Bettskena.


Tidigare i veckan fick jag hem en bettskena på posten. Jag har i många år varit i behov av en men inte haft råd (eller lust) att betala flera tusen för en bettskena. Kalla mig gärna dumsnål.

Nu har jag i alla fall unnat mig en bettskena, bättre sent än aldrig. Men inte för flera tusen. Lika bra som hos tandläkaren, sägs det, men den kostar bara 499 kronor. Super snabb frakt dessutom! Jag beställde min bettskena hos BeconfiDent. Jag funderar på att testa deras tandblekning också men tyvärr säger plånkan nej just nu.

Jag kan inte påstå att den är bekväm att sova med men det är väl en vanesak antar jag. Jag kan heller inte ge något utlåtande om den ännu, vill ge den några veckor till. Förhoppningsvis så ska bettskenan spara på mina tänder (jag biter ihop tänderna vilket gör att jag har konstant huvudvärk, är öm i käkarna och dessutom har jag gnisslat bort det översta lagret av tandens emalj).

Någon annan som har testat den billigare varianten av bettskena?

Kommentarer
Postat av: Emma Viklund

Jag har perioder då jag med gnisslar tänder om nätterna, skitjobbigt :/ Skulle med behöva en bettskena, men har svårt att tänka mig sova med en sån :/ Men som sagt, det är väl en vanesak antar ja... Hoppas det blir bättre iaf!! :)

2011-10-09 @ 14:57:16
URL: http://emmashjartan.se
Postat av: Linda

Jag har abbonemang på folktandvåden, och vet du vad som ingår? Jo bettskena :)

2011-10-09 @ 17:52:43
URL: http://buslinda.blogspot.com
Postat av: I

Jag har också funderat på att skaffa en. Såg en på ett apotek som inte gick på mer än ett par hundra. Jag fick en hos tandläkaren (innan jag var 20), men den har jag gnisslat ner.



I mitt folktandvård-friskavtal ingår det inte. Priset reduceras dock med 50% (det innebär alltså fortfarande 5000 kronor enligt min tandläkare).

2011-10-11 @ 21:19:35
URL: http://casalinga.blogg.se/
Postat av: I

Jag skulle gärna läsa en utvärdering av dig sedan. :)

2011-10-11 @ 21:20:07
URL: http://casalinga.blogg.se/
Postat av: Anna Maria

Jag har stora problem med att min sambo gnisslar. Det händer typ varje natt och stör både min sömn och är såklart inte bra för hans tänder och spänningshuvudvärk heller. Jag vill så gärna hjälp honom, ge mig gärna tips på var man kan köpa en sån bettskena som ej kostar flera tusen. Jag har prövat två olika apotekskedjor men hittade ingen.

2011-10-12 @ 13:08:17

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din blogg/hemsida:

Det här vill jag säga:

Trackback
RSS 2.0