Mycket att göra.

Bloggen hinns inte med! Jag har fullt upp med att städa, tvätta, packa, skriva inköpslista... och dessutom ta hand om Viggo.

Fan va skönt det ska bli med s e m e s t e r! Vi behöver det verkligen och framför allt Viktor är så värd det!


Här kommer vi att spendera 15 dagar. Eller ja, vi kommer ju inte sitta på hotellområdet i 15 dagar såklart! Några upptäcksfärder ska vi nog hinna med :)

Jag ska åka flygplan!

Mina föräldrar är konstiga. Dom är så uppspelta och glada, pratar om någonting som kallas för "resa"? Tydligen så ska vi, hela familjen, åka flygplan på lördag (det bestämdes idag). Vad är ett flygplan? Mamma rotar i mina sommarkläder, testar solhattar och badkläder på mig, packar ett mini apotek och skriver en inköpslista... Hon verkar lite vimsig?


Mamma konstaterade tidigare idag att min UV dress fortfarande passar i storlek och hon säger att jag är redo för 15 dagars sol och bad. I Thailand! Tydligen finns det massor med ris och goda frukter i Thailand - vilken tur för mig för jag älskar ju det!


I loved you from your first breath, I'll love you till my last.




Första snön.

Jovisst fick jag snö som jag önskade. Just nu vräker det ner blötsnö och blåser kalla stormvindar! Men kollar man kommande dagars väderleksrapport så ser det ju inte ut som att snön kommer att ligga kvar.


Första advent.

9 grader varmt och spöregn. Jag får ingen julkänsla alls, tyvärr.

Första ljuset är tänt, vi (tillsammans med Viggos farfar och bonusfarmor) har fikat "advents fika" och i fönstren lyser stakar och stjärnor. Kan vi få lite snö tack?


Några glimtar hemifrån oss idag.

Idag blir Viggo 45 veckor.


Sjukhuset.

Väckarklockan ringde 06.30 imorse. Gäsp, jag är verkligen ingen morgon människa! Speciellt inte efter fem timmars störd sömn. Viggo vaknade två gånger och var hungrig, en gång i natt (kommer faktiskt inte ihåg vilken tid) och sen igen klockan sex.

Just nu sitter jag i väntrummet på Nuklearmedicin mottagningen. Jag ska göra någon form av magundersökning med en kapsel innehållande radioaktivt läkemedel. Tre timmar efter att jag svalt kapseln ska jag tillbaka till mottagningen igen och då ska läkaren kolla med kamera hur mycket av läkemedlet kroppen tagit upp.

Jag har varit fastande i över tolv timmar. Det är mest jobbigt psykiskt att fasta, tycker jag. Vetskapen om att man inte får äta är skit jobbig! Just dessa gånger är jag alltid överdrivet hungrig och jag tänker bara på mat...


Torsdag.

Möblerna är väldigt uppskattade av Viggo! Han leker mer än gärna i sin lilla hörna. Nu är det förresten en ny favoritleksak som gäller för den lille herren, en apa med en bebisapa hängandes i armen. Liknar mig och Viggo faktiskt.

Dagen har än så länge, som vanligt, varit ganska lugn och inte alltför händelserik. Tanken var att åka till öppnis men det verkar prompt omöjligt för Viggo är alltid trött när det är dags att åka. Istället så har vi varit ute på en långpromenad och när Viggo somnat i vagnen så knatade vi hemåt och jag poade lite på gården under tiden Viggo sov.

Jag funderar på att åka till Ikea om en stund. Har en del andra ärenden att uträtta också i närliggande butiker så det vore lämpligt om vi kom iväg. Vi får väl se hur det blir med den saken...



Haha, jag vart så full i skratt när jag tog av Viggo mössan - snygg frilla!

Viggos möbler.



Nu är jag äntligen klar med mitt projekt! Det är Viggos möbler som fått sig en make over. (Här kan du se hur de såg ut innan jag målat dem)

Stolarna och underredet på bordet har jag målat svart, bordsskivan vit. Jag funderade ett tag på att måla bordsskivan schackrutig men kom fram till att det blir bäst att ha den helvit. Det vore roligt att måla någon liten detalj - kanske skriva Viggos namn?

Julstjärna 2.0

Ibland vill jag ge mig själv en klapp på axeln, bara för att jag ibland är så jäklarns fiffig och flitig. Idag är en sån dag. Målandet fortsätter (jag är ännu inte klar med mitt projekt som jag tidigare skrivit om) och inspirationen flödar.

I söndags fick jag en plåtstjärna i guld av min mormor. Jag gillar dessa traditionella stjärnor men guld är inte min grej. Vad gör man då? Jo man går lös med en sprayburk såklart!

Jag monterade isär stjärnan, tejpade alla håll på insidan och sprayade sen utsidan av stjärnan med svart sprayfärg. Tyvärr räckte inte färgen, den skulle behöva två lager till. Men ivrig som man är så monterade jag ihop stjärnan igen, bara för att få se resultatet. Och ja, jag är nöjd! Nu vill jag ha en stjärna till och göra likadant med den.


Bilderna gör sig inte rättvisa, jag ska knäppa nya i dagsljus när stjärnan är färdigmålad, men ni ser ju på ett ungefär. Insidan är fortfarande i guld så det strålar fint mot det svarta. Vad tycks - hiss eller diss?


Testpilot.

Jag fick för några veckor sedan det glädjande beskedet att jag blivit utsedd till testpilot för Lager 157. Jag ska testa deras jeans. Super roligt!

Inom kort ska jag testa mina första jeans och jag kommer efter cirka 3 veckors användande skriva en recension här i bloggen samt visa bilder på jeansen.



Först ut är modellen "Skinny".
Någon som har testat dessa jeans, eller någon annan modell från Lager 157?


Viggo = ett plåster.

Bloggen har jag inte haft en tanke på under dagen. Viggo har varit som fastklistrad på mig. Min stackars nacke strejkar! De få minutrar han inte fått klänga på mig har han gråtit hysteriskt och gett mig blickar som säger "mamma, jag dör om du lämnar mig ensam, om så bara för en sekund. Dumma mamma! Stackars mig!".

Viggo sover för natten och jag ska strax stryka gardiner och sen fortsätta måla. Jag ska visa er sen vad det är jag pysslar med. Jag är inne i en period då jag tycker att det är jätte roligt att måla, pyssla och dona - det är terapi för mig. Dessvärre så har jag ont om tid och ork, men jag gör så mycket jag hinner och orkar med.



Målar svart.

Tidigare ikväll fick jag ett sug efter att måla. Jag har en del projekt som väntar på en make over så det är bara att välja och vraka! De flesta prylar kräver förarbete och det orkade jag inte med ikväll. Men ett projekt va redan redo att målas så det har jag pysslat med i några timmar. Jag blev nästan klar. Förhoppningsvis har jag ork och tid att färdigställa det imorgon.

För ganska precis ett år sedan stod jag med magen i vädret och målade spjälsäng och skötbord. Tänk va tiden går! Då hade jag mitt lilla pyre i magen - jag visste att det var en liten pojke som låg där inne, jag hade sett honom på 4d ultraljud och jag undrade ju såklart vem han var. Jag längtade så mycket efter honom!

Nu har jag min Viggo, redan 10 månader "gammal", ligger i spjälsängen som jag kämpade med flera kvällar i rad. Nu vet jag vem han är och jag älskar honom över allt annat!


Same same, but different.



Häromdagen visade jag liknande bilder på Viggo. Idag visar jag dem i färg. Same same, but different. Jag får inte nog av dig, älskade unge!

Julpynta?

Trots en längre sovmorgon så har jag hunnit med en hel del redan och klockan är bara strax efter 11. Hemmet är städat och doftar citronsåpa. Jag har tagit fram kartongerna med julpynt, det lilla vi har. Jag har ju aldrig varit förtjust i julen men i år så känner jag faktiskt för att pynta lagomt mycket - byta gardiner och byta ut fönsterlamporna till stjärnor/stakar, köpa några juliga blommor men sen får det räcka. Det där med tomtar är inte min grej. I år tänker jag inte lägga så mycket krut på julpyntet, jag tar det lilla vi har. Vi får se hur det blir kommande år. Utöka eller avveckla?

Viktor jobbar kväll denna vecka and I love it! Hela familjen hinner umgås mer och jag behöver inte dra hela lasset själv hela dagarna. Mina två V:n ligger just nu och sover och jag ska stryka gardiner. Funderar på att byta gardiner och hänga upp stjärnorna i fönstrena, eller ska jag vänta några dagar till? När börjar ni julpynta?


Eftersom att det inte finns någon snö ute så åker Viggo "pulka" inomhus på fårskinnspläden.

Sovande liten bebis.

Jag hittade massor med bilder på Viggo i mobilen. När jag såg bilderna från när Viggo var riktigt liten fällde jag en tår. Tänk att han har varit så liten? ♥


Idag blir Viggo 44 veckor.



3 blev 1.

Vissa av er vet ju att vi tidigare haft två katter och en hund. Men sen ett tag tillbaka bor det bara en katt hemma hos oss. Anledningen till det är tidsbrist, helt enkelt.

Katten Eddie bor numera hos Viggos farmor, det har jag ju redan skrivit om här i bloggen. Men att Elsa flyttat hem till Viggos mormor har jag tidigare inte nämnt. Det är ingenting jag velat skylta med då det känns otroligt tungt för mig, det känns som ett misslyckande. Elsa mådde inte bra av att inte få den tid och uppmärksamhet som hon faktiskt behöver. Dessutom är hon väldigt svartsjuk på Viggo. Nu får hon istället full fokus från min mamma och min syster - dagliga promenader, aktiviteter, lek och bus. Rutiner är a och o för att hon ska må bra.



Jag saknar såklart mina fyrbenta vänner men jag vet att det här är det bästa alternativet just nu, alla parter mår bäst av att ha det såhär. Vi har inte lämnat bort Elsa för all framtid, förhoppningsvis kan hon en dag flytta hem till oss igen. Men frågan är om hon mår bra av att flänga omkring?


Varför fick just Kenzo fick stanna kvar hemma hos oss?
Att "välja bort" en av katterna gjorde ont i mitt hjärta. Båda katterna är underbara på sitt vis, båda två är väldigt sociala och har starka personligheter (ja en katt kan faktiskt vara personlig!). Jag önskar att båda två kunde bo hos oss.

Att Eddie fick flytta beror främst på att han är den som kräver mest pälsvård och som jag nämnde tidigare så är just tiden mitt bekymmer. Pälsen ska borstas och katthår städas bort. Att han är lite latare och en sämre jägare påverkade även beslutet. Vi behöver en jägare här hemma för att hålla råttor och annat sattyg borta.

Going north?

Idag är jag som en helt ny människa! Sovmorgon och en varm dusch var en bra start på dagen. Det gjorde susen!

Dagens planer är inte riktigt spikade ännu men det lutar åt att vi åker norrut, hem till Storvik. Jag säger fortfarande "hem till Storvik" och kommer nog alltid att göra det.

I Storvik ska vi hämta en vinteroverall som Viggos gammelmormor köpt, hälsa på Elsa (mer om det i ett separat inlägg senare idag) och såklart umgås med nära och kära.

Ha en bra helg! Solong!



Jag slänger väl in en bild med några kloka ord för att liva upp inlägget lite!


Klappa händerna.

Här har det ekat tomt under dagen (förutom mitt tidsinställda inlägg om julens outfit). Anledningen till dålig uppdatering är huvudvärk from hell! En sån simpel sak som att hyvla ost var för ansträngande, det orsakade en kräk-kavalkad... Men nu mår jag lite bättre och ska strax lägga mig på soffan och softa. 

Igår kväll lärde sig Viggo att klappa händerna och gör det nu mest hela tiden. Sötis!




Jul outfit.

Jag har börjat spana efter en lämplig jul outfit till Viggo. En sak vet jag då säkert, jag tänker inte köpa något "juligt". Nej jag letar efter någonting fint som han kan ha även efter julhelgen. Ett par schyssta chinos och en fin stickad tröja kanske? Eller en mjuk och skön skjorta som funkar även till vardags?

Utbudet till pojkar är så trist! Till flickor finns det alltid så mycket fint att välja på, nästan för mycket! Jag har sagt det förr och jag säger det igen - får vi någongång en dotter så kommer jag att bli ruinerad!

Vad ska era barn ha för kläder till jul?


Bilderna är lånade från Lindex.

Smart och snyggt från Granit.


Jag tröttnade på att det låg räkningar, sjukhus kallelser, rabattkuponger och dylikt utspridda på köksbänken. Dessutom har man dålig koll på alla papper - är räkningen betald? när ska jag till sjukhuset? men visst har jag väl en rabattkupong på den butiken?

Lösningen vart en förvaringstavla i zink, från Granit. Jag och Viktor har en varsin ficka på tavlan och den tredje kallas för "övrigt". Ni börjar kanske ana att jag har en förkärlek till Granit? :)

(Byrån i hallen vill jag egentligen inte ha men den slukar många par skor och får stå där tills dess att vi hittar en mer lämplig och snyggare lösning.)

Mannagrynsgröt.

Imorse klev vi upp tidigt, strax efter halv åtta. Allt före åtta är tidigt för mig, jag är inte van. Bortskämd mamma kanske? Men med facit i hand så skulle jag ha gett Viggo en flaska välling och försökt få honom att somna om. Han har varit jätte trött sen vi klev upp. Han verkar inge pigg idag - snorig och rödblommig om kinderna, känns varm men har ingen feber. Det är väl den där lilla bissingen som ställer till det antar jag?

Vi har nyligen ätit frukost, mannagrynsgröt med lingonsylt och leverpastejs smörgås. Viggo leker just nu i sin lilla lekhörna och katten gör honom sällskap. Vi skippar öppnis idag, det krockar med Viggos sovtider och just idag vill jag inte hålla honom vaken och sen riskera att få en övertrött unge. Jag tror inte att det går någon nöd på Viggo om vi missar öppnis.

Det börjar bli dags för Viggo att sova en stund så jag ska väl gå in till köket och blanda iordning en flaska välling. Solong!

Du är så fin och jag tycker om dig.



Du är så fin och jag tycker om dig, du är så fin och jag tycker om dig.
Ingen är så fin som du i hela världen, ingen är så fin som du i hela världen


Varje kväll vid läggdags så sjunger jag den sången för Viggo, minst en gång. För mig är det viktigt att Viggo får höra hur älskad och omtyckt han är!


Titt-ut!

Lilla knasbollen älskar att leka tiit-ut och gömmer sig bakom allt han får tag på! De senaste dagarna, varje gång han har haklappen på sig, så ska han leka titt-ut.

I filmklippet är Viggo trött och gnällig och jag tjatar och tjatar - "Vart är Viggo? Titt-ut!". Viggo visar också att han kan peka på lampan när man frågar vart den är.


Frusen Volvo.

Den här dagen började inte som jag tänkt mig! Tanken var att åka till kyrkan på sångstund, träffa Therese och hennes lilla Ingrid. Men så blev det ju inte riktigt... Min stackars frusna bil ville inte starta imorse. Morr, spott och fräs!



Istället så bäddade jag och Viggo ner oss i sängen och sov en timme. Nu är det full fart igen och jag ska strax göra lunch. Efter lunchen ska vi gå ut på en promenad (med risk för att frysa ihjäl!). Har ni också kallt ute idag? 


Nya mini möbler.

Hej på er!
Dagen har rusat förbi trots att vi bara varit hemma och inte gjort något speciellt alls. Mycket lek har det blivit idag. Viggo har fått nya möbler (som var tänkt att vara en 1 års present men så blev det alltså inte) och han verkar tycka jätte mycket om att leka vid bordet. Vi satt på en varsin stol och åt fruktmellis tidigare idag. Viggo matade mig och asgarvade samtidigt! Tänk att han blivit så stor! Nu skrattat vi inte enbart åt varandra, vi skrattar också med varandra, leker tillsammans... ja ni förstår. Tidigare har det ju varit så att jag roat honom men nu roar han mig minst lika mycket!

Möblerna ska såklart målas om, så snart jag får tid och ork. Gissa vilken färg? Inte så svårt att lista ut kanske.

I söndags kväll klickade jag hem en present till Viggos 1 års dag och tidigare idag fick jag ett sms som talade om att presenten redan kommit. Vad det är får ni se vid ett annat tillfälle men jag kan säga så mycket som att den finns med på Viggos önskelista. Jag ska strax bege mig till Ica för att hämta hem paketet, spännande!

Solong!


Dockan som sitter på stolen är det tänkt att Viggo ska få i julklapp. Varenda gång vi varit på Ikea och han fått syn på dockan har han blivit ivrig, ska ha! Dockan har jag nu lagt åt sidan och Viggo får återse den på julafton.

When you need me.


Viggos present till sin pappa på fars dag. Även jag finns här för dig Viktor, men det hoppas jag att du redan vet ♥

Idag blir Viggo 10 månader.


Viggos önskelista.

Julen närmar sig med stormsteg och likaså Viggos 1 årsdag. Jag har fått frågan vad Viggo vill ha i julklapp och födelsedags present. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad barn i 1 - 2 års åldern leker med. Kom gärna med förslag på saker som är lämpliga i den åldern!

Med risk för att låta som en tråkig och otacksam morsa - jag ser hellre att Viggo får "rejäla" presenter, sånt som han verkligen behöver och kommer att ha användning för istället för att folk köper "bara för att". En svart pusselpall med vita bokstäver (Viggo) finns på önskelistan. En liten pening på Viggos sparkonto är också mycket uppskattat!

Här är några förslag på presenter, i blandade prisklasser:




Bilderna är lånade från Google.

Måndag.

Veckan startar med en extra ledig dag för Viktor. Skönt att förlänga helgen och vara tillsammans alla tre. Både jag och Viktor har huvudvärk idag. Jag tror att det kan bero på att vi slarvat med matintaget de senaste dagarna + för få timmars sömn. Vi måste bli bättre på att lägga oss i tid! Men jag lär då säga att min bettskena gör susen! Jag är inte alls lika spänd i käkarna längre och det är lättare att undvika att bita ihop så hårt som jag vanligtvis gör. Och jag sover mycket bättre och vaknar avslappnad i käkarna.

Just nu är Viktor iväg på olika ärenden, Viggo sover och jag ska strax ta reda på tvätten. Om jag bara visste att Viggo sover en längre stund så skulle jag ta en varm dusch (mina ömma och spända muskler behöver det!) men det känns riskabelt att chansa. Jag vill ju inte behöva stressa och bli ännu mer spänd i nacken. Nepp, jag får helt enkelt duscha ikväll. Kanske kan jag tigga åt mig massage också? :)


Jag älskar den här bilden! Mitt lilla troll. Snart är det slut på tandlösa smile.

Fars dag.

Idag har vi firat Viktors första fars dag. Viggo gav pappa en present och bjöd på tårta. Klart att han skulle provsmaka tårtan och det verkade uppskattat - han slickade till och med rent på bordet! Viggos farfar har också varit här och firat med oss.


Tårta med turkos grädde och smaskig frukt, mums tycker Viggo!
"Titta mamma, jag har ätit upp allt på tallriken!"

Första tanden.

Idag tittade Viggos första tand upp, två dagar innan 10 månaders dagen. Tänderna kommer sent men bättre sent än aldrig! Han har nu ett litet gryn i nederkäken, höger framtand.

Tror ni att tänderna kommer att poppa upp snabbt och tätt nu med tanke på att första tanden kom sent?




60 års kalas.

Dagen har rusat förbi. Vi har haft fullt upp hela dagen - jag började dagen med att spendera några timmar i Gränby för mig själv och senare på eftermiddagen åkte hela familjen på kalas hos svärmor. Där bjöds det på tre rätters middag. I present fick svärmor en resa, destinationen är än så länge hemlig för henne och förblir det tills dagen då det är dags för avresa. Hon fick också en enorm och lyxig blomsterbukett som jag plockat ihop. Jag skulle ju såklart ha fotat buketten men det glömde jag bort, typiskt! Gissa om jag fick mersmak efter att vilt gått lös i blomsterkylen?! Jag kanske ska satsa på att göra klar min floristutbildning?

Ikväll är jag och Viggo ensamma hemma. Viktor är inne i stan med sin familj, dom ska gå på konsert. Viggo är fortfarande sjuk och stundtals väldigt ledsen och gosig, stundtals väldigt glad och energisk. Han har nyss somnat och jag hoppas att han kan sova resten av kvällen och natten. Igår kväll sov han mellan 19 - 21, vaken 21 - 23 och sov sen fram till 07.

Oj vilket babbel det blev! Nu ska jag lägga ner för idag. Natti natti!


Idag blir Viggo 43 veckor.


Fynd från Dollarstore.


Förkyld unge.

Äntligen börjar denna dag lida mot sitt slut! Ja den här dagen har varit jobbig, både för mig och Viggo. Viggo är så förkyld och febrig, vilket innebär en gnällig unge. Hela dagen har jag burit omkring på honom, torkat snor och även "fightas". Han tillåter mig inte att klä på och av honom, inte heller att byta blöja eller torka snor. Att försöka använda nässugen eller spraya med saltvatten i näsan på egen hand är bara att glömma!

Lilleman somnade för en timme sen. Tänker han sova för natten måntro? Jag har huvudvärk och är tömd på energi. Jag ska strax bädda ner mig på soffan och titta på Idol. Hoppas att lilleman kan sova bra ikväll och inatt. Ha en fortsatt trevlig kväll!


Att stapla torn och sjunga och dansa till Arvingarna var uppskattat... i fem minuter ungefär. Men hellre en glad unge i fem minuter än inga minutrar alls :)

Glödlampsslinga.


Slingan har 10 glödlampor och är 7 meter lång.

Jag har länge suktat efter en glödlampsslinga men aldrig kommit mig för att köpa en. Men för några veckor sen kunde jag inte hålla mig längre så nu äger jag äntligen en!

Min tanke var att hänga den dubbelvikt rakt upp och ned i ett hörn, bredvid soffan. Men det är ju inte alltid idéerna i huvudet blir så bra i verkligheten och så vart det med den idén. Tills dess att jag kommer på någon annan fungerande idé så får den ligga i en hög golvvas i glas. Också snyggt men inte helt optimalt. Har ni några förslag på vad jag kan göra med slingan?

Jag skulle gärna linda den runt stammen på våran maffiga ek som står vid infarten till vårat hus (slingan går att ha utomhus) men jag har tyvärr inget eluttag. Men det kanske blir ett mission för Viktor i helgen? :)

111111.

Tänk att födas idag. Vilket enkelt personnummer man skulle få! (Viggo fick en liten tremäning just idag faktiskt)

Här hemma startade dagen inte lika bra som jag hoppats på. Viggo har förhöjd temp och nyser och snorar mängder! Törs vi hoppas på att det är tänder på gång? Jag får inte titta i munnen på honom men några snabba skymtar har jag gjort och vid ett tillfälle såg det ut som tandsprickning men vid ett annat liknar det blåsor. Det är i nederkäken, vid hörntanden och tanden bakom. Vi får väl helt enkelt vänta och se hur det utvecklas.

Planen var att åka till öppnis klockan 11 för att fotografera Viggo men det skippade vi såklart. Istället så myser vi hemma och mumsar fruktsallad, torkar snor och roar oss bäst det går.


Såhär kan Viggo stå hur länge som helst, om han får. Viggos problem just nu är att han är för feg - för feg för att släppa taget och stå själv även om han gärna vill, för feg för att sätta sig ner på rumpan så istället står han kvar och skriker efter mamma som får komma till undsättning.

Blomster i november.

Tänk att jag har fotat massvis med olika blommor idag, i mitten av november?!

Varning för mååånga men rätt så fina bilder. Synd bara att kvalitén på bilderna blir sämre när jag laddar upp dem på bloggen.





Viggos ljusslinga.

Kommer ni ihåg att jag för några veckor sedan visade er en ljusslinga? Viggo är ju överförtjust i den och norpar åt sig den så fort han får chansen. Igår när vi va på Ikea så köpte jag en egen ljusslinga till Viggo som nu pryder fönstret i hans rum. Gissa om han vart lycklig när han fick syn på den? Vi får väl se hur länge den får sitta kvar...


Vilodag.

Så gott som hela veckan har vi haft någonting för oss. Jätte roligt verkligen! Igår va jag, Viggo och Sandra till Babyproffsen och testkörde min drömvagn ännu en gång (jag vart inte mindre förälskad, tvärtom). Vi hann även med en runda på Ikea. Lite smått och gott fick följa med hem.

Idag ska vi ha en vilodag. Jag är inte helt kry, är snorig och tung i skallen. Efter lunch ska vi i alla fall gå ut på en promenad. Det gäller att ta vara på dagsljuset!


Viggo fick testa sina nya vantar igår och han vart väldigt fundersam. "Vad tusan är det här för påhitt?! Hmm, dom är ju goda att tugga på i alla fall!"

Paniken som uppstår...

...när ditt barn sitter i bilen och sover och dörrarna går i bakslås.

Fy fan vilken hemsk upplevelse det var! Jag vet inte hur det gick till men i alla fall så klev jag ur bilen och stängde dörren. När jag sen skulle öppna dörren igen så var den låst. Jag tryckte på nyckeln, "lås upp", men ingenting händer. Jag trycker ungefär 10 gånger till och inser tillslut att det går inte att låsa upp bilen!

Viggo sitter alltså i sin bilbarnstol och sover, jag står panikslagen utanför. Ringer till Viktor som säger åt mig att ta ur den manuella nyckeln och låsa upp med den (det sitter alltså en nyckel till låset på bildörren i nyckeln). Inte heller det fungerar, låset kärvar... Nu är jag beredd att slå in rutan!

Till sist får jag hjälp av en farbror som efter lite smörj lyckas låsa upp. Tack och lov! Jag är fortfarande skakis i hela kroppen, chockad och rädd.


Öppna förskolan.

Viggo tog sovmorgon idag, han vaknade 09.40. Skönt att han är utvilad och glad! Vi ska strax åka till öppnis.

Efter öppnis har vi en del ärenden att uträtta - Viggo ska få teståka vagnen jag förälskat mig i (hoppas att Viggo sitter bra). Vi ska även åka förbi BVC och visa upp Viggos öra. Stackarn har fått eksem i och på örat!

Nej nu ska vi åka. Ha en bra dag!


Den perfekta vagnen.

Jakten på en ny vagn vart inte alls lång och komplicerad. Jag har redan hittat den perfekta vagnen! Visst finns det några nackdelar men så är det med alla vagnar. Nackdelarna är bara bagateller, en vanesak - de tummar inte på kvalité och komfort.

Åå, jag vill ha den vagnen nu nu nu! Vem sponsrar med några tusingar? :)



Märket på vagnen börjar på B och slutar på O. Och nej, det är inte en Brio!

Pepparkaks pyjamas.

Borta bra men hemma bäst. Det känns i kropp och knopp att vi flängt runt hela helgen. Jag är jätte trött och vi har haft en lugn start på dagen. Viggo sover och har gjort det i över två timmar. Dags att vakna snart?

Lite senare i eftermiddag ska jag och Viggo åka och handla. Det fattas några ingredienser till middagen och när vi ändå är på rull så ska jag ta en titt inne på Lindex. Jag är lite sugen på att köpa en "pepparkaks pyjamas" till Viggo. Hoppas att den finns kvar i rätt storlek!



C & V, black and white.


C & V.


Jävla Måns!

Ingenting har blivit som planerat de senaste dagarna - ingen solning, inget varmt bad, ingen träff med Marie. Men dagens händelse slår nog alla rekord. Egentligen borde jag inte bli förvånad med tanke på hur otursdrabbad jag är...

Vi har sen några veckor tillbaka planerat att gå på teater i Stockholm med Viktors mamma och syskon, idag var det dags. Viggo var med sin mormor i Storvik och vi for iväg till huvudstaden. Väl där så får vi veta att föreställningen är inställd - Måns Zelmerlöw är sjuk. Tror ni att jag blev nå less?

Nej, de senaste dagarna har varit skit tråkiga rent ut sagt och jag har lust att gå i ide! Men om jag ska se någonting positivt med dagen så var det ju trevligt att klä upp sig, inviga nya fina pjucksen, fixa håret och sminka sig!

Imorgon ska jag mysa med Viggo extra mycket, jag har ju en hel dag att ta igen. Och så ska jag svara på era kommentarer (jag har varken haft tid eller ork, hoppas att ni har överseende med det!).

Over and out. P.S Måns, du är en vekling som förstörde våran dag! D.S.


Idag blir Viggo 42 veckor.


I Storvik.

Hej på er!
Hur har ni det? Jag och Viggo befinner oss i Storvik, hemma hos min mamma och mina syskon.

Vi åkte hit strax efter lunch. Jag försöker alltid att tajma in Viggos sömn när vi ska åka längre sträckor. Men idag ville det sig inte! Bilfärden var minst sagt stressig och kaotisk. Viggo har "sotat ur sina lungor" i åtminstone 10 mil...

Lite senare ikväll hoppas jag på att få barnvakt (eller rättare sagt någon som håller ett öga och ett öra på en sovande unge). Jag vill nämligen åka in till Sandviken och sola. Jag har inte gjort det på väldigt länge och tänker väl inte börja göra det regelbundet som förut men några solningar lite då och då piggar alltid upp! Om orken finns så ska jag ta ett varmt bad efteråt.

Nu vart det mycket svammel. Tack och hej!


Typiskt Kenzo!

Jag blir så full i skratt samtidigt som jag stundtals blir irriterad. Våran svanslöse katt Kenzo krafsar ofta hysteriskt på dörren, jamar och vill in. När vi väl öppnar dörren så står han kvar utanför som ett fån och vägrar gå in! Vi stänger då dörren och låter honom vara kvar ute. Det tar bara några sekunder så gör han samma sak igen - krafsar på dörren och jamar. Såhär kan vi hålla på flera gånger innan fåntratten till slut går in...




Viggos shopping.

Här nedan ser ni en del av Viggos PoP shopping.

Multifärgat ullunderställ och ullstrumpor.
Randig dress/pyjamas, randiga strumpbyxor och randiga mockasiner.
Vimplar, filt och body från jubileums kollektionen.

Mycket randigt blev det. Love it all!




Bra dag!

Viggo skötte sig exemplariskt på våran shoppingtur tidigare idag! Lite gnäll vart det sista halvtimmen men då var han trött och det kan jag inte klandra honom för. Väl hemma igen så somnade han direkt. Man blir ju trött av att shoppa säger Viggo. Och som han *harkel* shoppade på Polarna O. Pyret!

Vi fick även ett spontanbesök på eftermiddagen. Viggos farfar och bonusfarmor kom förbi en snabbis. Jag tror att ungen lyckades charma dem båda. Och vem blir inte charmerad av honom, när han är på bra humör vill säga... Även på shoppingturen lyckades han charma både tanter och en liten flicka på tre år. Mhm, det ska börjas i tid.

Summa sumarum, jag har haft en bra dag idag!


Redo för shopping! Tur att en av oss tittar in i kameran i alla fall!

Polarn O. Pyret.

Idag ska jag fokusera på det som är bra och i den mån det går skjuta det jobbiga och negativa åt sidan. Jag orkar inte med en deppdag till!

Jag och Viggo ska shoppa på PoP idag. Helst så ska vi testköra vagnar också, det vart aldrig av häromdagen.

Men först så är det nu dags för lilleman att sova. Hoppas på att slippa fightas...


Avundsjuk.

Jag har en sak att erkänna. Idag har jag varit avundsjuk på Viktor som får åka hemifrån och jobba. Jag önskar att det vore jag som fick åka och jobba. Det känns hemskt att jag ens tänker så men dagen har varit så påfrestande och jag saknar det sociala som ett jobb faktiskt ger!

Viggo har varit otroligt gnällig hela dagen. Han klänger runt mina ben hela tiden och nöjer sig inte förens jag tar upp honom i famnen. Okej, det kan jag väl stå ut med, det jobbiga just nu är Viggos sömn. Han vägrar sova utan en fight och så har det varit sen minst en vecka tillbaka. Jag är medveten om att vi har haft tur med Viggos sovrutiner och nattningar, fram tills nu. Och jag är också medveten om att det en dag skulle vända.

Vid varje tillfälle Viggo ska sova, dag som kväll, blir det en fight. Han skriker och gråter tills han är dyngsur i svett, fäktar med armar och ben så både han och jag får rivmärken. Nu har han också kommit på att han kan vända sig på mage och krypa iväg. Jag lägger honom tillrätta men lika snabbt igen krälar han iväg. Att hålla fast honom funkar inte, han lugnar inte ner sig, tvärtom. Jag tycker att det känns fel att hålla fast honom, jag inbillar mig att han ska få men för livet... Hur tusan ska man göra?!

Jag känner mig frustrerad, värdelös och totalt slut som människa. En sån enkel sak som att dra igen dragkedjan på jackan känns idag svårt - jag får liksom fokusera och tänka till för att komma på hur man gör. Likaså att göra en flaska välling (som jag vanligtvis klarar av i sömnen). What´s going on?

 
Ja såhär har jag det hela dagarna numera - en unge som klänger runt mina ben och som vägrar att sova. Korten är knäppta med mobilkameran, därav kass kvalité.

111101.

Redan är vi inne i november månad... Sommaren och hösten har gått på tok för fort! Jag får en gnutta ångest när jag tänker på det. Viggo blir snart ett år. Kan ni tänka er? Ett helt år liksom! 9 månader som gravid kändes som en evighet medans 9 månader som mamma rusar iväg!

Just nu längtar jag efter snön. Jag tycker det är skit trist när det är så lortigt och mörkt ute som det är nu. Jag vill inte ens gå utanför dörren. Några decimeter snö skulle ljusa upp min tillvaro! Tänk så mysigt det ska bli att ta med Viggo ut när första snön fallit. Undrar vad han tycker om det? Vi har utrustat oss med vinterkläder och en pulka - vi är redo för snö, ge oss snö!


RSS 2.0