Fröken med fräknar lättar sitt hjärta.



Nämen se där, en bild på mig! Vanligtvis ser man bara min nacke på bilderna nu för tiden. Observera den lilla tofsen jag lyckades få till igår. Ni som följer mig här i bloggen vet ju vilket tjat det varit om mitt hår, hur mycket jag ångrar att jag klippte av mig håret och färgade det mörkt. Men nu börjar det ordna upp sig! :)

När jag såg den här bilden så slog det mig att jag har blivit en mjukis. Den hårda fasaden syns inte lika tydligt längre. Att jag numera ser jävligt sliten ut är en annan historia! Sen Viggo låg i magen har jag utvecklats och har ett annat tänkande än innan jag blev gravid.

Livet (och humöret) har på sätt och vis blivit lättare men samtidigt utsätts man som nybliven första gångs mamma för enorm stress, press, oro, ångest och ja gud vet allt! Eller så känner jag i alla fall men jag är expert på att sätta ribban för högt så att säga, höga krav på sig själv och prestations ångest är min vardag. Att dessutom behöva dras med äckel borderline och ADHD gör inte saken lättare. Men jag kämpar på! Renoveringen av huset har också varit jävligt påfrestande för både mig och Viktor, det ska jag inte sticka under stolen med. 

Det är lättare och oerhört mycket mer motivarande att kämpa nu när vi har lill V. Jag vill vara en bra mamma och en bra sambo också givetvis. Livet behöver inte vara tip top, tjo och stim, hej och hå, rajtan tajtan jämt. Både jag och Viktor måste lära oss att varva ner och njuta av det som finns här och nu. Jag älskar er mina två V:n, tillsammans är vi oslagbara!

Tanken va att bjuda er på en bild av mig men ni fick dessutom en halv novell!


Torsdag.

Gäsp, gäsp, gäsp! Jag gör inget annat än att gäspar idag känns det som, ser förmodligen ut som en fågelholk. Ögonen känns grusiga och jag har ett konstant tryck i skallen. Funderar på om det är migrän på G? Skjut mig hellre i såna fall...

Viggo sov till 11.00 idag (!) så efter 13 timmars sömn är i alla fall han utvilad och pigg. Just nu ligger han på golvet och stirrar upp i taket på lamporna samt kör ett gympass, vevar med armar och ben till tonerna av "Lilla snigel".

Nu ska vi bege oss ut på en promenad med vagnen. Hoppas på att jag blir lite piggare av solen och den friska luften. Solong! 

Min lilla rödtott.

Det ska bli kul att se vilken hårfärg Viggo får när han blir äldre. Just nu är han ljusbrun med starka inslag av orange/röd. I ljuset syns det jätte tydligt, han ärver mina röda pigment. Undrar om han får fräknar liksom jag? Det ska bli spännande att se den lille krabaten växa upp. Don´t wanna miss a thing!



Babysim va ingen hit idag.

Dagens babysim va inte lika uppskattat som förra veckan. Viggo började gråta efter bara några minuter i vattnet. Efter en kvart klev vi upp ur vattnen och gav Viggo mat istället. Jag tror att felet va att han va hungrig i kombination med att han varit lite krasslig och slö senaste dagarna. Bättre lycka nästa gång!



Att bada i baljan hemma senare på kvällen uppskattade han i alla fall!

Viggos första tavla, ett handavtryck.

Äntligen! Nu har jag gjort ett avtryck av Viggos högra hand. Bättre sent än aldrig.

Jag passade på när han sov men det va inte det lättaste, tvärtom. Han är stark i nyporna! Resultatet vart väl inte perfekt men jag tycker det är charmigt när det syns att det är hemma gjort, det är ju ett konstverk. Jag ska göra ett fotavtryck också men det får bli en annan dag.

I eftermiddag är det dags för babysim igen, mysigt!


Hänger med morsan...




Hellre frukt än godis!



Jag har fixat ett litet fruktfat som vi ska mumsa i oss. Jag är helt tokig i frukt!

Efter mumsandet ska jag gå upp på övervåningen och dammsuga och torka lillens rum. Nu är det så pass färdigt att vi kan flytta in hans möbler och hänga in kläderna i garderoben. Lycka!


Va man inte kreativ innan man blev mamma så lär man då ska bli det nu!

Ungen älskar lampor och sin mobil från Ikea. Att sitta stilla i lugn och ro (spelar ingen roll om det är i babysittern eller i någons famn) är ett big no no, det ska vara liv och rörelse eller åtminstone någonting roligt att titta på!

Mamman tänker till och får en idé... lampa + en hårklämma + babymobilen = ungens underhållning.



Han verkar tycka att mammas installation är helt okej!

Matstol till Viggo.

Snart är det dags att köpa en matstol till Viggo. Jag har kikat runt på olika modeller men vet inte vilken vi ska välja. Budget VS. lyx, design VS. funktion?

Tre starka kandidater är Stokke Tripp Trapp, Baby Björn och en enkel variant från Ikea. Är det någon som har tips kring detta? Vilken stol har/ska ni ha till era barn?


Såhär såg jag ut när jag va bebis...


Vadå tjockis?! Hahaha!
Vet dock inte hur gammal jag är på korten men det kanske mamma kan svara på? Jag tycker att jag ser vissa likheter på mig och Viggo. Han verkar ju få samma kroppstyp som jag hade samt samma näsa och mun, stackarn.


Mamma har uppdaterat mig med info, jag är tre månader på bilderna.

Caroline och Viggo mys.


Till er som önskat fler bilder på mig och Viggo tillsammans.
Det märks att jag inte gillar att vara med på kort va?


Måndag.

Hej på er!

Vilket härligt väder! Har ni också strålande sol idag? Jag och Viggo ska åka in till stan om en stund. Har en del ärenden att uträtta och så ska vi träffa Mervi och lilla Rebecca. Rebecca är knappt tre månader äldre än Viggo så det ska bli roligt att se dem växa upp tillsammans.

Nu är det dags för lunch här hemma och sen ska vi göra oss redo att åka. Solong!


Sov du lilla vide ung...


Nej du lilla vide ung, nu är det dags att vakna!
En sak ni kanske inte visste om mig? Jag gick en florist utbildning i gymnasiet.


Hur blir man kvitt hosta på en 10 veckors bebis?

Jag behöver er hjälp angående bebisar och förkylningar.
Försökte nyss ringa 1177 men det var överbelastat (?).

Viggo är jätte rasslig i bröstet och hostar konstant. Han skulle behöva något slemlösande, finns det något sånt att ge till småttingar i hans ålder? Finns det receptfritt på apoteket eller lär man ge sig iväg till sjukan?



Trots envis hosta och lite sömn så är Viggo stundtals go´ och glad! Kaninen fick han av gammelmormor igår och det vart en ny favorit! Den är så mjuk och söt.

Lördag.

God morgon! Efter en natt med lite sömn är jag nu på benen och i full action. Viggo har sovit oroligt och är dessutom täppt näsan vilket gör det jobbigt för honom att äta. Är det koksalt droppar som gäller? Jag är så otroligt trött och magen strejkar men det är bara att bita ihop!

Om en liten stund kommer min mormor och morfar på besök. Funderar på att lura med mormor till Gränby köpcentrum. Det borde inte vara några problem. Nej mina vänner, nu lär jag återgå till mammarollen, plikten kallar.

Ha en trevlig helg! Kram och hej - sliten tjej!

Idag blir Viggo 10 veckor.


Dagens shopping.

Tidigare idag bäddade jag ner Viggo i vagnen och tog en promenad i blåsten. Jag promenerade ner till köpcentret som ligger inte långt ifrån där vi bor. Det vart lite shopping på Lindex men hör och häpna - det vart inte bara kläder till lilleman, även jag fick med mig några plagg hem.

Viggo fick en tuff jeansjacka och jag köpte ett par mycket prisvärda chinos i marinblått och en skön marinblå/vit randig top till. Byxa + top för under 300 kronor, det gillas! Lindex har mycket fint till både mig och Viggo.


Han blir lik sin pappa.

För flera veckor sen köpte jag en jätte fin heldress på Lindex till Viggo i storlek 68. Den är jätte poppis så ingen kan ha missat den. Jag vela egentligen ha den i 62 så att han kan börja använda den direkt men den fanns såklart inte i mindre storlekar än 68, slutsålt.

Bara några dagar senare får vi besök av min kompis Marie och då fick Viggo just den dressen i storlek 62 i present. Mamma Caroline vart överlycklig! När han fick den va den för stor och pösig. Idag testade jag den på honom och gissa vad, den är lite för lång i armarna men nästan för kort i benen. Jag tror jag blir tokig! Han blir lik sin pappa och får långa ben.

Att köpa heldressar till Viggo är ingen idé, hädanefter blir det två delat för att kunna köpa olika storlekar på över och underdelen. Verkligen jätte trist för jag tycker så mycket om heldressar, det är praktiskt och fint!

Han har en jätte fin kabelstickad heldress från Kappahl i storlek 62 som jag köpte i september förra året (även den jätte poppis). Den har legat i hans byrå och väntat på att bli använd i snart 7 månader. Jag borde nog testa den på honom... och alla fina byxor han har i storlek 62.



Såhär tjusig är Viggo idag!

Meddelande till mina anhöriga.

Bara så att ni vet! Min nya mobil är "trasig". Den slår av sig själv non stop vilket resulterar i att jag kommer att vara svår att nå under dagen. Har varken tid eller lust att slå på mobilen stup i kvarten.

Hur är det möjligt?! Hur kan jag ha sån otur med teknik prylar? Jag borde bojkotta allt sånt och börja skriva brev, skicka röksignaler eller använda mig av en brevduva istället. Fy va less jag blir! Morr, spott och fräs!


Äntligen fredag!

God morgon!

Idag rivstartade jag och Viggo dagen klockan 07.00 med en sångstund. Mysigt! Viggos favoritsånger just nu är Krokodilen i bilen och Lille katt. När jag sjunger Lille katt och kommer till versen Lille ko så flinar Viggo upp sig stort. Kan det vara för att mamma gör sig till lite extra i just den versen? 

" Lille ko, lille ko, lille söte koa. Det var ho, det var ho, ho som sket på broa."


Mammas lilla tjockis, hamster, budda, degklump... kärt barn har många namn! Viggo ligger och slumrar i soffan nu så jag ska passa på att göra någon nytta, plocka ur och i diskmaskinen. Solong!

Jag är så avundsjuk!

Ja jag är så avundsjuk på er som ska se Hoffmaestro i Sandviken ikväll! Vore det inte för Viggo så skulle jag ha åkt upp för att gå på spelningen man jag tycker det känns för tidigt att vara ifrån honom en längre stund.

Jag har sett Hoffmaestro & Chraa live en gång här i Uppsala och dom är så jäkla bra! Fullt ös medvetslös! Bjuder på en av deras låtar, faktiskt den bästa enligt mig. Den gick på repeat när vi rustade huset i december 2009. Jag tröttnar aldrig på den! Ni som ska dit kan ju skaka rumpa åt mig (drick en rosa panterna också!)


Jag kan knappt tro att det är sant!

Det är så komiskt, tidigare idag när jag gick igenom mina favvo bloggar så hittade jag ett inlägg där en mamma visade bilder på sin son sovandes i babysittern. Jag kommenterade inlägget med att jag önskar att Viggo också kunde sova i sin babysitter. Babysittern är ingen favorit om jag säger så...

Gissa vad som händer en halvtimme senare? Efter många om och men så somnar grabben! Jag har hunnit tagit reda på tvätten, borstat katterna, dammsugit, förberett maten och bloggat. Att kunna göra dessa vardagssysslor i lugn och ro (ordentligt utförda och under en och samma dag) är lycka för mig!



 
  Ljudet av dammsugaren gjorde att Viggo till sist somnade. HURRA!

Oj oj, håll i hatten!

Jag tror tametusan att huset blåser bort snart! Och om det gör det så vore det ju trevligt om det landade på en plats där det är minst 25 grader varmt, soligt och vindstilla! Som Costa Rica till exempel, eller varför inte Sri Lanka? Usa skulle också vara helt okej! Sandra den jäkeln åker till Madrid idag. Om jag är avundsjuk? Inte ett dugg! Hmm.

Promenaden ner till Ica skippar vi. Istället så får vi vara hemma och mysa. Natten va så gott som sömnlös för min del så det ska bli skönt att bädda ner sig i soffan och slumra en stund. Men först ska jag ska passa på att göra iordning ett fruktfat nu när lilleman sover. Later dudes!

Hoho! John Blund vart är du?!

Jag blir tokig snart! Jag är jätte trött och har vidrig huvudvärk men kan inte sova! Ligger i sängen och stirrar upp i taket, grubblar och funderar. Vet inte om jag blir nå klokare av det... Viggos andetag och små snarkningar är så rogivande, älskade unge! Nu ska jag lägga mig lite närmare Viggo och dra några andetag av hans parfym "eau de baby naturelle" och hoppas att John Blund besöker Läbyvadsvägen snart. Natti natti!

Babysim = sömnpiller!


Viggo älskade att babysimma! Han sken upp som en liten sol när han kom i vattnet. Hans små badbyxor va för stora så jag fick köpa ett nytt par på badhuset.

Efter badet fick Viggo mat och sen sov han som en stock i två timmar.
Såhär trött va han:


Nu tar vi Viggos små badbyxor och lilla handduk och far iväg.


På önskelistan - en pusselpall.



En sån här pall vill jag ha till Viggos rum. Jag vill ha en egen designad som det står Viggo på i svart text och en stjärna på foten. Den som det står prins på är ju också fin men lite för "pluttignuttig" för min smak.

Jag är dock för snål för att köpa en just nu men man kan ju alltid drömma :) Pallarna hittar du här.


Min lilla apunge!

När vi va till på läkarbesök i måndags så påpekade doktorn att Viggo har extra grip och omklamringsreflexer. Dessa reflexer har bebis aporna så att dom kan hänga sig fast i mamman när som svingar sig i träden. Vissa barn har det men man vet inte riktigt varför. Det är ingenting som är farligt men det kan däremot vara jobbigt för de små liven. Komiskt för jag har sen i början av graviditeten sagt att det är en liten apunge i magen (jag brukar kalla min sambo för apa då han är lika livlig som en apa. Han klättrar, hoppar och går på händer!).
 
Jag har märkt att Viggo är väldigt spretig och ryckig och jag har inbillat mig att han blivit rädd och ledsen när han rycker så häftigt. Doktorn bekräftade att det är så, dom blir liksom chockade av rycken och kan bli rädd och ledsen.

Vi fick tipset att bädda om honom tight så att han inte kan flaxa med armarna. Faktiskt så har vi gjort det lite då och då sen en tid tillbaka just för att han ska ligga stilla men nu ska vi göra det varje gång.

Är det någon annan som har erfarenhet av detta?


Just nu ligger Viggo i säng säng, rejält ombäddad. Han har legat där i tjugofem minuter men inte somnat men inte heller skrikit, wow! Jag ska försöka smyga in lite rutiner här hemma i den mån det går. Tips på hur man bäst lyckas med det?

Tisdag.

Ingen vidare bra dag idag... jag har nackspärr och Viggo har jätte ont i magen. Just nu är lillen övertrött och kan inte komma till ro. Jag ska försöka få ut vagnen, nedför trappan, så vi kan gå en promenad men med nackspärr är det inte så lätt, jag har redan testat en gång idag. Men skam den som ger sig!

En snabbis innan läggdax hinner jag med.

Vart tog dagen vägen? Svisch, så va den förbi! Viggos läkarbesök gick hyfsat bra om man bortser ifrån att Viggo va trött, hungrig och ledsen.

Från och med imorgon så får jag inte äta någonting som innehåller komjölk. Jag ska testa det i en vecka för att se om Viggos magbesvär blir bättre eller oförändrat. Om två veckor ska jag äta som vanligt igen och Viggo ska få vanlig ersättning igen istället för Nutramigen som han äter nu. Vi får helt enkelt testa oss fram och hoppas på att det "bara" är den klassiska krångel magen som bebisarna brukar kunna ha de första tre månaderna.

Nu har ni fått en snabb uppdatering, nu är det dax för mig att släcka lyset och sova. Det är så smidigt att blogga från mobilen! Tack vare den funktionen och en bra surfmobil så kan jag nu uppdatera bloggen en snabbis istället för att inte göra det alls (Har inte haft tid att sitta vid datorn under dagen och vill inte kliva ur sängen bara för att blogga). Nej nu får det räcka för idag. Natti natti!

Long time no see!

Hej på er!

Bloggen har hamnat lite i skymundan över helgen. Vi har haft fullt upp!

På lördagen fick vi besök av min mormor och morfar. Morfar hjälpte Viktor med att skruva ihop garderoberna och mormor hjälpte mig att städa. Guld värt! På eftermiddagen kom Viktors syster hit och även hon sattes i jobb, hon fick skruva garderober. Nu börjar det hända saker på övervåningen. Ni kanske får en liten sneak peak ikväll.

Igår va vi upp till Storvik för att fira min lillasyster som fyllde fjortis (14 år). Vi hann även träffa Viggos farfar och bonus farmor en snabbis. Det märks så väl att alla tycker så mycket om Viggo! Lite extra märks det på hans farfar, mormor och gammelmormor.

Om en timme ska vi till Barnspecialisterna med Viggo. Dom ska undersöka hans mage. Håll tummar och tår för att det går bra! Solong!


På besök hemma hos min mormor och morfar.


Idag blir Viggo 9 veckor.


You are my sunshine!



Kan man bli annat än glad när man möts av dessa underbara leenden?


Fröken Less...

Idag är jag less och stressad. Har hur mycket som helst att göra men får ingenting gjort! Det ser ut som en svinstia här hemma och jag hatar det!! Jag försöker att hålla efter med städningen men tydligen går det ju inte så bra... har massor med annat som ska fixas också - ta reda på ett berg med kläder, pälsvård på djuren och färdigställa gipsmagen bland annat. På torsdagar är det bebisträff på öppna förskolan, jag hade gärna gått dit idag men tydligen är det väldigt långt att gå och eftersom att jag inte har någon bil så blir vi sittandes här hemma.

Efter lunchen vart Viggo väldigt kinkig så istället för att ens försöka få någonting halvdant gjort här hemma så har jag ägnat hela eftermiddagen åt honom, då är han nöjd och det är viktigare för mig än ett välstädat hem. Ikväll får Viggo vara med sin pappa så jag kan fokusera på städningen.

Just nu ligger lillen och sover på mitt bröst och det är så mysigt! Jag njuter av varje sekund, snart är han för stor för det. Hoppas att ni andra haft en bra dag. Kram på er!

Uppdaterad.

Jag vill förtydliga att jag inte har någonting emot att ta hand om min son, tvärtom, det är det bästa jag vet! Men eftersom att jag inte har några hushållerskor här hemma så måste jag även ta hand om annat än bara Viggo. Jag slipper gärna allt annat och lägger all tid på min son! Men... det funkar ju inte riktigt så och just nu är det ett stressmoment för mig. Jag ligger efter med tvätt, städning och gud vet allt! Dessutom kan det vara skönt med lite egentid men som det är nu kan jag knappt gå på toaletten ifred.

Förhoppningsvis får vi in lite rutiner inom en snar framtid och då blir allting mycket lättare. Ett stort plus är att våren är på ingång vilket kommer att göra i alla fall mig mycket gladare och mer positiv - är så jävla less på snö, slask och kyla!

Dagens längd och vikt.

Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

1½ månad: 56 cm och 4680 gram

Dagens vikt: 5370 gram
Dagens längd: 59 centimeter


Viggo 16/3 - 2011


Blivande vilde och busunge?

Två månaders kontrollen gick jätte bra! Lillen växer som han ska. Och som jag misstänkte så är han en aning förkyld.

När doktorn la Viggo på magen för att kolla att han kan lyfta huvudet så krälade Viggo och doktorn utbrister att "nej lille vän, än är det för tidigt att börja krypa". Just i den stunden så vänder sig Viggo från mage till sidan/rygg. Wow! Gissa om vi vart imponerade?! Enligt doktorn så kollar man vid halvårs kontrollen om bebisarna kan vända sig. Så ja, våran grabb är tidig när det gäller att kräla sig fram och vända sig. Blivande vilde och busunge?

Efter kontrollen så åkte vi ner på stan och köpte lite smått och gott på Panduro samt käkade en sen lunch.


Fotona är tagna med mobilkamera, därav den dåliga kvalitén.


Trött kille...

Viggo vaknade när Viktor åkte till jobbet vid halv sju. Då åt han en liten skvätt och somnade sen om igen. Jätte skönt tyckte jag och sov vidare fram till 09.00. Viggo har inte vaknat än, han sover som en stock!

Han är lite hostig, snorig och slö. Jag ska ta tempen på honom vid nästa blöjbyte. Dessutom både kräks och bajsar han slem. Är han förkyld måntro, vad tror ni? I eftermiddag ska vi på tvåmånaders kontrollen så jag får fråga doktorn då.


Idag är Viggo en trött kille. Om han inte vaknat innan det är dags att gå så får jag väl helt enkelt försöka väcka honom.

Nu ska jag göra mig redo för en promenad med vagnen.  Ha en bra dag, solong!

Idag blir Viggo 2 månader.


Idag var det inte lätt att få till ett bra kort på Herr Sprattelgubbe.


15/3 - 2011.

Idag blir Viggo 2 månader.
Dagen till ära så imponerar han stort på sin mamma genom att sova i sin egen säng och hör och häpna, han har sovit i över två timmar! Jag tror knappt att det är sant och kan inte riktigt slappna av, jag går in lite titt som tätt för att se att han verkligen lever. 

De senaste veckorna har han varit kinkig och jag har många gånger blivit frustrerad och känt mig helt värdelös som mamma. Jag vet att jag inte behöver känna så men vilken mamma gör inte det någon gång? Jag vet också att jag gör allt jag kan för att min lillkille ska må bra men ändå känner jag som jag gör.  För lite och orolig sömn samt för höga krav på sig själv är nog boven i dramat (och som sagt, vilken mamma känner inte så?).

Hur det än är så har dom här två månaderna varit de bästa i mitt liv. Skulle inte välja bort det för någonting annat i världen! För er som hänger med i min blogg så vet ni ju att "resan till bebis" inte varit så lätt. Och för er som inte har en aning om va jag surrar om så kan ni läsa det här.


Månaderna går så fort! Det står väl inte på förens han är en finnig trotsig tonåring i målbrottet. Alla åldrar har sin charm...


Let´s have a lazy day!

Oh today I don't feel like doing anything. I just wanna lay in my bed.
Don't feel like picking up my phone so leave a message at the tone.
Cause today I swear I'm not doing anything.

No I ain't gonna comb my hair cause I ain't going anywhere.
I'll just strut in my birthday suit and let everything hang loose.

Lite fotsvett och flottigt hår har väl ingen dött av?

Någonting så simpelt som att ta en dusch är inte så bara numera...

Unge med fluff.



Pappa Viktor tyckte att det va jätte roligt att Viggo såg ut att ha ett afrohår. Viggo verkar inte tycka att det är lika roligt...

(det är Elsas päls som agerar afrofluffet)


Viggo sover...


Blivande elektriker?

God förmiddag!
Idag är min lillkille så go´ och glad! Han jollrar och flinar stort. Mitt hjärta smälter!

Viggo vill inte ligga ner längre, nu vill han sitta eller helst stå upp på sina egna ben (jag håller såklart i honom om någon inte förstod det). Att hänga på axeln och se sig omkring duger också men att ligga ner - nej tack! Han älskar lampor och kan stirra på dem i en evighet. Likaså nattlamporna som skiftar färg.


Läskigt men spännande...


Idag blir Viggo 8 veckor.



Kvällsmys på pläden.


Viggos nya sommar pjuks.



Jag kunde inte motstå dem, så söta!


Lördag.

Hej på er!

Hur står det till en vacker dag som denna?
Här hemma är vi, eller i alla fall jag, seg startade. Vi har varit vaken sen 08.30, frukosten är avklarad och vi är påklädda och klara för dagens äventyr, vad det nu än är? Vi väntade besök av min mormor och morfar men morfar är sjuk så det vart inställt. Vad ska vi göra idag istället då måntro?

Just nu sover Viggo och Viktor monterar en duschdörr i badrummet. Apropå Viggo och sömn så är det lite besvärligt för honom att sova längre stunder på dagarna. Han vaknar oftast efter 10 - 15 minuter och gråter, jag antar att det är magknip för det ser så ut. Ibland lyckas han somna om igen men oftast får jag plocka upp honom för att massera magen och trösta.

Jag borde göra någonting vettigt nu när han sover men får inte tummen ur. Kanske att jag ska lägga en ansiktsmask? Min hy är katastrof just nu! Rödfläckig och torr. Skulle behöva en riktigt bra produkt eller ett bra husmorsknep.


Nu hör jag lilleman böka runt i sin säng. Jag skippar nog ansiktsmasken och ger mig istället ut på en promenad med vagnen, då sover Viggo garanterat! Solong!


Känner mig trött och krasslig, boostar med c-vitaminer och en promenad i solen.



Lapptäcke.

Jag har länge haft en idé om att göra ett lapptäcke eller åtminstone en kudde i ett större format. Det ska inte vara vilka lappar som helst, till viss del ska det vara lappar från Viggos urvuxna kläder. Istället för att slänga/sälja/ge bort alla kläder så kan man ju återanvända dem, exempelvis till ett lapptäcke eller kudde. Ett fint och roligt minne tycker jag!

Problemet är att jag inte har varken kunskap eller tålamod till att göra det. Hade jag haft det så hade jag sytt ett på momangen! En sänggavel i lappteknik vore ju också snyggt! Hmm, nu rusar tankarna iväg igen och inspirationen flödar.



Här ser ni en underbar pläd som min svärmor knåpat ihop på min beställning.

Jag och Viggo diggar musiken! (läs: jag dansar och sjunger falskt, Viggo hänger med i famnen vare sig han gillar det eller inte, stackarn)


Hemklickat - tandblekning.

Jag har i flera år funderat på att bleka mina tänder men jag har inte haft lust att betala flera tusen för det. När vi va i Bangkok vela jag göra det men vi hann aldrig med det. Har även tänkt att åka på en weekend resa till Polen för att fixa till gaddarna men inte heller det har blivit av.

Jag har hört och läst mycket positivt om Dentaworks tandblekning. Har forskat lite i det och funderat några dagar, nu slog jag till och hoppas ju såklart på ett bra (och vitt) resultat! Är det någon av er läsare som testat?


Jag har beställt ett XL kit från Dentaworks.
"XL-paketet är vårt mest prisvärda paket och innehåller dubbelt så mycket blekningsgel och en extra tandskena. DentaWorks unika tandblekning med 22% Karbamid Peroxid tar effektivt bort gulhet, fläckar och missfärgningar och ger dig bländande vita tänder snabbt och enkelt. Du kan bleka antingen dagtid eller på natten medan du sover."


Att lyckas bli gravid är inte en självklarhet för alla!

Att få barn, att lyckas bli gravid och dessutom få behålla det lilla liv som sakta gror är ingenting jag tar för givet. Efter att äntligen ha lyckats men istället får flera missfall och ett utomkvedshavandeskap så vet jag hur svårt och kämpigt det kan vara. Som tur är så lyckades vi hela vägen till sist men vägen dit har varit jobbig.

Att vi orkade fortsätta att kämpa efter varje misslyckande, att vi aldrig gav upp hoppet och att vi stöttade varandra är för mig ett tecken på att vi hör ihop och att vi verkligen vill ha barn tillsammans. Tillsammans är vi oslagbara och jag ser fram emot en framtid med mina två V:n.

Jag är så oerhört tacksam över att vi äntligen har fått turen att ha dig här hos oss, världens vackraste älskade Viggo! Behöver jag ens nämna att han är efterlängtad? En av mina drömmar är att en dag kunna ge honom ett syskon.


Torsdag.

Idag har jag en halv vissen dag. Jag har sovit dåligt pga mardrömmar och vaknade med rejäl skallebank. Inte heller Viggos dag är något vidare, han har mycket gaser och är kinkig. Idag är det bara mammas famn som duger. 

Planen för idag va att göra premiär besöket på öppna förskolan men eftersom att varken jag eller Viggo har någon vidare bra dag så skjuter vi helt enkelt på det. Jag ska försöka röja undan lite här hemma samt tvätta några maskiner. Om jag lyckas vara duktig så ska jag belöna mig själv med några bitar ur den gigantiska godis skålen som min käre sambo ställde fram igår.

Nej nu är det lika bra att ta sig ner i källaren för att ladda en maskin med tvätt medans lillen sover. Han sover dock i bärselen så städningen blir extra tung = bra träning men AJ i nacken. Lillen börjar bli tung!

Dags för en ny tatuering.

Jag vill så gärna göra en till tatuering. Det finns så mycket fint man kan tatuera, jag skulle kunna ha hur många som helst men har valt att sansa mig annars får mormor dåndimpen. Haha! Skämt och sido. Just nu klurar jag på vad jag ska göra och vart den ska sitta. Jag vill göra en tatuering med anknytning till Viggo. Är det någon som har förslag på vad jag kan göra?

När jag va 13 - 14 år gjorde jag min första tatuering. Tanken va att göra konturena av en sol mellan skuldrorna men jag kom hem med en tribal på vaden - som hamnade upp och ned... Doh!



För två år sedan bestämde jag mig för att bygga på min tatuering för att göra den mer feminin. Det vart mycket bättre!

På den här bilden är den precis nygjord, ingen vidare bra bild.

Han är en cool kille med solbrillor...


Viggo har fått sina första solbrillor, stiligt va?


Viggo härom natten.


Vi ska bygga ett trappräcke och behöver inspiration! Hjälp!

Är det någon som kan tipsa om bra heminrednings sidor på nätet? Jag behöver inspiration till ett trappräcke. Så snälla rara, om du vet någon bra inspirations källa så lämna en kommentar.

Viggos förmiddag.



Funderar på att bli en jätte baby!


Bilderna är lånade från onepiece.no

Dom ser ju onekligen väldigt sköna ut (även lite töntiga också). Ingenting jag skulle bära på stan men den duger ju att mysa omkring i hemma.

Jag funderar på att beställa en men vet i såna fall inte riktigt vilken färg jag ska ta? Enfärgad eller mönstrad, mörk eller ljus?

Någon som har en One Piece overall? Hur är dom i storlekarna?

Nu är det bara tränings overallerna som fattas!



Jag tror vi byter ut den klassiska tränings overallen till en one piece overall istället, haha!

Fiskartröja, jeans, converse...

Viggo har fått så många fina presenter. Här är några av dem:






Nu har dagen kommit som jag länge fasat för - han är död.

Hej allesammans!

Det har varit dåligt med uppdateringar under helgen. Har inte haft ork eller lust till att blogga, knappt något tillfälle till det heller.

Min trogna dator som jag har haft i fyra har nu kastat in handduken. Jag hatar att inte ha min egna dator! Min dator har jag ju skräddarsytt efter mitt tycke och smak, mina behov. Det jag saknar mest är alla mina favoriter, det va alltifrån recept till bloggar.

Nåja, vi har ju som tur är flera datorer här hemma plus min mobil som faktiskt är helt okej att surfa på tack vare den blaffiga skärmen.

Viggo har fått så fina presenter från familj och vänner under hans sju veckor på jorden. Jag tänkte visa några av dem i ett inlägg senare under dagen. Lillen är lite kinkig idag så vi får väl helt enkelt se när jag får tillfälle till att fota och sen skriva ett inlägg. Ha en bra dag, solong!

Jag börjar få tillbaka mitt pyssel begär.

På min promenad härom dagen fick jag syn på en hög med fällda träd vilket fick min lilla hjärna att gå på högvarv. Jag har en liten idé som jag hoppas att jag kan fullfölja. Allt jag behöver är ett grovt träd. Vi har ju visserligen en stooor björk som ska fällas inom sinom tid så min idé kanske får bli vilande fram tills dess.



Min inspirations källa, dock en dålig bild. Det här inlägget är tänkt att vara en "kom ihåg lapp" så att jag inte ska glömma bort min idé.

Äntligen en förändring!

imag0009 (MMS)

Äntligen en förändring!


Idag blir Viggo 7 veckor.



Glutenfri kladdkaka, mums!

Idag har jag och Viggo haft sällskap av "tant" Sandra hela dagen. Tyvärr har Viggo haft en mindre bra dag, typiskt när man har besök. Hela dagen har han varit gnällig och haft svårt att komma till ro. Jag tror att det beror på magont + övertrött. Hoppas att natten och morgondagen blir bättre.

Jag är rejält trött i skallen och dom få minuter Viggo är tyst så tycker jag att jag hör honom gnälla. Dags att försöka sova snart och ladda batterierna. Jag som tidigare varit emot ersättning uppskattar det numera på det viset att Viktor kan mata honom och jag kan lägga mig och sova ensam eller sticka iväg på ärenden några timmar.

Tidigare idag tog vi en promenad till Ica för att köpa hem fika. Det vart en kladdkaka som jag serverade med grädde och kiwi. Jag kan varmt rekomendera den glutenfria kladdkakan från Fria, super smarrig!


Fy fan för bloggdesign!

När jag började blogga så ändrade jag designen på bloggen lite då och då. Ikväll fick jag äntligen lite tid över till att göra om designen. Jag vill ha en enkel design, hel vit bakgrund med ett fotografi som header och någon fin färg på texten i menyraden.

Jag gjorde ett försök men lyckas fan inte, jag kommer inte ihåg hur man gör! Hur svårt ska det vara egentligen?! Nu har jag tappat tålamodet och är less.

Är det någon som har en korrekt kodmall/stilmall som jag kan få och som jag sen kan göra om till hur jag vill ha min blogg?

Positivt resultat.

Nu har vi gett Viggo Nutramigen i tre dagar och vi märker skillnad.
Viggo är vaken mer och gladare, tidigare har han varit ledsen så gott som varje vaken sekund. 6 bajsblöjor om dagen är nu nere på 2 och han är inte heller lika gasig längre. Prickarna på kroppen har minskat och allt det här har skett i samband med att vi bytte ersättning.

Vi ska få en tid på Barnspecialist mottagningen så snart som möjligt för undersökning. Exakt vad dom ska göra vet jag faktiskt inte.

Det är så härligt att se lillen må bättre! Igår eftermiddag va han vid ett tillfälle vaken två timmar och grät inte en enda gång. Han satt lugn och snäll i mitt knä och inspekterade mig och allt runtomkring oss. Idag sover han mesta dels och det går hur bra som helst att få honom att somna, inget gnäll och han sover ensam. För några dagar sen så grät han som sagt typ jämt och kunde bara sova i min famn. Just nu sover han bredvid mig på soffan:



Lillen börjar bli stor, bokstavligen. "BVC tanten" kallar honom för hamstern.

Ni har väl inte missat att Zara numera har en webshop i Sverige? Här är några av mina favoriter!













Bilderna är lånade från Zara.


Äntligen en ny mobil!

Hej på er!

Idag är jag utvilad och glad. Viggo vaknade tidigt imorse för att äta, kommer faktiskt inte ihåg vilken tid det var, sen somnade vi om och vaknade halv tio. Han sov på mitt bröst och det är så härligt! Lika bra att passa på innan han blir för stor och tung. Kan vi bromsa tiden? Veckorna går för snabbt!

Igår skaffade jag en ny mobil. Har funderat tusen gånger om sen i söndags på vilken jag skulle ta, valde mellan en HTC Desire HD och en Iphone. Efter många om och men så valde jag en HTC. Innehållet i den mobilen skulle ha varit i Iphones design, då hade jag varit super nöjd! Det spelar ingen roll vilken jag väljer, jag kommer ångra mig i vilket fall. Det är typiskt mig, det är bara sån jag är som person och det gäller allt här i livet. Köper jag äpplen så ångrar jag mig sen att jag inte köpte päron. Hopplöst fall sa doktorn och grät.

Nåja, nu har jag i alla fall en bra (dock lite för stor) mobil. Jag vet en person som kommer att pilla sönder den ikväll och inte är det då jag! Han börjar på V och slutar på iktor :)

Det må hända att jag är en gnällkärring...

Att sova i vagnen under promenader är nog det bästa Viggo vet. Han sover lugnt och tryggt. Oftast lär man hålla vagnen i rull eller gung, annars vaknar han. 

Idag sov han som en stock på promenaden och när vi kom hem igen och vagnen stått stilla ett tag så sov han fortfarande lika djupt. Jag önskar att jag kunde låta honom sova ute i vagnen men det går inte pga av tre olika skäl.

1. Jag har ingen babyvakt just nu men det kan jag ju köpa. Inget större problem.

2. Det springer en okastrerad stridslysten hankatt och pissar revir överallt på våran gård. Vill inte riskera att få vagnen ner pissad.

3. En av våra grannar eldar sur ved och röken från skortstenen lägger sig som en tät dimma över våran gård. Det räcker med att man går ut för att hämta posten så stinker man skogsbrand sen. Tror ni att jag vill låta vagnen och ungen min stå inpyrd i det? Svar nej!

Det är jäkligt frustrerande och jag vet inte hur man ska kunna lösa mina små "problem". Köpa en babyvakt, skjuta katten och täppa igen grannens skorsten? Nja...


Viggo sover sött i vagnen innan mamma tvunget lär väcka honom.

En promenad i solskenet gör susen för humöret!

Jag tog en promenad med vagnen tidigare idag. Jag gick till det lilla köpcentrumet som ligger alldeles intill där vi bor. Viggo fick nya kläder från Lindex och jag fick någonting så roligt som en påse med mat från Ica. Lindex har ta 3 betala för 2 på barnavdelningen, erbjudandet gäller veckan ut så passa på!

På vägen hem reflekterade jag över att solen värmde, fåglarna kvittrade och jag såg några videungs kvistar. Våren är sakta på ingående.


Nutramigen.

God morgon!
Här har vi varit vaken sen 05.00. Viggo sov på mitt bröst en timme mellan åtta och nio och jag halvslumrade en stund.

I samband med rutinbesöket på BVC igår så diskuterade vi Viggos magknip och i övrigt krångliga och ostabila mage. "BVC tanten" tyckte att vi ska testa att ge honom Nutramigen ersättning istället för den vanliga ersättningen. Misstanke om komjölks allergi finns. Tydligen så kan man få prickar vid allergi och Viggo har prickar som skulle kunna vara just såna allergi prickar. Hoppas att det bara är något tillfälligt och att lillkillen inte ärver mina magproblem!

Jag fick en fullstor burk gratis på BVC vilket uppskattas för den är svin dyr att köpa, mer än dubbelt så dyr som vanlig ersättning. Är det så att Viggo behöver äta Nutramigen i fortsättningen så får vi den utskriven på recept och då blir det billigare, tack och lov!

Härligt väder är det här i Uppsala så jag ska stuva ner Viggo i vagnen och promenera till Ica och Lindex. Ha en bra dag allesammans!

Viggo har fått en mobil.



Jag har länge tänkt köpa en mobil till Viggo (har till och med tänkt göra en egen men den ska han få när hans rum är klart). Jag har letat efter en passande variant men inte hittat någon jag gillar förutom Ikeas men den har alltid varit slut när jag tänkt köpa en. Jag gillar enkla och stilrena prylar och vill inte att det ska vara för "pluttig nuttigt". Just nu är jag extra förtjust i fina träleksaker.

Igår fick jag äntligen tag på mobilen från Ikea. Viggo gillar den jätte mycket! Stunderna på skötbordet blir inte enbart negativa numera.


Dagens längd och vikt.


Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

Dagens vikt: 4680 gram
Dagens längd: 56 centimeter
 



Viggo 1/3 - 2011.
Viggo har gått upp 700 gram och vuxit 2 centimeter på 16 dagar.


Tisdag.

Idag får vi besök av Viggos mormor och moster. Vi ska även till BVC på en rutinkontroll. Jag är jätte nyfiken på hur mycket Viggo har gått upp sen sist. Återkommer ikväll med dagens längd och vikt. Solong!

RSS 2.0