Dagen efter.

Hej på er!
Nu är jag återigen på benen. Fy va dåligt jag mådde hela dagen igår! Va rejält groggy, kräktes och va sååå trött! Jag som inte gjorde annat än att fantisera om mat dagen innan undersökningen vart äcklad av tanken på att äta när jag kom hem och faktiskt fick äta.

Undersökningen gjorde väldigt ont. Jag fick både morfin och stesolid rakt ut i blodet men trots det så gjorde det alltså ont. Men jag bet ihop och nu är det avklarat! När undersökningen va klar så svamlade jag visst någonting om att det va lättare att föda barn, haha!

Idag har jag en vilodag, ska försöka komma igång med ätandet igen. Ris och tonfisk borde väl vara snällt för magen? Jag har även bunkrat upp med diverse frukter, mums! Ha en bra dag! Puss och hej - trött tjej!


Nu är det dags...

Nu klockan 9.00 ska jag göra undersökningen. Sitter i väntrummet nu och usch så nervös jag är! Och hungrig!! Önska mig lycka till...

Att sitta är skoj!




Oj oj, nu går det undan i utvecklingen! Varje dag så händer något nytt! Viggo tycker om att sitta upp och kan sitta själv korta stunder. Det står inte på förens han sitter helt själv, "på riktigt".


Hungrig!

Ååå jag är så hungrig! Ät då tänker ni säkert? Ja det skulle jag ju göra såklart om det inte vore för att jag fastar. Två dygn utan mat känns inte okej. Att dricka minst 5 liter klar dryck inom mindre än ett dygn känns omöjligt, jag dricker inte ens ett glas vatten om dagen. Fantiserar om att sätta tänderna i en saftig grillad köttbit, en smarrig omelett, en fräsch fruktsallad eller simpel pastasallad. Det vattnas i munnen!

Imorgon bitti ska jag göra en colonoscopi undersökning (undersökning av tarmarna). Det är en rätt så otrevlig procedur, dels förberedelserna dagarna innan men också själva undersökningen. Jag behöver nog inte säga mer än så...

Resten av dagen kommer jag att ägna åt att dricka, dricka, dricka och bajsa, bajsa, bajsa! Too much information? Tur att vi har min mamma som ställer upp och är barnvakt till Viggo för jag är inte människa längre!

På kvällspromenad med en övertrött och kin...

imag0287-1 (MMS)

På kvällspromenad med en övertrött och kinkig Viggo. Det är bara vagnen som duger, rullandes på grusvägen. Tur att det är varmt och fint väder + fin natur!


Rulla, rulla, rulla...

Killen som för bara några dagar sedan hatade att ligga på mage ligger mestadels på mage numera. I onsdags började han att vända sig från rygg till mage utan problem och sen dess gör han det hela tiden, så snart han hamnar på golvet.

De första dagarna vart han arg ganska omgående när han upptäckte att han rullat till magläge men ju mer han har legat på golvet, desto roligare tycker han att det är! Nu kan han ligga långa stunder på mage utan att bli arg.

Nästa projekt är att vända från mage till rygg och att ta sig framåt. Sakta men säkert går även den utvecklingen framåt.


En stund vid stugan.




Njuter av lugnet...

imag0282-1 (MMS)

Njuter av lugnet...


Idag blir Viggo 23 veckor.


Trevlig midsommar!

Våran midsommarafton har varit rofylld och inte speciellt händelserik. Vi har varit hos Viggos farmor och ätit gott, tagit en promenad i stan och bara myst tillsammans.

Hoppas att ni har haft en trevlig dag! Trevlig midsommar på er!

Mina fina älskade två V:n!


Happy!

Efter några dagar (veckor?) med lite depp är jag nu återigen glad och positiv! What´s the secret? Ett någorlunda städat hem, shopping och familjemys! Jag och mina två V:n har spenderat halva dagen i Gränby och jodå, visst vart det lite shopping...

Viggo fick 2 kortärmade pyjamasar, 3 par byxor, 4 bodys, en cardigan och ett nytt bäddset. Jag köpte 5 par byxor, ett par leggings, en klänning, en tunika, 3 toppar och ett par örhängen. Viktor köpte nya bäddset till våran säng men inget mer än så. Idag va det min shoppingdag. Tack älskling för en mysig dag!

Lagomt tills dess att vi skulle äta sprang vi på Markus och Nathalie så vi fick sällskap. Vi räknade ut att vi inte träffats på fyra (!) månader, skandal! Viggo va super snäll och glad, han gillade Markus lite extra av någon anledning och flinade mest hela tiden.

Nu är det dags för en promenad med Elsa som är på tok för understimulerad! Ha en trevlig kväll!

Någon som känner igen sig?

De senaste dagarna har jag varit väldigt känslosam, mer än vanligt. Jag tänker och grubblar i vaket tillstånd och drömmer intensivt när jag sover. Känner mig aldrig utvilad tack vare alla tankar som far runt i huvudet på mig.

Det som cirkulerar mest i huvudet på fröken Prim just nu är Viggo. Viggo Viggo Viggo! Tänk om han blir retad när han blir äldre? Tänk om han ärver min ADHD och mår dåligt av det? Tänk om han tycker att jag är en dålig mamma? Tänk om någonting allvarligt eller tragiskt händer honom? Tänk om han hamnar i dåligt sällskap? Listan på "tänk om" kan göras lång.

Alltså jag kan bli tokig på alla dessa tankar och "tänk om"! Bara tanken på att någon skulle vara dum mot Viggo, eller att han råkar ut för någon olycka, skapar en grym ångest inom mig och jag börjar nästan gråta. Sök hjälp tänker ni säkert...

Jag har lovat mig själv att inte bli någon dryg och överbeskyddande mamma men jag börjar ju fundera hur tusan det ska gå framöver när grabben växer upp. Haha! Tur att jag har Viktor som kan dra ner mig på jorden när jag svävar iväg upp i det blå! Mina två V:n är det bästa jag har! ♥


Maracas.

Det har varit dåligt med uppdateringar här i bloggen de senaste dagarna. Jag har varit trött och vissen ganska många dagar.

Idag har humöret varit bra men magen katastrof! Jag överdriver nog inte när jag säger att jag spenderat halva min vakna tid på toaletten. Nej jag är inte magsjuk, jag går under utredning med magen och förmodligen så har jag en magsjukdom som heter Crohns. Den 29/6 ska jag på en undersökning som förhoppningsvis kan fastställa en diagnos. Sjukdomen innebär i korta drag att man har en livslång inflammation som kan drabba hela mag-tarmkanalen, både tunntarm och tjocktarm. Sjukdomen kan idag inte botas. För den som vill läsa lite mer om sjukdomen finns en okomplicerad och bra förklaring här.

Nåja, nog om det. Lill V somnade utan problem strax efter 19. Helst av allt vill jag också lägga mig och sova en stund men jag ska bita ihop i några timmar till innan det är läggdags. Hur trött jag än är så ska jag ta tag i städningen nu. Det brukar gå snabbt när jag väl kommer igång och får hålla på ostört.


Viggo har en ny favoritsak - ett maracas ägg. Ungen älskar allt som låter! Än så länge kan han inte hålla i den själv med sina små händer. Nu är jag på jakt efter en till maracas, med handtag. Tips på vart jag kan hitta såna?

Söndag.

Även denna helg blev någonting annat än jag hade planerat. Planen för helgen va att städa, städa, städa här hemma och röja bland mina kläder. Jag trodde att vi skulle få avlastning med Viggo en stund igår, därav min planering på att städa och röja, men jag måste ha missuppfattat det.

Jag har i vanlig ordning knappt lyft ett finger här hemma, hinner bara med en del av det allra viktigaste - dammsuga, laga mat, plocka i och ur diskmaskinen, diska nappflaskor... Funderar faktiskt på att anlita en städfirma vid ett tillfälle som får storstäda och putsa fönstren här hemma. Och hur skönt vore det inte att hiva iväg alla kläder (utom favoriterna) och inhandla nya? Jag är expert på att köpa helt fel kläder i fel storlekar, värdelös på att göra mig av med kläder trots att jag inte använder dem. Det ser ut som att jag har en hel del kläder men skrotar oftast omkring i samma kläder.

"Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete".

Idag blir Viggo 22 veckor.


Gjuta i betong.

Gårdagen i ord:
Ledig sambo, familjemys, Ikea shopping, 30 års kalas, massage.

Vad är planerna för idag då? Jo jag ska gjuta i betong. Vad jag ska göra vet jag inte riktigt ännu, har dåligt med inspiration just nu tyvärr. Har inte lagt så mycket tid och energi på det heller om jag ska vara ärlig. Jag skulle vilja göra stora krukor eller en bänk men då går det åt så mycket betong. Idag är det mindre projekt som gäller.

Senare i eftermiddag ska jag försöka mig på en storstädning här hemma. Skulle verkligen behöva ta tag i mina kläder - rensa ur och göra snyggt i garderoberna. Nåja, jag tar dagen som den kommer. Jag är verkligen sämst på att planera! Eller nej, att planera är väl inga problem men att följa planen är desto svårare...



Viggo på Burger King häromdagen.

Glad och tokig Viggo!




"Såhär kul är det när mamma sjunger och dansar för mig!"


Panikångest.

De senaste två kvällarna, eller rättare sagt nätterna, har jag drabbats av kraftig panikångest. Det börjar med tankar kring saker som jag har ångest för eller saker jag gjort eller inte gjorde. I förrgår var det bland annat pengar och igår min tatuering.

Nästa steg är mer eller mindre "ofrivilliga" rörelser, ett evigt snurrande i sängen. Och sen drar det igång på allvar. Oftast får jag häftiga hjärtklappningar, svettas och blir yr, känner ett obehag i ögonen som inte går att förklara. Jag får känslan av att bli strypt och får svårt att andas. Ibland börjar jag att gråta, andra gånger inte. Det är jätte obehagligt.

Jag har drabbats av panikångest i så många år, jag har lärt mig leva med det. Det går i perioder, ibland får jag det ofta men sen kan det gå flera månader mellan gångerna. Värst är när jag får det på andra ställen än hemma. Förut kunde jag få det när jag skulle betala i kassan, gick på stora torg eller i stora folkgrupper, kände mig iaktagen eller när jag hamnade i situationer då jag skulle välja saker (exempelvis plocka i en påse med frukt/grönsaker eller beställa mat). Anfallen är ibland lindriga men oftast kraftiga eller rent ut sagt förjävliga!

I vintras när jag va höggravid fick jag ett anfall inne på Ica sent en kväll. Det vart så illa att jag va tvungen att sätta mig på golvet mellan hyllorna, jag kunde inte få bukt på det annars. Folk stirrade på mig, såklart, och någon måste ha kontaktat peronalen för efter en liten stund kom en väktare och va väldigt otrevlig och försökte få mig ut ur butiken. Han kallade mig både det och det andra, han trodde att jag va en missbrukare...

Jag skäms inte längre för den jag är, skäms inte över mina diagnoser och har inga som helst problem med att prata öppet om det. Jag vet att det sticker i ögonen på vissa, en del anser att det här är sånt man ska hålla för sig själv men jag vägrar! Jag måste få prata om det för att kunna läka.

Min dröm är att en dag kunna vända allt det jobbiga till någonting bra - jag vill hjälpa andra som är i min situation. Att få prata med någon som har erfarenheten är tusen gånger bättre än att prata med någon som har läst i en bok hur saker och ting är. Dessvärre har jag varken orken eller tålamodet till att plugga så mycket som det faktiskt krävs för att få jobba med det jag vill. Det är så snevridet... jag är övertygad om att jag är minst lika bra när det gäller kontakten med människor som dom som har höga betyg och lätt för att lära!

Nåja, nog om detta. Jag kände bara för att skriva av mig lite. Undrar hur många som faktiskt orkade läsa mitt svammel?

Kött premiär.

Igår fick Viggo smaka spagetti och köttfärssås för första gången. Om han gillar det? Ooo ja! Se bara på bilderna nedanför.




Följ mig!

Gillar du min blogg? Lägg då till mig på Bloglovin´ så missar du inget av mina inlägg som jag publicerar. 

Klicka på länken eller använd dig av knappen som finns till höger i menyraden. Följ min blogg med Bloglovin


Otur och tur i oturen.

Träffen på öppna förskolan med föräldrargruppen va super trevlig! Kul att träffa andra mammor och deras bebisar! Alla verkar vara så trevliga. Eftersom att det va sista gången idag så har vi nu kontakt via Facebook (hur skulle man klara sig utan Facebook?) och vi ska planera in en träff, eventuellt redan nästa vecka. Kul!

I eftermiddags fyndade jag en hel del på Lindex rea. Bodysar, tröjor och byxor, tog allting i storlek 86. Perfekt till hösten. När jag kom hem och gick igenom posten så såg jag att jag fått hem en kupong från Lindex - 20% på ett köp, även rea. Suck, vilken otur!

På tal om otur... jag lyckades tappa bort både plånboken och bilnyckeln på Ica idag. Panik! Men jag hade tur i oturen, det va någon vänlig själ som lämnat in både plånkan och nyckeln till kundtjänst. Kontanterna jag hade va dock borta, cirka 300 kronor. Men jag hade ju lika gärna kunnat blivit av med både plånboken och bilen. Vart fann då denna vänliga själ mina prylar? Jo i hyllan bland ananasen.

Nu är det nog dags att skaffa sig en liten och behändig väska som jag kan ha plånboken och nycklarna i istället för att hålla dem i handen och lägga ifrån mig dem. Förvirrad och stressad småbarns morsa!


Idag blir Viggo 5 månader.

 


Föräldrargruppen.

Hejsan svejsan!
Ska strax bege mig till öppna förskolan för att träffa föräldrargruppen. Idag är det sista träffen och vi ska prata om mat. Har en del funderingar kring ämnet så det ska bli intressant och lärorikt, hoppas jag! Jag har inte varit på öppna förskolan tidigare så det ska bli roligt att se hur det ser ut och vad dom har att erbjuda. Synd bara att det är stängt över sommaren.

Viggo sover alltid i den här tiden och det känns lite motigt att behöva väcka upp honom nu. Förhoppningsvis somnar han om i bilen och känner sig nöjd när vi kommer fram. Ha en bra dag!



Gratis är gott!

Jag har ett tips jag vill dela med mig av!
Just nu kan du gratis beställa hem en Torky On The Go.
Klicka dig hit och ange koden TOG2011.

Perfekt för oss småbarns föräldrar, till exempel. Jag har beställt en röd med stjärnor på som jag ska ha i bilen. Den finns i flera olika färger och mönster, här nedan ser du några varianter.





Viggo har skaffat ett garage.

Numera är det full fart här hemma när Viggo sitter i sin gåstol! Han går omkring och utforskar varenda liten vrå, sliter ner kläderna på tvättställningen. När jag städade häromdagen fick jag mig ett gott skratt! Jag ställde upp köksstolarna på bordet för att kunna dammsuga och torka golvet ordentligt. Vem kommer farandes då och parkerar under bordet?





Tydligen målade jag inte undersidan på köksbordet men va fasen, det syns ju bara om man är liten som Viggo eller om man som vuxen kryper på alla fyra...


Barnens sånger.

Viggo älskar musik! Han har en egen spellista på Spotify som vi nöter dag ut och dag in. Favvosången är fortfarande Teletubbies... Jag har tröttnat en aning på samma gamla låtar så nu har jag uppdaterat lite genom att köpa en sångbok med tillhörande cdskiva och två cdskivor med olika barnsånger, bland annat Astrid Lindgren klassikerna.

Att köpa cdskivor känns lite antikt på något vis? Vi äger inte ens en cdspelare. Jag spelar skivorna i datorn eller bilen men funderar på att köpa en snygg vägghängd stereo till Viggos rum.





Boken/skivan har många bra sånger och inte bara traditionella barnsånger. Låtar så som "Jag vill ha en egen måne" och "Främling" finns också med. Dessutom är boken fylld med massor av fina och roliga bilder!


Uppdaterad 20.45
Skivorna som jag köpte är ingen hit! Den ena skivan, Astrid Lindgren klassikerna, som jag verkligen såg fram emot att spela och sjunga för Viggo är inte alls någonting i min smak. Det är nämligen en manskör som sjunger - stelt och tråkigt är vad det är! Den andra skivan med blandade kända barnsånger är ungefär densamma... Jag vill ha glada och fartfyllda sånger!

Skivan som tillhör boken är däremot helt okej!

Gävle.

Idag har vi varit på en dagstripp till Gävle - jag, Viggo och Sandra. Det var så skönt att komma hemifrån en stund! Mer sånt tack! Viggo sov knappt på hela dagen, åt dåligt och var otroligt klängig. Det är bara famnen som gäller... min stackars nacke strejkar!

Väl hemma i Uppsala igen så hade jag en övertrött kille. Jag tänkte att "nu får jag väl ett helsike när det är dags att lägga honom". Visst, det vart skrik och krokodiltårar men stackarn var så trött att han inte orkade kämpa emot speciellt länge. Klockan 20 somnade han i min famn.

Nu ska jag faktiskt, tro det eller ej, krypa ner i sängen. Jag har sån ruggig huvudvärk och känner mig sliten.

Avslutar dagen med att bjuda på två bilder - den numera obligatoriska "dagens-Viggo-sover-i-min-famn" bilden och en dagsfärsk bild på mig själv faktiskt (om någon reflekterar över glittrer i ansiktet så är det min färgade dagcreme som glittrar lite, ser dock överdrivet glittrigt ut på bilden, skyller på dålig mobilkamera). Jag brukar få kommentarer om att jag publicerar för få bilder på mig själv så varsågoda, håll till godo för man vet aldrig när det dyker upp en egobild igen ;)


Hold your horses!

I fredags när vi var på BVC så fick Viggo så mycket beröm för att han är så pass stadig och stark. Viggo visade att han föredrar att sitta eller stå, att ligga är dötrist! Behöver jag ens nämna att gåstolen är poppis här hemma?

Jag ställde Viggo med båda fötterna på golvet, höll i hans händer och han börjar sakta men säkert knata framåt. BVC sköterskan tappade nästan hakan och sa att han är väldigt tidig, han sätter tydligen ner fötterna rätt redan nu när han "går" . Fortsätter han i den här takten så har jag en kille som går tidigt.

Jisses, nyss var han ju ett litet knyte som inte ens kunde lyfta huvudet och nu är han stora killen som börjar intressera sig för att gå! Hold your horses!


Ett steg tillbaka.

Idag har jag haft fullt upp med att ta hand om en magsjuk Viggo. Hela förmiddagen va han dålig, framåt eftermiddagen stannade det av, tack och lov!

Viggo har tagit ett steg tillbaka i utvecklingen när det gäller att somna på kvällarna. Från att somna ensam i sin säng till att det bara är min famn som gäller, annars blir han arg och ledsen. Tredje kvällen nu som det är så. Ikväll så somnade han 20.00, alltså en timme tidigare än vanligt!


Såhär har det sett ut de tre senaste kvällarna. Mysigt ♥

Jag håller på och städar här hemma, tog en liten paus men nu är det dags att återgå och göra klart det sista med städningen. Jag måste försöka komma i säng ganska snart. Har blivit nattuggla igen och somnar aldrig före 01. Imorgon ska vi på en dagsutflykt till Gävle så det gäller att vara någorlunda utvilad. Natti natti!

Gammelmormors loppisfynd.

Att lyckas fånga Viggos minspel, uttryck och känslor på bild är ingen enkel match! Så fort kameran eller mobilen kommer fram blir han som förstelnad. Tok unge! Hur som helst, Viggos gammelmormor fyndade en brio hund på loppis för några veckor sedan och den är favorit leksaken just nu!

 

Idag blir Viggo 21 veckor.


Lördag.

Helgens planer gick i stöpet, det vart inte alls som jag planerat. Trist men så är det ibland! Viktor jobbar natt hela helgen så honom ser vi knappt röken av. Funderar på vad jag och Viggo ska hitta på istället? Åka hemifrån eller stanna hemma? Skulle verkligen behöva städa och fortsätta med mitt tvättberg men ooooh so boring!

Jag var fylld med energi och sprudlande glad men nu har den energin och mitt goda humör flytt sin kos. Känner mig istället likgiltig och orkeslös. Äsch, nu blir det mest vara svammel! Adjö!

Dagens längd och vikt.


Viggos längd och vikt.

Födelselängd:
49 cm
Födelsevikt: 3140 gram

13 dagar: 51 cm och 3110 gram

25 dagar: 53 cm och 3680 gram

1 månad: 54 cm och 3980 gram

1½ månad: 56 cm och 4680 gram

2 månader: 57,5 cm och 5370 gram

2½ månad: 59,5 cm och 5980 gram

2 månader och 3 veckor: 6360 gram

3 månader: 60 cm och 6310 gram

Dagens vikt: 8200 gram
Dagens längd: 66,5 centimeter



Inte kom det som någon chock att Viggo numera tillhör 8 kilos bebbarna! Rund och go´ - desto mer att älska ♥


BVC besök.

Tjenixen!
Jisses va dagens timmar har svischat förbi, klockan är redan efter 13! Jag och Viggo har varit ute mestadels idag - vi tog en långpromenad med vagnen och då somnade Viggo såklart. Då passade jag på att gå ner till grannen och snacka lite skit och under tiden fick Viggo sova i skuggan.

Nu är det dags att göra lunch och efter det så är det äntligen dags att mäta och väga Viggo! Det har vi inte gjort på två månader så det ska bli spännande att se vilka siffror han kommit upp i. Uppdatering med dagens längd och vikt kommer senare! Solong!


Gör egen vätske ersättning.

I den här värmen är det extra viktigt att få i barnen tillräckligt med vätska. För att vara på den säkra sidan har jag gett Viggo en flaska vätske ersättning dessa varma dagar.

Istället för att köpa vätske ersättning kan du göra den själv hemma. Det är busenkelt och så gott som gratis! Receptet på blandningen har jag fått från en läkare på barnakuten på Akademiska sjukhuset.



Koka upp en liter vatten.
Tillsätt 2 msk strösocker och ½ tsk salt.
Låt svalna och förvara i kylen.

Mission: att få Viggo att somna.

Sedan flera veckor tillbaka har Viggo varit jätte duktig när det gäller att somna inför natten. Det har varit enkelt och inte alls tagit någon längre stund. Jag har lagt honom i sin säng och där har han fått en flaska med ersättning, snuttisen ska täcka en del av huvudet och sen har han varit nöjd. Jag brukar också sjunga för honom eller dra igång speldosan. Men senaste veckan har det inte alls varit lika enkelt och snabbt "överstökat"...

Jag är väl medveten om att det kan svänga snabbt när det gäller småbarn - både med sovrutiner, mat och dylikt. Man har väl blivit lite bortskämd med att det faktiskt har funkat så bra en längre tid. De senaste kvällarna har nattningarna tagit ungefär en timme, ibland mer. Viggo har varit ledsen och svår att få lugn och harmonisk. Jag har testat det mesta - att vara tyst och klappa honom på rumpan/stryka honom över ryggen, sjunga eller dra igång speldosan, läsa en bok, vagga honom i famnen... Ingenting tycks funka!

När jag märker att Viggo börjar bli trött på kvällen (oftast runt 20.00 - 21.00) så påbörjar jag proceduren att försöka få honom att somna. Ibland verkar han inte alls trött för han ligger och sprattlar och är glad, ibland kan han bli övertrött på två röda. Svår balansgång!

Sambon jobbar ju bara kvällar vilket innebär att nattningarna blir mitt ansvar. När sambon började jobba kvällar så frågade han mig om jag tyckte att det var okej och då såg jag inte alls några problem med det, tvärtom. Det var då i samma veva som Viggo somnade så snabbt och snällt. Nu när jag har haft några såna här besvärligare kvällar känner jag mig utmattad och en aning frustrerad. Men jag biter ihop och lever på hoppet om att det snart ska vända igen och bli lite enklare. Livet som småbarns förälder är för himla härligt men det har sina tuffare stunder också, inget snack om den saken!

Undrar om det här är typiskt runt 20 veckors åldern?

Lilla vän vad tänker du på?

Dagligen så undrar jag vad Viggo tänker på, hur han tänker och hur världen ser ut i hans ögon.


Lilla vän vad tänker du på, hur får du tiden att gå? Du ligger alldeles ensam där men du ska veta att jag håller dig så kär.

Du är så söt, så oskuldsfull. Försöker stå men du ramlar omkull. Jag rycker till, du fnittrar glatt. Med stora ögon brister du ut i ett skratt.

Lilla vän du är det bästa jag vet. Så liten och söt i din knubbighet. Du vet att jag gör allt för dig och jag säger aldrig nej.


Onsdag.

Idag är det inte lätt att vara Viggo (och inte mamma Caroline heller)! Värmen och den kvava luften tar kål på Viggo. Han har inte sovit någonting under dagen vilket gör honom övertrött såklart, hela dagen har han varit gnällig och missnöjd. Han har varit konstant svettig och klibbig och fick till sist värmeutslag. Som om inte det vore nog så la han tre rejäla fontänspyor. Stackars liten!

För att få det lite behagligare här hemma så skickade jag iväg Viggos mormor till närmsta affär för att inhandla en fläkt. Nu står den i sovrummet på full effekt i hopp om att det ska bli lite svalare innan läggdags. Och givetvis är sovrummet det rum som blir varmast i hela huset, är det inte typiskt?

Efter ett svalkande bad, en flaska morotsdryck och mycket vaggande så lyckades Viggo till sist somna i vagnen men vaknade redan efter tjugo minuter. Nu är han dock som vanligt igen, piggelin och glad! Syrran och mamma har åkt hem till Storvik och här sitter jag med Viggo i famnen - trött och orkeslös med huuur mycket som helst att göra! Pjuh!

Nej nu är det dags att göra ett ryck innan den sista gnuttan ork försvinner. Ha en trevlig kväll!


Snuttisen ska helst ligga täckt över ansiktet, än hur varmt det är. Men nej, det gick jag inte med på idag!

Gårdagen.

Nu kommer bilderna från gårdagen! Bättre sent än aldrig!

Vilken varm och härlig dag vi hade igår! Jag gnäller inte på värmen, jag gillart, men jag lider med dom små krabaterna. Viggo va dyngsur i svett hela dagen och för att svalka honom lite så fick han inviga sin pool samt mysa med mamma i skuggan under äppelträdet.

Bilder från gårdagen:

 


Babbel om dagens planer och planer på att börja träna.

God förmiddag!
Idag är det molnigt och lite svalare ute. Rätt så skönt faktiskt.

Dagens planer är än så länge ganska få - prio ett är att ta tag i tvättberget som är i tvättstugan (hoppas på en regnfri dag så jag kan hänga ut tvätten). Ska även försöka få tag i en kiropraktor. Jag har konstant grym huvudvärk och ont i nacken, är öm i ryggen och får synbortfall lite titt som tätt. Har sen tidiga tonåren haft dessa besvär så det är inget nytt under solen så att säga men de senaste året har det varit lindrigare fram tills nu - lill V börjar bli tung och jag är på tok för klen! 

Jag måste börjar träna och stärka min kropp, så är det bara. Jag gillar inte att träna men att ha konstant ont är ju inte heller så roligt. Det där med träning, jag tror att problemet ligger i att jag inte hittat någon träning som jag tycker är rolig och passar mig. Att lyfta skrot är inte min grej! Jag får nog rådfråga Mickis :)




Ett tag va jag ju så duktig och tränade flitigt. Jag unnade mig själv en PT till och med!


Nu hör jag hur lill V börjar vakna till liv. Han har sovit 13 timmar! Dags för "morgon" mys med lillskiten. Solong!

Ja jag är bitter!

När jag äntligen får tid och ork till att sätta mig ner i lugn och ro för att uppdatera bloggen så är internet super segt! Det som annars tar mig 10 minuter att fixa tar nu 40 minuter typ. Jag har flera fina bilder från dagen som varit som jag hade tänkt att visa er men nu ger jag upp, det tar för lång tid och mitt tålamod är slut!

Tänk att man ska behöva bli förbannad innan det händer någonting? Routern till övervåningen skulle ju ha varit fixad för längesen! Som rubriken lyder, jag är bitter (och har pms)!

GOD NATT!

Still alive!

Här har det varit stendött i några dagar. Jag har faktiskt mms bloggat några inlägg men det har inte publicerats. Tydligen är jag inte ensam om detta problem. Fy för blogg.se !

Vad har hänt dom här dagarna som varit utan uppdatering då? Tja, inte så mycket. Helgen har vi spenderat i Storvik. Vi har väl inte gjort något speciellt mer än att umgås med familjen, tagit det lugnt och njutit av det fina vädret! Nu är vi hemma i Uppsala igen och med oss hem fick vi syrran som ska stanna tills på onsdag.

Nej här blir det mest bara svammel, jag avrundar för den här gången och kommer igen med nya friska tag imorgon!

Idag blir Viggo 20 veckor.



(Viggo och hans unga gammelmorfar.)


Dags att byta.

Ja nu är det snart dags att byta ut babyskyddet mot en bilbarnstol, Viggo har nästan vuxit ur sin Brio Primo. Och som med allt annat som rör barn så är det ju en djungel!

Vilken stol ska man köpa måntro?
Ni får gärna dela med er av tips och erfarenheter, jag skulle bli såå tacksam och glad!



För hela året har jag väntat på...

...juni, juli, augusti.
Allting verkar lättare då.

Äntligen juni månad! Hoppas att sommaren väljer att komma på riktigt nu. Idag är det växlande väder, solen kikade fram en stund i förmiddags men nu är det grått och trist och ingen riktig värme. Stackars studenterna har inte väder gudarna på deras sida!

Funderar på vad vi ska hitta på idag? Sambon jobbar och vädret är trist, perfekt städ dag men jag är inte alls sugen på att dra igång med städningen just nu. Funderar på att ta en repa i Gränby köpis. Har lite kläder som ska lämnas tillbaka och jag skulle behöva köpa ett par nya leggings till mig själv.

Till att börja med så ska jag passa på att fräscha upp mig lite nu när lill V sover. Vi får helt enkelt se va vi gör med våran dag. Solong! 

För hela året har jag väntat på juni, juli, augusti.
För vindarna är varma då.


Träningen fortsätter.

Det är inte bara magläge som tränas här hemma - nej Viggo tränar även på att sitta, rulla och upptäcka att han faktiskt kan använda kroppen till att förflytta sig och ta sa saker med händerna. Tillsammans tränar vi också på att ligga på golvet och vila och roa oss liggandes istället för att det hela tiden ska hända någonting (läs jag ska bära på honom och visa honom världen). Mycket mys blir det!

Hitintills har Viggo inte varit ett dugg intresserad av att tex försöka rulla. Att greppa efter saker har han varit sisådär intresserad av men igår väcktes hans nyfikenhet. Helt plötsligt trivs han bra på golvet och verkar imponerad över sig själv och vad han faktiskt kan! Sakta men säkert lär han sig nya saker och upptäcker sin egna kropp. Lill hjärtat börjar bli stor!


RSS 2.0