På mage.

Här hemma tränas det för fullt på att ligga på mage! Jag har ju nämnt förut att Viggo inte alls gillat att ligga på mage.

De senaste veckorna har jag lagt en kudde under bröstkorgen på honom och då går det genast mycket bättre! Jag har även testat att ställa en spegel framför honom med positivt resultat, han tycker det är roligt att se sig själv i spegeln. "Snygg tavla!"


Viggo och Elsa.



Viggo är jätte nyfiken på Elsa, han studerar henne ofta och har nu börjat försöka ta på henne. Det är dock inte ömsesidigt för Elsa är fruktansvärt sotis på Viggo! Det enda han duger till i hennes ögon är att sno hans leksaker.

Elsa är aldrig elak eller hotfull mot Viggo, bara nochalant och otroligt less på att han får så mycket uppmärksamhet. Innan Viggo kom var det ju alltid Elsa som stod i centrum. Vi har från dagen då Viggo föddes försökt att bjuda in Elsa i våra dagliga rutiner och aktiviteter med Viggo, hon har aldrig blivit bortglömd eller undanknuffad. Men hur vi än försöker så vägrar hon.

Jag hoppas att det blir bättre med tiden. Dom skulle kunna ha så roligt tillsammans! Det kanske blir bättre när båda blir lite större? Elsa är ju bara en unghund fortfarande, i sommar blir hon 2 år. 

Någon som har erfarenhet av detta?

Viggo och jag.



Kenzo svanslös.

Nu är Kenzo hemma igen, något groggy men i övrigt i bra skick. Operationen gick bra och Kenzo har numera bara en liten, liten stump kvar. Synd på hans fina ståtliga svans men huvudsaken han mår bra såklart. Svansen hängde ju ner i backen och var bara till besvär för honon, skönt att få bort den! Han hade verkligen tur i oturen.

I två veckor framöver ska han ha en tratt runt huvudet för att minska infektions risken på den lilla stumpen. Han avskyr tratten och har redan fastnat och gått stutt med den flera gånger på olika ställen här hemma. Att äta med tratten på verkar omöjligt så jag får nog helt enkelt ta av den när jag ser att han är vid matskålen och kämpar.

Polisanmälan är nu gjord. Jag tvivlar på att vi någonsin kommer att få reda på vem den skyldiga är men det känns i alla fall bra att ha anmält det.


Kenzo före och efter operationen.
Jag har valt att inte lägga ut bilder på den lilla stumpen då det kanske finns känsliga läsare.

Operation.

Jag har nyss varit och lämnat Kenzo hos veterinären, han ska nämligen amputera bort sin svans idag. Mattes lilla krake ♥

Nu ska jag ägna mig åt att göra en polisanmälan angående djurplågeri. Även om vi inte vet vem som har utfört det så tycker jag ändå att det ska anmälas. Vilka jävla kräk det finns!


Min första morsdag.

Det är så härligt att äntligen vara mamma, att äntligen få fira morsdag!

Jag tycker väl egentligen att många "högtider" är köpmännens dag, så som tex alla hjärtans dag, mors dag, fars dag osv. Man bör ju visa sin kärlek och uppskattning 365 dagar om året. Men visst är det ju trevligt att ha en "egen dag" då man får lite extra uppvaktning för det (förhoppningsvis) bra jobb man gör med/för sina barn! Och att det är min allra första mors dag gör det hela lite mer speciellt.

Det handlar inte om att jag vill ha en massa prylar i present, tvärtom. En handplockad bukett blommor betyder minst lika mycket! Eller en teckning från Viggo när han blivit lite större, eller varför inte ett smycke i pärlor eller något så enkelt som pasta, made by Viggo. För mig är det viktigare med engagemang och omtanke än döda ting.

Idag har vi varit hemma hos Viggos farmor. Där bjöds det på smarrig mat och efterrätt. För att visa våran tacksamhet gav vi henne en stor bukett med syrener som jag plockade hemma på gården. Underbar!



P.S Såg ni förresten det fina inlägget som Viktor publicerade här i min blogg? ♥

Ensam fågelunge.

Igår när Viktor och Elsa var på en promenad så hittade dom en liten fågelunge på våran gård. Stackars pippin har ramlat ur boet. Den är så liten och söt (och hungrig!).



Hur ska man göra med små fågelungar, låta dom vara och hoppas på att mamman tar hand om dem?

Världens bästa Mamma!

Grattis på morsdag,
Du är Bäst och vi är lyckliga som har dig!


 Hälsningar, Viggo & Viktor <3


Idag blir Viggo 19 veckor.


Ett hål eller flera, eller kanske noll?

Snart är det dags för mig att rulla in mot stan. Jag ska nämligen till tandläkaren idag. Som tur är så lider jag inte av någon tandläkarskräck så besöket känns inte jobbigt mer än att det kostar pengar. Hoppas att jag slipper billigt undan! Är dock rätt så säker på att jag har ett hål, i såna fall blir det mitt andra hål på 24 år. Inte så pjåkigt ändå.

Jag erkänner, jag kan vara rätt så slarvig med mina tänder och trots det så har jag bara haft ett hål. Min sambo däremot är jätte noga och duktig på att sköta om sina tänder men får jätte lätt hål ändå och lägger ut flera tusenlappar på tänderna varje år. Orättvist. Hoppas att Viggo brås på mig och inte sin far!

Ja just ja! Nu när jag snackar tänder så kom jag på att jag för flera månader sen beställde hem tandblekning. Kanske man ska fixa det i helgen då?


Gili öarna 2008.
Man skulle kunna tro att vi är med i en tandkräms reklam, haha!

Latmasken Carro.

Mina planer på att städa i eftermiddags gick ju käpprätt åt... ja, kalla det vad ni vill. Jag har inte lyft ett finger här hemma! På förmiddagen va jag väldigt pigg och alert men efter veterinärs besöket (som för övrigt gick bra, mer info om det på måndag) vart jag totalt utmattad och jätte trött.

Istället så har jag och Viggo haft en lugn dag med massor av mys och bus. Lilleman har utforskat gåstolen och börjar nu förstå att han kan förflytta sig i den. För det mesta trampar han uppåt i luften men ibland lyckas han skjuta på och kommer en bit framåt.



Fredagar klockan 20.00 sitter jag och Viggo bänkade i soffan, inget undantag idag. Då är det ju "Så ska det låta" och jag blir lika full i skratt varje fredag! Viggo ääälskar ju musik så han skiner upp som en liten sol och studsar i mitt knä. Extra roligt tycker han att det är när mamma sjunger med i låtarna och dansar med honom ♥

Nu kom mitt stora V hem från jobbet. Dags för fredagsmys!

Stjärnor till min lilla stjärna.

Nu har jag gjort både potatis och morots smakisar till Viggo som ska frysas in. Hoppas att han gillar dem!

Jag kokade morötterna och potatisarna mjuka och mosade dem, tillsatte bröstmjölk i morötterna och Nutramigen i potatisarna.


Klart att man min lilla stjärna ska äta stjärn smakisar :)


Oförskämt pigg!

God morgon!
Idag hade jag och Viggo uppstigning strax efter 7. Konstigt nog så var det inga problem för mig att kliva upp, jag kände mig till och med utvilad och piggelin. De senaste veckorna har jag varit ruskigt trött, min sambo har nog funderat vid flera tillfällen om jag varit död, så trött har jag varit.

Dagens planer är än så länge ganska få. Idag är det perfekt väder för en städ dag så eftermiddagen spenderas hemma för att fräscha upp lite inför helgen. Klockan 13.00 ska vi iväg till veterinären med katten. Jag hoppas att det går bra och att vi slipper ta några "obehagliga beslut". För er som inte vet så har en av våra katter råkat ut för en olycka, det kan ni läsa om här.

Nu ska jag slita mig ifrån datorn och istället göra en laddning med potatis smakisar till lill V. Ha en bra dag!


Viggo vid frukosten imorse.

Blondes have more fun!

Igår kväll ville jag inte lägga mig och sova, ville inte förstöra frisyren. Haha, det är väl ett bra betyg och ett tecken på att man är nöjd? La huvudet på kudden och försökte ligga stilla för att sabba så lite som möjligt, hårnålarna gjorde ont i skallen men jag pinade mig till sömns i alla fall. Vaknade efter några timmar av att det gjorde ont så jag vart mer eller mindre tvungen att ta ur nålarna.

Imorse när jag vaknade så var frisyren nästan densamma som när jag somnade, lucky me! Vanligast är väl att man borsta håret på morgonen men inte jag, nej nej, jag ruffsade till det i hårbotten och voila! frisyren var fixad.

Många säger ju att man som kvinna känner sig så vacker när man är gravid men det gjorde aldrig jag. Tiden som gravid minns jag som härlig på så vis att jag bar på ett barn och hade en fantastiskt fin mage men hemsk pga hur jag såg ut i övrigt. Mycket berodde på att jag i höstas klippte av mig mitt långa blonda hår och färgade den korta frisyren mörk. Men nu så är jag back on track - blond och har en frisyr som jag är nöjd med!

Visst är det knepigt att håret har sån stor betydelse för hur man mår? Eller är det bara jag som är knäpp?!


Vita volanggardiner.

Det är några som har frågat vart jag köpt mina fina vita volanggardiner. Svaret är H&M Home.

Jag beställde dem våren 2010 och dom finns tyvärr inte kvar i bomull som mina är i men jag såg på H&m´s hemsida att dom har en likadan variant men i polyester, skir mesh.


Lite fräschare.




Dålig start på dagen.

God morgon!
Idag är jag super duper trött! Somnade sent och sov oroligt hela natten. Viggo vaknade halv sju och vägrade somna om (jag har blivit bortskämd med att han alltid somnar om efter en flaska mat och sover till 9). Efter att ha försökt få honom att somna om i en timme så vart han helt plötslig lugn och jag tänkte att "yes, nu somnar han snart!". Jag hann bara tänka tanken och sen fick jag en rejäl fontän spya över mig. Trevlig start på dagen! Det var ju inte så länge sedan jag fick uppleva samma sak.

Ingen idé att försöka somna om. Trött och irriterad klev jag upp men helst av allt hade jag velat ligga kvar i sängen och dragit täcket över huvudet. Efter en portion gröt så somnade Viggo i vagnen och sover än.

I eftermiddag ska jag till frissan. Det kunde inte ha varit på en bättre dag, idag behöver jag verkligen lite egen tid!

Jag har fått ett återfall...

Min nyttiga period är numera över. Känner ett starkt godis sug till och från. Jag har ätit lite godis de senaste dagarna och det har slinkit ner några droppar cola men det är absolut inga stora mängder. Att jag stoppar i mig lite onyttigt lite då och då är ingenting som stör mig men efter att ha varit "nyttig" i några veckor och nu trillat dit igen på sötsaker gör att jag känner mig som en nykter alkoholist som får ett återfall. Vilken jämförelse...

Och som grädde på moset så är Viktor påväg hem med pizza. Är egentligen inte sugen på det men är så jäkla hungrig (har slarvat med maten idag, oops!) och orkar faktiskt inte laga mat så här sent.

Pizza koma på G!


Lill V sover sött och snällt i sin säng. Min finaste skatt! ♥

Potatis premiär!

Nu har jag rett ut alla frågetecken kring Viggo och hans matrutiner. Jag fick fritt fram att börja med potatis till lunch så idag hade Viggo sin potatis premiär. Viggo gillade det, liksom allt annat han hitintills har fått i munnen.

Han verkar än så länge vara matglad och inte ett dugg kräsen! Det har han då i alla fall inte ärvt av mig. Nu kör vi på med potatis en vecka framöver och sen byter vi till morot eller palsternacka. Åå det är så roligt att mata med någonting annat än flytande Nutramigen!


Tyvärr vart det inga bra bilder från när Viggo åt potatisen, alla bilder blev suddiga. Fotografen Viktor hade ingen bra dag idag.

Blåbärs monster!

Viggo har nu ätit gröt i cirka en vecka. Första grötportionen gjorde ju att han fick så ont i magen men resten av dagarna har det funkat kanon bra! Jag gjorde gröten tunnare och gav lite mindre. Vissa dagar har han fått lite blåbärspuré blandat med gröten och det är smaskens tycker Viggo!

Jag funderar på om jag ska börja introducera potatis smakisar också (gröt till frukost och potatis till lunch eller middag) eller ska jag vänta med det och bara köra på med gröten ett tag till? Pratade ju med dietisten om just detta men har glömt bort vad hon sa. Så typiskt mig! Jag får nog slå henne en signal i veckan och gå igenom det en gång till. Om det är någon som har koll på detta så får ni gärna dela med er av tips och erfarenheter!


Ny dag, tack!

Ja idag är en sån dag då jag önskar att den kan ta slut någon gång. Jag är så trött och har varken energi eller motivation.

Viggo har knappt sovit eller ätit någonting alls under dagen vilket innebär att han nu är övertrött och kinkig. Sambon jobbar numera kvällar så jag kommer att få ta hand om en kinkig unge själv resten av kvällen. Såna här dagar önskar jag även att jag hade min familj nära och inte 15 mil bort.

Nej nu lär jag rycka upp mig, det är trots allt några timmar kvar innan läggdags (kan ju alltid hoppas på att lilleman är trött och somnar tidigt ikväll). Jag kanske ska förska sjunga och dansa ungen trött, eller åtminstonde lite gladare? Han älskar ju musik! "Joddla med Siv" är ju fartfyllt och glatt, hahaha!
 
Tidigare idag va Viggo go´ och gla´

Jag trodde att jag slapp undan!

I tre månader va jag varit lite nojig över att jag kanske skulle tappa en massa hår i samband med amning och alla hormoner som rusar runt. När Viggo vart tre månader så slutade jag att oroa mig för jag fick höra att om man tappar hår så sker det oftast inom tre månader. "Pjuuuh" tänkte jag och släppte som sagt den tanken. Men...

Igår när jag tvättade håret tappade jag en hel näve med hår! Gissa om jag fick panik? Likaså när jag borsta håret senare under dagen - en stor hårtuss fastnade i borsten.

På onsdag ska jag till frissan (som jag har längtat!) men frågan är ju om jag har några strån kvar på skallen då?

Vart är Viggo?

Viggo har börjat med någonting nytt - han täcker för ansiktet när han ska sova. Tar man bort täcket/filten/snuttisen/handduken så blir han arg och drar så småningom tillbaka den. Haha, tok unge!


En dålig bild.

Ibland blir bilderna jag knäpper inte alls bra, som den nedanför till exempel, knäppt med mobilkameran. Halva mitt ansikte saknas på bild, jag lyckades inte ens få med hela Viggos huvud. Men... jag tycker ändå att bilden vart bra på något vis.

Visst ser Viggo stooor ut?! Han ser inte ut som en 4 månaders bebis tycker jag. Han ser lite full i fan ut, haha!


21 maj. För tre år sedan...

...satt vi på Bangkoks flygplats, påväg hem till Sverige igen efter 5 veckors semester runt om i Asien. Underbar resa! 

Vi avslutade resan med att förlova oss på Starbucks  ♥




Idag blir Viggo 18 veckor.


Namnsdag och arbetsintervju.

Äntligen helg! Jag uppskattar helgerna så mycket för då är ju Viktor ledig och vi får vara tillsammans alla tre plus att jag får lite "avlastning" här hemma.

Viggo fick ju smaka på gröt för första gången igår och det va ju super smarrigt tyckte Viggo men stackarn fick så ont i magen igår kväll. Nattningen brukar vara enkel och snabb men igår tog det närmare två timmar innan han somnade. När han väl somnade så sov han oroligt och under natten så vaknade han flera gånger (vilket han aldrig brukar göra) och va så ledsen. Dumma magen! Idag fick han en mindre mängd gröt som jag dessutom spädde ut mer så den vart nästan lika tunn som ersättning. Det verkar funka bättre för hitintills har han inte fått ont i magen. Imorgon ska jag blanda i lite blåbärspuré i gröten. Det ska bli spännande att se vad han tycker om det...

Nu till någonting helt annat! I förmiddags for jag in till stan och va på en arbetsintervju. Jag har sökt ett par jobb, mest för skoj skull, och trodde ju verkligen inte att jag skulle få komma på intervju, har inbillat mig att man inte är så attraktiv på arbetsmarknaden som småbarns förälder. Så gissa om jag vart förvånad när företaget kontaktade mig tidigare i veckan?! Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra om det är så att jag blir erbjuden tjänsten. Jag får helt enkelt klura på det under helgen. Det är ju inte ens säkert att jag får jobbet så jag tänker inte stressa upp mig i onödan.

Nej mina vänner, nu ska jag fira min namnsdag genom att möla grönsaker och vitlöksdipp. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Sommar gardiner och pelargoner.


Viggo äter gröt.



Ljudet vart inget vidare men som ni ser så gillar Viggo gröten!

Gröt premiär!








Idag har Viggo haft sin gröt premiär och det vart en succé! Han liksom högg efter skeden och hade nog gärna ätit det dubbla men nej, en matsked fick han fick han den här gången.

Kladdigt vart det så när gröten va slut åkte Viggo bums ner i badbaljan! Vilken tid på dygnet ger/gav ni era småttingar gröt?


Viggo skrattar.


Gårdagen.

Igår hade jag och lill V dejt med Sandra, Mervi och lilla Rebecca. Vi va hemma hos oss och fikade och snackade skit i flera timmar. Jag tror klockan vart runt 23 innan dom traskade iväg till bussen. Tack för en trevlig dag/kväll brudar! Senare i sommar ska jag annordna ett pool party till småttingarna, hihi.

Och apropå gårdagen, igår hade jag gräsklippar premiär. Jag älskar att klippa gräset, det är avkoppling för mig. Eller det har varit rättare sagt för igår tog friden slut. Jag vart ormbiten... men den jäveln tog ett bett på min stövel, tack och lov! Två ormar såg jag och nu känner jag bara obehag. Inte vill jag lägga ut Viggo på gräsmattan i sommar som planerat om det är massor med orm här! Tydligen så är det väldigt mycket ormar i år. Någon som vet hur man blir av med fanskapen?

Idag har jag grym huvudvärk och känner mig som en zombie. Har inga planer för dagen men jag gissar på att det blir en lugn dag.


Viktors nya "leksak". Äntligen har vi två bilar!

Viggos nya leksak.





Viggo har fått en fräsig gåstol! Han når inte riktigt ner till golvet ännu men om några veckor gissar jag på att det är full fart här hemma. Viggo verkar gilla gåstolens alla ljud och lampor.

Onsdag.

Hej på er finisar!

Jag och Viggo ska strax iväg till biblioteket och träffa andra mammor och bebbar. Bvc har annordnat en mamma grupp, idag är det tredje träffen och vi ska alltså besöka bibblan.

Vi ska samlas klockan 11.00 och frågar ni mig så tycker jag att det är lite för tidigt, jag planerar inte gärna in någonting före lunch. Men men, det ska nog gå bra ändå!

Vi har förresten fått två nya tillskott i familjen - en lite större leksak till stora V och en lite mindre till lilla V. Jag kan visa er senare i eftermiddag. Ha en trevlig dag! Solong!

Ner på knä, som förr i tiden.

Idag har jag varit väldigt flitig här hemma måste jag säga, har hunnit med en hel del! Jag har bland annat städat på nedervåningen vilket va välbehövligt... 

Hallgolvet va så ingrott och skitigt att jag inte tyckte det vart rent nog när jag torkade det med vanliga golvmoppen så jag rotade fram en rotborste och ställde mig på alla fyra och öste på med såpa. Kände mig som en riktig bondmora, hahaha! Nacken gör katastrof ont men nu så är golvet så rent som det kan bli och det doftar citron såpa i hela huset, ljuvligt! 

Nu kan jag luta mig tillbaka med gott samvete.
Visst är det en härlig känsla? 




Note to Viktor: Aldrig mer en ljus fog på golvet!!


Äppelblom.

Se så fint vårat äppelträd är!





Ja just ja!

Jag har ju glömt att tala om att jag fick en liten överraskning av Viktor i söndags, på våran fyra års dag.

Vi ska tillsammans, bara han och jag, gå på spa. Han har redan fixat barnvakt så nu ska vi bara hitta en dag som passar.

Han kan han mitt stora V! ♥

Shopping.

Idag har Viggo och jag strosat omkring i Gränby köpis tillsammans med Mervi och Rebecca. Rebecca är knappt tre månader äldre än Viggo men det syns inte, dom är nämligen lika stora! Viggo är en baddare och Rebecca en liten plutt. Däremot så märker man ju skillnad på deras utveckling, såklart.

Det vart lite nytt hem handlat, mest till lill V men även till mig. Jag köpte ett par "cykel byxor" till mig själv från Gina Tricot och en top från MQ. Viggo fick påfyllning av sommarkläder. Jag tycker det är svårt med storlekar. Just nu har Viggo 68 på det mesta (62 funkar men det är preciiis på gränsen till för litet). Och att det dessutom skiljer ganska mycket på vissa plagg från olika butiker gör ju inte saken lättare. Hur som helst, jag köpte allt i storlek 74, hoppas att det blir bra!

 
Översta bilden:
Sjömansdress från Lindex.
Randig dress från Åhléns.
Rutiga shorts från H&M.

Nedre bilden:
Body med krage från H&M.
Dress från Åhléns. (ser enormt stor ut!)


Idag blir Viggo 4 månader.





Kolla in Viggos små ostkroks tår. Visst är dom söta?!


Ett år sedan.

För ett år sedan fick jag ett pluss på graviditets stickan. Det kanske låter konstigt men jag kunde inte bli glad till 100% .

Inom mig fanns oron om att ännu ett missfall eller kanske till och med ytterligare ett utomkveds havandeskap skulle ske. Jag önskade med hela mitt hjärta att graviditeten skulle gå vägen den gången (liksom alla andra gånger såklart), borde det inte vara våran tur nu? Graviditeten fortlöpte men oron fanns kvar. Det kändes för bra för att vara sant. Inte förens gossen låg på mitt bröst kunde jag pusta ut, äntligen hade vi lyckats!



Här kan ni läsa lite om våran kamp för att lyckas plussa och dessutom få graviditeten att fortlöpa.


Fyra år tillsammans.

Idag firar jag och Viktor fyra år tillsammans!
Åren går fort när man har roligt! Love you honey!

Jag önskar att vi kunde få några timmar för oss själva dagen till ära. Det skulle vara mysigt att gå på bio och göra ett restaurang besök tillsammans. Dessvärre har vi ju ingen barnvakt så vi får helt enkelt "fira" här hemma.

Nu är det väl på tiden att karln går ner på knä, eller vad säger ni? Här kan ni läsa en kort berättelse om hur vi blev ett par.


15/5, dagen då det händer!

Idag har vi anledning att fira här hemma, tre händelser till och med! Jag kommer under dagen att publicera tre inlägg med association till dessa tre händelser.

Första inlägget publiceras om ett par timmar. Solong!

Idag blir Viggo 17 veckor.


Fredag den 13:e.

Återigen är jag tillbaka i Storvik, den lilla dötrista hålan som kan driva mig till vansinne. Har i alla fall träffat Fia & CO en stund idag, välbehövligt och mycket trevligt! Jag är uppvuxen i Storvik och förut kände man igen nästan alla man mötte, numera känner jag knappt igen någon alls. Det verkar vara mesta dels pensionärer och pundare som bor här nu.

Jag funderar på vad jag ska hitta på ikväll? Jag vart bjuden på fest hemma hos Linda och den vill jag jätte gärna gå på men jag har varken barnvakt eller någon party outfit. Får hoppas att det blir flera fester i sommar! Istället så blir det en vända till Hofors där jag blir bjuden på grillat. Senare ikväll blir det väl att ta det lugnt som vanligt. Det kanske är lika bra det för jag har sån grym spänningshuvudvärk och känner mig irriterad och lätt retlig.

Nej nu ska jag stuva in ungen i bilen och ta en runda på byn och kolla efter något livstecken. Ha en trevlig kväll!

Främling.

Go´ kväll!

Zappade nyss på tv:n och hamnade mitt i Eurovision (deltävling eller nåt?). Det var Sveriges bidrag som visades så lägligt och jisses va dåligt bidrag vi har i tävlingen, anser jag! Det lät ju falskt och bedrövligt, jag skämdes! Egentligen är jag inte ett dugg intresserad av varken Melodifestivalen eller Eurovision men jag kände bara för att påpeka hur kasst jag tycker att det va! Eller vad tycker ni?

Idag har Viggo och jag haft ett spännande och lite nervöst möte med en person som för Viggo är helt främmande och delvis för mig också faktiskt. Mer än så säger jag inte. Visst är det kontsigt hur det kan bli - man har så mycket att säga, så många frågor att ställa men ändå får man knappt ur sig ett pip? I efterhand ångrar man sig och funderar varför man inte sa si eller så, eller varför man sa just det. Nåja nog om det.

Mitt lilla V somnade utan problem i sin spjälsäng för en timme sedan. Vi har börjat vänja Viggo med att sova i egen säng och det funkar toppen bra, jobbigast är det för mig för jag vill så gärna ha honom bredvid mig. Jag ska strax lägga mig också faktiskt för jag är gööör trött! Hoppas lite grann att Viggo ska vakna och vilja ligga bredvid mig istället för spjälsängen, hihi. Natti natti!

Tränar på att ligga på magen.


Viggo har tidigare hatat att ligga på mage, han har blivit riktigt arg och ilsken! Nu börjar han tycka att det är helt okej.

Min finaste lilla skatt!

Djurplågeri.

Det blir aldrig som man har tänkt sig. Nu är jag tillbaka hemma i Uppsala igen, tidigare än planerat. Dock så åkte jag hem pga någonting väldigt otrevligt! Jag har spenderat kvällen hos veterinären med en av mina katter, Kenzo. Hans svans hänger som en trasa ner i backen och han har fruktansvärt ont.

För att göra en lång historia lite kortare -
efter flera undersökningar och röntgenplåtar konstaterade veterinären att Kenzo inte blivit påkörd, han har inte varit i slagsmål med något annat djur... han har råkat ut för yttre våld som orsakat så pass allvarliga skador att han måste amputera bort sin svans eller i värsta fall somna in. Våldet för att orsaka dessa skador kräver sån kraft att bara en människa kan orsaka det. Skulle han tex blivit klämd i en dörr så skulle han har fått andra skador, om han fått någonting över sig eller blivit påkörd likaså.

Hur kan man vara så grym? Jag finner inga ord. Jag känner mig tom inombords och äcklas av tanken på att det någonstans i min närhet vandrar en människa som är så ond. Vad händer härnäst? Jag känner obehag! Skulle jag få reda på vem som gjort detta så skulle jag garanterat göra mig olycklig...

Imorgon ska ytterligare en veterinär kolla på röntgenplåtarna och ge ett utlåtande. Vi får helt enkelt avvakta och se hur den här sorliga historian slutar.


Ser ni skillnaden?

Ja vad var det nu jag gjorde i fredags egentligen?



Ser ni någon skillnad? Bilderna är otydliga, tyvärr, men jag har i alla fall fått mina ögonbryn plockade på salong. Jag har sparat dem sen i februari, inte ryckt ett enda strå på alla dessa månader så ni förstår ju att det var välbehövligt! LYX!

110508

Fullt ös hela helgen, därav dålig uppdatering i bloggen! Igår kväll va vi på födelsedagsfest. Viggos första fest och oj så spännande han tyckte att det va med allt folk! Han va garanterat minst och yngst på festen.

Nu befinner jag mig hemma hos mamma i Storvik och stannar här hela veckan (åker hem till Uppsala på onsdag över dagen för att sen åka tillbaka till Storvik). Jag är så trött så nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och sova. Återkommer imorgon igen. Och för er som är nyfikna på vad jag gjorde i fredags så kan jag berätta i det... imorgon! Natti natti!

Idag blir Viggo 16 veckor.


Lyxigt!

När det här inlägget publiceras så befinner jag mig inne i stan och har en stunds egentid. Jag ska göra någonting som jag längtat efter i flera veckor, ja till och med månader faktiskt!

Vad kan det vara måntro?


Ikea Kryddstarkt.

Ni har väl inte missat att Ikea igår släppte en ny kollektion? Den heter Kryddstarkt och säljs på utvalda varuhus runt om i landet.

Jag kollade på delar av den igår här i Uppsala och hittade mycket som föll mig i smaken. Jag har två favoriter som jag faktiskt funderar på att köpa. Frågan är bara vilken färg på krukan, turkos eller cerise?


Tänder på G?

Ja jag tror minsann att Viggo börjar få ett litet gryn i nedre käken!

Viggo gnager frenetiskt på allt som kommer i hans väg! Tidigare i förmiddags gallskrek Viggo i 25 minuter, nonstop, med händer i munnen. Han var otröstlig. Det var då det slog mig att det kanske är tänder på G och jag tycker mig se att det är en liten tandsing påväg. Spännande!


Min lilla stjärna (som börjar bli stor) igår på Ikea.


Bilder från gårdagens babysim.




Vad tycker ni förresten om filmklippet jag lagt upp?
Vill ni se fler klipp lite då och då?

Jag lovar, det här är ingen hälsoblogg...

...även om bilden nedan kanske antyder det. Haha!


Det här åt jag till frukost - en skiva solrosbröd med kalkon och gurka, ett stekt ägg och en kiwi. Allt sköljdes ned med flera glas citron vatten. Mums!

Viggo gjorde mig sällskap vid bordet. Till en början var han mest intresserad av sin skallra men när jag började att äta fick han stooora ögon och studera mig noggrant. Han älskar det jag hatar - ljudet när man smaskar! Så för att roa ungen smaskade jag stort och ljudligt, tur att ingen annan än Viggo såg mig.


Viggo fick smaka på aprikos/päron puré och den dagliga dosen av d-droppar.

Viggo dyker för första gången - filmklipp.


Det måste vara något fel!

Min sambo, som är Sveriges godisråtta nummer 1 har nu börjat käka någonting annat än godis...


Jag har inte sett honom äta godis sen i fredags. Bör jag vara orolig? Haha!

Och när vi ändå är inne på ämnet onyttigt så kan jag ju skryta med att jag inte druckit en enda cola sen i fredags! Det är inte illa för att vara mig, vanligtvis dricker jag minst en burk 33 cl om dagen. Numera dricker jag vanligt kranvatten med citron i. Likaså med godis, inte en enda bit sen ihelgen trots att skafferiet är fullproppat med diverse onyttigt. Men idag ska jag faktiskt möla choklad. Det går inte att motstå nu när lingonveckan dragit igång igen.

Anledningen till att jag inte dricker cola och äter godis dagligen längre är för att jag blivit så fruktansvärt äcklad av det! Likaså med pizza, det vänder sig i magen bara av tanken på att äta en pizza! Jag tror att Viktor känner likadant.

Vi har alltså inte bestämt oss för att sluta med onyttigheter, det har bara kommit naturligt. Hurra!


Såhär bra började min morgon...


Jag tänker inte säga god morgon för det har det då inte varit! Usch.

Morgonen började med grin och gnäll från Viggo, jag vaknade med huvudvärk och pms (ja det har man ju inte direkt saknat, fy fan!). När Viggo ätit klart och precis ska till att somna om så kastar han helt oannonserat ifrån sig tre stora fontänspyor! Det mesta hamnar på mig såklart.

Såna här dagar önskar jag att jag kunde lämna över allt till Viktor och sticka hemifrån en stund. Igår tog jag hand om Viggo själv från att han vaknade tills dess att han somnat, Viktor jobbade över. Jag behöver egentid, om så bara för en timme!

Mitt humör är inte på topp idag. Jag är inte arg eller så, men jag känner jag mig ledsen, klen och sårbar.

Nu är det bara att avvakta och se om han är magsjuk eller om det bara va en engångsgrej. Tvättstugan here I come!


Nu är vi redo att tillsammans upptäcka världen.

Jag måste visa vad vi skaffade till Viggo för några veckor sedan!



Det var inte det lättaste att få ett godkänt passfoto!
Men nu så har gossen ett pass och vi kan ge oss ut i vida världen när vi känner att vi är redo för det. Många resor kommer det att bli då både jag och Viktor älskar att resa!

Nytt i badrumsskåpet.



Jumpsuit/onepiece overall från H&M.

Hej allesammans!
Idag är det en riktig borderline dag för mig, det började redan sent igår kväll. Humöret och stämningsläget pendlar snabbt upp och ned. Grubblar och funderar på både det och det andra. Känner ångesten bubblar under skinnet och jag får lite panik känsla. Varför jag mår såhär idag vet jag faktiskt inte. Jag hoppas att det blir bättre under dagen. Nog om det!

Jag har förresten glömt att berätta att jag fått tag i en jumpsuit/onepiece overall. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag gärna vill ha en sån men dom är ju slut i webshopen. Gulliga Sara lyckades hitta en i min storlek i Stockholm, tusen tack! Nu är jag dock osäker på om jag ska lämna tillbaka den eller inte. Den är lite väl stor och pösig. I och för sig ska den ju inte sitta tight men lite mer passform och mindre häng skulle jag nog vilja ha för att känna mig bekväm i den. Och större kommer den nog att bli för jag har ju tänkt att gå ner några kilon och få en fastare kropp. Nåja, jag får helt enkelt suga på den karamellen!

Nu ska jag passa på att fixa och dona lite här hemma medans lill V sover. Solong!

Världens vackraste!



Idag har Viggo varit en jätte snäll och lugn bebis som varit nöjd med tillvaron. Världens snällaste och världens vackraste!

Besöket hos dietisten gick jätte bra. Fick en kokbok för småttingar, super bra! Det finns ju massor av lättlagad och bra mat. Jag ska försöka hålla mig ifrån burkmat så mycket det går! Om ni är intresserade så kan jag dela med mig av några recept lite då och då, vad sägs om det?

Jag har försökt att publicera detta inlägg sen 22.30 men lyckas inte! Någon mer som haft samma problem? Ska testa att tidsinställa inlägget, hoppas det funkar. Dags att lämna blogg.se tror jag bestämt, less på krångel som ofta förekommer!

Barnböcker.

Redan när Viggo låg i magen så köpte jag hans första bok. Det vart givetvis "Viggos bok" jag köpte.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så gillar Viggo när jag läser för honom. Jag har samlat på mig en del barnböcker, både vanliga textböcker med bilder och pekböcker. Det finns så många böcker jag vill köpa till honom men jag avvaktar tills han blir större för att se om intresset finns hos honom. Vi har som sagt en hel del böcker att starta med. När jag och mina syskon va små så hade vi jätte mycket böcker! Synd att dessa inte finns kvar, undrar vart de tog vägen? Jag hade mina favoriter och vill gärna läsa dem för Viggo.

Jag har en idé om att göra ett litet bibliotek till honom. Det ska vara i höjd så att han själv når böckerna och kan plocka med dem. Så snart stor V har tid så ska jag be honom att fixa min idé.

Har ni några tips på bra och fina barnböcker till småttingar?


110502.

God morgon!
Tänk att det är maj månad redan?! Härligt härligt!

Jag har sovit jätte dåligt inatt. Somnade efter halv fyra och sov jätte oroligt. Tre timmars sömn vart det ungefär för sen vaknade Viggo och skulle ha käk. Vi är fortfarande vakna men kommer snart att somna om båda två. Så gör vi varje morgon, vaknar tidigt och är vaken en timme för blöjbyte, mat och morgonmys men somnar sen om. Ljuvligt!

I eftermiddag ska vi till dietisten för att lära oss lite mer om komjölksallergi och blivande kost till lill V. Egentligen är det inget främmande för mig då jag själv är känslig för komjölk. Men jag ska passa på att be om recept samt ett matschema för jag känner mig lite osäker på hur mycket och hur ofta han ska få gröt och smakisar.

Nej nu ska vi försöka somna om en stund. Solong!

Viggo avslutade april månad med ett skratt.

Igår kväll gav Viggo ifrån sig fyra ljuvliga skratt. Pappa Viktor fick tyvärr inte höra dem men jag som hade turen att höra smälte som smör i solen och började böla av lycka! ♥


Go´ och glad!
Kortet är taget igår hemma hos Viggos farmor.


Gårdagen.

Hej på er!
Hur va eran gårdag? Vi hade en lagomt fartfylld dag - shoppade lite i Gränby köpis, strosade på stan en stund för att titta på allt folk och ståhej, middag hos svärmor och senare på kvällen tände vi brasan på våran tomt (som är tradition sen 25 år tillbaka) och grillade med sällskap av Mickis och Nicklas.

Mickis hade med sig mat, färdigskuret och klart, bara att tillaga. Lyx! Hon hade bland annat gjort en grymt god rotfruktsblandning som rostades i ugnen och gissa om jag vart glad när det vart rester kvar? De ska jag snart sätta tänderna i! Tusen tack för en super trevlig kväll!

Min lillkille va extra stilig och tuff igår:


Viggos 'seger dag'.

Idag är det ett år sedan Viggos liv började kan man väl säga, hans resa på nio månader i magen för att sedan komma ut i vida världen. Utanför magen väntade en överlycklig pappa och en minst lika lycklig mamma!


RSS 2.0