sig ner och krypa iväg så går han nu istället, av egen vilja. Det blir oftast 6-7 steg och sen ramlar han på rumpan, överlycklig och stolt som en tupp. Nu är det pågång, snart går han! Kan han ha blivit inspirerad av Adele igår måntro? :)

Nu sover lilleman och Viktor är hos frissan. Jag ska passa på att ta en dusch i lugn och ro och sen börja packa, vi åker upp till Storvik imorgon och stannar över helgen.


Tv freak.



"Har inte tid, kollar på tv. Stör ej!"

Viggo älskar att kolla på tv och skulle lätt göra det hela dagarna om han fick! Favorit programmen är bland annat Djungel boken, Oscars oas, Fåret Shaun, Pomos piano och alla musikprogram. Drömmarnas trädgård är fängslande ibland, ibland helt ointressant.

Stundtals är det nästintill omöjligt att få kontakt med honom när han sitter framför tv:n. Jag anser inte att det är dåligt eller skadligt för barnen att kolla på tv, om det är i lagom dos och vettiga program vill säga.


1:a mars.

God morgon!
Här hemma gäspas det flitigt. Man skulle kunna tro att jag och Viggo har en tävling i flest gäspningar på fem minuter. Segern skulle nog jag plocka hem... Jag förstår inte varför Viggo ska envisas med att kliva upp halv sju på morgonen när han är så trött?

Det verkar vara nya rutiner nu sen några dagar tillbaka - sova två timmar mellan 11 - 13, skippa eftermiddagsvilan och istället bli jätte trött och gnällig vid 18, somna för natten vid 19 och vakna halv sju på morgonen. Det här känns inte riktigt okej för mig som är sjukt morgontrött men det är väl bara att gilla läget!

Dagens planer är än så länge oskrivna. Jag hade tänkt att vi skulle ta bussen in till stan och gå till ankdammen men vädret är verkligen inget att hurra för så vi skjuter på det till en soligare dag. Kanske att vi tar en runda på Gränby centrum och uträttar några ärenden? Nåja, det visar sig vad det blir av dagen. Solong!




Imorse släppte det ytterligare lite grann för Viggo - han dricker nu själv ur mugg med sugrör! Tidigare har han bara druckit själv ur en pipmugg, om den är fylld ända upp till kanten. Att dricka själv ur flaska vägrar han, han verkar inte förstå att han måste luta tillbaka huvudet, eller så orkar han helt enkelt inte. Han är lite bekväm av sig våran son, haha! 

Folk säger att vi skämt bort Viggo och att det är därför han inte dricker själv men tro mig, så är det inte. Flera gånger om dagen får han försöka själv och så har det alltid varit - han blir arg, ledsen och frustrerad men får ändå fortsätta att försöka.

RSS 2.0